Πανάθα ξανά ...όπως Juve!


To καλοκαίρι του 2006 ,η άλλοτε "Μεγάλη Κυρία" έφτασε στην απόλυτη απαξίωση ,στο ναδίρ της πλούσιας ιστορίας της πέφτωντας στην Serie B ,χάνοντας δύο τίτλους και μεγάλους παίκτες απο το ρόστερ της ,λόγω των στημένων αγώνων (=Ολυμπιακός). Η Γιουβέντους βιώνοντας τις χειρότερες μέρες ,κατάφερε με τους πιστούς πρωτοκλασάτους παίκτες της (Μπουφόν ,Ντελ Πιέρο και Νέντβεντ) να εκμεταλλευτεί αυτήν την άσχημη κατάσταση προς όφελος της. Προωθώντας παίκτες απο τις ακαδημίες ,μειώνοντας δραστικά τα μεταγραφικά budgets και βάζοντας σε τελικό στάδιο την κατασκευή ενός νέου ,δικού της και άκρως ποδοσφαιρικού γηπέδου ,έφτασε χθες το βράδυ να υποτάσσει με 3-0 και απόλυτο ποδόσφαιρο την πλούσια Τσέλσι του Αμπράμοβιτς και όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα να μετράει ως υπολογίσιμο μέγεθος την ομάδα της Γιουβέντους πλέον και όχι την φανέλα και την ιστορία της.


Μέσα σε 6 χρόνια -και με το αναγκαστικό διάλειμμα ενός έτους στην Serie B- η Γιουβέντους κατάφερε να αποκτήσει το γήπεδο της που δεν θυμίζει σε τίποτα το άψυχο Delle Alpi (σας πάει το μυαλό σε κάνα ΟΑΚΑ;) ,να πάρει τα σκήπτρα της πίσω την περυσινή σαιζόν ,να στελεχώσει την πρώτη ομάδα με παίκτες απο τις ακαδημίες της ,να εξάγει παίκτες της ,να δημιουργήσει έναν ιταλικό κορμό στο ρόστερ της και να έχει φτάσει τώρα σε ένα σημείο να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και συλλόγους που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον.


Γιατί τα λέω όλα αυτά; Φαντάζομαι,φαντάζεστε. Το προφανές! Ο Παναθηναϊκός περνάει την χειρότερη περίοδο της ιστορίας του ,το budget είναι πενιχρό ,η απαξίωση έχει σπάσει τα κοντέρ ,παίζουμε σε ένα άψυχο γήπεδο έχοντας έτοιμα projects για το επόμενο και η αγωνιστική κατάπτωση της ομάδας ραγίζει καρδιές. Σίγουρα ,ποδοσφαιρικά τα μεγέθη του Παναθηναϊκού και της Γιουβέντους δεν είναι συγκρίσιμα (αν και διαχρονικά μια χαρά τους τακτοποιούμε..) ,αλλά σαν Σύλλογοι έχουμε πολλά + που δεν έχουν οι Bianconeri. Όπως και ότι η Γιουβέντους έχει πέσει σε ιδιοκτήτρια οικογένεια που πονάει ...λίγο περισσότερο την ομάδα της απο την αντίστοιχη "δικιά μας" οικογένεια. Επίσης ,υπάρχουν προφανείς διαφορές στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού και του ιταλικού πρωταθλήματος ,στην ακεραιότητα και εφαρμογή των νόμων καθώς και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις τοποθεσίες των γηπέδων των δύο ομάδων (παλαιών και νέων). Αλλά όπως και να χει ,το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ένα. Η άσχημη συγκυρία που βιώνουμε πρέπει να αποτελέσει πρόκληση και να εκμεταλλευτεί στο έπακρον ώστε να βγούμε πιο δυνατοί απο αυτόν τον γολγοθά που περνάμε και σε ένα άμεσο χρονικό ορίζοντα να δοξάζουμε αυτόν τον Σύλλογο.

Το πλάνο με άλλα λόγια και η προοπτική που δίνουν οι άσχημες καταστάσεις. Αυτό που χρησημοποιώ και ως βασικό μειονέκτημα του Γ.Αλαφούζου και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ότι δεν δίνουν ένα σαφή και καθαρό πλάνο στον κόσμο της ομάδας. Παρά μόνο γενικότητες που κι αυτές αλλάζουν. Μόνο αν υπάρξει ένα υγιές πλάνο (με νέο αθλητικό κέντρο ,νέα πρόσωπα απο ακαδημίες ,αγαπητά πρόσωπα σε κομβικές θέσεις όπως ο Ρότσα στην θέση του προπονητή και ισχυρή διοίκηση όπως αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Γ.Αλαφούζος) ,θα αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια και θα βάλει λεφτά. Αν όχι ,τότε ο Γ.Αλαφούζος οφείλει να ψάξει -και όχι να περιμένει ,αν περιμένει- νέο επενδυτή.

Μακάρι λοιπόν να ζήσουμε και εμείς το ζενίθ στο οποίο οδεύει με ...ποδοσφαιρική ακρίβεια η -αντιπαθητική κατά τα άλλα- Γιουβέντους. Γιατί βλέποντας χθες το ματς της με τους -ακόμη πιο αντιπαθητικούς- Άγγλους και χαζεύοντας την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο ,σου έβγαζε μια υγεία. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το πω...


Σχόλια

  1. Magka simfwnoume mexri keraias.
    grafe syxnotera. anagki ta xoume kati tetoia sxolia kai den kanw katholou plaka (paei kai gia to allo sou sxolio)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΙΩΤΗΣ13/12/12 2:40 μ.μ.

    ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΗ
    ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ…

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 12-13
    ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ

    ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΗΠΕΔΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ…

    ΑΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ ΓΗ…ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ…

    (ψευτό-καπετάνιος δεκαετία 80's - 90's πριν την ολυμπιάδα της Ατλάντας...για όσους γνωρίζουν...!!!)

    ΑΝ ΘΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ…ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…

    (Σουφλιάς...ΥΠΕΧΩΔΕ...μπρος η ΠΑΝΑΘΑ και από πίσω οι ΑΛΛΟΙ...!!!)

    ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ…ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ…

    (μπρος η ΠΑΝΑΘΑ και από πίσω οι ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ μεταφορικά και κυριολεκτικά...!!!)



    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ…) ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΤΙ
    ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ…ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ…ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ…

    ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ...

    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ...

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

    ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

    ΔΕΚΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

    ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ PANATHINAIKO-PRESS ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΙΩΤΗ.

    1. ΑΝΙΕΛΙ
    2. των Ματίας Λάμενς και Μαρσέλο Τινέλι

    ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΓΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΓΑΒΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ..Η Γιουβέντους έχει πισω την οικογένεια Angelli που τροφοδοτεί την ομάδα με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ενώ εμείς έχουμε τον Αλαφούζο που κάνει εράνους.

    Eνδεικτικά να αναφέρω οτι μετά το καλοκαίρι του 2006-07 που φύφανε πολλοί παίχτες..Άμεσα την επόμενη χρονιά ( 2007-08)η Γιουβέντους ξόδεψε 63 εκατομμύρια ευρώ..αγοράζοντας παίχτες όπως ο Ιακουίντα ο Σισόκο ο Τιάγκο ο Κρισίτο και άλλοι.. Το 2008 -9 ξόδεψε 36 εκατομμύρια ευρώ δίνοντας 20 εκατομμύρια για μια μεταγραφή μόνο του Αμάουρι

    Το 2009-10 ξόδεψε 52 εκατομμύρια ευρώ..αγοράζοντας παίχτες οπως ο Φελίπε Μέλο και ο Ντιέγκο !

    Το 2010-11 ξόδεψε 53 εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας τον Κράσιτς και πολλούς ακόμα..

    το 2011-12 ξόδεψε 83 εκατομμύρια ευρώ.. ενώ το 2012 48 εκατομμύρια..

    Τα νούμερα ΖΑΛΙΖΟΥΝ...Μιλάμε για επένδυσεις της τάξης.. των 350 εκατομμυρίων ευρώ...

    Προφανώς δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με την Γιουβέντους...

    Ούτε η Γιουβέντους τη βγάζει φθηνά με παίχτες από ακαδημία ..Σίγουρα σαν κάθε μεγάλη ομάδα προωθεί 2-3 παίχτες ..Αλλά αγοράζει και άλλους 5-6 παιχταράδες ξοδεύοντας τρελά λεφτά

    Σημείωση το γήπεδο της η Γιουβέντους το έχτισε το 2011..Δηλαδή πριν φτιάξει τη γηπεδάρα..είχε και ομαδάρα και παιχταράδες..και μια οικογένεια να βάζει τα ωραία εκατομμύρια της.. Εμείς δεν έχουμε τίποτα από αυτά δυστυχώς.

    Οι συμπτώσεις μας με την Γιουβέντους σταματάνε μόνο ..στο οτι και εμείς τώρα παιρνάμε βαθιά κρίση..Εμένα πάντως περισσότερα κοινά στοιχεία μου βγαίνουν με την ΑΕΚ ... Να αναφέρω μερικά..

    - φεύγουν όλοι οι καλοί έμπειροι ποδοσφαιρστές μας .

    - δεν έχουμε διοίκηση

    - Supporters - Συμμαχία

    - δεν έχουμε γήπεδο .

    - στο γήπεδο δεν πηγαίνει ο κόσμος..

    - παίζουμε στο ίδιο τραγικό πρωτάθλημα..

    - έχουμε μεγάλα χρέη και κανέναν επενδυτή από πίσω.

    - προσπαθούμε να πουλήσουμε κανέναν παίχτη ..βέβαια με μικροποσά..για να πάρουμε καμιά ανάσα..


    Εννοείται πως ο Αλαφούζος και η Συμμαχία ούτε πλάνο έχουνε ούτε πρόκειται να φτιάξουν νέο προπονητικό και νέο γήπεδο και και και. Αυτά είναι μόνο στα λόγια..γιατι για λεφτά να έχουμε να λέμε...


    Επίσης συμπαθώ τη Γιουβέντους...:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΙΩΤΗΣ13/12/12 2:40 μ.μ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ...

    ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΣΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

    ΕΔΩ ΜΑΖΕΥΤΙΚΑΜΕ 40.000 ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...

    ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ...!!! (ΕΥΓΕ...!!!)

    ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Ή ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

    ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ (και το ΕΜΠΟΡΙΚΟ τους...!!!)

    ΥΓ. ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ...!!!

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΓΙΝΕTAI Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ 35.000 - 40.000 ΘΕΣΕΙΣ

    ΣΤΑΔΙΑΚΑ (ΚΑΘΕ ΠΤΕΡΥΓΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ...ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΡΑΝΙΤΣΕΣ...!!!)...

    ...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ (PROJECTED CASH FLOWS)...ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ...

    ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ...(NET FREE CASH FLOWS...) ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ...

    ΥΓ. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΚΑΔΟΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ...!!!

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26617&subid=2&pubid=129214211

    Η ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΣΟ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ

    Η επιστροφή των «κορακιών»

    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΕΛΑΝΤΩΝΗΣ

    Η Σαν Λορέντσο μπορεί να παλεύει για την παραμονή στην πρώτη εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, αλλά οι οπαδοί της λίγες φορές ήταν τόσο χαρούμενοι. Ετοιμάζουν την επιστροφή στο σπίτι τους, στη γειτονιά τους, στη συνοικία Μποέδο του Μπουένος Αϊρες, από εκεί όπου η δικτατορία του Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα τους ξερίζωσε τον περασμένο αιώνα.

    Το 1979 ο στρατηγός Οσβάλδο Κατσατόρε, ένας εκ των ηγετών της πολεμικής αεροπορίας της χώρας και κυβερνήτης της πρωτεύουσας, αποφάσισε να πάρει την έκταση όπου βρισκόταν το «Βιέχο Γκασόμετρο», το γήπεδο της Σαν Λορέντσο, που χτίστηκε το 1916 και δεν είχε όνομα, αλλά είχε παρατσούκλι, με σκοπό να «φτιαχτούν νέοι δρόμοι».

    Αυτοί δεν φτιάχτηκαν ποτέ, αντίθετα ο Κατσατόρε αμείφθηκε με 900.000 δολάρια και παρέδωσε την έκταση σε γνωστή γαλλική εταιρεία υπεραγορών που σήκωσε το εμπορικό κέντρο που εκμεταλλεύεται ακόμη και σήμερα. Από τότε μέχρι προχθές οι οπαδοι της «Σικλόν» δεν σταμάτησαν να μάχονται για την επιστροφή στα... πάτρια εδάφη, αλλά πολύ περισσότερο για τη λύτρωση της αδικίας που υπέστησαν από τη δικτατορία.

    Η Σαν Λορέντσο μέχρι το 1993 ήταν νομάς, χρησιμοποίησε πολλά γήπεδα, έως ότου πήρε άδεια για να χτίσει το νυν γήπεδό της, «Πέδρο Μπιδεγάιν», το «Νουέβο Γκασόμετρο» (για να μην ξεχαστούν ποτέ το παλιό και η αδικία) στη συνοικία Μπάχο Φλόρες, που δεν είχε καμία παραδοσιακή σχέση με τη μάζα των «Κουέρβος», των οπαδών του συλλόγου.

    Το 2006 άρχισε να οργανώνεται καλύτερα το κίνημα υπέρ της επιστροφής στη συνοικία Μποέδο και οι ιαχές «θα επιστρέψουμε, θα επιστρέψουμε» απέκτησαν μεγαλύτερη ένταση. Η πίεση αυξήθηκε επιπλέον τον τελευταίο χρόνο. Οι οπαδοί της Σαν Λορέντσο άρχισαν να επισκέπτονται μαζικά τα κέντρα αποφάσεων του Μπουένος Αϊρες. Πρώτα 15.000, μετά 35.000 και τον περασμένο Μάρτιο συγκεντρώθηκαν 100.000 στην Πλάσα δε Μάγιο, εμβληματική τοποθεσία του αργεντίνικου λαού, για να απαιτήσουν την επιστροφή στο «Βιέχο Γκασόμετρο».

    Οι κινήσεις της παρούσας διοίκησης των Ματίας Λάμενς και Μαρσέλο Τινέλι, δυνατών επιχειρηματιών στον χώρο της σόου μπίζνες της χώρας, κίνησαν ακόμη ταχύτερα τις διαδικασίες για την επανόρθωση και προχθές εγκρίθηκε ο Νόμος της Ιστορικής Αποκατάστασης που μετέτρεψε την έκταση που βρίσκεται τώρα το εμπορικό κατάστημα δημόσιου ενδιαφέροντος και δίνει τη δυνατότητα στη Σαν Λορέντσο να την ανακτήσει δίνοντας στη γαλλική εταιρεία 15 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι «Κουέρβος» βρίσκονται σε καλό δρόμο για να πάρουν πίσω αυτό που δικαιωματικά του ανήκει, ήδη δε έχουν μαζέψει το μισό από το απαιτούμενο ποσό και το υπόλοιπο αναμένεται να μπει στον λογαριασμό που έχουν δημιουργήσει στο επόμενο εξάμηνο. Η Σαν Λορέντσο επιστρέφει στη Λεωφόρο Λα Πλάτα 1700, εκεί όπου έγινε μεγάλη και κατέκτησε έντεκα εγχώριους τίτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Vaggeli analogika koita ta. Oxi sigritika. Kai opws anefera ,to ksekatharo Plano Kai oi ksekathares prooptikes fernoun porous (=kefalaia). An den iparxei to prwto ,den iparxei Kai to Deutero.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου