Tσόχο με άριστα το 10 ,πόσο μαλάκας είσαι;

M.Tσόχος ,Gazzetta

Μην παρεξηγηθείς ...δεν είναι βρισιά ,τίτλος τιμής είναι.

Γιοβάνοβιτς ,Σόλιντ και Τσιώλης βρε ζαρκάδι;

: Διαβάστε το ποίημα του..



To να τερματίσει ο Παναθηναϊκός την συνεργασία του με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν μία απόφαση που έπρεπε να παρθεί εδώ και καιρό και εν τέλει την πήρε ο Γιάννης Αλφούζος, έστω και καθυστερημένα. Εδώ και δύο μήνες ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός δεν περπατάει και η ευθύνη έπεφτε κυρίως στις πλάτες του προπονητή.



Αν εντοπίσουμε τους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός, δεν... περπάταγε, τότε θα εντοπίσουμε και την επόμενη απαραίτητη ανάγκη της ομάδας που είναι η συνεργασία με έναν προπονητή προοπτικής και όχι με προπονητές, τύπου “κέρδισες τον ΠΑΟΚ; μένεις και με την Μάριμπορ. Κέρδισες την Μάριμπορ; μένεις για κανά μήνα και βλέπουμε...”.



Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι από τους συμπαθέστερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Και πολύ ικανός σε ορισμένα πράγματα τα οποία σπανίως ο ΠΑΟ έχει εκμεταλλευτεί. Θα θυμίσω δύο από τις σχετικά πρόσφατες εισηγήσεις του. Την χρονιά που ο ΠΑΟ επέλεξε τον Σισέ ο Ρότσα επέμενε για την απόκτηση του Μπάριος ο οποίος εν τέλει πήγε στην Ντόρτμουντ και τα... έσπασε, ενώ δική του εισήγηση ήταν και ο Φαλκάο που εν τέλει πήγε, πρώτα στην Πόρτο και μετά στην Ατλέτικο Μαδρίτης...



Από την άλλη έχοντας 10 χρόνια να προπονήσει πρώτη ομάδα, (με εξαίρεση τον Ηλυσιακό και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας) το να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, όχι σε επίπεδο “προσωρινού, μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο”, αλλά σε επίπεδο προπονητή που ήρθε για να μείνει είναι πολύ μεγάλο ρίσκο.



Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κανονικό και ενεργό προπονητή. Και τον χρειάζεται άμεσα, για να συμμαζέψει την ομάδα, να πετύχει μαζί της το το αυτονόητο, να την βγάλει Ευρώπη δηλαδή και φυσικά να την ζήσει, ένα μεγάλο διάστημα, ώστε να μάθει τις αδυναμίες της, τα πλεονεκτήματά της και να κάνει εκείνες τις πολλές απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να φτιάξει τον ΠΑΟ της επόμενης χρονιάς.



Μάλιστα ο εν λόγω προπονητής πρέπει να έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτον να μην έχει μεγάλο κασέ και δεύτερον στην καριέρα του ως τώρα να έχει διακριθεί για τις έξυπνες επιλογές του σε μεταγραφικό επίπεδο και την διάθεση – ικανότητα του να δουλέψει με νέα παιδιά και να τα εξελίξει.



Θα έλεγα ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο αν αυτός ο προπονητής ήταν και Ελληνας, αλλά πραγματικά επιλογές (πολλές) δεν υπάρχουν. Ο Δώνης ήταν μία τέτοια, αλλά τώρα ας τον ξεχάσουμε γιατί προπονεί τον ΠΑΟΚ. Ως τέτοια επιλογή θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο Τσιώλης, όμως υπάρχουν δύο μεγάλα ερωτήματα. Το πρώτο, ότι στην πιο μεγάλη ομάδα που πήγε, τον Αρη, τα έκανε μούσκεμα με πολλούς να εκτιμούν ότι δεν άντεξε το βάρος και την πίεση και επίσης ότι συνήθως δούλευε σε ομάδες που οι σκάουτερ, οι τεχνικοί διευθυντές και οι πρόεδροι έκαναν τις περισσότερες επιλογές των παικτών (βλέπε Ολυμπιακό Βόλου και Αστέρα Τρίπολης).



Ορισμένοι άλλοι προπονητές δεν γίνεται να δουλέψουν στον ΠΑΟ, λόγω Ολυμπιακού παρελθόντος (δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ονόματα) και ορισμένοι άλλοι κατά την άποψη μου έχουν ξεπεραστεί (βλέπε Αναστασιάδης).



Τι θα έπαιρνα λοιπόν εγώ στον Παναθηναϊκό; Εναν προπονητή, τύπου Λίνεν. Ικανό, που να μας έχει δείξει πέντε πράγματα και στην Ελλάδα και που να έχει δουλέψει σε δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες από αυτές του ΠΑΟ και με μικρότερο μπάτζετ από αυτό που έχει ο ΠΑΟ. Δύο τέτοια παραδείγματα που μου έρχονται πρόχειρα είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του ΑΠΟΕΛ, ή ακόμη και ο Τροντ Σόλιντ της Γάνδης. Προφανώς αυτοί που θα αποφασίσουν μπορούν να βρουν πολλά περισσότερα και καλύτερα, αλλά πάντως οφείλουν να ψάξουν για κανονικό προπονητή προοπτικής για τον Παναθηναϊκό.

Σχόλια

  1. Ναι είναι φόρος τιμής και το αξίζει ο τύπος !!!
    Δυστηχως οποία πέτρα και αν σηκώσεις έναν γαυροβλαχο θα βρεις. Ο χοχο έκανε καλή δουλειά αυτά τα 15 χρόνια παραγκας..

    Γιάννης βιέννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ μετά τον μέγιστο Φερέιρα στηρίζεις και δημοσιογράφους..; Πάντως έχετε πλάκα ασχολείστε με το τι λέω εγώ..και δεν λέτε εσείς την άποψη σας..Γνωστός ο Αθανασίου ..εκεί που υπονόησε εχτες οτι δεν είναι κανονικός προπονητής..ο Ρότσα σήμερα έβγαλε άρθρο αποθέωσης..Στάχτη στα μάτια των αφελών.Kάτι είναι και αυτό..Για να δούμε πόσο θα τον στηρίξουν οι καλοί δημοσιογράφοι..Στο site που γράφεις ήδη αρχίσατε τις ειρωνίες και τις κιθάρες.Δε πειράζει σας μάθαμε πια..και είστε μειοψηφία που ζείτε στον μικροκόσμο σας. Καλή συνέχεια στην στήριξη των δημοσιογράφων πια..



    Για τον Ρότσα θα το δούμε..πόσο θα τον στηρίξετε..Αν ο Φερέιρα πήρε 2 χρόνια τυφλής στήριξης..ο Ρότσα που ήρθε μεσούσης της σεζόν με αλλου ρόστερ..πρέπει να μη λέτε κιχ..για φέτος. Τέλοσπαντων χαιρετίσματα στα παιδιά..Πάντως στο λέω φιλικά σε παρασύρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε βλέπω όμως απάντησες σε εμένα που τα έχωσα στον Αθανασίου δηλαδή λειτούργησες ως δικήγορος του αντι να γράψεις την δικη σου απάντηση στην ανάρτηση.Δε βγήκα καθόλου λάθος . Εσύ δεν έχεις καταλάβει και δεν είμαι υποχρεωμένος να στο εξήγησω ξανά .


    Για άλλο site..λέω καλύτερα φορουμ...Τα βρισίδια σε προπονητές παίχτες και το ξύλο τα κάνανε άλλοι όχι εγώ.Ουδέποτε έχω βρίσει κανέναν τα αφήνω για εσάς. Είπαμε παράσημα θα σου βγάλω. Εσύ ξέρεις πότε πάω γήπεδο και τι ακριβώς κάνω. Είσαι μικρός ακόμα και κάνεις με λάθος άτομα παρέα. Τεσπα δικαιώμα σου ,καλο απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η άποψή μου για την δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι η χείριστη γενικά . Παρόλα αυτά όταν συμφωνώ συμφωνώ , και με τον Αθανασίου συμφωνώ σε πολλά . Δεν στηρίζω κανέναν άλλον πλην του Παναθηναϊκού . Και στην τελική δεν με νοιάζουν οι κόντρες σας . Απλά έγραψες μαλακία και βγήκες λάθος . Παραδέξου την και μην κάνεις παπιές.
    Στο site που λες , έγω γράψει δυο σχόλιο εδώ και κανένα μήνα . Τις γενικεύσεις σου αλλού .



    Καμία διετία τυφλής στήριξης δεν πήρε ο Ζ.Φ . Κριτική δέχτηκε από την πρώτη χρονιά από πολλούς .
    Εγώ τον γούσταρα πάντως . Απαγοτεύεται ή θα σου ζητήσω την άδεια ;


    Χαιρετίσματα και σε εσένα . Ξέρεις εσύ ..
    στο παρεάκι που θα πήγαινε γήπεδο για να βρίσει έναν 66χρονο ''γέρο'' .
    είστε ΠαναθηναΪκάρες .
    η παρέα που λες , αύριο θα είναι στο πόλο , και την κυριακή σε πινγκ πονγκ , μπάσκετ γυανικών , βόλλευ γυναικών και στο μαρούσι για το ματς με τον γαύρο του βορρά .
    καναπεδάτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γάτα είσαι . Σήμερα ο Αθανασίου έβγαλε άρθρο καθολικής στήριξης στον Ρότσα . Και στο λέω και εγώ .
    επειδή γυρνάς παντού και γράφεις για τους παραπάνω δημοσιογράφους .
    εγώ ΔΙΑΦΩΝΩ 2000000 % με την φυγή φερέιρα .
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ 20000000 % τον Ρότσα .


    Προπαγάνδα στοπ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για σένα το κάνω για να μαθαίνεις τπτ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα! Τον Τσιώλη είπε και τον Γιοβάνοβιτς. Μάλλον το γύρισαν στην πλάκα εκεί,δεν παίζει να μας περνάνε για τόσο μαλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΦΑΝΤΟ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΓΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ- ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΤΣΑ -Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΓΑΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΑΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πιστευω την κατανοησαμε την αποψη σου , φτανει με το τρολαρισμα
    σεβασου αυτους που πρεπει να διαβαζουν τα σχολια σου σε καθε αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aυτός είναι ο γαύρος τι περίμενες να λέγε. Εδώ Στρατής - Αθανασίου - Καρακούσης γράφουν χειρότερα που υποτίθεται είναι και Παναθηναικοί.Αλλα΄είναι στη γραμμή του site του Οντόνι το αποφασίσαν οι ξερόλες δεν είναι κανονικός προπονητής ο Ρότσα..οτι πείτε..Ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου