Ο Ολυμπιακός πιο ελκυστικός απο τον Παναθηναϊκό; Απο πότε;

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο σκεπτικό κάθε παίκτη, ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται ένα κλικ πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό στην πιθανότητα επιλογής του ενός ή του άλλου. Αυτό δεν είναι κακό. Είναι σημεία των καιρών. Που σαν ρόδα γυρίζουν κι επαναλαμβάνονται.


 Αυτό έγραψε ο Ασπρούλιας στο blog του στο Gazzetta και μου πέσαν τα μαλλιά! Ότι ο γαύρος αποτελεί πιο ελκυστική επιλογή για κάθε παίκτη την δεδομένη χρονική στιγμή. Και με κάνει να βασανίζομαι και να απορώ με ποια κριτήρια έβγαλε το εν λόγω συμπέρασμα.


Επειδή έχει καλύτερο προπονητή; Όχι! Τον Πεδουλάκη έχουμε ,τον Μπαρτζώκα έχει.

Επειδή έχει μεγαλύτερο ηγέτη; Όχι! Τον Διαμαντίδη έχουμε ,τον Σπανούλη έχει.

Επειδή έχει πιο φερέγγυα διοίκηση και ξοδεύει πιο πολλά; Όχι! Τα ίδια μπάτζετ έχουμε πάνω-κάτω και ό,τι οφειλή προέκυψε λύθηκε μέσα σε ένα βράδυ.

Επειδή μαζεύει πιο πολύ κόσμο το Σεφ; Όχι! Και με βάση τα στοιχεία της Euroleague ,ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει μεγαλύτερη προσέλευση απο αυτόν του Ολυμπιακού.

Άρα για ποιο λόγο είναι πιο ελκυστική ομάδα ο Ολυμπιακός; Επειδή πήρε το δεύτερο ευρωπαϊκό του πέρυσι; Και εμείς που το πήραμε πρόπερσι και μετράμε έξι ,πότε καταφέραμε να είμαστε λιγότερο ελκυστικοί απο τον Ολυμπιακό; Ή επειδή έφυγε ο Ζοτς απο τον πάγκο; Αν σε εμάς ο Ομπράντοβιτς ήταν ο κατά 90% υπεύθυνος για τις επιτυχίες της ομάδας ,ο Ίβκοβιτς που επίσης έφυγε ,ήταν 101% υπεύθυνος για τις περσινές κούπες που πήρε ο γαύρος.

Άρα ,για ποιο λόγο; Ή απλά επειδή δεν έχει καλές σχέσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και έπρεπε κάτι να γράψει;


ΥΣ: Αναλυτικά το σημερινό του κείμενο που μιλάει για την μεταγραφή του Σερμαντίνι στον Ολυμπιακό και την σημασία που έχει η επιστροφή του Μπατίστ σε εμάς..


Πριν από μερικούς μήνες κι ενώ έπαιζε στην Ολίμπια Λουμπλιάνα, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι είχε φωτογραφηθεί στο σπίτι του στη Σλοβενία, δείχνοντας με καμάρι τη φωτογραφία της ομάδας του Παναθηναϊκού που είχε συνέχεια κρεμασμένα πάνω από το προσκεφάλι του. Τότε έλεγε ότι ο αυτοί οι άνθρωποι που απεικονίζονταν ήταν η οικογένειά του. Σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά, ο Γεωργιανός, κρίνοντας καθαρά επαγγελματική έκρινε ότι το συμφέρον του ήταν να επιλέξει τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του, αφήνοντας την "οικογένειά" του στα κρύα του λουτρού. Από τότε βεβαίως, πολλά πράγματα είχαν συμβεί και πολύ νερό είχε κυλήσει αυλάκι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο σκεπτικό κάθε παίκτη, ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται ένα κλικ πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό στην πιθανότητα επιλογής του ενός ή του άλλου. Αυτό δεν είναι κακό. Είναι σημεία των καιρών. Που σαν ρόδα γυρίζουν κι επαναλαμβάνονται. Αρα, θεωρώ ότι εν προκειμένω όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια επικοινωνιακή νίκη του Ολυμπιακού επί του αιώνιου αντιπάλου, αλλά του ανοίγει το δρόμο να ξεπεράσει κάθε είδους αναστολή και να κάνει την κίνηση που θα αλλάξει πραγματικά το χαρακτήρα του. Σιχαίνομαι όταν μου λένε ότι φάσκω κι αντιφάσκω και βέβαια δεν μπορώ να μν θυμηθώ ότι πριν από λίγες ημέρες κατέγραφα ότι ομάδα που κερδίζει δεν είναι και τόσο λογικό να κάνει τόσες πολλές αλλαγές. Από την άλλη πλευρά, όταν αναφερόμαστε στον Μάικ Μπατίστ, τα πράγματα αλλάζουν. Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Μπατίστ για τον Παναθηναϊκό, είναι προσθήκη; Ποιος θα αμφέβαλλε ότι αν γινόταν το deal θα επρόκειτο για μία μεγάλη επιστροφή του Μάικ στο σπίτι του; Ο Πεδουλάκης και οι πράσινοι έχουν τη μεγάλη ευκαιρία. Κι αυτή τους την προσφέρει ο ίδιος ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κουβαλάει ένα πολύ ιστορικό όνομα και έχει παράγοντες (Μάνος Παπαδόπουλος) που κατέχουν τον τρόπο, αλλά και την εμπειρία να κλείσουν ακόμα και το πιο δύσκολο deal μέσα σε λίγες ώρες. Been there, done that! Δεν ξέρω πόσο καλύτερα ομάδα θα γινόταν με την επιστροφή του Μπατίστ ο Παναθηναϊκός, είμαι σίγουρους όμως, ότι τα παράλληλα οφέλη θα ήταν τόσο ισχυρά που θα βελτίωναν την εικόνα του, ακόμα κι αν ο ίδιος ο παίκτης δε θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα, δεδομένου ότι στη Φενέρ τον έκαναν να ξεχάσει τον εαυτό του. Η προσωπικότητα του Αμερικάνου θα προσέθετε πολλά στη ήδη υπάρχουσα του Παναθηναϊκού. Οι υπόλοιποι παίκτες θα έβρισκαν μπροστά τους ακόμα έναν (μετά τους Διαμαντίδη Τσαρτσαρή) από αυτούς που έκαναν τους πράσινους αυτό που είναι κι αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο. Οι φίλαθλοι, ειδικά μετά την υποδοχή που του επεφύλλαξαν προ ημερών, θα ενθουσιάζονταν. Και ο Διαμαντίδης, θα έβλεπε τον έναν και μοναδικό παίκτη της καριέρας του με τον οποίο επικοινωνεί με τη σκέψη και ουσιαστικά το alter ego του, να επιστρέφει για να ξαναζωντανέψει το όνειρο.

Ο Παναθηναϊκός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει μία πολύ μεγάλη κίνηση και με οικονομικό κόστος που δε θα ήταν τόσο βαρύ μέχρι το τέλος της χρονιάς, δεδομένου ότι οι Τούρκοι αν θέλουν να τον ξεφορτωθούν, θα τον πληρώσουν αδρά.

Με τον Σερμαντίνι ο Πεδουλάκης θα έβαζε στη μηχανή του ακόμα έναν παίκτη, τον οποίο θα έπρεπε να βάλει στο κόλπο, να τον διδάξει, να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί. Και που λίγο αργότερα, με την επιστροφή του Σόφο, θα ήταν ακόμα ένας παίκτης στο ρόστερ. Με τον Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός, θα προσέθετε κάποιον που δε θα χρειαζόταν ούτε μία μέρα να καταλάβει που βρίσκεται.

Ακόμα κι αν δεν υπάρξει επαφή ή ενδιαφέρον πάντως οι λόγοι δε θα είναι αγωνιστικοί. Είπαμε υπάρχουν κάποιες αναστολές που εμποδίζουν. Αλλά σε αυτό το σημείο, οι αναστολές πρέπει να πάνε περίπατο. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μπατίστ, μετά από τόσα χρόνια, δεν έχει να αποδείξει τίποτα.


http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/355511-pairnei-mpatist-kai-ta-ksexnaei-ola

Σχόλια

  1. Μήπως επειδή οι αυγουλομάτηδες δεν ξεκατινιάζονται δημοσίως και δεν έχουνε κάνει το μένω-φεύγω Κολιάτσου-Παγκράτι και έτσι ο παίκτης νιώθει μια σχετική εξασφάλιση;Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ασχολείσαι με τους γυρολόγους. Πιστεύουν ότι η άποψή τους καθρεπτίζει τα γεγονότα και την κοινή λογική.

    Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε σένα φίλε και σε όσους μας διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o,ti ki an ginetai kaneis den exei xasei lefta apo ton panathinaiko. eite legetai podosfairo ,eite legetai basket.
    borei na krazoume gia ta lathi twn ekastote dioikisewn alla san syllogos o panathinaikos pote den exei faei lefta. kai oute stelnei mpravous kai vomves se spitia ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει και κάτι που λέγεται εργασιακή σταθερότητα,πέρα από τα φράγκα, και εξαρτάται από το τι εικόνα βγάζει η ομάδα προς τα έξω.Καλά αυτό με τους μπράβους, ειδικά για συγκεκριμένα μεγαλόσχημα άτομα του Συλλόγου,άστο καλύτερα μέρες που είναι γιατί υπάρχουνε αδέρφια μας παναθηναικοί εκεί έξω που τα έχουνε ζήσει στο πετσί τους,μην το σκαλίζουμε παραπάνω.Καταλαβαίνω οτι για μερικά πρόσωπα "απαγορεύεται" η κριτική,αλλά μην φτάνουμε στο σημείο να προκαλείται η νοημοσύνη μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο ποδόσφαιρο, ΠΟΛΛΟΙ την τελευταία 4ετία χάσανε τα λεφτά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου