Ο λαβύρινθος του Παναθηναϊκού και το Παναθηναϊκό δάσος!


Ο Τσάκας έκανε ξανά την εμφάνιση του και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αδιάφορο μου περνάει. Δεν έχω σκοπό να παίξω το παιχνίδι ούτε των μεν ,ούτε των δε. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέει τα τελευταία πολλά χρόνια"βαρέθηκα" και "τι νόημα έχουν όλα αυτά" και μετά απο λίγο να μπαίνω πάλι σε αυτήν την άχαρη διαδικασία ,προσπαθώντας να ανακαλύψω μια Ατλαντίδα που μπορεί να μην βρω και ποτέ γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε και ποτέ.


Συνέπεια όλων των παραπάνω να έχει φτιαχτεί ένας λαβύρινθος και χωρίς να το χω πάρει πρέφα να βρίσκομαι χαμένος μέσα σε αυτόν και μάλιστα χρόνια τώρα. Να βρίσκω μια ένδειξη για κάτι ,να πανηγυρίζω γιατί έπιασα και καλά τον παπά απο τα @@ και αμέσως μετά να γίνεται κάτι και να πρέπει πάλι να αναιρέσω. Ποιος είναι με ποιον ,ποιος κρύβεται πίσω απο ποιον ,ποιος κάνει κουμάντο ,γιατί κάνει αυτό ,που αποσκοπεί κτλ κτλ ...μαλακίες που με κάνουν να κοιτάω το δέντρο και να χάνω το δάσος. Για άλλους βέβαια το δάσος μπορεί να είναι το γήπεδο και τα εμπορικά οφέλη ,για μένα ήταν πάντα οι αγωνιστικές επιτυχίες του Παναθηναϊκού και οι κούπες. Οι μεγάλοι παίκτες ,τα γεμάτα γήπεδα ,το νέο γήπεδο ,τα γεμάτα ταμεία και κάθε τι άλλο ,απλά είναι τα δέντρα που διαμορφώνουν το δάσος. Και εμείς κοιτάμε να σώσουμε το ένα δέντρο όταν το υπόλοιπο δάσος εκείνη την στιγμή καίγεται. Βέβαια ,όπως ισχύει και με τους ηθελημένους εμπρησμούς ,έτσι και στην περίπτωση μας ,όταν καίγεται το Παναθηναϊκό δάσος ,κάποιους ωφελεί. Κάποιους που θα πατήσουν στην καμένη γη και θα μπορέσουν ανεπηρέαστοι ,χωρίς φωνές τριγύρω να χτίσουν τα δικά τους δέντρα με τον δικό τους ρυθμό και τον δικό τους τρόπο. Kαι προφανώς να κονομήσουν με λιγότερο κόστος ,περισσότερα.

Το ερώτημα για μένα είναι ένα. Έχει καεί ήδη το δάσος ή καίγεται και μπορούμε να το σώσουμε;

Πως να το σώσω όμως ,όταν την ίδια ώρα βρίσκομαι χαμένος στον Μινωικό λαβύρινθο; Όταν αναλώνομαι στο να καταλάβω αν ο Αλαφούζος είναι μπροστινός του Τζίγγερ ,αν ο Τσάκας είναι πιόνι του Τζίγγερ ,αν ο Πατέρας τα έχει βρει με τον Τζίγγερ ,αν ο Τζίγγερ κρατάει απο τα @@ τον Πατέρα ,αν ο Βγενόπουλος τα χει σπάσει με τον Πατέρα ,αν ο Δημητράκης έχει ακόμη πολύ καλές σχέσεις με τον Τζίγγερ ,αν αν αν...

Ξέρετε πόσο πιο απλά θα ήταν τα πάντα ,αν εμφανιζόταν ένας άνθρωπος και έλεγε "πόσο πουλάς την ΠΑΕ; Ωραία ,πάρτα". Ή πλέον και όπως είναι της μόδας ,"πόσα πρέπει να ρίξω στην ομάδα για να κάνω το απόλυτο κουμάντο". Πάνω απο 12.000.000€ αποκλείεται! Άρα τι καθόμαστε και το χιλιοαναλύουμε; Να βρεθεί ο ΕΝΑΣ και ας τελειώσει το παραμύθι. Τα ποσά είναι αστεία ,μπροστά σε αυτά που θα κερδίσει ο καθένας που θα πάρει τις τύχες του Συλλόγου και θα χει όρεξη να ρίξει χρήμα. Και με γήπεδο να μην υπάρχει ,όπου σημαίνει πως οι πιέσεις που θα μπορέσει να ασκήσει να είναι πολλές. Τουτέστιν ,να έρθει ο λεφτάς ή η ίδια η ΠΑΕ να ψάξει τον λεφτά!

Τόσο απλά τα χω στο μυαλό μου ο παπάρας ,για αυτό και πάντα θα ταλαιπωρούμαι.

Κλείνοντας ,θα συνοψίσω τα παραπάνω με μια παραλλαγή και παραμόρφωση της ελληνικής μυθολογίας. 

Κάποτε στην Κνωσό ,ο αρχιτέκτονας Δαίδαλος πήρε εντολή απο τον βασιλιά Μίνωα να κατασκευάσει έναν πολύπλοκο λαβύρινθο ,ώστε να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτόν ο Μινώταυρος και να μην μπορεί να δραπετεύσει ποτέ. Ο Μινώταυρος είχε προκύψει απο ερωτική συνεύρεση της γυναίκας του ,Πασοιφάης, με έναν ταύρο και την ιδέα του λαβύρινθου την πήρε ύστερα απο χρησμό απο το Μαντείο των Δελφών. 

Ο λαβύρινθος που κατασκεύασε ο Δαίδαλος ήταν όντως αρκετά πολύπλοκος. Τόσο ,που δυσκολεύτηκε και ο ίδιος να βγει μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή του. Ο γιος του Μίνωα ,Ανδρόγεως ύστερα απο συμμετοχή του και νίκες στα Παναθήναια ,σκοτώθηκε απο τους Αθηναίους ,ελέω της ζήλιας που προκάλεσε στους τελευταίους. Έτσι ο Μίνωας κήρυξε πόλεμο με τους Αθηναίους και κέρδισε. Η ποινή που τους επέβαλλε ,ταπεινωτική. Κάθε εννιά χρόνια ,εφτά νέοι Αθηναίοι και εφτά νέες Αθηναίες ,να στέλνονται στην Κρήτη και να κατασπαράζονται απο τον Μινώταυρο ,που βρισκόταν εγκλωβισμένος στον λαβύρινθο.

Μη μπορώντας να ανεχθεί αυτήν την ποινή ,ένας νεαρός Αθηναίος ,ο Θησέας αυτοεπιλέχθηκε την επόμενη φορά να σταλεί μέσα στους εφτά νέους Αθηναίους ,με μόνο στόχο να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Αυτό θα το κατάφερνε ,βάζοντας φωτιά γύρω απο τον λαβύρινθο και συγκεκριμένα στο δάσος που τον σκέπαζε περιμετρικά. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και ο Μινώταυρος μαζί με τον λαβύρινθο κατέληξαν στάχτη.



Η παραπάνω ιστορία συσχετίζει τον λαβύρινθο και το δάσος που σας ανέφερα παραπάνω.
Στην δική σας κρίση είναι να αποδώσετε σε πραγματικά πρόσωπα ,τους ήρωες τις ιστορίας. Η συγκεκριμένη αφήγηση μπορεί να έχει πολλαπλές και αντίστροφες ερμηνείες ,όπως και η επιλογή των προσώπων.


Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Κάποτε ο Παναθηναϊκός θα ΞΑΝΑτηρήσει τα λόγια του ύμνου του... γα αυτό υπάρχει ο κόσμος του!


Σχόλια

  1. Εγώ ευθύνομαι για ότι γράφω και όχι για ότι καταλαβαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπαίνεις στον κόπο να διαβάζεις το blog ,τουλάχιστον διάβαζε το σωστά.


    "Κλείνοντας ,θα συνοψίσω τα παραπάνω με μια παραλλαγή και παραμόρφωση της ελληνικής μυθολογίας. "



    Επίσης μου χρωστάς μια συγνώμη ..θα την πεις ή να σε μπλοκάρω όπως ξέχασα να κάνω rabbit?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πως να το σώσω όμως ,όταν την
    ίδια ώρα βρίσκομαι χαμένος στον Μινωικό λαβύρινθο; Όταν αναλώνομαι στο
    να καταλάβω αν ο Αλαφούζος είναι μπροστινός του Τζίγγερ ,αν ο Τσάκας
    είναι πιόνι του Τζίγγερ ,αν ο Πατέρας τα έχει βρει με τον Τζίγγερ ,αν ο
    Τζίγγερ κρατάει απο τα @@ τον Πατέρα ,αν ο Βγενόπουλος τα χει σπάσει με
    τον Πατέρα ,αν ο Δημητράκης έχει ακόμη πολύ καλές σχέσεις με τον Τζίγγερ
    ,αν αν αν..."
    Η πραγματικότητα (και η αλήθεια) συνήθως είναι πιο απλή και λιγότερο δαιδαλώδης. Φθάνει να λειτουργεί η λογική και όχι το συναίσθημα.
    Κάπως διαφορετικά θυμάμαι τον μύθο. Κάτι για μίτους, Αριάδνη κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου