Η πρόκριση, ένα βήμα πιο κοντά!



Ένα μπράβο απόψε για μια ακόμα σημαντική νίκη σε μια έδρα που ειδικά φέτος.. μαζεύει κόσμο.


Παίζοντας έξυπνα, κυρίως στο 2ο ημίχρονο, και ελέγχοντας τον (φρενήρη σε πολλά σημεία) ρυθμό του παιχνιδιού, καταφέραμε να νικήσουμε στο Kaunas και ουσιαστικά να θέσουμε εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης την Zalgiris. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκαν οι 2 βασικές αδυναμίες μας για φέτος, η πρώτη πιο καθοριστική ως τώρα:

1) Μονοφωνία στην επίθεση με πολλά 3-ποντα σουτ, λίγα 2-ποντα και τη μπάλα να περνά σπάνια κάτω από τη ρακέτα.

2) Πολλά χαμένα rebound (14-9 υπέρ των γηπεδούχων στα επιθετικά, 26-20 αντίστοιχα στα αμυντικά)

Παρ' όλα αυτά βρισκόμασταν πάντοτε σε κοντινή απόσταση από τη Zalgiris και στο 4ο δεκάλεπτο πατήσαμε γκάζι και με καλή άμυνα (απόρροια και του 3ου δεκαλέπτου) και σωστές επιλογές στην επίθεση περάσαμε μπροστά. Νομίζω επίσης πως (χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν) δεν ήμουν ο μόνος που παρατήρησα το πόσο καθοριστικός ήταν για άλλη μια φορά ο Ukic, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει και δίνει σημαντικές βοήθειες από την περιφέρεια.


Επόμενος βασικός αντίπαλος για τη θέση 4 είναι η Malaga, αν και κατά τη γνώμη μου (ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αυριανού ματς) μπορούμε να.. κρυφοκοιτάμε και για τη θέση 3, ειδικότερα αν η Efes κερδίσει τελικά αύριο. Τόσο οι Τούρκοι, όσο και οι Ρώσοι έχουν ομάδες πολύ δυνατές, ίσως ένα κλικ καλύτερες από εμάς, αλλά όχι ανίκητες. Με καλή εμφάνιση και δυνατή έδρα ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις τους και να στοχεύσει ακόμα ψηλότερα. Οπότε, την επόμενη Παρασκευή στο Κλειστό και τη μεθεπόμενη στην Ισπανία η Ομάδα θα κοιτάξει να κλειδώσει τη θέση 4 και να έχει καλές βλέψεις για τη θέση 3..

Και μακάρι να τα καταφέρει!

Σχόλια

  1. Ο Ούκιτς δεν έχει ανέβει απλά..αλλά είναι ο MVP των τελευταίων παιχνιδιών..Και οχι οτι και οτι ματς..με γαύρο σε τελικό Κυπέλλο και στον τελικό πρόκρισης για τους 8.



    Πολύ καλό παιχνίδι από την ομάδα που έδειξε χαρακτήρα..στα δύσκολα . Μετά το διπλό στο Καντού ένα ακόμα μεγάλο διπλό .. και σιγά σιγά η ομάδα χτίζει χαρακτήρα..Πάντως δικαιώνεται ο Δημήτρης που έφερε τον Ούκιτς όπως και ο Πεδουλάκης που τον πίστεψε..Με Ούκιτς και βέβαια τον υπερπαίχτη Διαμαντίδη στη περιφέρεια είμαστε πολύ δυνατοί..


    Φάση του αγώνα λίγο πριν το τέλος ..η bombita του Ουκιτς που διέλυσε εντελώς τους Λιθουανούς..όπως και τα τρίποντα μαχαιριά που έριξε ..ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ..21 πόντους 6 ασσιστ..!





    Υ.Γ :Α ρε Ούκις τι κάνεις στα φορουμάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου