Ανάγκη και υποχρέωση!



Ο Παναθηναϊκός το Σάββατο ,εκτός του αγωνιστικού αποτελέσματος, βγήκε κερδισμένος. Τόσο κερδισμένος έχει να βγει πολύ καιρό. Γιατί; Απλά αρκούσε μια ματιά στις κερκίδες του Ο.Α.Κ.Α για να νιώσει και ο πιο άνιωθος και να χαμογελάσει και ο πιο μίζερος. Η ανοιχτή πρόσκληση της Π.Α.Ε είναι ό,τι πιο σωστό έχει γίνει απο μεριάς της τα τελευταία χρόνια και είναι -δυστυχώς- η μόνη δύναμη που μπορεί -και πρέπει- να χρησιμοποιηθεί στην λαίλαπα του Μαρινάκη. Αρκετό κακό έκανε ο Κόκκαλης με τα κλεμμένα του πρωταθλήματα και όπως φαίνεται ακόμη χειρότερο μπορεί να κάνει η νέα του version. Η δωρεάν είσοδος στους πιτσιρικάδες είναι η καλύτερη απάντηση στα "αύριο οι μικροί Ολυμπιακοί θα πάνε χαρούμενοι και υπερήφανοι στο σχολείο τους". Για αυτό και θεωρώ πως τώρα που έγινε η αρχή ,πρέπει να συνεχιστεί απο μεριάς Π.Α.Ε με περισσότερη θέρμη.


Είναι ΑΝΑΓΚΗ να μην χαθούν άλλοι Παναθηναϊκοί και να γαυροποιούνται νέες γενιές με τα κλεμμένα πρωταθλήματα και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλου του Παναθηναϊκού οργανισμού να φέρει στο γήπεδο την νέα γενιά και να γουστάρει με το τριφύλλι.

ΥΣ: Απλό παράδειγμα. Το Σάββατο η Θύρα 13 φόρεσε τα καλά της ,με τύμπανα ,σημαίες και καπνογόνα. Πιστεύετε πως όσα πιτσιρίκια πάτησαν για πρώτη φορά προχθες ,δεν θα το ξαναεπιχειρήσουν;

ΥΣ2: Ελπίζω η επιστροφή στην Λεωφόρο να μην είναι απαρχή της αισχροκέρδειας και των πιο φθηνών εισιτήριων στα 30 ευρώ...

Σχόλια

  1. διαβάστε εδώ τι έγραψε ο αραβολάγνος Σαρέσκος στο Έθνος του Μπόμπολα για το θέμα :

    "Νοσταλγός της στολής που συνηθίζει να φοράει, ως οικοδεσπότης, ο Παναθηναϊκός πρόσφερε τη μίζερη εικόνα του σε περίπου 13.000 οπαδούς του (στη μεγάλη τους πλειοψηφία μαθητές που ανταποκρίθηκαν στη δωρεάν πρόσκληση, αλλά άκουσαν... ευχαριστώ μόνο από την ΠΑΕ) και «σώθηκε» από νέα γκέλα χάρη στην αβλεψία του Μιχάλη Κουκουλάκη, στη σιγουριά του Φιγκερόα και στην ανικανότητα της Κέρκυρας (1-0). Η ομάδα του Φάμπρι «είδε» ουραγό, έκανε... ντέρμπι το παιχνίδι και «περιέλουσε» το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο (για πρώτη φορά φέτος) και την παραμονή της στην πρώτη πεντάδα με ξινή γεύση και το, δικαιολογημένο, αίσθημα απογοήτευσης του προπονητή της... " .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30 ευρώ εισιτήριο στη Λεωφόρο;

    Αφού με υπολογισμούς που σας έκανα . η ΠΑΕ με 10 ευρώ εισιτήριο , αν γεμίζει η Λεωφόρος σε 15 αγώνες μαζεύει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν. Επιπλέον η ΠΑΕ θα έχει κέρδος 1,5 εκατομμύριο από το νοίκι του ΟΑΚΑ και 1 εκατομμύριο κέρδος από τις διαφημιστικές πινακίδες.

    Το πρόβλημα είναι όταν η ομάδα δυναμώσει - και στη Λεωφόρο η ομάδα θα δυναμώσει πολύ και αυτό θα το διαπιστώσετε όλοι σας , του χρόνου - πιθανόν , η χωρητικότητα του γηπέδου με τις 17,000 θέσεις , να μην μπορεί να δεχθεί όλη αυτή την πιτσιρικαρία που προχθές συνέρρευσε στο ΟΑΚΑ.

    Πάντως από την ΠΑΕ βλέπω ότι θέλουν και ψάχνουν με πολλούς τρόπους να αυξήσουν την χωρητικότητα της Λεωφόρου. Μάλλον κάτι έχουν στα σκαριά , αλλά από το καλοκαίρι και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. file yiorgo pos borei na ginei auxisi stis thires ? ginete na figoun ta skepastra kai na ginoun apo pano kainouries kerkides?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρεπορτερ Παναθηναϊκου=ο διαχρονικα δευτερος μεγαλυτερος καρκινος του Συλλογου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα , είχα συζήτηση με άνθρωπο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τη Λεωφόρο. Η άποψή μου , το έχω γράψει αναλυτικά , η μόνη περίπτωση να αυξηθεί η χωρητικότητα της Λεωφόρου είναι όπισθεν των θυρών 6 & 7 να γίνει ανέγερση νέας κερκίδας , βέβαια με την συναίνεση του δήμου και του ΥΠΕΚΑ για την αγορά του δρόμου. Στις άλλες πλευρές , η επέκταση κερκίδων είναι σχετικά δύσκολη υπόθεση λόγω ΓΟΚ (Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός). Το μόνο που βλέπω , ότι κάτι μικρό μπορεί να γίνει , είναι στην γωνία Τσόχα και θύρας 14.

    Νέες κερκίδες πάνω από τις υφιστάμενες , στις οδούς Λ. Αλεξάνδρας και Τσόχα , βλέπω ότι λόγω οικοδομικής γραμμής και ΓΟΚ , δύσκολα να γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai poso les na auxithei i xoritikotita ? an omos rixoun tis thires 6-7 ginotai na pezoune agones meta?kai poso kairo borei na parei na ftiaxtei mia nea thira san auti epeidi apo kato einai o tafos. euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Γιώργο επειδή το κατέχεις το θέμα σε ό,τι έχει να κάνει με πολεοδομικά θέματα, πράγμα που δεν ίσχύει στην περίπτωσή μου, θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής:

    Σε περίπτωση αγοράς, όπως είπες, του χώρου πίσω από τις 6-7 δεν μπορεί να μετατοπιστεί ολόκληρο το γήπεδο προς την Κηφισίας και άρα να υπάρχει περισσότερος χώρος πίσω από τις 13-14 ώστε να μπορούν να μπουν στηρίγματα για υψηλότερο πέταλο που σημαίνει μεγαλύτερη χωρητικότητα; Φαντάζομαι η απάντηση θα βρίσκεται στο ΓΟΚ τον οποίο δεν γνωρίζω. Αν υπάρχει η δυνατότητα όμως το ύψος των πετάλων να φτάσει αυτό των πολυκατοικιών που βρίσκονται απέναντι από τη 13 η χωρητικότητα θα αυξηθεί αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε akinari akamatsu είχα φοβερό πρόβλημα στον Η/Υ και το disqus δεν εμφανίζονταν. Πραγματικά ταλανιζόμουν 2 μήνες περίπου για να βρώ λύση. Τέλος πάντων δεν ξέρω τι γίνεται ακόμη το ψάχνω.

    Στο θέμα που έθιξες για την κατασκευή κερκίδων στο πέταλο των θυρών 6 & 7 , θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι η προσθήκη κερκίδων στις ήδη υφιστάμενες με την μορφή καπέλου όπως λέμε εμείς οι μηχανικοί , δηλαδή στο δρόμο να τοποθετηθούν υποστυλώματα που να ξεκινούν από εκεί και να φθάνουν όσο πιο ψηλά μας αφήνει ο κανονισμός (ΓΟΚ). Οι νέες κερκίδες θα ξεκινούν από εκεί που τελειώνουν οι υφιστάμενες και θα τελειώνουν μέχρις ύψους 30 μέτρων περίπου. Η περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχει υψηλό Σ.Δ. , άρα και το επιτρεπόμενο ύψος που δύναται να πάμε θα είναι μεγάλο. Για όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή βούληση και θέληση από την ΠΑΕ και την Πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε Θανάση , γενικά αν θέλεις να συζητήσουμε τι θα μπορούσε να γίνει στην Λεωφόρο επί θεωρητικής βάσης , και πηγαίναμε στην λογική της κατεδάφισης του υφισταμένου γηπέδου και της ανακατασκευής του , τότε θα είχαμε θετικά αποτελέσματα ως προς την αύξηση της χωρητικότητας του πετάλου της 13 & 14.

    Ο δρόμος πηγαίνοντάς τον 10 μέτρα προς την Κηφισίας θα γίνονταν σε πλάτος 10+10=20 μέτρα. Αν πας με το ιδεατό στερεό τότε βάση νόμου(ΓΟΚ) το μέγιστο ύψος κερκίδων θα ήταν 20*1.5=30 μέτρα. Όντως στα 30 μέτρα ύψος κερκίδων πετυχαίνεται καλύτερη χωρητικότητα από την υφιστάμενη. Παρόμοια μπορεί να γίνει και από την πλευρά του πετάλου των 6 & 7 θυρών οπότε σχεδόν διπλασιάζεται η χωρητικότητα αυτών των κερκίδων. Γενικά πιστεύω ότι αν η 13 & 14 χωράνε 7000 θεατές η χωρητικότητα με αυτό το κόλπο θα πήγαινε στις 12~13000 θέσεις. Παρομοίως για το πέταλο των 6 & 7 η χωρητικότητα θα πήγαινε από τις 4500 θέσεις στις 10000 θέσεις.

    Συνεπώς αν η ΠΑΕ έπαιρνε την απόφαση να κατεδαφίσει το υφιστάμενο γήπεδο και να ανεγείρει νέο , υπό την προυπόθεση ότι είχαν καταργηθεί τα Π.Δ περί Διπλής Ανάπλασης και ο Δήμος Αθηναίων έδιδε το δικαίωμα της αγοράς του δρόμου και του οικοπέδου της βενζίνας ΒΡ , τότε η χωρητικότητα αυτού του γηπέδου θα ήταν κοντά στις 30000 θέσεις.

    Στις άλλες δύο πλευρές δηλαδή προς Τσόχα και Λεωφόρο Αλεξάνδρας η κατασκευή διόροφων κερκίδων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση λόγω στενότητας δρόμου στην 1η περίπτωση και οικοδομικής γραμμής στην 2η.

    Πέραν όλων αυτών θα πρέπει να βρεθεί ο χρηματοδότης που θα ανεγείρει το νέο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου