To όπιο των γαύρων


Αυτά που έγραφα χθες ,τα ενστερνίζονται όπως φαίνεται και άλλοι.
Άρθρο απο tovima.gr

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο μόνιμος «πρωταθλητής» Ολυμπιακός ξεκινά την ευρωπαϊκή του πορεία και κάθε χρόνο βλέπει τα όνειρά του να ξεθωριάζουν από την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έχασε στο γήπεδό του την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League από μια μέτρια ομάδα.

Πέρυσι ήταν η Μαρσέιγ, φέτος η Σάλκε. Δύο μεσαίας κατηγορίας ευρωπαϊκές ομάδες, με σαφώς μικρότερη παρουσία και εμπειρία από τον Ολυμπιακό στο Champions League και φυσικά λιγότερα πρωταθλήματα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι δικαιολογίες καταλήγουν στο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα και ως εκ τούτου είναι καταδικασμένος στην Ευρώπη. Δικαιολογία που πρωτακούστηκε από τον πρώην πρόεδρό του Σωκράτη Κόκαλη και κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται.

Αν πράγματι θέλει ο Ολυμπιακός ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα θα πρέπει να αφήσει και κάποιον άλλο να το πάρει.

Πως μπορεί να γίνει ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα όταν την μία η Ριζούπολη, την άλλη η Καλαμαριά την τρίτη ο Ευθυμιάδης ή ο Καλόπουλος στερούν πρωταθλήματα από άλλες ομάδες που αν τα είχαν πάρει όχι μόνο θα έκαναν τις ίδιες ανταγωνιστικότερες αλλά θα βοηθούσαν και τον Ολυμπιακό να συνειδητοποιήσει τις αδυναμίες του.

Διότι επειδή παίρνει το πρωτάθλημα όπως το παίρνει, νομίζει ότι έχει και ομάδα. Αν π.χ. είχε κάνει τη γκέλα φέτος κόντρα στη Βέροια, την πρώτη αγωνιστική, ίσως να είχε πάρει (ελεύθερο) σέντερ μπακ ή επιτελικό χαφ. Όμως πήρε τους 3 βαθμούς και όλα καλά.

Τι να τους κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τους παίκτες αφού και χωρίς αυτούς πάλι θα πάρει το πρωτάθλημα, θα διοργανώσει φιέστα, θα ενισχύσει το επιχείρημα των οπαδών έναντι των εγχώριων αντιπάλων τους που συνοψίζεται στο ερώτημα: «Πόσα πρωταθλήματα έχετε;» και θα τσεπώσει τα εκατομμύρια του Champion League.

Το πρωτάθλημα λοιπόν είναι το όπιο των γαύρων που τους κάνει τα ξεχνούν ότι άλλες ελληνικές ομάδες έχουν κάνει πορείες στο Champions League που φαντάζουν άπιαστες και μάλιστα χωρίς να είναι πρωταθλητές Ελλάδος και να αναπολούν την περυσινή ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και την πορεία της στο Champions League επειδή κέρδισε εκτός έδρας τη Μαρσέιγ, η οποία τερμάτισε στη 10 θέση, 34 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μονπελιέ και εντός έδρας, τα δευτερό-τριτα της αδιάφορης Αρσεναλ, την τελευταία αγωνιστική!

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=475607

Σχόλια