Διάβαζε αγόρι μου Κώστα Καίσαρη για να μάθεις γιατί δεν πρέπει να έρθει ο Σισέ στον Παναθηναϊκό!

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΣΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ



O ψεύτης δημοσιογράφος Κώστας Καίσαρης (θα γράψω στο τέλος του κείμενου γιατί είναι αποδεδειγμένα ψεύτης αναφέροντας ένα περιστατικό) είναι χρόνια απο τις δημοσιογραφικές μου "συμπάθειες". Για τον πολύ απλό λόγο ,ότι ανέκαθεν αποτελούσε έναν πολύ καλό προπαγανδιστή ,χρησημοποιώντας πάντα πιασάρικες ατάκες ,ώστε να μένει η άποψη του στο υποσυνείδητο του κάθε αναγνώστη του. Πριν κάτι μέρες λοιπόν ,ανέβασε ένα άρθρο και εξηγούσε ...ή μάλλον προσπαθούσε να πείσει ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να ξενερώνει με την ενδεχόμενη επιστροφή του Σισέ και όχι να φτιάχνεται. Το ίδιο παραμύθι που κοπανάνε και έμμισθοι "Παναθηναϊκοί" δηλαδή.


Για ποιο λόγο να ξενερώνουμε; Επειδή η λύση Σισέ θα είναι για να πάρει το 6μηνο φιλί της ζωής ο Αλαφούζος. Απο το φτωχό μυαλό του Κ.Καίσαρη δεν περνάει το ενδεχόμενο η προσθήκη του Γάλλου φορ να ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας ,να πετύχει γκολ και να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη. Προφανώς πιστεύει πως και με τον Τοτσέ ,είναι αυτονόητο πως θα έχουμε την ίδια ευχέρεια να κάνουμε την μισή φάση γκολ και να εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη ,όπου θα φέρει και τα -όποια- λεφτά στα ταμεία.

Ο Κ.Καίσαρης δεν σκέφτεται ότι με την επιστροφή του Γάλλου ,ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα γουστάρει να πάει γήπεδο και να μην είναι μέσα μόνο 6.000-7.000. Προφανώς για τον Κ.Καίσαρη δεν αποτελεί πόλο έλξης η αγωνιστική προσωπικότητα του Τζιμπρίλ.

Επίσης ,αναφέρει στο κείμενο του ότι η κίνηση αυτή θυμίζει Σαλιαρέλη-Προτάσοφ και Αδαμίδη-Γκούντγιονσεν. Ξεχνάει προφανώς ότι ο Σισέ δεν έρχεται με το ρίσκο να μην προσαρμοστεί και πως έχει πλήρη εικόνα της Ελληνικής πραγματικότητας. Μικρές λεπτομέρειες. Όπως και ότι τα λεφτά του Σισέ δεν θα καλυφθούν απο την ΠΑΕ αλλά απο τους μετόχους (και εξαφανισμένους) κυρίως. Αλλά χαλιέται ,γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν τον Βύντρα...

Είπαμε... και μόνο το ενδεχόμενο επιστροφής του Σισέ έχει προκαλέσει άγχος. Και ο Κώστας Καίσαρης είναι ένας απο αυτούς που θα τα χρειαστούν αν τον ξαναδούν με την πράσινη φανέλα...

ΥΣ: Τον Σεπτέμβρη του 2007 ,όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος αρθρογραφούσε στον Ελεύθερο Τύπο, είχε γράψει ένα προπαγανδιστικό κείμενο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα την Θύρα 13. Το ψέμα που είχε πει και σαν αποκάλυψη κιόλας ήταν ότι μετά το ματς της πρεμιέρας με τον γαύρο στην Λεωφόρο ,οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που είχαν μαζευτεί στου Γκύζη για να δουν το ματς είχαν ξεκινήσει πορεία προς το Απ.Νικολαϊδης για να δημιουργήσουν επεισόδια έξω απο το γήπεδο ,με αφορμή την ισοπαλία με την ομάδα του κράτους ,αλλά η αστυνομία δεν τους άφησε να το  προσεγγίσουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορες συμπλοκές στα γύρω στενά. Επεισόδια που θα ήταν η πρόφαση ,σύμφωνα με τον Κ.Καίσαρη, για την κόντρα της Θύρας 13 με τον Τζίγγερ.

Ένα ψέμα που δεν είχε καμία υπόσταση ,αφού κανένας δεν πήγαινε στο γήπεδο για φασαρίες. Αντιθέτως ,η αστυνομία είχε εμφανιστεί κυνηγώντας τους οπαδούς με αφορμή ένα κυνηγητό που είχε πέσει σε αμάξι φιλάθλων του Ολυμπιακού. Προφανώς αυτό το ψέμα δεν είχε γραφτεί τυχαία ,αλλά ήταν ύστερα απο εντολές της ΠΑΕ για να προπαγανδιστεί η Θύρα 13 απο τις αρχές της σαιζόν.

Αυτά για να μαθαίνετε ποιος είναι ο Κ.Καίσαρης...


YΣ2: Διαβάστε και το κείμενο του Κ.Καίσαρη για τον Σισέ...


Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι, λέει η σχετική παροιμία. Ο Παναθηναϊκός, σαφώς και δεν είναι ψωριάρης. Ο Σισέ ωστόσο, είναι πράγματι, ένα πανάκριβο μαργαριτάρι.
Συμβόλαιο 1.2 εκατομμύρια ευρώ, για έξι μήνες, δεν πληρώνει ούτε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός, ξαναλέμε, δεν είναι ψωριάρης, αλλά είναι σαν τους άστεγους που αυξάνονται και πληθύνονται στην Μνημονιακή Ελλάδα

Κι όχι μόνο επειδή δεν έχει γήπεδο, αλλά ούτε και λεφτά για το πανάκριβο ενοίκιο του ΟΑΚΑ. Είναι σαν τους άστεγους επειδή δεν έχει στην κυριολεξία που την κεφαλή κλίνει. Επειδή χρωστάει 28 εκατομμύρια ευρώ που δεν έχει να πληρώσει. Επειδή για να μπορέσει να τη βγάλει και να επιβιώσει, απλώνει το χέρι και κάνει ζητιανιά. Απευθυνόμενος όχι σε πλούσιους φιλάνθρωπους αλλά στον ανώνυμο κόσμο του. Στους οπαδούς και τους φιλάθλους του, οι οποίοι κλήθηκαν και καλούνται συνεχώς, να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να γίνουν μέλη της Συμμαχίας και να τσοντάρουν τον οβολό τους.

Δεν είναι βέβαια κακό, να είσαι φτωχός και να έχει προβλήματα. Ο Ολυμπιακός με τον Σαλιαρέλη, έχει περάσει πολύ χειρότερα. Όπως περνάει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ, με τους Αδαμίδηδες και τους Δημητρέλους. Η φτώχεια δεν εμποδίζει κανέναν να διατηρήσει την ορθή κρίση αλλά και την αξιοπρέπειά του. Δεν είναι κακό να μην έχει λεφτά. Κακό είναι να μην το λες ευθύς εξ αρχής και να τρενάρεις το θέμα Καραγκούνη με ραντεβού για δήθεν ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν είναι κακό ότι δεν έχει λεφτά για να συνεχίζεις να πληρώνεις τον Κατσουράνη.

Κακό είναι να του λύνεις το συμβόλαιο, με τη δήθεν δικαιολογία, ότι σου ανακατεύει τα αποδυτήρια. Δικαίωμά σου είναι να θέλεις να κάνει το χατήρι και τα κέφια των οργανωμένων και να διώξεις Βύντρα-Λάζαρο. Όχι όμως να τους παίρνεις τα κεφάλια επειδή είχαν "μειωμένη" απόδοση στο 0-3 της Βέροιας. Δεν έχει δηλαδή το δικαίωμα να μεταφέρει τα δικά σου προβλήματα σε άλλους. Κι ενώ όλα αυτά τα προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν και να υφίστανται, προέκυψε το θέμα Σισέ, που έμεινε ελεύθερος από την ΚΠΡ.

Κι ο Αλαφούζος με το επιτελείο του, άρχισαν να κάνουν υπολογισμούς. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξιδο. Τα λεφτά του Σισέ για τους έξι μήνες μέχρι τον Ιούνιο είναι 1.3 εκατομμύρια ευρώ. Επειδή όμως πρόκειται για καλό παιδί και Παναθηναϊκάρα που έχει χτυπήσει και τατουάζ με το τριφύλλι (όπως ο Τζόρβας), μπορεί να κατέβει στα εννιά κατοστάρικα.

Ο πρόεδρος ωστόσο, ο ηγέτης της Πράσινης Συμμαχίας, ο Γιάννης Αλαφούζος, δεν βάζει νερό στο κρασί του. Παραμένει πιστός στις αρχές του. Τα λεφτά που δίνει στον Σισέ σαν Παναθηναϊκός είναι δύο δυόμιση κατοστάρικα. Ούτε σέντσι παραπάνω. Για τα υπόλοιπα γίνεται κουβέντα με τους μετόχους. Να βάλουν το χέρι στην τσέπη δηλαδή ο Βγενόπουλος κι ο Πατέρας.

Όταν μάλιστα ο Νίκος Πατέρας, που πάντα διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Σισέ, έχει αναλάβει και την δύσκολη αποστολή να τον ψήσει να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του. Και μόνο η κουβέντα που γίνεται φτάνει και περισσεύει. Και μόνο αυτή η τιτάνια προσπάθεια για να επιστρέψει ο Τζιμπρίλ πίσω.
Ποιος ασχολείται ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, κάτω από τον Πανθρακικό; Ποιος θυμάται ότι μόλις το περασμένο Σάββατο έφαγε την μπούφλα από τον Λεβαδεικό; Ποιος θυμάται την απόλυση του Ρότσα, επειδή δεν πήρε το χαρτάκι που είχε εκτός ενδεκάδας τον Μπουμσόνγκ. Ποιος ασχολείται ότι φεύγει και ο Λάζαρος δανεικός για την Χέρτα με το τεράστιο ποσό των 300 χιλάδων ευρώ; Ποιος ενδιαφέρει ότι ενώ όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι ο Σισέ θα έχει τα λεφτά του εξασφαλισμένα;

Άλλωστε ο Αλαφούζος δεν θα έχει παραβεί τις αρχές του ο Παναθηναϊκό θα δώσει στον Γάλλο το πολύ μέχρι 250 χιλιάρικα. Τα υπόλοιπα θα τα δώσουν οι Παναθηναϊκάρες, Βγενόπουλος-Πατέρας που μπορεί στο γήπεδο να μην πηγαίνουν, που μπορεί να μην ενοχλούνται για την αγωνιστική και οικονομική κατάντια αλλά όταν πρόκειται για τον Σισέ  είναι αβέρτοι και κιμπάρηδες.

Για να βοηθήσουν με την γενναιοδωρία και την ευσπλαχνία τους τον αναξιοπαθούντα Παναθηναϊκό. Κι όπως είπαμε έστω κι αν όλα αυτά μείνουν στα λόγια και πάλι στο παιχνίδι της επικοινωνίας, που στον Παναθηναϊκό παίρνουν άριστα θα έχουν κερδίσει. Αφού θα έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και θα έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη μεγάλη αυτή μεταγραφή. Οι οργανωμένοι της Θύρας 13 θα έχουν ένα ακόμη λόγο για να τους χειροκροτούν και να τους αποθεώνουν.

Αυτή η συνταγή άλλωστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι παλιά και δοκιμασμένη. Κι ο Σαλιαρέλης που λέγαμε δεν πλήρωνε κανένα αλλά στον Ολυμπιακό είχε φέρει ολόκληρο Προτάσοφ. Ο Αδαμίδης έφερε πέρσι τον παικταρά Γκουντγιόνσεν που είχε φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, θα κολώσουν Αλαφούζος και Σία να φέρουν τον Σισέ;

Όταν μάλιστα τα λεφτά του συμβολαίου θα είναι εξασφαλισμένα μέχρι το τελευταίο σεντς. Ο άστεγος που λέγαμε στην αρχή δεν θέλει ένα πιάτο φαΐ για την βγάλει θέλει δουλειά για να μπορεί να τρώει κάθε μέρα. Θέλει ένα κοινωνικό κράτος να του εξασφαλίζει τα αναγκαία. Έτσι και ο "άστεγος" Παναθηναϊκός θέλει αν μη τι άλλο ένα πλάνο ένα σχέδιο για να ξεπεράσει την κρίση. Τώρα με τον Σισέ στη μία περίπτωση δουλεύουν τον κόσμο και στην άλλη κάνουν μία αχρείαστη μεταγραφή αεροδρομίου. Μόνο και μόνο για να κερδίζουν έξι μήνες χρόνου.

Σχόλια

  1. Mάγκες αν ξέρει κάποιος να απαντήσει: ο εν λόγω δημοσιογράφος πήγε για κατάθεση στον εισαγγελέα για την υπόθεση των κασετών ή (και αυτός) είναι υπό την προστασία του χοντρού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Παλη16/1/13 9:24 π.μ.

    Και αυτός έχει προστάτη τον περπεινιαδη .. Όπως και το 95% απο δαύτους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ειναι να συμπαθούμε μόνο όσους γράφουν υπερ της ομάδας τότε διαφέρουμε απο τους γάβρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι ,να συμπαθούμε καλύτερα αυτούς που προπαγανδίζουν κατά του Συλλόγου και λένε ψέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου