Ένας Διαμαντίδης θα φέρει την άνοιξη;


Η λογική επικράτησε της παράδοσης και ο ανέτοιμος Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κλέψει το ματς απο τον περυσινό Ολυμπιακό. Το διαχρονικό πλεονέκτημα ομοιογένειας που είχαμε απέναντι στον Ολυμπιακό ,έχει μετατραπεί φέτος σε μειονέκτημα και ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο πρώτο ντέρμπι ήταν απελπιστικά μόνος του για να μπορέσει να γυρίσει το ματς. Κατά πάσα πιθανότητα χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας.


Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει περιθώρια βελτίωσης και οι παίκτες ακόμη ψάχνονται μεταξύ τους. Επιπλέον πολλοί απο αυτούς δεν έχουν παραστάσεις απο ματς υψηλής δυσκολίας ,πόσο μάλλον απο ντέρμπι. Μόλις 3 παίκτες μας είχαν βιώσει αυτήν την διαδικασία στο παρελθόν. Και αυτό φάνηκε στο γήπεδο ,αφού σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπορέσαμε να περάσουμε μπροστά. Είναι καθαρά στο χέρι του Πεδουλάκη ,αν θα μπορέσει να στρώσει την ομάδα και να μπορέσει σιγά σιγά να παίρνει τα αποτελέσματα σε τέτοια ματς. Ο ίδιος δήλωσε τις προάλλες πως η ομάδα θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο τον Δεκέμβριο. Εγώ αμφιβάλω ,αλλά αυτό δεν έχει να λέει.

Στα του ματς ,ο Διαμαντίδης ήταν ο μόνο που τράβαγε ,με συμπαραστάτη του την άλλη παλιοσειρά ,τον Τσαρτσαρή -αλλά μοιραίο κιόλας- και μέχρι εκεί. Ο Σχορτσιανίτης ήταν καλά κλεισμένος και απο κει και έπειτα ξεκινούσε για μένα ,το κενό που υπάρχει στην θέση 5. Χρησιμοποιήθηκε ο Λάσμε σε αυτήν την θέση ,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτήν την θέση. Πολύ αλτικός ,χρήσιμότατος στα ριμπάουντ και στο ανοιχτό γήπεδο ,αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον αυτό έδειξε σήμερα και σίγουρα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα ,μιας και ο ίδιος δεν κάνει προπονήσεις με την ομάδα ούτε μήνα.

Για μένα το ερώτημα για τον φετινό μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι κατά πόσο μπορεί η ηγετική παρουσία και τα μοναδικά προσόντα που διαθέτει ο Δημήτρης Διαμαντίδης ,να φανούν ικανά ώστε να μπορεί η ομάδα να πρωταγωνιστεί. Και σίγουρα η παρουσία του Μήτσου ,θα συνοδεύεται φαντάζομαι και με μεγαλύτερη συμμετοχή απο την υπόλοιπη ομάδα. Σήμερα ,δεν βγήκε ...αύριο;

Το ματς το περίμενα ότι είναι περισσότερο πιθανό να το χάσουμε ,για αυτό δεν μου ήρθε απότομη η ήττα. Το μόνο άσχημο είναι ότι πιθανότατα δεν θα πάρουμε την πρώτη θέση στην Α1 ,μιας και δεν θεωρώ πως θα τους νικήσουμε στον δεύτερο γύρο μέσα στο Σεφ.

Η ομάδα άλλαξε πάρα πολύ απότομα σελίδα το καλοκαίρι και η μετά-Ομπράντοβιτς εποχή θα είναι πολύ δύσκολη. Μακάρι να μην κρατήσει πολύ ...


ΥΣ: Ποιο το νόημα να βάζει τον Άρμστρονγκ κάθε φορά στην αρχή για 2' και πάπαλα;

Σχόλια

  1. Πέρα απο το γεγονός ότι οι "παλιοσειρές" τράβηξαν το "κουπί" έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο σουτ και δύο σημαντικές ελλείψεις στο δυάρι και στο πεντάρι. Ο Άρμστρονγκ αποδεικνύεται "λίγος" ο Λάσμε είναι πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά με τον Σχορτσανίτη μόνο δεν βγαίνει η σεζόν. Εάν γινόταν το "κόλπο γκρόσο" με τον Φώτση τότε τα πράγματα τουλάχιστον στιςθα ήταν διαφορετικά, και δεν ξέρω κατα πόσο υπάρχει η διάθεση να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Είναι νόμος στον αθλητισμό ότι πρέπει πάντα να υπάρχει ένας σταθερός κορμός και γύρω απο αυτόν να γίνονται οι προσθαφαιρέσεις, όπως ακριβώς γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παναθηναικο πρεσσ με το πεδουλακη δεν παμε πουθενα τραγικος στο κοτσαριασμα του οπως τραγικος και στις επιλογες των ξενων που ο ιδιος επελεξε δεν εχω κατι μαζι του ισα ισα που μου ειναι και πολυ συμπαθης αλλα το θεωρω λιγο για τα κιλα του παναθηναικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα ρε συ, αυτός ο προπονητής είναι ικανός να κάψει τον Μητσάρα με αποχή πολλών αγώνων. Εξ άλλου δε μας είπε αν του τραυματιστεί ο σκλαβενίτης, ο μήτσος και ένας οποιοσδήποτε άλλος, με ποιά 5άδα θα παίρνει αποτελέσματα, όταν κυνηγάει το σκορ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ρε συ.. Απλα είχαμε και το γήπεδο σήμερα ..αύριο μεσημέρι θα ανεβεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίος αδερφέ.....συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε και εσείς και τα παιδιά του mypanathinaikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας παιδια....Press ειχες πει χθες νομιζω οτι θα εκανες post ,αυτα που σου ειπε μεσω email μια εταιρια σχετικα με το γηπεδο???αν κανω λαθος διορθωσε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kάτι άσχετο - σχετικό πριν πώ για το συγκεκριμένο παιχνίδι..Σπανούλης - Περπέρογλου οι καλύτεροι παίχτες του γαύρου..Τυχαίο οτι ήταν πρώην δικοί μας παίχτες..και παίχτες που σηκώσαν πρωταθλήματα και Ευρωπαικά..;Eιδικότερα ο Σπανούλης μας έχει κάνει αρκετές ζημιές και πέρυσι μας κέρδισε μόνος του..και σηκώνει τον γαύρο μόνος του..Τρίτος διακριθής ο Παπανικολάου..Μεγάλη πατάτα τότε που δε τον είχαμε πάρει..

    Τα ξεπερνώ αυτά και πάω στην ομάδα μας και στο σημερινό παιχνίδι. Τεράστιε ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
    Λάσμε φαίνεται οτι θα βοηθήσει πολύ..

    Τον Άρμοστρονγκ φένεται οτι και ο ίδιος ο Πεδουλάκης δε τον πιστεύει...Καλό για την ομάδα να αντικατασταθεί. Δε φένεται να μπορεί να προσαρμοστεί .ο Μάσει που έχει παίξει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα είναι καλή επιλογή.
    Ο Κίτσεν επίσης μάλλον πρέπει να αντικατασταθεί ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ( στα φιλικά μου είχε αρέσει ο Κίτσεν αλλά τα επισημα μετράνε)..Ο Κρίστμας που τελικά οι Σέλτικς τον έκοψαν είναι η καλυτερη επιλογή για να αντικαταστήσει τον Κϊτσεν.

    Ο Γιαννόπουλος θα πρέπει να βάλει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του πέρα από το σουτ..Γιατι οταν δε βάζεις τα σουτ πρέπει να κάνεις κάτι άλλο να παίξεις καλή άμυνα να κάνεις διείσδυση κάτι. Το παιδι μπορει να έχει μέλλον αλλά πρέπει να δουλέψει για να σταθεί στον Παναθηναικό. Και πάνω από όλα να παίζει με ένταση και πάθος..
    Ο Μπράμος μου αρέσει και θεωρώ οτι έπαιξε λίγο κάπως αδικαιολόγητα..

    Τώρα για το παιχνίδι αυτό καθ αυτό χάθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο του πρώτου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ που είμασταν αρκετά κακοί. Στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν καλύτεροι παίξαμε σωστή άμυνα αλλά ήταν δύσκολο να γίνει η ανατροπή αφού η ομάδα είναι εμφανώς ανέτοιμη...και χρειάζεται χρόνος για να δέσουν οι παίκτες.

    Ελπίζω σε βελτίωση από την ομάδα. Και μακάρι να κάνω λάθος για Άρμστρονγκ και Κίτσεν αλλά δε μου γεμίζουν το μάτι..Δημήτρη Γιαννακόπουλε σκέψου του ,γιατι όπως είναι η ομάδα τώρα ο γαύρος δυστυχώς φαίνεται ανώτερος απο εμάς.

    Πιο σίγουρα συμπεράσματα θα βγουν και στους επόμενους αγώνες..Πάντως ελπίζω η ομάδα να πάρει τις νίκες και να αποκτήσει και καλύτερη ψυχολογία..Γιατι τόσα σουτ ελεύθερα που χάθηκαν σήμερα δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας αλλά και ψυχολογίας..

    Στήριξη στην ομάδα αυτή μια ήττα με τον γαύρο μετά από 10 χρόνια κάποτε θα γινόταν..Το θέμα είναι να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και να συνεχίζουμε να τους κερδίζουμε πάντα. Γιατι έτσι μάθαμε στο μπάσκετ .. και πρέπει να το κρατήσουμε ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. akrivws etsi ektos tou sxortsianith den exoume axiopisto pshlo kai an kleistei me pagides o sofo tote ektos diamantidh kai tsartsarh den exoume triponto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου