Στηρίζει τον Φερέϊρα ή κρύβεται απο πίσω του;


Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις περί"μην αξιοποιημένων ευκαιριών" ,"προσπαθειών της ομάδας" δεν μπορώ να αντιμετωπίσω σοβαρά τον κόουτς. Συγνώμη Ζεσουάλδο ,ήμουν απο τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές σου ,αλλά με αυτά που δηλώνεις και με αυτά που βλέπω δεν μπορώ να συνεχίσω να σε στηρίζω. Χθες ένιωσα πως υποτιμάς την νοημοσύνη μου. Αυτό που έκαναν και άλλοι προπονητές πριν απο εσένα. Θα το θεωρούσα πολύ πιο ντόμπρο και θα το δεχόμουν πολύ πιο εύκολα ,να έβγαινες και να δήλωνες ότι "μάγκες έχω χάλια ρόστερ ,είχα πενιχρό μπάτζετ και οι επιλογές μου δεν βγήκαν ,φταίω και δεν ξέρω αν θα βελτιωθεί η ομάδα μέσα στην σαιζόν". Θα ήταν μια αντρίκεια εξήγηση. Αλλά εσύ βλέπεις προσπάθειες και ευκαιρίες...


Εγώ ,όπως είπα, στήριζα και πλέον όχι τον κόουτς Φερέϊρα. Στα @@ σας θα μου πείτε και δίκιο θα έχετε. Λες και έχει νόημα τι πιστεύω εγώ. Πάμε λοιπόν στο πρόσωπο που έχει αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Αυτόν που έβαλε λιγότερο απο 1.000.000€ ,έσωσε την ομάδα το καλοκαίρι και πάει να την διαλύσει τους επόμενους μήνες. Λένε ότι ο Αλαφούζος στηρίζει τον Φερέϊρα και ότι δεν καταλαβαίνει Χριστό απο τις περιρρέουσες γκρίνιες.Το ερώτημα που θα σας κάνω είναι απλό ,αλλά θέλει σκέψη:

Πιστεύετε ότι ο Αλαφούζος στηρίζει όντως τον Φερέϊρα ή πλέον έχει βρει στο πρόσωπο του Πορτογάλου ,τον άνθρωπο για να παίρνει τα "φώτα" απο πάνω του και λειτουργεί ως η βιτρίνα για να μην φαίνονται τόσο οι ευθύνες που έχει για το σημερινό χάλι;

Πραγματικά σκεφτείτε το ,γιατί ΠΛΕΟΝ θεωρώ πως το δεύτερο αρχίζει να ισχύει.

Ήμουν υπέρ της λογικής του Γ.Αλαφούζου να μην αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Ήμουν ανέκαθεν κατά των προπονητών της εξέδρας ,γιατί δε γίνεται πάντα όλοι οι απέξω να ξέρουν καλύτερα τι είναι σωστό για έναν που ζει την ομάδα απο μέσα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως πως ο Φερέϊρα έχει στα χέρια του το χειρότερο ρόστερ στην ιστορία της ομάδας (το συνέκρινα με αυτό του Μαλεζάνι το 2005 ,αλλά οι τότε φαντάζουν Εθνική Βραζιλίας μπροστά στους σημερινούς). Ενστερνίζομαι επίσης -ΑΚΟΜΗ- πως ο ερχομός ενός νέου προπονητή δεν θα επιφέρει μεταμόρφωση της ομάδας.

ΑΛΛΑ τι σημασία έχουν όλα τα παραπάνω ,αν ο Παναθηναϊκός παίζει για την παραμονή του στον δεύτερο γύρω ή αν δεν βγει Ευρώπη στο τέλος της χρονιάς και τερματίσει σε χειρότερη θέση και απο το 1997; Αν είναι ο Φερέϊρα να μην μπορεί να νικήσει ούτε την Κέρκυρα και τον Άρη ,τότε ας αλλάξει ο προπονητής να έρθει το ηλεκτροσόκ να μαζέψουμε 6 πόντους παραπάνω.

Ο Γ.Αλαφούζος πρέπει να κατανοήσει πως με τις τεχνοκρατικές μεθόδους που εφαρμόζει τρώγαμε με τον Τζίγγερ τα καυλιά. Αλλά εκείνα ,μοιάζουν πολύ soft με εκείνα που βιώνουμε τώρα. Ο Γ.Αλαφούζος πρέπει να κατανοήσει ότι επειδή βγήκε μπροστά και έσωσε την ομάδα απο την καταστροφή το καλοκαίρι ,δεν σημαίνει απο τότε έχει αποκτήσει το αλάθητο του Πάπα και έγινε ο Παναθηναϊκότερος όλων. Κάνει μια προσπάθεια απο την αρχή του καλοκαιριού να πολεμήσει το παρασκήνιο ,να γίνει ασπίδα γύρω απο την ομάδα ,αλλά τι να τα κάνεις αυτά όταν δεν υπάρχει μαρούλι; Τι προστασία να προσφέρεις στην ομάδα όταν αυτή μπάζει απο παντού; Για αυτό δεν θα βαρεθώ να λέω πως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Γ.Αλαφούζου να ψάξει να βρει επενδυτές φερέγγυους που θέλουν να πάρουν την ΠΑΕ. Δεν υπάρχει άλλη λύση απο την στιγμή που δεν είναι κανείς απο τους νυν πρόθυμος να βάλει το χέρι στην τσέπη..

Με άλλα λόγια ,για το χάλι που βλέπουμε είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ και ο προπονητής αλλά μήπως είναι περισσότερο υπεύθυνος που με την παρουσία του καλύπτει την ίδια την ΠΑΕ;

ΥΣ: Τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές αντιμετωπίζουμε μέσα τον Πάοκ ,έξω τους Πλατανιά και Πανιώνιο και μέσα τον γαύρο. Αντικειμενικός -και εφικτός- στόχος της ομάδας που φοράει την φανέλα του Παναθηναϊκού είναι το μάζεμα 1-4 πόντων. Κάθε παραπάνω πόντος θα αποτελέσει έκπληξη.

Σχόλια

  1. ΤΣΑΤΣΟΣ13/12/12 2:41 μ.μ.

    Είπαμε. Όταν ξεχειλίζουν οι υπόνομοι,επικρατούν τα ΣΚΟΥΛΊΚΙΑ. Ο νοών νοείτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άποψη σου και σεβαστή. Μόνο μια διευκρίνηση: Δεν είπα ότι περιμένω να βγουν αληθινοί οι πρίγκιπες του Τσάκα. Πιστεύω πως αρκετοί θα έβλεπαν τον Σύλλογο σαν μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι Πρες που θα σε στενοχωρήσω , δεν τον βλέπουν σαν μέλι, γιατί δεν βγάζει κανείς από το πουγκί χρήματα , σε μια χρεοκοπημένη χώρα , όταν μάλιστα , ο σύλλογος έχει μεγάλο χρέος και επιπλέον ιδιόκτητο γήπεδο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Δες προσεκτικά τι γίνεται με την ΑΕΚ , από την στιγμή που έφυγε ο Νικολαίδης με τα όσα χρέη άφησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρες , μην τρελαίνεσαι με τον Αλαφούζο. Επιμένεις , ότι μπορεί να βρεθεί επιχειρηματίας να επενδύσει στον Παναθηναϊκό.

    Οι Γερμανοί , όσοι είχαν επενδύσει στην Ελλάδα , έχουν απομειώσει το προσωπικό των επιχειρήσεών τους στο 1/3 από αυτό που είχαν το 2010.

    ΟΙ γνωστοί μέτοχοι-αμέτοχοι , Βγενόπουλος - Πατέρας , βάζουν το ποσό που τους αναλογεί στην ΑΜΚ.

    Ο Βαρδινογιάννης , που τον κράζαμε -μαζί με όλους και εγώ- , δεν αναλαμβάνει να βάλει ρευστό στην ομάδα για τους γνωστούς λόγους.

    Περιμένεις τον πρίγκηπα Φαιζάλ και τον Τσάκα; Δεν τους εμπιστεύομαι , δεν ξέρουμε τι καπνό φουμάρουν και δεν έχουν κάνει και καμιά σοβαρή επενδυτική πρόταση για τον Παναθηναϊκό.

    Δυσκολευόμαστε όλοι να τα πιστέψουμε , τα λόγια που είπε ο Παναγόπουλος στο Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός , ότι λόγω των οικονομικών χρεών η ομάδα μπορεί να μην βγει στην Ευρώπη. Ο Παναγόπουλος φαίνεται σοβαρός άνθρωπος , τουλάχιστον από τις σπουδές που έχει κάνει και τις θέσεις που έχει λάβει κατά καιρούς στον κρατικό μηχανισμό.

    Μπορεί να σου φαίνεται εύκολο , αλλά ένα χρέος 27,000,000 ευρώ είναι δύσκολο να αποπληρωθεί την στιγμή που όλοι ζητούν τα πάντα. Για μένα πέραν της δημοσιότητας που παίρνει από την θέση του προέδρου ο Αλαφούζος , δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο από την ομάδα μας. Έχει δικά του ΜΜΕ (Σκαι ραδιόφωνο , Τιβί , Καθημερινή) και ένα μεγάλο στόλο καραβιών και μια τεχνική εταιρεία την Εργας. Στην πιάτσα τον ξέρουν όλοι , δεν κερδίζει την φοβερή δημοσιότητα με το να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Πιστεύω ότι δεν διώχνει τον Φερέιρα λόγω του ακριβού συμβολαίου που έχει ο Πορτογάλος προπονητής. Θα μου πεις ένα εκατομμύριο είναι λεφτά ; Όχι δεν είναι πολλά λεφτά ,αλλά στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2012 , που κανείς δεν βάζει λεφτά πουθενά και κανείς δεν κάνει μια σοβαρή επένδυση , θα έλεγα , ναι , τα λεφτά είναι πολλά.

    Οι επιχειρηματίες , έχουν λεφτά , αλλά τα έχουν φυλαγμένα , επενδύσεις δεν κάνουν.

    Για μένα , ευτυχώς , που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος , και βοηθάει την ομάδα μας. Αν δεν υπήρχε , η β' Εθνική θα ήταν μονόδρομος και η επιστροφή στην Α' κατηγορία θα ήταν δύσκολη. Δες τι γίνεται με τον Ηρακλή , που τον ρίξανε στη β' Εθνική και ακόμη δεν μπορεί να ανεβεί στην πρώτη κατηγορία.

    Λάθη , μπορεί να κάνει και θα κάνει , όμως και εμείς οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή ώστε να ξεπεραστεί ο κάβος. Πιστεύω στο δεύτερο γύρο , με την επιστροφή στην Λεωφόρο , με την χρησιμοποίηση νέων ταλαντούχων παιδιών από τις ακαδημίες της Παιανίας , -δυστυχώς , θα δούμε , με αυτόν τον προπονητή , αν δεν τον αλλάξουνε ως τότε- να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάρει μπρος.
    Ελπίζω , σε αυτή την περίπτωση , ο Αλαφούζος να βάλει λεφτά , γιατί τα οικονομικά της ΠΑΕ δεν θα είναι τρύπιο βαρέλι , θα υπάρχουν τα σταθερά έσοδα από το ιδιόκτητο γήπεδο της Λεωφόρου και τα μικρά , σε χρήματα , συμβόλαια των νεαρών ποδοσφαιριστών που θα έχουν γίνει βασικοί στην ομάδα μας.


    Τι να γίνει , δεν λέω ότι είναι καλή η κατάσταση , ούτε ότι είναι αυτό που μας αξίζει με βάση την ιστορία του συλλόγου μας , αλλά για μένα ισχύει το "το μη χείρων βέλτιστο ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς και γίνεται αυτό. Όλοι ανεξαιρέτως πλέον είναι κατά του Φερέιρα . Ακόμα και αυτοί που μας βρίζανε..όσους τα λέγαμε κάτι μήνες πριν το έχουν γυρίσει τσο τσάμικο ! Οι δημοσιογραφάρες δε στο Γκαζέτα του βγάλαν αεροπλάνα για Πορτογαλία ! Αυτοί που τον στηρίζαν ! Ο Σκόκας και ο Στρατης του κάνουνε κριτική !!

    Οπότε σου λέει ο ΑΛαφούζος κάτσε να τον κρατήσω..γιατι μετά αργά ή γρήγορα όσα ακούγονται για τον Φερέιρα θα ακούγονται και για μένα..Πόσο πια να ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ όλο τον κόσμο ;

    Στο μεταξύ..τον Φερέιρα τον εξυπηρετεί όλη αυτή η ιστορία . Λαμβάνει 600 - 700 χιλιάρικα..περνά ζωάρα στην Ελλάδα και περιμένει τις καλοκαιρινές διακοπές ! Και επειδή ο άνθρωπος είναι φουλ εκδικητικός ..εδώ και καιρό με τις δηλώσεις του ειρωνεύεται όλο τον κόσμο και πουλάει τρελίτσα αφού είναι ακούνητος ! Ο αλαφουζ να είναι καλά και οι στηριχτάκηδες της κακιάς ώρας..


    Και για να μην ξεχνιόμαστε τώρα που είναι στο μάτι του κυκλώνα ο Φερέιρα ..κρύβονται και οι άλλοι αμέτοχοι Βγενόπουλος - Πατέρας..αφοού όλοι τα έχουμε με τον Φερέιρα και αυτοί μένουν στο απυρόβλητο. Όλη η παρέα ευχαριστημένοι..


    Τέλος η μερίδα των στηριχτάκηδων είναι περήφανοι για τους ευατούς τους και ευλογούν τα γένια τους..Τελικά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να βρούν πόστα στην ομάδα να κάνουν κουμάντο και η ομάδα δε πά να παίζει και στη Δ' Εθνική ( δικά τους τα λόγια ) ..Μπράβο μάγκες..καλά το πάτε ..στηρίχτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω σκεφτεί το ίδιο και εγώ. Επιπλέον σκέψου ότι και στους λιγότερο κακεντρεχείς ο αλαφούζος φαντάζει υποκινούμενος βιτρινάτος. Δεν παίζει αυτό το τεμάχιο να μπορεί να κάνει παρασκηνιακό παιχνίδι στους φορείς τού ποδοσφαίρου που έχουν ήδη πιαστεί δυνατά. Το μόνο παρασκήνιο που πιάνει είναι το δσ της ομάδας και τους υποψηφίους από όπου και αν προέρχονται και εκεί αναλαμβάνουν παιχνίδι τα τυπάκια γύρω του και του τραβούν γραμμή. Άρα αν συμφωνήσει η πλειοψηφία του κόσμου στον περίεργο ρόλο του κυρίου, η κρίσιμη ερώτηση είναι τί παίζει με τον προπονητή. Εκείνος ξέρουμε όλοι είναι τίμιος άνθρωπος και έξυπνος. Τον τελευταίο καιρό την έχει δει αλλιώς. Είτε του είπαν κάτι από τη διοίκηση, είτε έχει αντιληφθεί πράγματα που δεν του κάνει αίσθηση τίποτα πλέον. Ειδικά οι δηλώσεις του παραέγιναν τραγικές. Σίγουρο φαίνεται όμως ότι αυτή τη στιγμή σώζει κάποιες ζωές παίζοντας αυτός το ρόλο του μπροστινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. exeis dikio alla blepeis lusn? evtaksei dev bazei lefta alla poios tha balei? o evas leei stov allo va balei lefta apo tous polumetoxikous abramovic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να βγουν στην πιάτσα και να ψάξουν.
    δε γίνεται να μην υπάρχει ενδιαφερόμενος.
    και είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό.
    τα 27.000.000€ έλλειμμα δε γίνεται να αποτελούν εμπόδιο για να πάρεις τον Παναθηναϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου