Πρόβλημα ύψους οροφής στον Τάφο του Ινδού. Προτεινόμενες λύσεις (3)


Περίληψη προηγούμενης ανάρτησης

Στην προηγούμενη ανάρτηση περιέγραψα πως θα μπορούσε , κυρίως , από την μεριά του μελετητή , να πραγματοποιηθεί η υποβίβαση του τωρινού δαπέδου του κλειστού γυμναστηρίου κατά 2.20 μέτρα  και να στηριχθεί η υφιστάμενη κατασκευή χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. 


Προεκτίμηση κοστολογίου εργασιών 

Δεν ξέρω ακριβώς τις διαστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου , κατ' εκτίμησην δική μου , φαίνεται να είναι η επιφάνειά του μαζί με τις κερκίδες 20m x 30m. Aν τα εξωτερικά υποστυλώματα είναι ανά 3 μέτρα , θα εμπυχθεί ένας πάσσαλος ανά υποστύλωμα , γιατί είπαμε ότι οι πάσσαλοι θα "δεθούν" με τα υποστυλώματα. Έχουμε και λέμε:
  • [(30/3) + (20/3)] x 2(φορές) = 34 πάσσαλοι. 
(έβαλα 2 φορές γιατί η ίδια εργασία μπορεί να χρειαστεί να γίνει και από τις άλλες δύο πλευρές του κλειστού)
Θεωρώ την εργασία κατά αποκοπήν , οπότε σκυρόδεμα C25/30 , σίδερα , μηχάνημα έμπυξης πασσάλων , εργασία προσωπικού και αμοιβή εργολάβου μία τιμή , την εκτιμώ με βάση την εμπειρία μου περίπου στα 350 ευρώ / κυβικό μέτρο , για πάσσαλο διαμέτρου 1 μέτρου.
Άρα :
  • 34 πάσσαλοι x 10 m (βάθος έμπυξης) x (πd^2/4 = εμβαδόν πασσάλου) x 350 ευρώ/κυβικό μέτρο = 94,000 ευρώ
Για την σκυροδέτηση του περιμετρικής πεδιλοδοκού θα υποθέσω τιμή κατά αποκοπή για σκυρόδεμα C25/30 , σίδερα , εργασία προσωπικού και αμοιβή εργολάβου μία τιμή  , την εκτιμώ με βάση την εμπειρία μου περίπου στα 240 ευρώ / κυβικό μέτρο.
Άρα:

  • [(1.50 x 0.60)+(1.50-0.60) x 0.40 = εμβαδόν επιφάνειας πεδιλοδοκού σε τομή] x [(2 φορές) x (30+20) = περίμετρος κλειστού] x 240 ευρώ/κυβικό μέτρο = 30,000 ευρώ
Για την εκσκαφή του εδάφους που μπορεί να γίνει με ένα μικρο εκσκαπτικό , αλλά μπορεί λόγω εδάφους να χρειαστεί και σφυρί , υποθέτω τιμή κατά αποκοπή 10 ευρώ /κυβικό μέτρο.
Θα βάλουμε και το φορτηγό που θα τα πάει στη χωματερή και θα γυρίσει πίσω ας υποθέσω 150 ευρώ το δρομολόγιο.
Άρα :

  • 2.20 x (30 x 20) x 10 ευρώ/κυβικό = 13,000 ευρώ
  • 15 δρομολόγια x 150 ευρώ /δρομολόγιο = 2,000 ευρώ
Για τα μπαζώματα του εδάφους που θα χρειαστεί χαλίκι και καλύτερης ποιότητας χώμα από το φυσικό μαζί με την τοποθέτηση του παρκέ και τα γεμίσματα ας υποθέσουμε μια συνολική κατά αποκοπή τιμή 15,000 ευρώ.
Για τις εισφορές στο ΙΚΑ των εργαζομένων επειδή όλα είναι μπετά και θα χρειαστούν κατά την ταπεινή μου γνώμη τουλάχιστον τρείς~τέσσερις μήνες , θα έχουμε τα ακόλουθα:

  • [60 ευρώ/ημέρα=ασφάλιση ενός μέσου εργαζόμενου , βάζω και τον ανειδίκευτο εργάτη και αυτόν που έχει τρείς τριετίες] x 5 ημέρες x 4 βδομάδες x 3 μήνες x 15 εργάτες σε καθημερινή βάση = 54,000 ευρώ
Η άδεια -αν αφήσει η Πολεοδομία να υποβληθεί άδεια και δεν θεωρήσει την περιοχή πράσινο-
θα κοστίσει όσο μια τριώροφη οικοδομή υπολογίζω γύρω στις 20,000 ευρώ και επίσης 10,000 ευρώ η αμοιβή ενός επιβλέποντα μηχανικού ώστε να παρακολουθεί τα πάντα : ασφάλεια εργοταξίου και σωστή δουλειά από τον εργολάβο. Συνολικά έχουμε και λέμε:

  • 94,000 + 30,000 + 13,000 + 2,000 + 15,000 + 54,000 + 20,000 + 10,000 = 238,000 ευρώ.
Σε αυτό το ποσό θα υπολογιστεί και ένα 10% απρόβλεπτες δαπάνες δηλαδή 24,000 ευρώ επιπλέον.
 Συνολικό κόστος 238,000 + 24,000 ~ 270,000 ευρώ.

Επαναλαμβάνω , ότι γράφω είναι κατ' εκτίμηση , δεν έχω σχέδια θεμελίωσης της Λεωφόρου ούτε ξέρω τις αντοχές και την στατική επάρκεια της υφιστάμενης κατασκευής. Θεωρώ ότι περίπου έτσι θα έχει θεμελιωθεί , αν έχει γίνει κάτι διαφορετικό χρειάζεται διαφορετικός τρόπος σκέψης , τόσο ως προς την μελέτη υποβιβασμού της στάθμης δαπέδου και θεμελίωσης , όσο και ως προς τα κόστη των διαφόρων εργασιών.

Ευχαριστώ πολύ τον Πρές για την φιλοξενία των απόψεων μου στο blog του.

Γιώργος

Σχόλια

  1. Πρες και λοιποί αγαπητοί φίλοι , σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Aς ελπίσουμε η Πολεοδομία να χορηγήσει άδεια για μελέτη-επισκευή του κλειστού της Λεωφόρου και εν συνεχεία κάποιος να σπρώξει χρήματα για την επισκευή. Διαφορετικά , ότι έχω γράψει -δεν αποσκοπώ σε τίποτα προσωπικό με την μελέτη που έκανα , απλώς βοηθάω με τις γνώσεις μου τον σύλλογό μας- θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε firewalker ,υπάρχει η προυπόθεση αυτή για τα κλειστά όντως και ο Τάφος δεν την πληρεί.
    Το θέμα είναι πως μπορούμε να κερδίσουμε αυτούς τους πόντους. Ο Γιώργος όντως κάνει αφιλοκερδώς μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση απλά για να ενημερωθούμε. Το θέμα είναι να φτάσει στα αυτιά του Αλαφούζου που έχει τις τύχες της ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οντως υπαρχει αυτη η προυποθεση για τα κλειστα δεν διαφωνω...αλλα ειναι λιγο περιεργο να διωχνουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ(που παντα γεμιζει το κλειστο)απο τον ταφο λογω οροφης οπως λενε και να κρατανε τον ηρακλη στο κατσανειο τον πανιωνιο στο αρτακης και ισως και αλλες ομαδες που εχουν το ιδιο προβλημα με τον ταφο...σημειωση οτι αυτα τα κλειστα δεν γεμιζουν ουτε με προσκλησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. fire , όντως ισχύει αυτό που λες για το ότι πολλοί δεν θέλουν τον Ερασιτέχνη στον Τάφο . Ναι μεν στα τμήματα βόλλευ υπάρχει μικρό πρόβλημα με το ύψος , αλλά αν ισχύει αυτό που ξέρω για την διαφορά που υπάρχει και δεν αφήνουν τα κορίτσια του βόλλευ γυναικών αν παίξουν στον Τάφο , θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι .
    Πολύ ωραία ανάλυση φίλε Γιώργο . Μακάρι και η ΠΑΕ να σκεφτόταν τόσο πρακτικά .
    Τα 25.000 που λένε για Βοτανικό , ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ . Για να μην πω κάτι παραπάνω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι ρε μαγκα εννοειται δεν σε κατηγορω και μπραβο σου που προτεινεις λυσεις...απλα αυτο που ειπα ειναι οτι μας εδιωξαν απο τον ταφο επειδη νικαγαμε πριν ξεκινησει ο αγωνας....και αλλα γηπεδα εχουν προβλημα με την οροφη αλλα δεν εδιωξαν τις ομαδες επειδη δεν παταγε κανεις..(πχ κατσανειο,κλειστο ν.σμυρνης)και ισως υπαρχουν κ αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε firewalker , είδα δημοσίευμα στο Contra.gr , που αναφερόταν στο πρόβλημα του ύψους της οροφής στο κλειστό της Λεωφόρου και με την παρότρυνση του Πρες έκανα 3 αναρτήσεις. Πρότεινα μια λύση θεωρώντας το δημοσίευμα αληθινό , αν είναι ψευδές , τι να πώ , τότε έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για να τελειωνει το παραμυθι με τον ταφο...το προβλημα δεν ειναι η οροφη οπως λενε αλλα το προβλημα ειναι ο ιδιος ο ταφος...ξερουν οτι αν ειχαμε εδρα τον ταφο θα περναμε πρωταθληματα πριν καν ξεκινησουν οι διοργανωσεις...υπαρχει πολεμος κατα του συλλογου δεν υπαρχει προβλημα με την οροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου