Η συνέντευξη του Πεδουλάκη στην εκπομπή της Θύρας 13


Άκουσα την συνέντευξη του Πεδουλάκη και χωρίς να κρίνω αυτά που είπε ,αλλά ο τρόπος που τα έλεγε και η κίνηση του να πάει στον Κεντρικό ,μου γείρουν την ζυγαριά προς τα θετικά. Μου έχουν μάθει ,να κρίνω πολλές φορές έναν άνθρωπο απο τον τρόπο που μιλάει. Ε του Πεδουλάκη ,μου άρεσε. Μπορεί να το λέω μπακάλικα ,αλλά έτσι είναι.

Έχω ξαναπεί ,πως ο Πεδουλάκης είναι άτυχος γιατί απλά η θέση του προπονητή στον Σύλλογο είναι καπαρωμένη εφ όρου ζωής απο τον μεγάλο. Δεν φταίει αυτός. Όπως και να χει η στήριξη είναι δεδομένη ,γιατί πάνω απο όλα είναι ο Παναθηναϊκός και το τριφύλλι.

Αναλυτικά τι δήλωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή της Θύρας 13:



Για την ομάδα: 

"Βρισκόμαστε σε διαδικασία που χτίζουμε μία ομάδα. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις στο μέλλον (σ.σ δεν άφησε να εννοηθεί αν θα είναι κατά την διάρκεια της εφετινής σεζόν). Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα κάνει την υπέρβαση για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα".

Για τον Μάικ Μπατίστ: 

"Είναι το καλύτερο 5άρι σε πολλά πράγματα. Εκεί όμως παίζει σαν τεσσάρι. Εκτιμώ όμως ότι δεν είναι ευτυχισμένος".

Για τις αποχωρήσεις: 

"Υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα οτι ο Παναθηναϊκός θα διαλυθεί. Αυτό πέρασε στους αθλητές και δεν ήταν αλήθεια. Μπορεί να ήταν λιγότερα τα χρήματα, για παράδειγμα από την Τουρκία, αλλά υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία στην χώρα μας. Και μην κοιτάτε τώρα... Τον Μάρτιο ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετικός".

Για την πρόταση που του έγινε: 

"Η πρόκληση είναι μεγάλη. Είναι ύψιστη τιμή για έναν Έλληνα προπονητή να αναλαμβάνει μία ομάδα με το brand name του Παναθηναϊκού".

Γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό σαν παίκτης: 

"Υπήρχε ένα θέμα με τα συμβόλαιο και εγώ ήμουν μαχητικός".

Για τα πολλά λάθη που γίνονται: 

"Είναι αλήθεια αυτό. Δεν έχουμε αυτοματοποιήσει τις κινήσεις μας. Πολλά παιδιά έπαιζαν με το ένστικτο, αλλά πλέον πρέπει να παίζουν με το μυαλό και να σκέφτονται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με την επανάληψη και το βίντεο. Το μπάσκετ είναι σαν σκάκι. Είναι πνευματικό άθλημα".

Για τους Έλληνες παίκτες: 

"Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία δύο χρόνια δεν έπαιρνε νεαρούς παίκτες, γιατί όλοι έλεγαν οτι θα έφευγε η οικογένεια. Το καλοκαίρι η ομάδα δεν ακούμπησε παίκτες χωρίς κοινωνικότητα και αλτρουισμό. Πήραμε όμως δύο μικρά παιδιά... Προσπαθήσαμε να πάρουμε δύο ακόμα πιο μικρούς, αλλά το ότι έχουμε ανάγκη δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε κάποιον απλά για να τον πάρουμε.

Πρώτης γραμμής Έλληνας δεν υπήρχε ελεύθερος για να πάρουμε. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια για τον Αντώνη Φώτση, η οποία έφτανε στα όρια του επικίνδυνου λόγω ισορροπίας. Και λέω ισορροπίας γιατί είναι σημαντικό και αυτό".

Για τον Περπέρογλου: 

"Κάναμε σε τρεις Έλληνες παίκτες πρόταση ανανέωσης. Στον Στράτο, τον Κώστα και τον Ίαν. Ο εκπρόσωπός του όμως δεν έχει καταλάβει τη νέα οικονομική κατάσταση. Εμείς στον Καϊμακόγλου κάναμε εκταμίευση περισσότερα χρήματα από ότι στην Καζάν, αλλά τα περισσότερα θα πήγαιναν στην εφορία.

Στον Στράτο κάναμε 850.000, από τα οποία έπαιρνε 500.000. Ο εκπρόσωπός του εκτίμησε ότι δεν ήταν ικανοποιητική η πρόταση, η απάντηση αργούσε και έτσι αποσύραμε την πρόταση. Εγώ πιστεύω ότι υπήρχε μία ατμόσφαιρα ότι ο Παναθηναϊκός διαλύεται και αυτό πέρασε στα παιδιά, όμως δεν ήταν πραγματικότητα.

Η ομάδα είναι εδώ, με τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει και θέλει την στήριξη όλων. Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Αυτό θα γίνει με τον κόσμο μαζί, που πρέπει να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Η στήριξη υπάρχει και δεν το λέω μόνο εγώ. Ο κόσμος ήταν συγκινητικός. Ειδικά η αντίδραση με τον Ολυμπιακό για κάποια νέα παιδιά ήταν συγκινητική. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει χτιστεί εδώ και καιρό και είναι πιο έτοιμος. Εμείς τώρα χτίζουμε... Ακόμα και σε παιχνίδια που στράβωσαν, δεν τα παρατήσαμε..."



Για τις εντυπώσεις του από τον Κεντρικό σύνδεσμο της 13 και τους ανθρώπους που συνάντησε εκεί: 

"Έχετε ένα υπέροχο κτίριο. Πολλοί θα το ζήλευαν... Όλοι είναι παιδιά της ηλικίας μου, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Οσμίζεσαι την αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Το μέλλον του οπαδικού κινήματος είναι αυτό... Να υπάρχει ως αφετηρία η αγάπη προς τον σύλλογο, αλλά είναι η παρέα για τον σύλλογο, τα ταξίδια κτλ... Μπορεί να είναι και το ταξίδι της ζωή σου, με επίκεντρο την αγαπημένη σου ομάδα. Το σημαντικό είναι να γεμίζει η ψυχή σου. Αν αυτό γίνεται με την ομάδα σου, καλώς το κάνεις".



Για την στήριξη που μπορεί να έχει κάποιος από μία ομάδα όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, την οποία προδίδει όταν γίνεται καλά (περίπτωση Περπέρογλου): 

"Υπάρχει μία ατμόσφαιρα γύρω τους, που τους κάνει να νιώθουν οτι είναι το επίκεντρο σε κάτι σημαντικό. Δεν φταίνε τα ίδια τα παιδιά, αλλά αυτή η ατμόσφαιρα... Το star system να το πούμε έτσι... Πρέπει να έχεις ένα καλό οικογενειακό περιβάλλον να σε κρατήσει. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να σταθούν. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Υπάρχουν κάποιοι που δένονται... Κάποιοι όχι. Όλοι βάζουν διαφορετικές προτεραιότητες. Για αυτό βλέπουμε παιδιά σταθερά σε ομάδες πχ. Δομάζος, Αλβέρτης, Μανωλάς και Μαύρος. Στο αθλητικό ταξίδι, κάθε παίκτης γράφει την ιστορία του".

Για τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής του Διαμαντίδη: 

"Αυτό είναι αλήθεια. Την Πέμπτη έπαιξε με ένεση. Θέλουμε κάποια βοήθεια, αλλά πρέπει να ανέβουν και τα άλλα παιδιά, που δεν έχουν παίξει σε τόσο ψηλό επίπεδο. Ο Δημήτρης πρέπει να τραβήξει το... κάρο από την λάσπη. Δεν θέλουμε να το κάνουμε αλλά τώρα που η ομάδα ζημώνεται ο Δημήτρης που είναι σφυρηλατημένος στα δύσκολα τραβάει το πλάνο".

Για την περίπτωση του Μάσεϊ:

"Έχουν ακουστεί πολλά μας έχουν προτείνει παίκτες αλλά αυτά είναι. Να ξέρετε και θεμιτό είναι γιατί ο καθένας θέλει να πουλήσει την πραμάτεια του. Πολλές φορές κάποιες ειδήσεις δεν διασταυρώνονται κιόλας"

Για το πόσο δύσκολο να κάνει μία καλή επιλογή ο Παναθηναϊκός από την Αμερικάνικη, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει πολλά χρήματα: 

"Σε επίπεδο που είναι ο Παναθηναϊκός δεν μπορείς να πάρεις παίκτη χωρίς αγωνιστικές εμπειρίες. Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για τον Τζάμπερ που ανέφερες καλό παράδειγμα τον πήρε το Αιγάλεω αλλά έφυγε για Ιεραποστολική αποστολή για ενάμιση χρόνο. Δεν ξέρεις τι θα σου βγει ο χαρακτήρας του. Υπήρχε παίκτης από την Αμερική.  ο οποίος έφυγε επειδή δεν είχε κεντάκι να φάει

Είναι διαφορετικές οι κουλτούρες... Στην Αμερική είναι το σόου, εδώ είναι οι νίκες. Στην Αμερική έχουν μάθει ότι τα πλέι οφ μετράνε, ενώ εδώ πρέπει να νικάς σε κάθε ματς. Ο Μάικ ήρθε εδώ σαν τεσσάρι τον πήρε ο Ζοτς και τον έκανε πεντάρι και έγινε το καλύτερο μετά από 1-2 χρόνια. Δούλεψε με συγκεκριμένο προπονητή, με συγκεκριμένα πράγματα. Ο Μάικ για παράδειγμα έπαιρνε 10 δραχμές το πρώτο χρόνο, τις μείωσε σε πέντε γιατί είδε ότι εδώ μπορεί να μάθει και μετά τις έκανε 40 τις δραχμές".

Για την απόφαση του να πάει στη Τουρκία: 

"Εκτιμώ ότι και ο ίδιος το έχει καταλάβει ότι έχει κάνει λάθος. Το εκτιμώ γιατί έχει μυαλό και το δείχνει ο τρόπος που παίζει".

Για τα παιδιά από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: 

"Προέρχομαι από μία ομάδα που παράγει παίκτες. Το ωραίο είναι να μην μιλάς για αυτά τα παιδιά. Έχουμε ήδη δύο παιδιά στην πρώτη ομάδα. Συμμετέχουν μάλιστα χωρίς να χαλάνε την προπόνηση. Τον σεβασμό των συμπαικτών σου τον κερδίζεις. Εδώ στην Ελλάδα θέλουμε τον νέο και όταν φτάνει στα 28 τους θεωρούμε βετεράνους. Έχουν κερδίσει τον σεβασμό και αυτό είναι το πρώτο βήμα".

Πως νοιώθουν οι παίκτες στα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος που το κλειστό δεν έχει τόσο κόσμο: 

"Δεν είναι ωραίο. Είναι και το γήπεδο πολύ μεγάλο αλλά επαγγελματίες είναι θα παίξουν. Στην Euroleague βέβαια έχει πολύ κόσμο, είναι όμορφα. Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος είναι ένα πρόβλημα".

Κατάλαβαν οι ξένοι κυρίως τι σημαίνει το ματς με τον Ολυμπιακό, πήραν την απαραίτητη εμπειρία: 

"Και τα ελληνόπουλα δεν έχουν εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια. Είχαν μόνο τρεις. Ο Δημήτρης, ο Κώστας και ο Σόφο σαν αντίπαλος. Όταν κάτι το θέλεις πολύ πάρα πολλές φορές δεν γίνεται. Πρέπει να βγάλεις αυτή την πίεση και να την κάνεις κάτι θετικό. Δεν είναι εύκολο. Ακόμα και το υπέρ σου μπορεί να σε παρασύρει και να πας να παίξεις ατομικά, να τους πάρεις μόνος σου. Πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Αυτό το είχε ο Παναθηναϊκός όχι όμως φέτος, το παλεύουν τα παιδιά. Το πολύ θέλω τους φάνηκε".

Για την ιστορία με Γκέκο και Ιωαννίδη: 

"Ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτή την εποχή. Πλέον έχουν έρθει δημοσιογράφοι που έχουν παίξει μπάσκετ και μεταφέρουν σωστά τα πράγματα στον κόσμο. Έτσι, μαθαίνει ο κόσμος μπάσκετ. Δεν μπορείς πλέον να κοροϊδέψεις τον κόσμο".

Για την διαιτησία του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε: 

"Δεν ασχολούμαι καθόλου με τους διαιτητές. Καλύτερα οι διαιτητές να είναι εναντίον μας. Αν μιλήσω, με αυτό το τρόπο θα δώσει δικαιολογία στους παίκτες μας, που τώρα μαθαίνουν".

Για το εξάστερος που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος αντί για το Παναθηναϊκός: 

"Εάν το εξάστερος θεωρείς ότι περιέχει αλαζονεία η ψήλωμα νομίζω ότι είναι ενοχλητικό αν όχι νομίζω ότι είναι τιμητικό. Μπαίνουν παρατσούκλια στις ομάδες. Όταν κάτι το θεωρείς δεδομένο. Αν το λες γιατί θεωρείς ότι μπορεί να φέρει αλαζονεία τότε θα συμφωνήσω".

Για το μήνυμά του που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: 

"Η ομάδα σας έχει ανάγκη. Γίνεται μία νέα και δύσκολη προσπάθεια από όλους. Θέλω να σας ευχαριστώ γιατί μας δείξατε οτι ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει και σκέψη και κρίση και ξέρει στα δύσκολα να στηρίζει την ομάδα".



Για το αν μετά τον τελικό του Κυπέλλου θα ξαναπάει στο Κεντρικό:  

"Δεν υποσχόμαι Κύπελλο. Υπόσχομαι ότι θα παλέψουμε".

Σχόλια

  1. iparhi kapio link na akuso t sinedefxi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.mediafire.com/?utjapfo17vm1yxt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασε μας βραδυατικα ρε φιλε

    εχεις τσακωθει με ολους τους θαμωνες του μπλογκ σε κραζουν ρε μαγκα και εσυ κανεις αβαβα

    τι να πουμε τωρα μας δουλευεις ?


    εισαι ο παρας που γραφεις σαν βαγγελης και το επαιζες αδιαφορια
    2 νικ ενα ατομο ο απατεωνας
    και ουτε βεβαια εμφανιζονταν να αναλβει ευθυνη στα εμεσματα του


    για την κυριακη εχεις γραψει εμετο ?
    αναμενουμε οι πιστοι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. iparhi kapio link na akuso ti sinedefxi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω ξερω οτι πριν σε ανακαλυψουν οτι εισαι ο παρας εκανες αβαβα

    σε καθε αρθρο του παρα εναν ανaγνωστη να συμφωνει δεν ειδα

    ολοι εψαχναν ποιος ειναι αυτος που τα εγραφε για να πεσει κραξιμο

    και φυσικα εσυ σφυραγες αδιαφορα και ουτε καν απαντουσες γιατι ηξερες οτι ηδη η θεση σου με αυτα που εγραφες σαν βαγγελης ηταν ηδη δυσκολη



    δεν χρειαζεται λοιπον να κρυβεσαι βαγγελης=παρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε όσους έχουνε επιχειρήματα και κάτι ουσιώδες να πούν και μπορεί να γίνει σωστός διάλογος με ανταλαγή απόψεων θα απαντήσω. Σιγά μην απαντάω στα τσιτάτα ή τις βρισιές και τις ιντερνετο-απειλές τις δικές σου.

    Και για ακόμα μια φορά δεν σχολιάζεις επι της ουσίας όπως άλλωστε κάνεις πάντα. Για τελευταία φορά μπας και το καταλάβεις..δεν ασχολούμαι με εσένα και με όσους έχουν το επίπεδο σου στο έχω ξαναπεί και στο παρελθόν επιτέλους χώνεψε το και ..move on

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χεστηκα για τις μαλακιες που γραφεις και χεστηκα για τα επιχειρηματα σου
    αλλωστε εισαι ενας ιντερνετικος ξερολας που εχεις τσακωθει με ολον τον κοσμο που μπαινει και διαβαζει εδω μεσα



    Oταν αγαπητε σε ψαχνουν για να δωσεις απαντησεις σε αυτα που γραφεις τα οποια προκαλουν το κοινο αισθημα δεν εμφανιζεσαι και κρυβεσαι πισω απο το ψευδονυμο παρας τοτε εγω θα σε κανω ρομπα και θα γουσταρω


    καθε κυριακη εχεις ετοιμο τον οχετο και τον πλασαρεις σαν παρας
    σε κραζουν
    σε παρακαλουν να βγεις να δωσεις καμια απαντηση
    αλλα εσυ εισαι αφαντος
    ουτε καν σαν παρας βγαινεις
    ποσο μαλλον να βγεις να πεις οτι εισαι ο βαγγελης , τοσο περηφανεια να υπερασπιστεις τους οχετους σου


    καληνυχτα αγαπητε παρα βαγγελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν με κράζεις εσύ ..με αυτό το επίπεδο με τις ιντερνετοαπειλές τα τσιτάτα είναι τιμή μου !! Φέρε και άλλους με τις ίδιες " αποψεις " να παίρνει και ο Press επιπλέον click ..Tελικά τσάμπα στα έγραψα...έχεις περιορισμένο δείκτη νοημόσυνης..ούτε καν τα μισά δε κατάλαβες..Οπότε keep it up..ότι σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια..Με ξεμπρόστιασες..

    Σόρρυ που δε σε άφησα να πεις την τελευταία κουβέντα μιας και ως πιτσιρικάς ..τα θέλετε αυτά ..αλλά μου ήρθε η παραπάνω ατάκα και ήθελα να την πω


    Να με συγχωρούνε οι υπόλοιποι φίλοι αλλά έκανα την νταντά σήμερα στον μικρό !

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύο είναι τα τινά..Είτε είσαι τόσο πιτσιρικάς που δεν έχει ακόμα πήξει το μυαλό σου είτε και το δεύτερο είναι χειρότερο έχεις μεγαλώσει σωματικά αλλά το μυαλό σου δεν έχει αντίστοιχη ανάπτυξη !

    Ξαναδές τα άρθρα γιατι μάλλον τα έχεις μπερδέψει.

    Πω με ανάκαλυψες τώρα τι ντροπή..! Επιπλέον " αγαπητέ " δε με ενδιαφέρει αν οι άλλοι διαφωνούν ούτε με ενδιαφέρει να ακούω μπράβο woww. Μακάρι να έχουμε πολλές απόψεις σοβαρές και σωστά εκφραζόμενες διαφωνίες. Μόνο μέσω των διαφωνίων μπορεί να βγει κάτι... δεν επιθυμώ ούτε επιδιώκω την επικρότηση κανενός...Εγώ το hobby μου κάνω εδώ πέρα με την ευκαιρία που μου έδωσε ο Press . Και σε κάθε περίπτωση οταν βλέπεις paras μη το διαβάζεις..μη κουράζεσαι και τσάμπα..

    Οταν διαφωνούν και μιλάνε με επιχειρήματα το ΣΕΒΟΜΑΙ αν έχεις ιδέα τι σημαίνει σεβασμός , οπότε δε χρειάζεται από κάτω να σχολιάζω εγώ και να μονοπωλώ τα άρθρα μου. Αυτά που γράφω είναι ξεκάθαρα και δε χρειάζονται ανάλυση ούτε θα προσπαθήσω να αλλάξω τη γνώμη κάποιου και να επιβάλλω την άποψη μου σε όσους διαφωνούν. Έχε χάρη που πλήττω σήμερα το βράδυ και έχω όρεξη και σου απαντώ για την ώρα ..ελπίζω τουλάχιστον να καταλαβαίνεις τι λέω και να μη δυσκολεύεσαι τουλάχιστον αυτό.


    Αυτά..και πολλά σου είπα σήμερα και σού δώσα αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη και συμφωνώ και σε αυτό που λες για τον τρόπο που μίλησε και όπως κέρδισε εσένα κέρδισε και εμένα.

    Η στήριξη είναι δεδομένη για έναν προπονητή λίγων μηνών ειδικά δε στο τμήμα μπάσκετ... Εδώ στη μπάλα ο Αλαφουζ "στηρίζει" ακόμα ( πρέπει να είναι από τους τελευταίους των Μοικανών..μαζί με τον επικοινωνιακό του συρφετό ) τον αποτυχημένο Φερέιρα που είναι προπονητής 2 χρόνια ..τον Πεδούλακη δε θα στηρίξουμε ..;

    Επίσης βγήκαν και κάποιες μικρές ειδήσεις..Πρώτα οτι η ομάδα ψάχνει για αλλαγές ..αλλά δε θα είναι ο Μάσει ..Για να δούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσυ γραφεις αρθρα σαν παρας και μετα κανεις τον κινεζο με το κραξιμο που τρως και δεν απαντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαθηκε το σχολιο μου αν ηρθε και δεν το δημοσιευεις δεν πειραζει,συγγνωμη που το γραφω ξανα ισως εκανα λαθος στην αποστολη.Ας μην το δημοσιευσεις αλλα διαβασε το,αξιζει,οτι προτεινει ειναι αξιοπιστο.Το σαιτ αυτο ειναι οτι καλυτερο απο μπασκετ,ο τυπος που γραφει ειναι κατι σαν γκουρου,ηξερα απο πριν τι θα βλεπαμε με Λασμε,Αρμστονγκ,κ.α http://hoopfellas.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν σβήνω σχόλια φίλε. Μάλλον δεν θα το έγραψες στην πλατφόρμα της DISQUS και θα χάθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ προτιμώ να κρίνω τους αγώνες του και ποτέ συνεντεύξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου