Ο καλύτερος και πιο άτυχος Παναθηναϊκός!


Η ομάδα μας σήμερα έκανε αναμφισβήτητα την καλύτερη της εμφάνιση ,παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο που δεν μας έχει συνηθίσει. Αν δεν υπήρχε και η ατυχία του 25oυ λεπτού ,τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε χτυπήσει και την νίκη. Πλέον η πρόκριση περνάει απο ένα διπλό σε Ρώμη ή Λονδίνο και οι 8 πόντοι αρκούν.


Μετά την νέα γκέλα της Κυριακής με τον αμούστακο Άρη ,οι προσδοκίες μου για το ματς με τους Λατσιάλι μοιραία ήταν χαμηλές και ευτυχώς ,όπως με την Τότεναμ διαψεύστηκα. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα έβγαλαν πάθος και επιτέλους παίξανε καλά! Όλες οι γραμμές λειτούργησαν σχεδόν άρτια και οι Ιταλοί σε καμία περίπτωση δεν δείξανε απειλητικοί ,παρά τα τέσσερα παραπάνω σουτ που κάνανε.

Η σημερινή εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει απόδειξη πως μπορεί κάτι παραπάνω να βγάλουν αυτοί οι παίκτες και να παίρνουν με θετικές εμφανίσεις ,θετικά αποτελέσματα με κατώτερους αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα ,κάποιος μπορεί να πει ότι η Λάτσιο δεν κυνήγησε να βάλει δεύτερο γκολ μετά το δώρο του Σεϊταρίδη ,αλλά αυτό ισχύει όσο και με το ότι ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τους Ιταλούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη ,δυστυχώς επιβεβαίωσε το "όπου φτωχός και η μοίρα του" και ενώ μέχρι και το 25' πατούσαμε πολύ καλά στο γήπεδο ,έκατσε αυτή η άσχημη στιγμή και βρεθήκαμε απο το πουθενά πίσω στο σκορ. Για μένα μερίδιο ευθύνης στο γκολ ,εκτός απο τον Γιούρκα φέρει και ο Πίντο ο οποίος δεν αντιλήφθηκε την -λάθος- πάσα του πρώτου ,όπως και ο Καρνέζης που για μένα έπρεπε να διώξει άουτ την μπάλα απο την θέση που βρισκόταν. Αλλά τέτοιες γκάφες συμβαίνουν μια φορά στα 10 χρόνια και αν ,οπότε κατ εμέ δικαιολογούνται. Κι ας μας στέρησε πιθανότατα την νίκη απο το σημερινό ματς.

Η συνέχεια του παιχνιδιού ,ήταν μια συνέχεια εκείνου με την Τότεναμ ,όπου οι παίκτες μας το πίστευαν-δεν το πίστευαν πως μπορούσαν να βγουν πιο μπροστά. Ευτυχώς σήμερα ,το πίστεψαν περισσότερο και όσο περνούσε η ώρα ,βγαίναν και πιο μπροστά με αποτέλεσμα το γκολ της ισοφάρισης και άλλες 2-3 προσπάθειες για γκολ. Σε αυτό βοήθησε και η είσοδος των Κουίνσι-Μαυρία ,αν και στην περίπτωση του πρώτου η άποψη μου δεν είναι καθόλου θετική. Δεν μπορώ να βλέπω παίκτη του Παναθηναϊκού κάθε τρεις και λίγο να πιάνει τα πόδια του ,να περπατάει ,να μην μαρκάρει και να προσπαθεί να περάσει μόνος του όλη την αντίπαλη άμυνα. Σήμερα ίσως να μην τα έκανε όλα αυτά ,αλλά πάλι άφησε το στίγμα του. Τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου.

Έκπληξη ,η θετικότατη εμφάνιση του Σπυρόπουλου. Δεν θυμάμαι ούτε και γω πόσο καιρό έχω να το πω. Ίσως απο τις 2 ασίστ που είχε βγάλει στον Σισέ το 2010 στην Λάρισα. Σήμερα ,ήταν μια απο τι λίγες φορές που τα ακραία μας μπακ δεν υπέφεραν και δεν αποτελούσαν πηγή κινδύνου για τον Καρνέζη. Μακάρι να παίζει ο Σπυρόπουλος τόσο συγκροτημένα και στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος αν και δεν το νομίζω.

Τι θα ήθελα να βλέπω στα επόμενα ματς απο την ομάδα και τον κόουτς; Καταρχάς να πω ότι τέτοιες καλές εμφανίσεις σου ανοίγουν την όρεξη να κρίνεις πιο ...απλόχερα την ομάδα ,ώστε να δεις αν κρύβουν κι άλλες δυνατότητες οι παίκτες. Λίγο-πολύ θα πω αυτά που είχα πει και παλιότερα. Θέλω η ομάδα να πατάει περιοχή περισσότερο. Πως; Ανεβάζοντας τα επιθετικά χαφ και βγάζοντας ένα αμυντικό. Βέβαια αυτό θέλει πνευμόνια ,αλλά δε γίνεται και απο την άλλη να έχεις μόλις έναν παίκτη στην περιοχή ,άλλον ένα στα πλάγια και οι άλλοι 10 μέτρα πίσω. Δεν πρόκειται να απειλήσεις και να βάλεις γκολ έτσι. Όπως και να βλέπω την ομάδα να σουτάρει περισσότερο! Ο Παναθηναϊκός γίνεται βαρετός ,με τι συνεχείς πάσες που οδηγούν σε λάθη και σε αντίπαλες αντεπιθέσεις. Μόλις κάνει 1-2 σουτ δυνατά(!) προς το τέρμα και ο κόσμος ζεσταίνεται και ο αντίπαλος νιώθει την ανάσα μας. Αν δεν σουτάρουμε πως θα μπει γκολ;

Συνεπώς ,ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει με πιο επιθετικό σύστημα. 4-3-3 ,όπως σήμερα στο τέλος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει να χάσει πλέον τίποτα και οι αντίπαλες ομάδες πλην γαύρου ,πάοκ ,ατρόμητου και αστέρα είναι για τα γέλια ,για να τους παίζεις με 2 αμυντικά χαφ. Επίσης ,θα ήθελα να δω τον Φορναρόλι πίσω απο Τοτσέ ή Πετρόπουλο ,ως δεκάρι. Με τα σπασίματα που έχει και την πάσα ,μπορεί να φανεί πιο χρήσιμος απο ότι να ναι χαμένος στην μικρή περιοχή ,κλεισμένος απο ψηλά κορμιά ,όπως σήμερα.

Ελπίζω ,η ομάδα να αρχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα ,για να βρει αυτοπεποίθηση. Και πλέον να ετοιμάζει την ομάδα ο κόουτς για την Ρώμη και το διπλό. Δεν μας αρκεί προφανώς η συμμετοχή στους ομίλους. Θέλουμε την πρόκριση και πρέπει να την διεκδικήσουμε ,ζητώντας νίκες στα επόμενα τρία ματς.

ΥΣ: Για τα επεισόδια ,τα καπνογόνα και τα στυλό τι να πεις πλέον; Ξέρεις ότι θα φας τιμωρία και όμως στα @@ σου. Κάνεις τα επεισόδια στο ημίχρονο και έξω απο το γήπεδο λες και δεν θα τα γράψει ο παρατηρητής ,λες και δεν θα τιμωρηθούμε. Πετάς στο πουθενά με το στυλό συνεχώς και σκας δυναμίτες για ποιο λόγο; Βρείτε μου έναν..

Η ΠΑΕ δεν σέβεται τον κόσμο της. Και είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που θέλουν να πάνε να δουν μπάλα απο αυτούς που θέλουν να κάνουν επεισόδια. Ήδη πολλοί δεν πατάνε γήπεδο και για αυτό. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε ματς με την παραμικρή αφορμή να προσπαθούμε να τα κάνουμε μπουρδέλο. Πρέπει σε κάποια φάση σαν κόσμος να κοιταχτούμε και στον καθρέφτη. Δεν είσαι μαλάκας ,αν είσαι ρομαντικός και αγαπάς περισσότερο την ομάδα απο το να μισείς το οτιδήποτε το άλλο. Αλλά τι λέω ,ε;

Σχόλια

  1. Καλή η προσπάθεια της ομάδας και χαίρομαι που δεν χάσαμε αλλά το ματς ήταν σούπα. Νόμιζες οτι έβλεπες φιλικό τον Αύγουστο. Όπως και τα περισσότερα ματς της ομάδας, αν δεν ήμουν Παναθηναικός δεν θα τα έβλεπα ούτε υπο την απειλή όπλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο στο ματς με την Τότεναμ όσο και στο ματς με την Λάτσιο η αιτία το να ανέβει η ομάδα στο τελευταίο τέταρτο και να είναι υποφερτή ήταν το γεγονός ότι ο Σισοκό στα δύο αυτά ματς έπαιξε μπροστά απο τους χαφ και πίσω απο τον επιθετικό. Με Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλο και Μαυρία να βοηθούν τον Τοτσέ η ομάδα είχε περισσότερη κίνηση και έκλεισε στα καρέ της τους Ιταλούς. Το ότι η ομάδα θέλει πέντε ποιοτικές λύσεις αυτό είναι γνωστό όμως απο την
    στιγμή που δεν υπάρχει το ρευστό νομίζω ότι ο Φερέιρα θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού.
    Απο εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ο Φορναρόλι δεν είναι κλασικός σεντερ φορ πιο πολύ θα του ταίριαζε ο ρόλος του δεύτερου επιθετικού και ίσως να είχε καλύτερα αποτελέσματα.
    Όσον αφορά το αυτογκόλ του Σειταρίδη ο Βελάσκεθ κάνει αβίαστο λάθος αλα Σαριέγκι στέλνοντας την μπάλα πρς τα πλάγια κάνοντας την διεκδικήσιμη και αν δεν κάνω λάθος απο μία τέτοια ανάλογη φάση ξεκίνησε το γκολ του Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν πατησουμε περιοχή θα πάει η τριάρα σύννεφο.Δεν υπάρχουν χαφ στην ομάδα.Η Μάριμπορ που πίεσε και είχε όρεξη σαν μικρή ομάδα είδες τι έγινεΟι μικρές ομάδες στην Ελλάδα πλάκα μας κάνουνε.Φτιάχνουμε μηδέν φασεις και σταθήκαμε και καλά κι όλας;Ο Κάρα ο Πατρινός ο Βιτόλο και ο Λέτο υπήρχαν.Τώρα περίμενε να πατήσει στο κουτί οΜαρίνος..Οταν έχεις φθηνή ομάδα και είσαι μεγάλο όνομα στηρίζεσαι σε Ελληνες.Εκτός αν είσαι Μπέος που είναι μπαλλαδόφατσα και όχι Αλαφο(ουζο)γιάννης.Ο μπάρμπας βάζει Ελληνα να παιζει όταν οι ξένοι είναι τραυματίες,τιμωρημένοι και κραυγαλέα αδιάφοροι.Ο Γιαννιώτας είχε 150000 ρήτρα,Οι στοπερ που πήρε είναι φθηνότερι του Λαζαρίδη ας πούμε;Και ξένος και απλήρωτος και παιχτάακι τι να σου κάνει;Το ξαναλέω.Η Ελπίδα είναι κακό πράγμα.Σε τυφλώνει.Και η ατυχία του Γιούρκα θα έσκαγε κάποτε.Η ζωή είναι δίκαιη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν δεν πατήσεις περιοχή όμως ,πως θα βάλεις γκολ; Ή εάν δεν σουτάρεις;


    Συμφωνώ ότι για να πατάς πρέπει να ανεβαίνουν πιο ψηλά τα χαφ και αυτό θέλει καλές αλληλοκαλύψεις και γερά πνευμόνια (που δεν ξέρω αν τα χει η ομάδα) ,αλλά δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι αν δεν γίνεσαι πιο επιθετικός.


    Στο europa ,να παίξουμε δηλαδή για το όνομα χάνοντας με 1-0 ,2-0 και να μην πάμε να χτυπήσουμε την πρόκριση; Δεν είμαι αυτής της λογικής..


    Όπως και στο πρωτάθλημα πλην γαύρου ,παοκ ,ατρόμητου ,αστέρα καμία άλλη ομάδα δεν πιστεύω πως μπορεί να μας απειλήσει ,αν την βάζουμε μέσα στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εισοδος του Τοτσέ επαιξε σημαντικοτερο ρολο σε σχεση με την εισοδο Μαυρια-Κουινσι, οι οποιοι βεβαια βοηθησαν και αυτοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανακοινωση13/12/12 2:48 μ.μ.

    θελω αναλυση απο την μπαλαδοφατσα τον para για το ματς

    και εννοειται μετα να γινει καπνος και να μην απανταει στα σχολια κατω απο το αρθρο

    para βγες μπροστα , η πιο μεγαλη ωρα ειναι τωρα

    ο λαος σε καλει

    τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον ρε εσύ βλέπαμε άλλο παιχνίδι....Η ομάδα ήταν τραγική για περίπου 80 λεπτά..με μια Λάτσιο που ήρθε απλά για να πάρει ένα ξεκούραστο Χ..που παρα τρίχα να ήταν νίκη..10 λεπτά μπάλα παίξαμε

    Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια φάση με αντεπίθεση και κάτι άλλες υποψίες φάσεων...Από ανάπτυξη οτι έχουμε δει..δηλαδή Σισόκο και Λάζαρε πάρε μπάλα και τρέχα..Καμία ανάπτυξη..από τον άξονα..

    Θα γράψω πιο αναλυτικά αύριο την άποψη μου αλλά το κλου ήταν οτι αν δε μας καθόταν το γκολ στο 91 θα χάναμε ακόμα ένα στόχο..

    0 νίκες στο Οακα από τον Αυγούστο και μπαίνει ο Χειμώνας..

    Για τα επεισόδια τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα..Σιγά μην αλλαζαν αυτοί επειδη τώρα έχουμε λαική βάση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρα βλέπαμε άλλο ματς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου