Τρέξτε να προλάβετε: Ο Παναθηναϊκός χαρίζει βαθμούς!

Επτά ισοπαλίες σε 15 ματς!

Δύο φορές προηγηθίκαμε ,δύο φορές ισοφάρισε ο Όφη και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παραπαίει στο πρωτάθλημα. Την νίκη πήγαν να δώσουν τα νιάτα (Χουχούμης-Μαυρίας) ,αλλά η αναξιοπιστία της ομάδας είναι μοναδική. Πάει να σπάσει αρνητικά ρεκόρ την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Φερέϊρα!


Ένα ματς που λίγοι το περιμέναμε και ακόμη πιο λίγοι πιστεύαμε ότι θα περάσουμε απο το Γεντί Κουλέ με το διπλό ,κατέληξε σε ακόμη μια τραγωδία. Δεν μπορέσαμε να νικήσουμε ,ούτε τον Όφη που έχει τουλάχιστον δύο επίπεδα χειρότερο ρόστερ και ανοίγουμε την όρεξη της Άεκ που δικαίως περιμένει να της κάνουμε κι αυτής δώρο έναν ή τρεις βαθμούς στην προσπάθεια της να σωθεί απο τον υποβιβασμό.



Ο Παναθηναϊκός όλοι γνωρίζαμε πως έχει αρκετά χαμηλοτάβανο ρόστερ ,αλλά σίγουρα ούτε έτσι αξίζουμε να έχουμε μόλις δύο νίκες στην 8η αγωνιστική! Κάτι φταίει. Ίσως ότι βρίσκουμε καλύτερους αντιπάλους απο αυτούς που περιμένουμε ,ίσως ότι οι παίκτες δεν παίζουν αυτό που μπορούν ,ίσως η γκίνια ,ίσως ο Φερέϊρα. Είμαι απο τους τελευταίους που πίστεψα στον Πορτογάλο τεχνικό και όπως φαίνεται θα καταλήξω απο τους τελευταίους που θα υπερασπίζομαι ότι η απόλυση του δεν αποτελεί λύση για την ομάδα ,αλλά το αντίθετο. Όπως και να χει όλοι συμφωνούν πως πλέον είναι ολοφάνερο ότι και αυτός έχει μεγάλη ευθύνη για το ότι η ομάδα κάνει μια κάκιστη πορεία. Οι μεταγραφικές του επιλογές (πλην Σισόκο) δεν του βγαίνουν (άλλοι παίζουν κατώτερα των αναμενομένων ,άλλοι είναι χαμένοι στην Παιανία ή και εκτός αυτής) ,τα νέα παιδιά που βάζει δίνουν φρεσκάδα και βγάζουν θετικά στοιχεία αλλά δεν φαίνονται αρκετά για να αντιστρέψουν την πορεία όλης της ομάδας και η υπόθεση των Καραγκούνη-Κατσουράνη ,του δημιουργούν πολλές ευθύνες.



Αντί να αναλύσω το ματς ,θα προτιμούσα να σας περιγράψω την κατάντια της ομάδας σε πέντε στοιχεία που μου κάνανε μπαμ στα μάτια μου και με ενόχλησαν όσο τίποτα.

1. Ο Παναθηναϊκός έχει ισοφαριστεί για δεύτερη φορά και στα καπάκια έχουμε ευκαιρία να κάνουμε το 2-3 με τον Βιτόλο. Ο Ισπανός βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και αντί να τον "σκοτώσει" ,προτιμάει να τον περάσει. Τον περνάει και αντί να "σκοτώσει" αυτήν την φορά τον αμυντικό που κάλυψε και το τέρμα ,προτιμάει να πασάρει στον Μαρίνο που ερχόταν που δεν μπόρεσε να σουτάρει και η φάση χάθηκε. Θα μου πείτε "το χει το σουτ; μήπως δεν είναι ικανός να σκοτώσει;". Σωστά ,αλλά δεν με νοιάζει. Όταν είσαι 2-2 με τον Όφη και έχεις 15' δεν το παίζεις Μέσι ,αλλά ...Σισέ! Πας να βάλεις γκολ και να πάρεις το διπλό. Όχι να ψηφιστεί για φάση της αγωνιστικής.

Λάθος νοοτροπία με άλλα λόγια..

2. Ο χρόνος πιέζει και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το ματς Για αυτό πρέπει να ρίξει τα βαριά του όπλα. Έτσι μπαίνει στο 78' ως αλλαγή ,ο ηγέτης μας... Χριστοδουλόπουλος. Νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω αναφορά στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Απλά πάτε 3 χρόνια πίσω ,δύο χρόνια πίσω ,έναν χρόνο πίσω ,ακόμη και το καλοκαίρι και δείτε σε ποια ονόματα θα βρίσκατε τους ηγέτες μας..

3. O Όφη έχει ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο ματς και η κοινή λογική λέει πως θα διαφυλάξει το 2-2 ,παίζοντας και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Έλα όμως που οι Κρητικοί πιέζαν για να πετύχουν και τρίτο γκολ... ο Όφη τον Παναθηναϊκό και όχι ο Παναθηναϊκός τον Όφη!

4. Τελευταία φάση του ματς ,λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν τα 3' των καθυστερήσεων και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει την τελευταία του απόπειρα να πάρει το διπλό απο την Κρήτη. Κανονικά έτσι θα γινόταν... ο Βιτόλο ταλαιπωρούσε την μπάλα στον χώρο του κέντρου ,δεν έβρισκε ελεύθερο συμπαίκτη του και προτίμησε να γυρίσει την μπάλα πίσω απο το να κάνει μια γιόμα μπροστά..

5. Ξεκίνησα να γράφω το κείμενο πριν καν τελειώσει το ματς. Ήμουν τόσο σίγουρος ότι δεν θα το γυρίζαμε και αυτό είναι η μεγαλύτερη κατάντια.


Πλέον ,το αρνητικό ιστορικό ρεκόρ της χειρότερης πορείας μας μέχρι και την 9η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ,κρίνεται το άλλο Σαββατοκύριακο. Τι λέτε; Θα το σπάσουμε;



ΥΣ: Είδα και θετικά πράγματα σήμερα. Ωραίες κινήσεις σε ελεύθερους χώρους και συνδυασμούς μπροστά στις επίθεσεις μας (σε 3 περιπτώσεις) ,αλλά τι σημασία έχει μπροστά στην νέα γκέλα;

ΥΣ2: Κουίνσι ...για αυτόν κάναμε σαν τρελοί το καλοκαίρι. Μην χάσουμε το κελεπούρι και δεν σταυρώνουμε νίκη στο πρωτάθλημα...

Σχόλια

  1. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τις αναλύσεις κάθε αγωνιστικής της super league.

    Διαβάστε τα πάντα για την 8η αγωνιστική!!

    http://modernwriters.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ βαριά άρρωστη η ομάδα. Το αποδεχτήκαμε οτι δεν πάμε για πρωτάθλημα φέτος και τα επόμενα 3500 χρόνια αλλά όχι κι έτσι ρε μάγκες. Εδώ κάνει πλάκα ο κάθε πικραμένος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου