Να βάλεις λεφτά! Αυτό θέλουμε!


Συγκινητικός και όλα τα σχετικά με το ξέσπασμα του ο Αλαφούζος στο τέλος του ματς προς τον κόσμο ,αλλά σε κάποια φάση πρέπει να σταματήσει αυτή μαλακία με την στήριξη. Δε γίνεται να έχουμε μόλις 2 νίκες στο πρωτάθλημα ,να μην μπορούμε να βάλουμε γκολ ,να κάνουμε φάση και να χειροκροτάμε Γ.Αλαφούζο. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ! Αν εσένα σου φαίνονται φυσιολογικά ,τότε βγάλε το καπέλο που φοράς και ψάξε σε κάποιο άλλο σε κίτρινη απόχρωση. Εδώ είναι Παναθηναϊκός και δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε απαθείς.


Θα συμφωνούσα για τα περί στήριξης και τα άλλα ωραία ρομαντικά ,αλλά εγώ έχω μάθει να στηρίζω όπου βλέπω προσπάθεια και οι παίκτες δεν βλέπω Γ.Αλαφούζε να προσπαθούν ,ούτε κάτι να αλλάζει.

Θα συμφωνούσα με την Σκανδιναβική λογική και την καθαρή σκέψη που χρειάζεται σε μια φουρτούνα ,αλλά ποια ηρεμία να επιδείξω όταν τα χειρότερα έρχονται; Τον Ιανουάριο δεν θα υπάρχει σάλιο στα ταμεία της ΠΑΕ ,αφού όλα τα έσοδα έχουν φαγωθεί και το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουμε ακόμη πιο χαμηλό μπάτζετ απο φέτος. Ή θα μαζευτούν περισσότερα λεφτά απο τα 2.000.000€ που μαζεύτηκαν φέτος; Μαλάκες δεν είμαστε Γ.Αλαφούζο ...ασχολείσαι 24 ώρες το 24ωρο όπως κι εμείς ,όμως εμείς ξέρεις τι λεφτά δίνουμε για τον Σύλλογο; Αναλογικά με αυτά που έχουμε ...και εσύ δεν έχεις βάλει τίποτα!

Κάτσε λοιπόν και βάλε φράγκα ,γιατί αυτό θέλει η ΠΑΕ και άσε τους λαϊκισμούς και τα χειραγωγημένα ΜΜΕ. Αν δεν θες ή δεν μπορείς να βάλεις ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και όχι χιλιάδες ,τότε κάτσε και βρες επενδυτές απο το εξωτερικό. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε ,τα χρήματα που μαζεύτηκαν έχουν χρησημοποιηθεί όλα και ούτε που ξέρουμε τα μέλη της που έχουν πάει. Ψάξε και βρες ξένα κεφάλαια να πάρουν την ΠΑΕ ,αφού τόσο πολύ πονάς την ομάδα.

Εκτός κι αν έχεις εντολή να μην πουλήσεις το δωρισμένο ποσοστό της Συμμαχίας..

Τα ψέμματα και οι πίπες που αναπαράγουν τα ΜΜΕ που τους πουλάς αποκλειστικά πρέπει κάπου εδώ να τελειώσουν ,ΧΘΕΣ!

Σχόλια

  1. Ο Αλαφούζος πρέπει να βάλει λεφτά. Η Συμμαχία δεν τα μάζεψε. Αν δεν μπορεί να βρει επενδυτές. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠαναθηναΙκός πάντα θα υπάρχει όταν τα πρόσωπα θα την κάνουν με το καλό ή το κακό. Είτε φερέιρα είτε αλαφούζος είτε απόγονος της σοφεροφαμίλιας, κάποια στιγμή θα ελευθερωθεί η ομάδα από "επαγγελματίες επενδυτές" και αυτός που θα μείνει στο τέλος θα είναι ο κόσμο του. Εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γουστάρω το blog και πια είναι η μόνη μου πηγή ενημέρωσης για τον Παναθηναικό, απλά για να έχω μια επαφή. Κατά τα άλλα, βαρέθηκα οικτρά να ασχολούμαι με την ομάδα και όλες τις διοικητικές παπαριές τόσα χρόνια και μου προκαλεί εμετό η όλη φάση. Κι επειδή έχω κόψει και το γήπεδο, δεν θα το παίξω ειδικός, ούτε οπαδός του καναπέ ουτε θα πω τι είναι καλό και τι όχι για αυτή την ομάδα. Θα το αφήσω αυτό να το κρίνουν τα παιδιά που πληρώνουν εισιτήριο και πάνε γηπεδό εντός κι εκτός. Εγώ μάγκες δεν πονάω πια, με κάνανε άνιωθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνηθίσαμε φίλε μου ...κι αυτό είναι το χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άσχετο. Μπράβο σου πάντως που είδες τον αγώνα και σύντομα έγραψες τόσα πράγματα σε αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρες , σε ότι γράφεις σε αυτό το άρθρο έχεις δίκιο. Η ομάδα δεν δουλεύει όπως πρέπει και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.


    Αλλά , βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν το χείλος του γκρεμού. Αν φύγει ο Αλαφούζος , η ομάδα θα καταστραφεί , θα διαλυθεί και οι τεσσάρες θα πηγαίνουν σύννεφο όπως οι φάπες.


    Δυστυχώς εξαιτίας πολλών αιτίων , που έχουν την βάση τους σε εγωισμούς των πρώην μεγαλομετόχων του Παναθηναικού -δεν αναφέρομαι μόνο στο Βαρδινογιάννη , αλλά και στους Βγενόπουλο , Πατέρα- η ομάδα έφτασε στο να έχει χρέη 27 εκατομμύρια ευρώ. Μην κάνουμε ανάλυση ποιός φταίει , δεν είναι του παρόντος. Ο Αλαφούζος ανέλαβε την ομάδα , την τρέχει , και ότι δαπάνες γίνονται , γίνονται μέσω Παναθηναικής Συμμαχίας , ο ίδιος από ότι φαίνεται ως στιγμής , δεν είναι διατεθιμένος να βάλει χρήματα από την τσέπη του.


    Για μένα προσωπικά είναι μια μεταβατική περίοδος , όπως έγραψες και εσύ για φέτος η μάχη περιορίζεται στην έξοδο στην Ευρώπη , και κατά δεύτερον λόγο -αυτό το λέω με πόνο ψυχής- να μην ξευτιλιστούμε στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.


    Οι παίκτες , πιθανόν , επειδή δεν πληρώνονται όπως πρέπει , δεν έχουν και την πρέπουσα απόδοση που αναλογεί σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Νομίζω ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση , που δεν είναι καλή , αλλά φοβάμαι ότι η τυχόν φυγή Αλαφούζου και η διάλυση της Παναθηναικής Συμμαχίας θα οδηγήσει τον σύλλογο στην καταστροφή.


    Οι πρώην μέτοχοι , μεγαλομέτοχοι και μη , μπορούν από μέσα τους να χαίρονται και να λένε " δεν θέλατε εμάς , ορίστε τώρα στην β' Εθνική" , όμως εμείς οι οπαδοί σίγουρα θα πονέσουμε αν η ομάδα μας φτάσει σε αυτό το σημείο. Το βλέπω σαν οπαδός που που από την φύση μου θεωρώ ότι ο Παναθηναικός πρέπει να κάνει πάντα πρωταθλητισμό και μοναδικός αντίπαλός του είναι ο Ολυμπιακός , αλλά φέτος από ότι μέχρι στιγμής βλέπουμε , δίνουμε μάχη επιβίωσης.


    Πέραν των χρεών της ομάδας , υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με το γήπεδο. Θυμάσαι πόσες φορές σου έγραψα για την Λεωφόρο , ίσως παραπάνω από ένα χρόνο και την αναγκαιότητα να επιστρέψουμε σε αυτήν. Η ύπαρξη μιας δυνατής έδρας είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία στην περίπτωση που μια ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα σαν τα δικά μας. Συσσωρευμένα χρέη και αδυναμία πληρωμής παικτών όπως πρέπει.


    Όμως δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί , ο νόμος Μπιρμπίλη χαρακτηρίζει την Λεωφόρο πράσινο και δεν μπορεί ο επίσημος Παναθηναικός να βγάλει μια απλή άδεια επισκευών , όπως τα είπε ο Αλαφούζος στους οπαδούς μας. Επομένως , σύμφωνα με τα λεγόμενά του, και μην έχοντας κάποιο λόγο να μην τον πιστεύσουμε , η επιστροφή στη Λεωφόρο , απαιτεί νέο νόμο που να καταργεί μερικώς τον παλαιό και να δίδει στο σύλλογο την δυνατότητα να κάνει επισκευές του γηπέδου εκεί που απαιτούνται.


    Επιπλέον γήπεδο στον Βοτανικό , ως στιγμής πάπαλα , δεν υπάρχει επενδυτής ή τράπεζα για να σπρώξει χρήματα σε αυτό το πρότζεκτ. Προσωπικά θεωρώ δύσκολο να βρεθεί κάποιος να κάνει μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης.


    Έχουμε και λέμε: ΠΑΕ με συσσωρευμένα χρέη από προηγούμενες διοικήσεις , παίκτες που είναι κακοπληρωμένοι , ιδιόκτητο γήπεδο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί , ώστε να υπάρχουν έσοδα , και επιπλέον ενοίκια από ΟΑΚΑ και Παιανία (του χρόνου).


    Δέχομαι την λογική όλων , ο Αλαφούζος πρέπει να ρίξει χρήμα από την τσέπη του. Αυτό είναι σωστό και πρέπει να το κάνει. Όμως μην τον κατηγορούμε για μια κατάσταση που παρέλαβε , δεν δημιούργησε αυτός τα χρέη , ούτε ανέλαβε το έργο της Διπλής Ανάπλασης , αντίθετα βρίσκεται στο τιμόνι της ΠΑΕ στην χειρότερη περίοδο για το σύλλογο από την περίοδο της δημιουργίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παδια συμφωνω με το αρθρο. (ειμαι κάτοχος διαρκειας στο μπασκετ, και μεχρι προπερσυ του ποδοσφαιρου) Λυπαμαι που το λεω αλλα καταφεραν..να με κανουν να μην ξενερωνω με την εννοια οτι πλεον δεν νιωθω, δεν με νοιαζει, ας κανουν οτι θελουν, το ξερω δεν ειναι λογικη αυτη, αλλα ρε φιλε δεν μπορω πια να στεναχωρεθω για την ομαδα οταν τους βλεπω ολους αδιαφορους (παιχτες προπονητη) την στιγμη που η κοινωνια μας βουλιαζει και καθε μηνα δινω μαχη για να τα βγαλω περα. αν οι παιχτες παιρναν 1000 ευρω θα ηταν δικαιολογια το γεγονος οτι ειναι απληρωτοι, αλλα μη μας το παιζουν και αδικημενοι οταν πριν λιγο καιρο πηραν έναντι 60 100 150 χιλιαρικα! το αδειο οακα δεν σημαινει οτι γιναμε καναπεδατοι... σημαινει κατι ακομα χειροτερο,,, οτι χανουμε το ενδιαφερον μας, οτι πλεον αυτοι που βρισκονται στον παναθηναικο μας δεν μας εκφραζουν. γιατι ο παναθηναικος πανω απολα ειναι οι ανθρωποι. αυτοι γραφουν την ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τζίγγερ βέβαια τα έκανε σκατά με το γήπεδο και την παράγκα **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πονάει τόσο την ομάδα όσο και ο παρκαρισμένος. ΔΕΝ πρόκειται να βάλει φράγκο. Εμφανίστηκε για να κονομήσει από αυτή τη δουλειά και όχι να βάζει και να αγχώνεται με την επένδυσή του. Τους μάθαμε πια πως δουλεύουν. Και όταν είσαι καθαρός, βάζεις και καθαρούς ανθρώπους γύρω σου και δεν ασχολείσαι με πίπες στα μμε, όπως κάνει η τσατσά του λιμανιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με το πλαίσιο που αναφέρεις οτι αναφέρεις..Διαφωνώ όμως στο οτι πονάει την ομάδα..Όποιος ΠΟΝΑΕΙ την ομάδα ΠΟΝΑΕΙ και η ΤΖΕΠΗ του..Βλέπε Παύλο Θανάση Γιαννακόκουλο στο μπάσκετ. Αυτοί όντως την πονούσαν..

    Ο Αλαφούζος το μόνο που γουστάρει τώρα που είναι στον Παναθηναικό είναι οτι είναι πρώτη μούρη στο καβούρι.Για μένα είναι η πιο αποτυχημένη διοίκηση που είχαμε. Με Πατέρα και Βγενόπουλο τουλάχιστον είδαμε Σισέ και Ζιλμπέρτο αν και τα κάνανε σκατά αφού δε κάλυψαν τις ζημιές και τα χρέη. Με Τζίγγερ είχαμε μια σταθερότητα και κάναμε Ευρωπαικές πορείες. Με Γιώργο Βαρδινογιάννη είχαμε την καλύτερη διοίκηση ..( προσωπική γνώμη ) ..Με Αλαφούζο είναι οτι χειρότερο...Ούτε λεφτά βάζει ούτε τίποτα..

    Σε αυτό που συμφωνώ με τα χίλια και έχω βαρεθεί να το φωνάζω...είναι αυτό

    ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΧΤΕΣ...και ΓΗΠΕΔΟ

    ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΧΤΕΣ...ΓΗΠΕΔΟ

    Και όποιος δε μπορεί να γίνει κομμωτής..

    Συμφωνώ με bik...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ, μαζί σου πρέπει να βάλει λεφτά. Όμως , όπως βλέπεις στην αύξηση της ΑΜΚ ο καθένας έβαλε το μερίδιό του. Ο Πολέμης και ο Βγενόπουλος δεν βάλανε εκατομμύρια αλλά χιλιάρικα. Δεν είναι εύκολο να έρθει επενδυτής στην Ελλάδα σε τέτοια μίζερη οικονομική περίοδο. Η Συμμαχία μπορεί να μην τα μάζεψε , αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εποχές παχέων αγελάδων πέρασαν. Για μένα -αυτή είναι η άποψή μου- είναι πολύ καλός ο αριθμός των 9000 μελών που έχει η Συμμαχία σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.


    Θέλεις να σού πω τα δικά μου; Το ξέρεις ότι είμαι Πολ/κος Μηχ/κος ΕΜΠ , (μπήκα με την πρώτη , τέλειωσα με λίαν καλώς δηλ. πάνω από 7) σε πληροφορώ ότι κάνω δουλειά με το εξωτερικό , πολλές φορές ξενυχτάω για να τους παραδώσω σχέδια , που γίνονται με ειδικό πρόγραμμα που το ξέρω μόνο εγώ , υφίσταμαι πιέσεις να τελειώσω 2 & 3 πρότζεκτ την ημέρα και με όλα αυτά που κάνω , ο μισθός μου το μήνα είναι 700 ευρώ και έρχονται από έξω τα χρήματα αυτά. Και λέω πάλι καλά είναι , γιατί πληρώνω χαράτσια , φόρο ακίνητης περιουσίας ,κλπ.


    Τι να γίνει , αυτή είναι η κατάσταση , δεν συμβιβάζομαι με την θέση που έχει ο Παναθηναϊκός μας στο πρωτάθλημα , αλλά φοβάμαι ότι αν διαλυθεί η Παναθηναϊκή Συμμαχία , η ομάδα μας θα καταστραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είσαι ο μόνος φίλε που έχεις παθητικοποιηθεί.
    Το θέμα είναι όμως να είμαστε όλοι στο γήπεδο και να δηλώνουμε παρόν.
    Ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει και σε αυτό θα τον βοηθήσει ο κόσμος του. Αργά ή γρήγορα θα γίνει ...οι ιδέες ούτε σβήνουν ,ούτε μικραίνουν... ειδικά τέτοιες ιδέες όπως ο Παναθηναϊκός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το σίγουρο ειναι οτι ο Παναθηναικος θα βρει τον δρομο του. το θέμα ειναι ποτε. Καποτε οταν ημουν πιτσιρικας ταυτιζομουν με παιχτες οπως βαζεχα βαντζικ, σαραβακο, μπορελι,.. και σκεφτομαι τα σημερινα παιδακια με ποιον να ταυτιστουν? με τον τοτσε? ή τον φορναρολι? Με εξαίρεση τον σειταριδη (που ξερει μπαλα κ ας μην το δειχνει) και τον καρνεζη, αυτη η ομαδα εχει μηδεν προσωπικότητες και ταλέντο.
    Ας βάλει μεσα τους μικρους τουλαχιστον να τους αγκαλιασουμε . τον λαγο πχ τον εβλεπα στην golden team και ειναι παιχταρας, τετοιον παιχτη δεν εχουμε, βαζει κατω για πλακα μαρινο και βιτολο που παιζουν βασικοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου