Θέλει χρόνο και... νίκη με «πελάτη»!



Πρώτη νίκη για τον Παναθηναϊκό στην φετινή Ευρωλίγκα επί της Καντού χθες βράδυ με 78-76. Μια νίκη που η ομάδα την είχε ανάγκη για να αρχίσει να αποκτά αυτοπεποίθηση και να συνεχίσει να δουλεύει με καλή ψυχολογία και αισιοδοξία για τις. δύσκολες μέρες που έρχονται. Και τις χαρακτηρίζω δύσκολες, καθώς ακολουθούν το μεγάλο ντέρμπι με τον αιώνιο δεύτερο του ελληνικού μπάσκετ και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα.


 Για το χθεσινό παιχνίδι δε χωρούν πολλά σχόλια. Ο Εξάστερος είναι μία ομάδα που αν αυτή τη στιγμή είχε ταμπέλα θα έγραφε «υπό κατασκευή». Αυτοματισμοί δεν υπάρχουν και το παιχνίδι της ομάδας βασίζεται κυρίως σε ατομικές προσπάθειες παικτών, όπως του Διαμαντίδη, του Ούκιτς, του Σόφο και του Πάνκο. Σαφώς και δημιουργούνται καλές, ομαδικές φάσεις, ωστόσο αυτές είναι ελάχιστες και σίγουρα όχι όσες είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

 Πολύ καλός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Σοφοκλής, ο οποίος στην κατάσταση που βρίσκεται φαντάζει ανίκητος για οποιοδήποτε σέντερ τον αντιμετωπίζει, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Διαμαντίδης, Ούκιτς, Πάνκο και Ματσιούλις, με τους δύο τελευταίους να φωνάζουν «παρών», να παίρνουν μεγάλα σουτ στο τέλος και να «ξελασπώνουν» την ομάδα σε ένα σημείο που είχε πάθει «μπλακ άουτ».

 Κάπως έτσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη. Μια νίκη που θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ πιο εύκολα, αν δεν υπήρχαν τόσο μεγάλα σε διάρκεια «νεκρά» διαστήματα, καθώς και αν η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν σαν αυτή του δεύτερου. Επόμενο ματς για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, όπως προείπα, αυτό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ένα ντέρμπι, ένα ματς σημαντικό για το ποιος θα πάρει την πρώτη θέση στην κανονικά διάρκεια της σεζόν, αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας. Με νίκη, ο Εξάστερος θα δείξει ποιος είναι και φέτος το αφεντικό στην Ελλάδα και θα «κλείσει» ορισμένα στόματα που από χθες το βράδυ άρχισαν πάλι να λένε. διάφορα. Γι' αυτό λοιπόν, το σενάριο είναι απλό: «γλεντήστε» τον ... τον Ολυμπιακό!


Υ.Γ.: Κάτι πρέπει να γίνει με την περίπτωση του Άρμστρονγκ. Ο άνθρωπος δείχνει εκτός τόπου και χρόνου. Σα να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Ίσως αυτά να ξέρει, αυτά να προσφέρει, ίσως να είναι αδιάφορος (που δεν το νομίζω). Πάντως, ο προπονητής κάτι πρέπει να κάνει άμεσα με την περίπτωση του, τώρα που είναι νωρίς.



Επιμέλεια: Νικόλας Φλωράτος

Σχόλια

  1. Εχουμε πει: Υπομονη-Υπομονη-Υπομονη!
    Ο Πεδουλακιτς ειπε οτι χρειαζεται χρονο μεχρι το Δεκεμβριο. Εγω παλι το θεωρω πολυ νωρις και αυτο! Νομιζω μεχρι Μαρτιο τουλαχιστον! Παντως με την αλλαγη της φασης του ΤΟΡ 16 στην Ευρωλιγκα, θα δωσουμε πολλα δυνατα ματς παραπανω και αυτο θα βοηθησει στη χημεια της ομαδας.
    Η ομαδα δεν ειναι για πεταμα με τιποτα. Εχει πολλους καλους παικτες που μπορουν να κανουν και πολλες δουλειες μεσα στο γηπεδο και παραλληλα ειναι και φοβερα αθλητικοι!
    Την αμυνα πρεπει να βελτιωσουμε πρωτιστως και αυτο πρεπει να κοιταμε περισσοτερο και οχι τους αυτοματισμους στην επιθεση, οι οποιοι θα ερθουν με σιγα-σιγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου