Νίκη και ...ευτυχώς να λέμε!

Κέρδισαν ,αλλά ποιον έπεισαν;
Με ένα πολύ ωραίο γκολ του Τοτσέ στο 24' ,η ομάδα έσπασε το αρνητικό ρεκόρ των ισοπαλιών στο ΟΑΚΑ και πήραμε την νίκη απο την Άεκ. Η ομάδα κλασικά δεν βλεπόταν στο δεύτερο ημίχρονο ,δεν απειλούσε την -πολλά επίπεδα κατώτερη- Άεκ και ο -όλο και καλύτερος- Καρνέζης ευτυχώς δεν την ανέστησε. Το πρόσημο απο την σημερινή αναμέτρηση έδειξε αρνητικό με όλο το γήπεδο να αποδοκιμάζει την ομάδα στην λήξη του ματς.


Αν και οι αγωνιστικές αδυναμίες της Άεκ προσφέρονταν για μια καλή εμφάνιση ,η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέϊρα αρκέστηκε στο να πετύχει το γκολ και μετά εντελώς αναίτια ,σταμάτησε να πιέζει ,να έχει επιθετικές τάσεις και να κυνηγάει ακόμη ένα τέρμα. Κι αν παίζαμε με κάποια άλλη ομάδα θα δικαιολογείτο η οπισθοχώρηση της ομάδας ή έστω το "προσέχουμε για να έχουμε". Αλλά τώρα παίζαμε με μια πολύ χειρότερη ομάδα και απλά δεν δικαιολογείται αυτή η αγωνιστική συμπεριφορά. Αν το ματς έληγε στο 100' ,η λογική έλεγε ότι θα δεχόμασταν γκολ ,αφού στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε ούτε λεπτό την μπάλα.

Για μένα ,ματς με ομάδες στυλ Άεκ ,Όφη και Άρη δεν επιτρέπεται να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αν κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι ,είναι ξεκάθαρα ευθύνη των παικτών και του Φερέϊρα ,αν δεν τους ξυπνάει απο αυτόν τον λήθαργο στον οποίο μόνοι τους μπαίνουν. Οι παίκτες πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο τις νίκες ,αλλά και τις καλές-πειστικές εμφανίσεις. Ο κόσμος και σήμερα γιούχαρε για το αποκαρδιωτικό θέαμα που είδε. Δε γίνεται μια ζωή ,να θυσιάζουμε ένα υποφερτό θέαμα ,για τα πάντα.

ΔΕΝ βλέπουμε μπάλα.
ΔΕΝ βλέπουμε ένα σωστό κοντρόλ ,μια σωστή πάσα ,ένα ωραίο σουτ ,μια καλή στημένη φάση κτλ κτλ
ΔΕΝ βλέπουμε άνετες νίκες.
ΔΕΝ βλέπουμε έναν παίκτη ηγέτη.
ΔΕΝ έχουμε ενδείξεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον!

Απλά κάνουμε υπομονή και ...φοβόμαστε για τα χειρότερα. Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ. Όσο μου άρεσε η ομάδα με την Λάτσιο (αναλογικά της σημαντικότητας του παιχνιδιού και της δυσκολίας του αντιπάλου) ,άλλο τόσο δεν μου άρεσε με Όφη και Άεκ.

Βέβαια αν κάποιος θέλει να τα δει αισιόδοξα τα πράγματα ,μπορεί να πει πως τουλάχιστον η ομάδα πλέον βγάζει κάποια καλά διαστήματα στο χορτάρι. Αλλά θα αυξηθούν αυτά τα διαστήματα ή θα περιοριστούμε στα τέταρτα και τα εικοσάλεπτα;

Και όπως έχω πει πολλές φορές ,η αντίδραση του κόσμου στο 90ο λεπτό είναι η πιο δίκαιη κριτική. Και αυτή λέει πως η ομάδα χρειάζεται και καλές εμφανίσεις και όχι μόνο αποτελέσματα. Ειδικά σε ματς με κατώτερους αντιπάλους..

Για τον Καρνέζη τι να πω ρε μάγκες; Απλά μπράβο στο παιδί που έχει βελτιωθεί τόσο και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κάτω απο το τέρμα. Αν συνεχίσει έτσι ,θα πρέπει να αρχίζει να συγκρίνεται με προ δεκαετίας τερματοφύλακες μας. Μακάρι ..ή δεν θα προλάβουμε να τον δούμε γιατί θα βγει στο σφυρί;

Τώρα ,έχουμε Ρώμη και την ομάδα να παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση ,κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Για μένα η ομάδα πρέπει να πάει για την νίκη. Θα μου πείτε ,άμα πάμε να πάρουμε το ματς και ανεβούμε ,η Λάτσιο θα μας κάνει πλάκα. Μαζί σας ,αλλά θα μείνετε ικανοποιημένοι αν χάσουμε με 1-0 ή 2-0;


ΥΣ: Κρίμα για την Άεκ που είναι ένα ιστορικό σωματείο και φαντάζει πρώτο φαβορί τον υποβιβασμό. Πραγματικά κρίμα. Πληρώνει κι αυτή τις συνέπειες του παρακράτους του γαύρου.

ΥΣ2: Τις έντονες αποδοκιμασίες κατά του Χριστοδουλόπουλου δεν μπορώ να τις κατανοήσω. Εκτός κι αν δεν ήταν για αυτόν...

ΥΣ3: Η προσέλευση του κόσμου; Ανάλογη των εμφανίσεων της ομάδας και συνέπεια των αποτελεσμάτων της. Μας τελείωσε η μπάλα απο τον ...Σεπτέμβρη.


Σχόλια

  1. Πραγματικά ήταν άθλος να παρακολουθήσεις το σημερινό ντέρμπι πρέπει να ήταν το χειρότερο της εικοσαετίας για να μην πάω πιο πίσω.Ότι έγινε στα παιχνίδια με Άρη,Όφη έγινε και με την ΑΕΚ, δηλαδή πετύχαμε το γκολ και στην συνέχεια ο αντίπαλος πήρε τον έλεγχο του κέντρου.Ειδικά απέναντι σε μια ΑΕΚ που είναι φανερό ότι έχει πρόβλημα στο να δημιουργήσει εμείς καταφέραμε στις καθυστερήσεις να τις δώσουμε δύο ευκαιρίες για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάλι καλά που ο Καρνέζης για μένα ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος πήρε την "ρεβάνς" απο τον ίδιο του εαυτό για τον προ διετίας αποκλεισμό στο κύπελλο.
    Τα προβλήματα είναι γνωστά και το μόνο που ελπίζω είναι μπας και αυτή η νίκη τους ξεμπλοκάρει λίγο αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου