Στα παπάρια τους γράφουν τον Παναθηναϊκό!



Αρκετές φορές έχω προσπαθήσει μέσα απο αυτόν τον χώρο να διακρίνω τις ευθύνες που έχει ο καθένας απο τους μετόχους στην καταστροφική πορεία της ΠΑΕ ,καθώς και την ανάγκη που υπάρχει να μην μένει κανείς στο απυρόβλητο. Να υπάρχει κριτική ,να υπάρχει υπομονή αλλά μέχρι ενός σημείου. Όπως είχα γράψει και πριν κάτι μήνες ,πως η μόνη γρήγορη -και πιθανή- λύση που μπορώ να φανταστώ για την ομάδα είναι μια μεγάλης διαστάσεως ξεφτίλα που θα λερώσει την ιστορία του Συλλόγου ,αλλά θα αποτελέσει την αρχή για κάτι νέο. Και αυτό με δεδομένο την ανυπαρξία αυτών που είχαν και έχουν στα χέρια τους μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απο το 2008 μέχρι και σήμερα.


Αυτό που πλέον -ελπίζω να- έχει γίνει κατανοητό απο όλους τους Παναθηναϊκούς είναι ότι όσοι ασχολούνται αυτήν την στιγμή με την ΠΑΕ (βγάζω εκτός τον Αλαφούζο και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί) ,την έχουν γραμμένη και αυτή και τον Σύλλογο στα παπάρια τους. Με τις μέχρι τώρα πράξεις τους δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Γιατί; Γιατί αρκεί να δείτε λίγο πιο ...σαν τρίτοι την Παναθηναϊκή επικαιρότητα.

Όσο στα παπάρια του είχε γραμμένη την ομάδα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του που ανεχόταν τον διαρκή εξευτελισμό στο παρακράτος του Κόκκαλη και κρυβόταν πίσω απο το "δεν ασχολούμαστε με την βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου" ,άλλο τόσο την έχει ο Πατέρας ,ο Βγενόπουλος ,ο Πολέμης ,ο Γιαννακόπουλος και όσοι άλλοι βάλανε λεφτά το καλοκαίρι του 2008.

Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αυτό ,αλλά υπάρχουν κάποιες αλήθειες που επιβεβαιώνουν το παραπάνω συμπέρασμα και αποτυπώνονται σε ένα ερώτημα.

Δεν πονάνε την ομάδα; Δεν στεναχωριούνται που ο Παναθηναϊκός έχει απαξιωθεί τόσο;

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να καταστρέφεται και ο Βγενόπουλος θα εμμένει στο πρόβλημα (υπαρκτό και σοβαρό) της ΓΗΠΕΛ; Δηλαδή θα πέφτουμε Β' Εθνική και θα λέμε "οκ ναι ,αλλά υπάρχει η ΓΗΠΕΛ"; Είμαστε σοβαροί τώρα ή να συνεχίσουμε να κάνουμε τους μαλάκες;

Ο Πατέρας αποχώρησε το 2010 λόγω δύο εφημερίδων ,αποχώρησε ξανά τον Δεκέμβρη του 10 και απο τότε άκρα του τάφου σιωπή και απο το ΟΑΚΑ εξαφανισμένος. Ασχολήθηκε μόνο για να φέρει πίσω τον Σισέ ,έβαλε 10 χίνες στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και ενώ η ΠΑΕ έχει βρεθεί σε τέλμα δηλώνει συνειδητά απών. Και θέλετε να μου πείτε πως πονάει την ομάδα;

Ο Πολέμης που δεν θέλει να βάλει ξανά λεφτά; Ο Γιαννακόπουλος ο Δημήτρης που βάζει στο μπάσκετ γιατί είναι Παναθηναϊκός ,αλλά μην του μιλάτε για ποδόσφαιρο που έχει να πατήσει απο τις αρχές του 2000; Τα βρίσκετε εσείς νορμάλ πράγματα; Οι υπόλοιποι (Νίκας ,Ξυλάς ,Ζολώτας ,Δάβαρης);

Γιατί έχουν γραμμένοι την ομάδα οι παραπάνω κύριοι; Απαντήστε το μόνοι σας. Εγώ έχω καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα και δε νομίζω να είμαι λάθος ,όσο αυτοί παρακολουθούν τις τραγικές εξελίξεις χωρίς να βγουν μπροστά ,αλλά αντιθέτως προσπαθώντας να αποκόψουν ή να περιορίσουνκάθε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Καλώς ή κακώς ο Αλαφούζος καύλωσε το καλοκαίρι με την προοπτική να ηγηθεί της ΠΑΕ και να φέρει στην ομάδα ένα νέο μοντέλο ιδιοκτησίας. Τα σχέδια του απέτυχαν παταγωδώς και οι κινήσεις του στην ομάδα είναι επιεικώς τραγικές και καταστροφικές. Λεφτά ούτε αυτός βάζεις γιατί λέει δεν έχει την δυνατότητα. Αλλά προσπαθεί. Χωρίς πλάνο όμως ,χωρίς καθαρές σκέψεις και χωρίς όλα αυτά η ομάδα θα οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση.

ΥΣ: Και επειδή πάλι το όνομα του Βγενόπουλου θα παίξει τις επόμενες μέρες. Να κάνω ένα σχόλιο και μια ερώτηση. Ο Βγενόπουλος αποδείχθηκε λίγος. Λίγος γιατί το 2008 έδωσε ένα όραμα ,μια ελπίδα και δεν μπόρεσε να την φέρει εις πέρας. Λίγος γιατί το καλοκαίρι του 08 μπήκε μόνος του στην ΠΑΕ και όχι με τους άλλους ως ΠΕΚ κρεμώντας τους (όπως είχε πει σε ραδιοφωνική του παρέμβαση τον Σεπτέμβρη του 11 ο Νίκας και δεν διέψευσε ο Βγενόπουλος). Λίγος γιατί δεν δέχθηκε την εξαγορά της ΠΑΕ με τον Δ.Γιαννακόπουλο 1 χρόνο αργότερα (όπως αποκάλυψαν και οι δύο πλευρές). Και θέλω να τον ρωτήσω ...δικαίωμα του να μην θέλει και να μην μπορεί να βάλει εκατομμύρια στην ομάδα. Δεν λυπάται κι αυτά που βάζει και πάνε εντελώς χαμένα σε αυτήν την χαώδη κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ;


ΥΣ2: Γιατί γράφουν την ομάδα στα παπάρια τους; Όπως μου είπε και κάποιος και με έβαλε σε σκέψεις ...γιατί οι παραπάνω δεν είναι κρατικοδίαιοι ναι εξαρτώνται κατά 60% απο δουλειές τους με το κράτος (βλ. πετρέλαια και ΟΠΑΠ). Αν ήταν θα ήθελαν την ομάδα για μέσο πίεσης και θα πλήρωνα και την όποια ΓΗΠΕΛ και τα όποια χρέη.

Σχόλια

  1. Κουραστικό ίσως, αλλά στο είχα ξαναπεί ότι το ποδόσφαιρο και η παε δε θέλει κολλημένους φανατικούς, αλλά πράσινους φιλάθλους-που να ξέρουν την ιστορία του συλλόγου δηλ., πέρα ακόμα από την ιστορία των απέναντι- που έχουν το νιο νιο να κρίνουν με το δικό τους καθαρό μυαλό (ακόμα και την ώρα του πρωινού χεσίματος που γίνονται οι καλύτερες σκέψεις, που είχε πει ο γεωργίου...). Το γιατί κυρίως για την παε, το καταλαβαίνει και η γάτα μου.
    Έχουμε πει ότι οι απλοί άνθρωποι με ψυχή είναι άφραγκοι συνήθως γιατί δε γουστάρουν να κάνουν χρήμα και οι λεφτάδες την έχουν χάσει για να το κάνουν. Αυτοί οι δεύτεροι ασχολούνται με "εταιρείες" σαν την Πανάθα και ασχολούνται ως τέτοιοι και όχι ως φίλαθλοι όπως εσύ και εγώ που μπορεί να πονέσουμε και να σπάσει το μυαλό μας από τα νεύρα γιατί μας ξεφτίλισε κάποιος δικός μας παίκτης ή αντίπαλος ή φυσικά ιδιοκτήτης. Δε γουστάρουν οι άνθρωποι να τα βλέπουν έτσι τα καθέκαστα και ως τέτοια πρέπει επιτέλους εμείς οι υπόλοιποι να εκλαμβάνουμε την κατάσταση. Είναι μαλακία πια να ρωτάει ο οπαδός τη χαρτούρα αν ντρέπεται, αν λυπάται, αν νοιάζεται.
    Έγραφε ο μπατίσταρος στο βιβλίο του, όταν ήρθε στην Πανάθα ούτε γνώριζε περί Παναθηναϊκού, ούτε γιαννακόπουλου, ούτε ευρώπης και πίστευε ότι ο Ιτούδης ήταν ο Ζότσαρος και αυτό χωρίς να ξέρει καν την πορεία του. Μετά έκανε ξεψάχνισμα στο utube και βρήκε τον ντομινίκ και στον 2ο-3ο χρόνο άρχισε να δένεται με την ομάδα και έφτασε να δακρύζει μαζί της και μαζί μας (και στην τότε επίσκεψη των οπαδών στο προπονητήριο μετά από ήττα). Σε αυτό όμως συνέβαλαν οι νίκες και τα τρόπαια και οι κοντοί. Και έτυχε με αυτόν τον παίκτη εξ αιτίας και του χαρακτηρα του. Ε κάνε σύγκριση τώρα με την παε.
    Για να τελειώνουμε, όχι δε ψήνονται οι μέτοχοι. Και που αρχίζει η κριτική στους υπολοίπους πέρα από τον άλλον με το πάρκινγκ καλό είναι. Και δε χρειάζεται καμία μεγάλη διαστάσεως ξεφτίλα. Αυτό που γίνεται φέτος μέσα έξω στην ομάδα είναι η μεγάλη ξεφτίλα. Ούτε έξω από το γήπεδο δεν αξίζει να περνάς. Και κυρίως γιατί όπως έγραψες και εσύ προχθές, υπάρχουν γενιές που γνωρίζουν την Πανάθα όπως είναι φέτος και πιστεύουν ότι πρόκειται για ομαδούλα της σειράς με αμφίβολο παρελθόν και μέλλον και από την άλλη οι πονηρά σκεπτόμενοι προσπαθούν να τραβήξουν με κάθε τρόπο πιτσιρίκια σε προπονητήρια πλάι στην ομάδα και ας μην θυμάται αύριο κανείς ποιά ήταν μια λεβάντε και τί τους έκανε. Και στο σχέδιό τους και καλά κάνουν, είναι η δημιουργία "ακαδημιών". Θα ξέρεις φαντάζομαι μια ανάλογη περίπτωση πριν λίγα χρόνια στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας τί πήγε να κάνει ο επενδυτής.
    Όσο πάντως εξακολουθείς να ασχολείσαι είσαι ήρωας. Και βάζεις βάση για μια μικρή προτομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου