"Η νίκη μετράει" ,αλλά...



Όπως δήλωσε εύστοχα ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την λήξη του ματς ,η νίκη είναι αυτό που έχει σημασία και προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός επιπλέον κατάφερε να αντέξει χωρίς την καθοδήγηση του Δημήτρη Διαμαντίδη (τραυματίστηκε στο 35') και να πάρει μια δύσκολη νίκη. Το 78-73  επί της Μάλαγα επροσφέρει την ουσία ,αλλά μας δίνει και την δυνατότητα να κοιτάξουμε γιατί δεν μπόρεσε και σήμερα η ομάδα να πάρει άνετα το ματς.


Έχοντας κάνει μέχρι στιγμής μια νορμάλ πορεία στα ματς της Ευρώπης και έχοντας πάρει τα απαραίτητα ματς ,είναι ευκαιρία για τον κόουτς και τους παίκτες να βρουν λύση σε κάποια βασικά προβλήματα. Καταρχήν ,αυτό που είχα πει και τις προάλλες. Η ομάδα δεν βγάζει συστήματα και σε αρκετές περιπτώσεις παίζει τουρλουμπούκι. Γιατί; Δεν ξέρω. Αλλά όπως και να χει είναι ευθύνη του προπονητή αυτό. Όπως και η περίπτωση του Ούκιτς που ακόμη δεν έχει πείσει και δικαιώνει αυτούς που λένε πως είναι ένα κακό κάρμα μεταξύ Σπανούλη και Λάκοβιτς. Ο κόουτς είπε πως παίζει περισσότερο παρορμητικά ,παρά με το μυαλό. Σύμφωνοι. Δεν πρέπει όμως να μπει κι αυτός σε ένα καλούπι; Ιανουάριο μπήκαμε. Πρέπει να έχουμε λύσεις στις θέσεις 1 και 2. Δε γίνεται ο Μπανκς που δεν είχε ιδέα απο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ήρθε στην μέση της σαιζόν ,να έχει προλάβει να προσαρμοστεί και ο Κροάτης ακόμη να ψάχνεται. Και το λέω γιατί η παρουσία του μέσα στο παρκέ δεν περνάει αδιάφορη ,αλλά στοιχίζει στην ομάδα.

Αυτός που περνάει αδιάφορος όλο και περισσότερο στα τελευταία ματς είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Σήμερα έπαιξε 10 λεπτά και έβαλε 4 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 φάουλ. Όχι και τόσο καλά στατιστικά για αυτόν που θα σήκωνε μαζί με τον Μήτσο το βάρος της ομάδας.

Το καλό όμως είναι ότι σε κάθε ματς αναδεικνύεται και κάποιος άλλος. Σήμερα ήταν ο Γκιστ με τον Μασιούλις που σημείωσαν 31 πόντους κάνοντας την περισσότερη δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Θετική η παρουσία του κόσμου. Έφτασε η ώρα που σιγά-σιγά πρέπει να αρχίζει να γεμίζει το ΟΑΚΑ. Προσελεύσεις του στυλ 10.000 και 12.000 είναι καλές για τους γαύρους. Εμείς έχουμε δείξει άλλα στοιχεία...


ΥΣ: Σόρρυ αν ενοχλεί που μετά απο νίκη γρινιάζω ,αλλά καλύτερα να τα λέω τώρα ,παρά να γίνω μ.Χ. προφήτης...

Σχόλια

  1. me sofo diafono giati min ksexname k ton traumatismo tou. k oti oso epaixe vgikan pola eleuthera sout

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το χοντρο: Επρεπε να συμπληρωσεις + 2 ασσιστ

    Για τον Ουκιτς: Ας τον αφησει λιγο ησυχο ο κοσμος να μπορεσει να προσαρμοστει... Αλλωστε δεν φταιει αυτος που του ζηταμε πραγματα που δεν εκανε στο παρελθον. Εχει φοβερα προσοντα..

    Για τον Πεδουλακη: Δουλευει τρομερα πολυ. Καλυτερη εικονα δε γινοταν να εχουμε ως ομαδα με τοσους νεους παικτες. Οσοι λενε οτι ειναι κακος, ειτε δε ξερουν μπασκετ ειτε δεν εχουν συνειδητοποιησει τι εχει συμβει και ζουν σε παρελθοντα ετη. Αν ομαδα με 10-12 νεους παικτες είχε κακό προπονητη θα τερματιζε τελευταια στον πρωτο ομιλο της Ευρωλιγκα για πλακα...


    Θα θελα να γραψω αλλες 3000 λεξεις, αλλα που χρονος!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για τη νίκη . Απο εκεί και πέρα η ομάδα έκανε κακό παιχνίδι ..Οι πάρα πολλές αλλαγές μπορεί να βοήθησαν στη άυξηση της ποιότητας της ομάδας αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει η ομάδα σύνολο . Ο Γκίστ μπορεί στην επίθεση να ήταν εξαιρετικός αλλά στην άμυνα σε πολλά σημεία του αγώνα δε μπορούσε να μπει στα συστημάτα. Ενώ και οι πολλοι τραυματισμοί βασικών στελεχών όπως του Διαμαντίδη και του Σοφοκλή δεν έχουνε αφήσει την ομάδα να δουλέψει σωστά .

    Ελπίζω να είναι αυτό το πρόβλημα της ομάδας ..κάτι που θα το δείξει ο χρόνος..Μέσα στον επόμενο θα πρέπει να δούμε βελτίωση..Αν δε δούμε ίσως να σημαίνει οτι ο προπονητής πρέπει να κοιτάξει να αλλάξει πράμματα..

    Όπως και να έχει δε θα βιαστώ να κρίνω..Πάντως όπως είναι το ρόστερ και με βάση τα χρήματα που έβαλε ο Δημητρης ο Γιαννακόπουλους με παίχτες τους Καπόνο Διαμαντίδη Λάσμε Μπανκς..Ούκιτς .. Σοφοκλη Γκιστ αλλά και τους πολύ σημαντικούς Ματσιούλις και Μπράμος ..βάση ονομάτων είναι για να μπει στην 8 άδα ..και από εκεί και έπειτα βλέπουμε !

    Στατιστικά κοιτώντας τι κάναμε στη Regular Season και στο Top 16 έχουμε πολύ καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα..αύξηση 10 % ..το ποσοστό μας στους αγώνες στο Τοπ 16 αυτή τη στιγμή είναι 43.5 !! Αλλά έχει πέσει το ποσοστό μας στα δίποντα ..αρκετά από εκεί που ήταν 60% έχει πέσει στο 41 % που είναι χαμηλό σε αυτό το επίπεδο..Ενώ και η άμυνα μας είναι χειρότερη..

    Συμπερασματικά ωραία τα τρίποντα..αλλά χρειάζεται πρώτα από όλα καλύτερη άμυνα και σε δεύτερο ρόλο πιο σίγουρα καλάθια..τα όποια πάντα είναι τα δίποντα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου