Η πρώτη γνωριμία με την Λάτσιο!


Ποτέ ξανά ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την Λάτσιο και φέτος είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσουμε τους Ιταλούς ,για λογαριασμό του Europa League και με στόχο μια θέση που οδηγεί στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Βέβαια με τους Λατσιάλι ,έχουμε βρεθεί σε φιλικού αγώνες ,απο τους οποίους δύο θυμάμαι σίγουρα. Τον καθένα για διαφορετικό λόγο. Σε αυτά τα δύο ματς ,μετράμε δύο ήττες ,με το πρώτο να έγινε το καλοκαίρι του 2001 και το δεύτερο το καλοκαίρι του 2007.

Στις 26/7/2001 ,η ομάδα του Γιάννη Κυράστα έχασε με κάτω τα χέρια 3-0 απο τους Ιταλούς κατεβάζοντας ένα αμυντικό σχήμα και με την ομάδα να μην απειλεί καθόλου για ευκαιρίες. Βέβαια το συγκεκριμένο σύστημα ,το οποίο είχε χαρακτηριστεί απο ατολμία του προπονητή ,ήταν εκείνο που οδήγησε τα επόμενα δύο χρόνια στις ευρωπαϊκές επιτυχίες τον Παναθηναϊκό και αποτελούσε το κλειδί για να αντιμετωπίζει μεγάλες ομάδες. Το περίφημο 5-3-2 ,που υπό συνθήκες γινόταν 3-5-2 ,με τα ακριανά μπακ (Φύσσας-Σεϊταρίδης) να ανεβαίνουν ψηλά. Εκείνο το ματς λοιπόν ,θα το θυμάμαι λόγω του απρόοπτου τραυματισμού του Γιάννη Γκούμα ,που τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω απο 3 μήνες. Τότε θυμάμαι είχε δημιουργηθεί θέμα ,καθώς ύστερα τραυματίστηκε και ο Λεωνίδας Βόκολος σε φιλικό με τον Άρη και η ομάδα είχε μείνει μόλιςμε 1 σέντερ μπακ ,τον Ρενέ Χένρικσεν. Τότε που βγήκε και το λαχείο απο τον Άγιο Νικόλαο ,ο Σωτήρης Κυργιάκος.






Το δεύτερο φιλικό που διεξήχθη 8/8/2012 ,η ομάδα του Πεσέϊρο έκανε μια αρκετά αισιόδοξη εμφάνιση ,χάνοντας 2-1 και τα highlights του ματς ήταν η γκολάρα που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ν'Ντόι και η αποβολή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Μια αποβολή που θα στερούσε την συμμετοχή του διεθνή Έλληνα επιθετικού στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Ένας νόμος της ΕΠΟ που δεν ίσχυσε σε περιπτώσεις παικτών του Ολυμπιακού ( Μέλμπεργκ ,Μοδέστο) που πήραν κόκκινη σε φιλικά και έπρεπε να εκτίσουν την ποινή τους σε αγώνες πρωταθλήματος.





Βέβαια ,το μεγάλο ραντεβού με την Λάτσιο και το πρώτο επίσημο ματς για ευρωπαϊκή διοργάνωση ,θα μπορούσε να γίνει δέκα χρόνια πριν ,αν είχαμε προκριθεί στα ημιτελικά του uefa ξεπερνώντας το εμπόδιο της Πόρτο του Μουρίνιο. Για την ιστορία ,να θυμίσω πως σε εκείνες τις πιθανές αναμετρήσεις με του Ιταλούς θα φαντάζαμε ακόμη και ως φαβορί ,αφού εκείνη την περίοδο η ομάδα μας στην κυριολεξία πέταγε.

Επιστρέφοντας στο σήμερα ,ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο outsider στα ματς με την Λάτσιο και πρέπει οι παίκτες μας να πραγματοποιήσουν πολύ καλές εμφανίσεις για να νικήσουν την ομάδα του Πέτκοβιτς. Πάντως ,μπορεί να μην έχουμε ανοίξει ιστορικό ακόμη με την Λάτσιο ,αλλά οι αγώνες μας απέναντι σε Ιταλικές ομάδες φτάνουν τους 20 ,με 6 νίκες ,5 ισοπαλίες και 9 ήττες. Απο τις 6 νίκες ,ξεχωρίζουν αυτές με την Ίντερ ,την Γιουβέντους και την Ρόμα ,όπου κάναμε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει!


Σχόλια

  1. Μία διόρθωση δεν είναι ο Ρόσι προποντής στην Λάτσιο αλλά ο Πέτκοβιτς. Άς ελπίσουμε ότι η ομάδα θα δείξει ένα καλό πρόσωπο και μακάρι να πάρουμε την νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο παίκτης.
    Διορθώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο άρθρο ! Αντε να δούμε..ελπίζω να πάρουμε κάτι καλό..
    Αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση χρειαζόμαστε ΝΙΚΗ..Οτιδήποτε άλλο μάλλον μας βγάζει πρόωρα εκτός πρόκρισης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου