Όταν ο γαύρος Μ.Τσόχος κανεί προπαγάνδα υπέρ του Ολυμπιακού και του Β.Μαρινάκη...


O Σιδηρόπουλος έδωσε ένα -υπαρκτό- πέναλτι στον γαύρο με την μία ,δεν έδωσε ένα στην Άεκ που συνέβη μπροστά σε αυτόν και τον επόπτη και οι πένες των γνωστών "αντικειμενικών" κόκκινων δημοσιογράφων πήραν φωτιά. Ο Μιχάλης Τσόχος με την λήξη του ματς ,φρόντισε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την γαυροπροπαγάναδα που γίνεται τα τελευταία -πολλά- χρόνια στον sportfm ,αυτήν την φορά μέσω κειμένου του στο Gazzetta.

Tι μάθαμε σήμερα απο τον κ.Τσόχο; 



  1. Ότι ο Β.Μαρινάκης έπρεπε να πάρει τηλέφωνο την ομάδα στο ημίχρονο και να ζητήσει απο τους παίκτες να κάνουν πέναλτι με χέρι στην μικρή περιοχή τους ,έτσι ώστε να διορθωθεί το λάθος του Σιδηρόπουλου.
  2. Ότι μέχρι και σήμερα με εξαίρεση το πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός στον Κλ.Βικελίδης ,δεν υπήρχε κάποια άλλη υπόνοια για διαιτητική εύνοια υπέρ του.
  3. Ότι στην Ελλάδα υπάρχει το αίσθημα της καχυποψίας και της αδικίας όσον αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις και την εν γένει συμπεριφορά των διαιτητών.
  4. Ότι και να έδινε το πέναλτι ο Σιδηρόπουλος στην Άεκ ,πάλι θα έπαιρνε το ματς ο Ολυμπιακός.


Όσον αφορά το πρώτο ,ο κ.Τσόχος προφανώς έχει συνηθίσει απο παρόμοιες συμπεριφορές του Β.Μαρινάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει δείξει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού -που έχει ανοιχτές υποθέσεις με την Ελληνική Δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα- ,ότι αφουγκράζεται πλήρως την έννοια του fair play και θέλει να παίρνει τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο. Η ιστορία με την πρόθεση δωροδοκίας του Ιταλού διαιτητή στο ματς με την Μακάμπι και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της ντροπής ,προφανώς ήταν ατυχέστατα γεγονότα.

Όσον αφορά το δεύτερο ,ο κ.Τσόχος προφανώς περνάει για ηλίθιο το αναγνωστικό του κοινό ,αλλάζοντας την πραγματικότητα και σβήνοντας γεγονότα. Το κανονικό γκολ της Βέροιας που θα την έβαζε μπροστά στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ,προφανώς ο κ.Τσόχος δεν το θυμάται. Oύτε ότι στα ματς με Λεβαδειακό και Ατρόμητο προηγήθηκε με γκολ-offside. Ούτε ότι σε αυτό με τον Όφη έβαλε τα δύο γκολ απο ανύπαρκτα φάουλ και στους άλλους δεν δώσανε κανονικό πέναλτι. Ψιλά γράμματα για τον κ.Τσόχο.

Όσον αφορά το τρίτο ,κ.Τσόχο έχετε ακούσει κάτι για παράγκες ,στημένα και κασέτες; Έχετε παρατηρήσει τίποτα διαιτητικά εγκλήματα όλα αυτά τα χρόνια; Καίρια διαιτητικά εγκλήματα που καθόρισαν τίτλους ή αποφάσεις που εντελώς τυχαία ήταν πάντα υπέρ του Ολυμπιακού; Παπουτσέλης,Παπαδάκος,Ριζούπολη ,Ν.Σμύρνη ,Ευθυμιάδης ,Βάλνερ ,Καλόπουλος σου λένε τίποτα; Λέω εγώ τώρα...

Όσον αφορά το τέταρτο ,κ.Τσόχο τι να σας πω ...πραγματικά μπράβο σας που έχετε και μαντικές ικανότητες! Πραγματικά μπράβο σας! Προτείνω λοιπόν ,όλα τα υπόλοιπα ματς ο γαύρος να μην τα δώσει για να γλιτώσουμε και πιθανά μελλοντικά διαιτητικά εγκλήματα. Να τα πάρει στα χαρτιά (έτσι κι αλλιώς έχει εμπειρία σε αυτό..) μιας και έχει πιο γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ. Τι χρειάζονται να γίνονται τα ματς; Και γιατί να σφυρίζουν κατά του γαύρου οι διαιτητές ,αφού είναι καλύτερος; Ε;


Ο τρελός του χωριού ή ο γκέμπελς της γειτονιάς;


ΥΣ: Αναλυτικά το εν λόγω κείμενο:


Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ για να είναι καβάλα στο άλογο...

O Oλυμπιακός είναι από μία έως αρκετές κλάσεις πιο πάνω από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Η διαφορά ποιότητας είναι τέτοια που στο ντέρμπι με την ΑΕΚ απουσίαζαν από τον Ολυμπιακό, οι τρεις βασικοί στόπερ της ομάδας (Κοντρέρας, Μανωλάς και φυσικά Αβράαμ), και ο προπονητής του είχε και επιλογές για να διαλέξει ποιούς θα βάλει (Σιόβα, Παπάζογλου, Μοντέστο...).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα πάρει όπως φαίνεται το φετινό πρωτάθλημα γιατί είναι με πολύ μεγάλη διαφορά η πληρέστερη ομάδα. Και μέχρι τώρα άλλωστε δεν υπήρχαν και σοβαροί λόγοι για να γίνει κουβέντα για την διαιτησία, με εξαίρεση ίσως την φάση του πέναλτι στο Βικελίδης που ακόμη ψάχνουμε να βρούμε αν ήταν, υποθέτοντας ότι μάλλον δεν ήταν. Αλλα και αυτό υπόθεση είναι.

Παρά ταύτα η παραφιλολογία συνεχιζόταν και για την φετινή σεζόν, μέχρι που ήρθε ο Σιδηρόπουλος και την απογείωσε. Σωστά δίνει πέναλτι και αποβολή στον Ολυμπιακό, στην ανοησία του Γιάνγκο. Και μετά έρχεται το χέρι του Χολέμπας που δεν το δίνει και τα τινάζει όλα στον αέρα.

Διαπίστωσα και από το twitter ότι υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το χέρι του Χολέμπας δεν είναι πέναλτι γιατί δεν είχε πρόθεση, ή γιατί ήταν από κοντά, ή γιατί ο Χολέμπας γυρνούσε την πλάτη.

Οταν ο αντίπαλος βγάζει σέντρα και εσύ απλώνεις σκοπίμως τα χέρια υπάρχει πέναλτι. Ας έβαζε τα χέρια του μπροστά στο σώμα του ο Χολέμπας και ας μην τα άνοιγε για να μεγαλώσει το εμβαδόν του σώματος του. Πέναλτι λοιπόν και φυσικά όχι κόκκινη κάρτα για τον Χολέμπας όπως άκουσα από κάποιους άλλους εξίσου υπερβολικούς από την άλλη πλευρά.

Ο Μαρινάκης λοιπόν που σίγουρα βλέπει το ματς από την τηλεόραση έχει δει τι έχει συμβεί. Μπορεί κάποιοι καλοθελητές που είναι δίπλα του να προσπάθησαν να τον πείσουν, ότι δεν ήταν τίποτα, αλλά σίγουρα ο ίδιος είδε.

Ένα τηλεφώνημα λοιπόν στο ημίχρονο του ματς και θα έγραφε ιστορία. Απευθυνόμενος σε προπονητή και παίκτες του Ολυμπιακού θα έπρεπε να πει: «Με το που ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο κάποιος να πιάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή με τα χέρια για να δοθεί πέναλτι στην ΑΕΚ που δεν δόθηκε. Με κομψό τρόπο. Μην μας πάνε μέσα και για διακωμώδηση του αθλήματος και να καταλάβουν άπαντες το fair play από την πλευρά μας. Μετά έχετε 45 λεπτά για να νικήσετε. Αν δεν το κάνετε μην γυρίσετε».

Ξέρω ότι αυτό που προτείνω είναι πολύ τραβηγμένο. Προφανώς και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση σωστή αντιμετώπιση του λάθους του διαιτητή, προφανώς και δεν θα τον άκουγα καλά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου κι' αν συνέβαινε, αλλά εδώ μιλάμε για την Ελλάδα. Και εδώ χρειαζόμαστε δραματικές, εκτός ποδοσφαιρικής ορθότητας αποφάσεις, για να καταπολεμηθεί η καχυποψία και η αδικία...

Κατά τα άλλα η διαφορά κλάσης του Ολυμπιακού είναι τέτοια που νομίζω ότι έτσι και αλλιώς το ματς θα το έπαιρνε και το πρόβλημα για την ΑΕΚ δεν είναι ακριβώς αυτή η ήττα, αλλά ότι η αγωνιστική ήταν για την ίδια καταστροφική. Λεβαδειακός, Πανθρακικός, ΟΦΗ, ΠΑΣ πήραν τρίποντα και ξέφυγαν αρκετά από την Ένωση που δίνει τη μάχη της ιστορίας της με πολύ πενιχρά είναι αλήθεια όπλα.

Σχόλια

  1. Εγώ πιστεύω ότι ο Τσόχος μπερδεύτηκε και νόμιζε επειδή είναι Άρσεναλ ότι αναφερόμαστε στο αγγλικό ποδόσφαιρο και στον Βενγκέρ.Είπαμε ταλεφτά του Τσάμπιονς Λίγκ είναι πολλά και πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο, αν και φέτος υπάρχει το ρεκόρ του αήττητου που θέλουν να "σπάσουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι τρελός και καχύποπτος. Άστους να αναβαθμίσουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρε. Αφού καταστεναχωριούνται όταν δεν κερδίζουν δίκαια. Εγώ πιστεύω στο ημίχρονο τσακώθηκαν για το αν θα κάνουν απλό πέναλτυ η και κόκκινη μαζί, αλλά δεν βγάλανε άκρη και τελικά δεν κάνανε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου