Που να γίνει το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού;

Επειδή πάλι προέκυψε το θέμα "γήπεδο" με την επικείμενη επιστροφή μας στην Λεωφόρο ,ας αρχίζουμε να επαναφέρουμε και το θέμα "αθλητικό κέντρο του Συλλόγου" στην πρώτη γραμμή. 

Aπλή ψηφοφορία λοιπό ,για το που θέλετε να χτιστεί το νέο σπίτι του Συλλόγου. Και όταν λέμε σπίτι ,εννοούμε αθλητικό κέντρο και τον χώρο που θα στεγάσει όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Βέβαια στο μυαλό πολλών ,μπορεί να γίνεται και ...μοίρασμα ,όπως πχ στην περίπτωση της Λεωφόρου (ποδόσφαιρο στην Λεωφόρο ,ερασιτέχνης και μπάσκετ στο ΟΑΚΑ) ή κάτι παραπλήσιο. Για αυτό με την επιλογή σας ,καλό θα είναι να πετάτε απο κάτω και την απάντηση σας αν το σκέφτεστε κάπως αλλιώς.

Το γηπεδικό είναι το μείζον θέμα του Συλλόγου απο όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς ,αφού στην κυριολεξία θα μας εκτινάξει σε όλα τα επίπεδα και θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες. Και επειδή ο Αλαφούζος έχει ήδη αρχίσει πριν απο το καλοκαίρι να ψιλοψάχνεται με το θέμα ,καλό θα είναι να δούμε (ή να δει) και την άποψη του κόσμου.

Για μένα και οι 4 επιλογές που έβαλα είναι εφικτές..




Σχόλια

  1. Ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στο χώρο που ειναι στη γωνία κύμης και σπ.λούη . Και ο ερασιτέχνης με το μπασκετ διπλα με χαμηλο ενοικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατηρώ κάποιους ,
    ευτυχώς όχι πολλούς, που γράφουν για
    νέο γήπεδο στο Βοτανικό και ότι πρέπει
    να γίνει εκεί.

    Η προσωπική μου άποψη
    είναι ότι ο Βοτανικός δεν κάνει για τον
    Παναθηναικό , είμαι αντίθετος στην
    κατασκευή νέου γηπέδου σαυτή την
    τοποθεσία.

    Καταρχήν πολλοί δεν
    έχουν καταλάβει το μέγεθος της χώρας
    μας, ότι έχουμε μια μικρή οικονομία και
    τα λεφτά που θα ρίξουν οι επιχειρηματίες
    που θα επενδύσουν στο ποδόσφαιρο δύσκολα
    θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια.
    Χιλιοειπωμένο στα γραφτά μου , αλλά η
    επανάληψη είναι “μήτηρ μαθήσεως” .
    Δεν πρόκειται κανείς μεγάλος ποδοσφαιριστής
    να έρθει στην Ελλάδα στην περίοδο της
    ποδοσφαιρικής ακμής του , λόγω χρημάτων
    αλλά και ανταγωνιστικότητας πρωταθλήματος.

    Κατά αναλογία τα
    διαρκείας μιας ομάδας θα είναι
    συγκεκριμμένα , αντίστοιχα του μπάτζετ
    των παικτών που αγωνίζονται στην κάθε
    ομάδα.

    Έκανα και μία προσομοίωση
    ότι σε μια ομάδα με μπάτζετ κοντά στα
    100 εκατομμύρια τα διαρκείας θα είναι
    περίπου 20000 σε κανονικές συνθήκες (τώρα
    έχουμε οικονομική κρίση).


    Λέω λοιπόν 20000 διαρκείας
    + 10000 διαθέσιμα ελεύθερα = 30000 εισητήρια
    συνολικά.


    Που θα υπερβούμε αυτό
    το νούμερο; Σε δύο ματς ντέρμπυ με
    Ολυμπιακό & ΑΕΚ και σε τρία μάτς στην
    Ευρώπη σε κανονικές συνθήκες. Δεν πάμε
    κάθε χρονιά στους οκτώ της Ευρώπης.

    Αν λοιπόν στατιστικά
    κάποιος πεί έχουμε 18 ομάδες που θα
    δώσουμε 17 αγώνες στην έδρα μας και στους
    δύο από αυτούς θα μπορούσαμε να είχαμε
    50000 θεατές ενώ στους άλλους 25000 θεατές
    τότε η κατανομή είναι η εξής :
    (50000*2+25000*15)/17=28000 θεατές.


    Άρα αν ήμουν , λέμε, αν
    , πρόεδρος ΠΑΕ και ερχόταν κάποιος
    επιστήμονας και μου έκανε λιανά όλα
    αυτά που έγραψα παραπάνω θα του έλεγα
    “μάστορα γήπεδο 30000 θεατές και είμαστε
    Ο.Κ.”.

    Λοιπόν γιατί να κάνουμε
    γήπεδο 45000 θέσεων; Απλώς για την ομορφιά
    , για να λέμε στους οπαδούς άλλων ομάδων
    τι γηπεδάρα έχουμε εμείς;

    Εμένα αυτά δεν με
    συγκινούν , θεωρώ ότι το γήπεδο πρέπει
    να είναι λειτουργικό , ασφαλές και μετά
    αισθητκά ωραίο.

    Πέραν αυτών το γήπεδο
    και μάλιστα ένα σχετικά μεγάλο γήπεδο
    που θα φιλοξενει υπό την στέγη του και
    άλλα αθλήματα έχει κόστος συντήρησης.
    Εμείς που είμαστε οπαδοί δεν το
    καταλαβαίνουμε , όμως το καταλαβαίνει
    καλά αυτός που είναι πρόεδρος και σηκώνει
    στις πλάτες του αυτά τα βάρη.

    Γιαυτό επιμένω στην
    περίπτωση της Λεωφόρου με ανακατασκευή
    ή επέκταση κερκίδων , γιατί θεωρώ την
    λύση αυτή ιδανική όχι για το κόστος ,
    όσο κυρίως για την λειτουργικότητα του
    συγκεκριμμένου γηπέδου και την συχνότητα
    που θα γεμίζει που νομίζω ότι θα είναι
    το 80% της συνολικής χωρητικότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ'ΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΠΩΣ? ΖΗΤΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΕΙΚΟΣΙ(20) ΕΥΡΩ Η ΕΓΓΡΑΦΗ.ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΡΙΣΕ 1.500.000 ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ 300.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ! Ε, ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γήπεδο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα σε μια ομάδα , όπως για μια οικογένεια είναι το σπίτι που μένει. Αγαπητή φίλη , ο Παναθηναικός πρέπει να έχει έδρα και γήπεδο δικό του , άσχετα αν υπάρχει πρόβλημα πληρωμής παικτών. Μήπως και 20 ευρώ να έβαζε θα πήγαινε να τα δώσουν; ο κόσμος είναι δύσπιστος, υπάρχει οικονομική κρίση και δεν τα δίνει εύκολα τα λεφτά του , ακόμα όπως γράφεις και εσύ το ευτελές ποσό των 20 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jack13Moschato13/12/12 3:04 μ.μ.

    Το ιδανικότερο θα ήταν σαφώς όλο το αθλητικό κέντρο στη Λεωφόρο. Ποιος Παναθηναϊκός δε θα το ήθελε αυτό? Και πιστεύω ότι πρέπει να εξεταστεί στο έπακρο αυτή η πιθανότητα. Από εκεί και πέρα εγώ έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό στην περίπτωση που δεν είναι εφικτό αυτό. Γήπεδο μπάσκετ, volley κολυμβητήριο και γενικά Ερασιτέχνης στη Λεωφόρο και μπάλα σε κάποιον άλλο χώρο και εξηγούμαι. Η μπάλα είναι σίγουρο πως όπου και να στεγάζεται αν γίνεται σοβαρή προσπάθεια θα έχει κόσμο σε normal πλαίσια. Από εκεί και πέρα η μάνα του λόχου όπως λένε τον Ερασιτέχνη στη Λεωφόρο σίγουρα θα έχει κόσμο και παραδείγματα είναι το γυναικείο μπάσκετ αλλά και το πινγκ πονγκ ακόμα και βλέπουμε και το γυναικείο volley πώς έπεσε η δημοτικότητά του όταν έφυγε από τον Τάφο! Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό που προτείνω ή αν έχει συζητηθεί πάντως νομίζω ότι έχει μια λογική. Σίγουρα η παραμονή του Ερασιτέχνη στη Λεωφόρο μόνο καλό μπορεί να του προσφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sti leoforo re magkes....ekei pou zisame toses sigklonistikes stigmes ....ekei opou o laos tou panathinaikou den etroge magkia kai itan panta konta stin omada.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μενα και 4 επιλογες εχουν θετικα και αρνητικα. Αλλες περισσοτερα και αλλες λιγοτερα. Σιγουρα απο τη ρομαντικη σκοπια η καλυτερη λυση ειναι η λεωφορος. Το σημαντικο, οπως ανεφερε και καποιος αλλος, ειναι να μη μιλαμε μονο για ποδοσφαιρικο γηπεδο αλλα για συστεγαση ολων των τμηματων του συλλογου.
    Ομως ρε παιδια εδω δε ξερουμε αν θα καλυφθει η αμκ 6.000.000€, τι καθομαστε και συζηταμε για γηπεδο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημοσθένης13/12/12 3:04 μ.μ.

    Δικιά μου επιλογή είναι το Γουδί (αν και δυστυχώς , λόγω κολλημένων μυαλών δεν μπορεί να προχωρήσει) γιατί είναι πραγματικά στο κέντρο της Αθήνας και μπορεί να στεγάσει εκεί όλα τα τμήματα του συλλόγου με τρομερές εγκαταστάσεις. Ιδανικότερο θα ήταν να κάναμε το γήπεδο του μπάσκετ και τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη στο γουδί και να μέναμε λεωφόρο για τη μπάλα ,με την απαραίτητη βέβαια ανακατασκευή μέσω του πρότζεκτ που είναι εδώ δημοσιευμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαταρχήν ο Παναθηναικός δεν είναι ομάδα των βορείων προστείων αλλά του κέντρου της Αθήνας. Το λέω με πλήρη επίγνωση , μένω στα βόρεια προάστεια , τα βόρεια προάστεια έχουν ήδη ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο το ΟΑΚΑ δεν χρειάζονται και άλλο. Ούτε ομάδα των νοτίων προαστείων είναι , η ομάδα αντρώθηκε ιστορικά στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των περιοχών Κυψέλης & Αμπελοκήπων.
    Ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι για να παρακολουθεί κανείς και να συμμετέχει στο ματς , δεν είναι ούτε να το βλέπει απο τα βίντεο walls ούτε από τα κυάλια.
    Η προσωπική μου γνώμη σε αυτό , είναι ότι το ιδανικό γήπεδο είναι από 30000 έως το πολύ 35000 θεατές. Γήπεδα όπως της Μπάρτσα ή της Ρεάλ , αυτοί που βρίσκονται στα πάνω - πάνω καθίσματα πολύ δύσκολα παρακολουθούν το ματς με τα ματάκια τους αλλά μόνο από τα βίντεο walls. Αμεσότητα με όλη τη σημασία της λέξης δεν υπάρχει.
    Πέραν του παραπάνω ο Παναθηναικός όπως και όλα τα μεγάλα αθλητικά σωματεία της χώρας μας, πολύ δύσκολα θα έχουν μπάτζετ (ποδοσφαιρικό τμήμα) πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς οι παίκτες που θα παίζουν δεν θα είναι επιπέδου Μπάρτσα, Ρεάλ , Αρσεναλ, Μπάγερν , Αγιαξ , κλπ , θα είναι συγκεκριμμένης κατηγορίας, μικρομεσαίας ας υποθέσουμε και οι καλές πορείες αν γίνουν από τις ομάδες μας στην Ευρώπη θα είναι γενικά μετρημένες στα δάκτυλα των χεριών μας. Δεν πηγαίνει κάθε χρονιά στους οκτώ της Ευρώπης ο Παναθηναικός ή Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ.
    Οι επιχειρηματίες , αυτοί που επενδύουν στην Ελλάδα , δεν έχουν τα χρήματα των αντίστοιχων στην Γερμανία , Ισπανία , Μ. Βρεταννία , Γαλλία , Ιταλία κλπ. ακόμα και των Πορτογάλων γιατί αυτοί έχουν μια μεγάλη αποικία που φέρνουν παίκτες από εκεί , την Βραζιλία.
    Η Ελλάδα και τα πέριξ της , είναι μια μικρή αγορά 15 εκατομμυρίων ανθρώπων και συνεπώς οι επενδύσεις θα απευθυνθούν σε αυτή την αγορά και τα λεφτά που θα πέσουν θα είναι ανάλογα του μεγέθους αυτής. Συνεπώς μεγάλοι παίκτες σπάνια στην ακμή τους θα έρθουν στην Ελλάδα , θα προτιμήσουν χώρες του εξωτερικού.
    Με την λογική αυτή και τα διαρκείας μιας ομάδας θα είναι τα ανάλογα, δηλ του Παναθηναικού δεν θα ξεπεράσουν σε μέσες τιμές τα 15000-20000 σε κανονικές συνθήκες.
    Άρα για ποιό λόγο να γίνει γήπεδο 45000 θεατών εφόσον με μέση κίνηση εισητηρίων 20000 (διαρκείας) + 10000 (ελεύθερα) φθάνουμε στις 30000 θεατές σε έναν αγώνα;
    Εαν γίνει ένα pick εισητηρίων αυτό θα γίνει για 2 ματς πρωταθλήματος (Ολυμπιακός , ΑΕΚ) και δύο-τρία μάτς Τσάμπιονς Λίγκ. Στατιστικά η κατανομή υπερέχει στα συνήθη ματς και λογικά η επιλογή της χωρητικότητας πρέπει να ακολουθήσει αυτή την παράμετρο.
    Επιπλέον ένα μεγάλο γήπεδο όπως του Βοτανικού με 45000 θεατές plus , δεν είναι μόνο το κόστος κατασκευής του υψηλό , αλλά εξίσου υψηλό είναι και το κόστος συντήρησης. Φώτα , νερό , κηπουροί , φύλακες , υπάλληλοι γραφείου είναι ένα μικρό ΟΑΚΑ που δεν θα το συντηρεί η πολιτεία όπως πολλοί νομίζετε, που μπορεί να δανείζεται , αλλά μια ανώνυμη εταιρεία που η εφορία την ξεσκίζει , και οι υπάλληλοι που θα δουλεύουν θα ζητούν πάντα τον μισθό τους , διαφορετικά αν επιχειρηματίας της ΠΑΕ τους απολύσει θα τους πληρώνει μεγάλες αποζημειώσεις.
    Για μένα η Λεωφόρος στην πρόταση που έκανα , που μπορεί σε πολλούς να φαίνεται ταπεινή, δηλαδή η ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου, με κατασκευή κερκίδων 7000 θέσεων όπισθεν των θυρών 6 & 7 μαζί με στέγαστρο με συνολική χωρητικότητα γηπέδου 24000~25000 θεατές , από πλευρά κόστους κατασκευής αλλά και συντήρησης των εγκαταστάσεων είναι η οικονομικότερη.
    Επίσης πολύ καλή είναι η πρόταση του Πρες , για γήπεδο 30000~35000 θέσεων στη Λεωφόρο με βάση το πρότζεκτ του 2003. Είναι σχετικά οικονομική από πλευράς κατασκευής, το γήπεδο θα είναι σχεδόν γεμάτο στα περισσότερα ματς , και το κόστος συντήρησής του θα είναι μέσα σε λογικά πλαίσια.
    Συγνώμη πολύ αν σας κούρασα με το μακροσκελές σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. panathamexritelous13/12/12 3:09 μ.μ.

    Ο Ολυμπιακός με πράσινη φανέλα και Τριφύλλι:
    http://www.greenzone.gr/2012/05/blog-post.html
    Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να τραγουδάμε:
    ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ ΦΟΡΕΣΕΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑ
    Όλα τα Παναθηναϊκά site πρέπει να ανπαράγουν αυτό το άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To exw pei arketes fores pws gia mena to idanikotero einai na xtisoume gipedo podosfairou sto OAKA kai na stegastoun ekei ola ta tmimata tou silogou stis gurw egatastaseis PANATHINAIKI POLITEIA. Vevaia den kserw an einai efikti i protasi tou Dimos8eni (podosfairo sti leoforo kai erasitexnis me basket sto goudi). Dedomenou vevaia pws to tmima basket einai arikta sindedemeno me to OAKA (ekei giname auto pou eimaste simera ******), psifizw OAKA gia ola ta a8limata. Se kamia alli perioxi den mporei na ginei a8litiko kentro me OLA ta tmimata.
    Makari na mporousame sti leoforo alla ekei ap'oti katalavainw den mporoume na ftiaksoume kan podosfairiko gipedo antaksio tis istorias mas, dld 40000+ 8eseis, i akoma kai an ginotan den 8a ginotan kai a8litiko kentro mazi. Auto pou exei anagi o silogos einai na exei ola ta a8limata mazi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Λεωφόρο γήπεδο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ !
    Στην Λεωφόρο γήπεδο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ !




    Στην Λεωφόρο γήπεδο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ !



    Στην Λεωφόρο γήπεδο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eπέλεξα Βοτανικό γιατι είναι μια προχωρημένη υπόθεση που σίγουρα έχει δυσκολίες αλλά είναι ρεαλιστική αν υπάρξουνε κεφάλαια και ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
    Λεωφόρο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για αθλητικό κέντρο. Ούτε μια στο εκατομμύριο ρεαλιστικά. Ρομαντικά σαφώς και θα ήταν η καλύτερη λύση.
    Το Οακα θα μπορούσε να είναι μια λύση όταν και αν εγκαταληφθεί εντελώς ο Βοτανικός.
    Μόνο και μόνο που μπαίνει τέτοιο poll μας γυρίζει τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω. Σίγουρα δε μου φταίει το poll αλλά όλοι αυτοί οι άχρηστοι στον Παναθηναικό που δε καταφέραν να κάνουνε να το κάνουνε πραγματικότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου