Έκανε αυτό που έπρεπε!



Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο έπρεπε ,νίκησε την κατώτερη Άεκ και επιτέλους είχε και λίγο τύχη μαζί του στην σαβούρα που έφαγε ο Πίντο στο 0-1. Τα γκολ οι Βιτόλο και Σο ,ενώ είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε και ένα τρίτο.


Τι κέρδη μπορεί να έχουμε απο αυτό το αποτέλεσμα εκτός απο την 5η θέση στην οποία και ...αναρριχηθήκαμε; Μα το προφανές ...την απόκτηση αυτοπεποίθησης. Αυτή που λείπει τόσο απο την ομάδα όλη την σαιζόν και δεν μπορεί να κάνει ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Ο στόχος για μένα είπαμε ...η έξοδος στην Ευρώπη και να συσπειρώσει με τις εμφανίσεις της η ομάδα τον κόσμο. Δύσκολο αλλά όχι και ανέφικτο.

ΥΣ: Ο Σο παίζει καλά...

Σχόλια

  1. Πολλή άσχημη η αρχή της εμφάνισης..( ειδικά το πρώτο 20 λεπτο φαινόταν σαν να μην είχαμε μπει στον αγώνα).ΑΛΛΑ πολύ καλό το τελευταίο 40 λεπτο..

    Τη διαφορά έκανε το ποιοτικό κέντρο μας με τους Σο και Βιτόλο να είναι και σκορερ και να έχουνε πάρει το κέντρο έναντι των αμούστακων της ΑΕΚ..Λογικά γιατι και οι δύο είναι έμπειροι και καλοί παίχτες ειδικά ανασταλτικά..

    Πάρα πολυ καλός Γιούρκας..Τρίβω τα μάτια μου αν ειναι αυτός ο Γιούρκας που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια..Καλοί και οι Μαυρίας Σισόκο Καρνέζης..

    Πάντως δεν πρέπει να το πάρουμε πάνω μας..η ΑΕΚ ειναι μια ομάδα φτιαγμένη από παίχτες Β' Γ κατηγορίας..και αν δεν είχε την φανέλα και την ιστορία θα είχε ήδη πέσει..Η ποιότητα ως ομάδα που έχουμε έστω και τώρα όπως και το μπατζετ έιναι πολλαπλάσιο της ΑΕΚ..

    Είναι εξαιρετικά περιεργο βέβαια πως η ποιοτητα της ομάδας δεν φάνηκε ως τώρα. Με αυτο το υλικό πρέπει να κυνηγήσουμε τις δύο πρώτες θέσεις στα play -off..Τίποτα πιο κάτω θα είναι αποτυχία..

    Έχω καλό προαίσθημα για Φιγκερόα..Αν και έπαιξε λίγο πρόλαβε να κάνει μια φάση..

    Πάμε για τις περισσότερες νίκες που μπορούμε μήπως και φτιάξει κάπως το κλίμα και σωθεί η χρονιά..Σημαντικό πάντως που για ένα παιχνίδι καταφέραμε και κρατήσαμε το μηδέν..δε το συνηθίζουμε..Μπράβο στην ομάδα και τον Φάμπρι που πρέπει να πιστωθεί κ αυτός ένα μερίδιο στις 2 τελευταίες καλές εμφανίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ θετικό αποτέλεσμα γιατί μπαίνουμε στα play offs.


    Πρέπει , όσοι γράφουν στο συγκεκριμένο μπλόγκ να είναι προσεκτικοί στη σκέψη τους , να μην προτρέχουν και να μην κινδυνολογούν. Ένας σύλλογος με τα χρέη του Παναθηναικού , με χωρισμένους τους οπαδούς σε 3 στρατόπεδα και χωρίς να έχει ως έδρα τη Λεωφόρο , απαιτεί χρόνο , υπομονή και τύχη για να γίνει ομάδα.


    Θυμάμαι στην αρχή του χρόνου τι έγραφαν οι περισσότεροι από εσάς για τον Χαμπίμπ Σο. Πότε θα μπει στο γήπεδο , τι παλτό μας έφερε ο κ. Φερέιρα και διάφορα άλλα. Ο κ. Φερέιρα ήξερε ότι ο Σο ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής , που όμως ταλαιπωρούνταν από ένα σοβαρό τραυματισμό. Από την στιγμή που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπήκε υγιής στο γήπεδο , φάνηκε ότι ήταν το λιοντάρι του Παναθηναικού στη μεσαία γραμμή.


    Το ίδιο ελπίζουμε ότι θα συμβεί όταν γίνει 100% καλά και ο Φιγκερόα. Θα μπει στο γήπεδο και η ομάδα θα έχει έναν επιπλέον γκολτζή , πέραν του Τοτσέ. Η μεσαία γραμμή του Παναθηναικού με Ζέκα , Μαυρία , Σισσοκό , Σο & Βιτόλο πετάει φωτιές. Η επίθεση αν καταφέρουν και συνεργαστούν οι Φιγκερόα και Τοτσέ επίσης θα βγάζει φωτιές.


    Η άμυνα ίσως θα έχει τα περισσότερα προβλήματα , με τους Πίντο και Βελάσκες , που κατά την γνώμη μου , είναι λίγοι για τον Παναθηναικό. Όμως ο Σειταρίδης έχει αναγεννηθεί , ίσως κάποιοι από τους Ντίνα και Σπυρόπουλο αποδειχθούν άξιοι αντικαταστάτες των Βύντρα και Σπυρόπουλου που καλώς έφυγαν.


    Η ομάδα θα επιστρέψει στη Λεωφόρο και θα ενδυναμώσει πολύ. Πιστεύω ότι με την βοήθεια του κόσμου και με κάποιες καλές συμφωνίες με τρίτους , τα χρέη πολύ σύντομα θα εξαλειφθούν.


    Ο κ, Αλαφούζος , παρά τα σοβαρά λάθη που έκανε στην πρώτη του χρονιά στο τιμόνι της ΠΑΕ , πιστεύω ότι είναι ένας ευφυής άνθρωπος , θα βρει τις λύσεις στα οικονομικά της ομάδας.


    Για μένα τα 2 πράγματα που έκανε φέτος ήταν πολύ σημαντικά: Το πρώτο ότι πήρε τις μετοχές του Τζίγγερ και το δεύτερο ότι φέρνει την ομάδα στο ιστορικό της γήπεδο , την Λεωφόρο.


    Για την επόμενη χρονιά , - φέτος θα βγούμε στην Ευρώπη , δεν ξέρω σε ποια θέση , αλλά θα βγούμε - θα πρέπει να βάλει τις βάσεις για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Να φτιάξει συμμαχίες στην ΚΕΔ , στην Σούπερ Λίγκα , στην ΕΠΟ. Να βρει τον τρόπο να μην κουράζεται ο Παναθηναϊκός με τις λεγόμενες μικρές ομάδας , αλλά να περνάει σφαίρα εντός και εκτός.


    Βέβαια το φίδι που λέγεται Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει πολύ , ίσως λόγω και της παρελθούσας δικής μας αδράνειας. Όμως , πιστεύω , ότι ο κ. Αλαφούζος θα βρει την λύση και σε αυτό το πρόβλημα , αρκεί όλοι να έχουμε υπομονή , ψυχραιμία και πίστη στον στόχο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι φανερό ότι ακόμα και με αυτό το ρόστερ το οποίο είναι λιγότερο ποιοτικό σε σχέση και με το περισυνό σε αυτό το υποβαθμισμένο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα άνετα θα μπορούσε να ήταν στην πεντάδα.Οι ίδιοι οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους βλέποντας και τις υπόλοιπες συνδιεκδικήτριες της πέμπτης θέσης ουσιαστικά ο ίδιος ο Παναθηναικός με τα αποτελεσματά του και τις εμφανίσεις του τις έβαλε σε τροχιά πλει-οφ.


    Όσον αφορά τα αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήταν πολύ μέτρια χωρίς πάντως και οι αντίπαλοι να απειλήσουν με καθαρές ευκαιρίες.Στην επανάληψη ουσιαστικά το σημείο που κρίθηκε η νίκη ήταν στο δίλεπτο όπου σκόραρε ο Βιτόλο και στην εξέλιξη της φάσης ο Πίντο πρόσφερε στον Κατίδη την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά μας έκανε το δώρο και αστόχησε. Ο οποίος Πίντο θεωρώ ότι ήταν πολύ καλός και η συγκεκριμένη φάση εάν κατέληγε σε γκολ θα ήταν κρίμα πραγματικά. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να πετύχουμε το 0-2 το πετύχαμε και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.


    Εγώ επίσης θέλω να σταθώ και στον Αλαφούζο γιατί έχει ακούσει πολλά και δικαίως αλλά νομίζω ότι οι κινήσεις του την τελευταία εβδομάδα έπαιξαν το ρόλο τους ούτως ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη. Εάν αυτό γινόταν μετά την Βέροια θα είχαμε αποφύγει πολλά παρατράγουδα τα οποία ακολούθησαν,ας ελπίσουμε να συνεχίσει να μαθαίνει απο τα λάθη του.


    Τέλος να αναφερθώ και στον Φιγκερόα που διέψευσε όλα τα προγνωστικά που τον ήθελαν να βρίσκεται στην αποστολή για το ματς μες τον ΠΑΟΚ μετά την διακοπή λόγω της Εθνικής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι όχι μόνο μπήκε στην αποστολή για την ΑΕΚ έπαιξε και ένα πεντάλεπτο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό,μακάρι να συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου