Άποψη: Πανελλήνιος ΓΣ και Γαύρος


ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
(Αν δεν κουνηθούμε θα γίνει παράρτημα του ΟΣΦΠ)

Αν όλοι μας βλέπουμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ως ένα ζωντανό οργανισμό που σημαίνει, ,συμβολίζει και αντιπροσωπεύει έστω στο ποδόσφαιρο την ενδοξότερη Πόλη όλων των εποχών ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ,το θέμα του ΠΓΣ ίσως είναι της ίδιας σημασίας με αυτό του γηπέδου.

Πριν απ όλα θέλω να διευκρινήσω ότι δεν είμαι απ αυτούς που τους πολυνοιάζει η οπαδική κυριαρχία στις γειτονιές,ούτε θέλω να μπω σ ένα Τούρκικο χωριό που λένε οι λοκατζήδες.Πάντα θα υπάρχουν Ολυμπιακοί στην Αθήνα και Παναθηναικοί στον Πειραιά.Εδώ μιλάμε για άλλης τάξης ζήτημα.Εδώ και δεκαετίες κανείς μας σχεδόν δεν έχει αντιδράσει ιστορικά και θεωρητικά στο βασικότερο προπαγανδιστικό ΜΕΓΑΟΠΛΟ του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του να γίνει λαοφιλέστερος.Στο απλό και τόσο αποτελεσματικό "Ο ΠΑΟ είναι ομάδα της ελίτ και ο θρύλος του λαού"

Σίγουρα όλοι έχετε δει και δικούς μας να το έχουν φάει κανονικά και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν γιατί είναι κυριλέδες και φυσικά να γίνονται ρεζίλι.Η μεγάλη ιστορική ήττα μας είναι αυτή,γι αυτό και φοβόμαστε την επίσημη εγκατάστασή τους στο Πεδίο του Αρεως.Σε αυτήν την ήττα μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχε ο Α.Νικολαίδης που παραχωρούσε γήπεδο φανέλες και ότι άλλο φαντάζεστε στον ΟΣΦΠ, σε κρίσημα χρόνια,"εισάγοντας" τον Ολυμπιακό στην Αθήνα.Αν προσθέσουμε και την παράδοση του Συλλόγου στην Οικογένεια το 79 από τον ίδιο ,καταλαβαίνουμε που πάει το πράγμα αν γίνει και αυτό το ιστορικό λάθος.Προσέξτε!Αλλο να χάνεις κόσμο λόγω της 15ετίας Κόκκαλη και τώρα Μαρινάκη και άλλο να κάνεις Θεσμό την γαυροποίηση του ΠΓΣ και της γειτονειάς.

Λίγη ιστορία αν και δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι την έχω μελετήσει σε βάθος.Ολοι ξέρουμε ότι ο Καλαφάτης έφυγε από τον ΠΓΣ διότι οι πραγματικοί βαζέλες- με την ένοια που της αποδίδουν οι προπαγανδιστές σε μας-δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για το μιερό ποδόσφιρο που συγκινεί το λαό.Η συνέχεια γνωστή με τον ΠΑΟ να γίνεται ΑΟ,δηλαδή να αφήνει πλέον στη σκιά του τους "βαζέλες".Σε δεκαετίες που δεν έχουμε ζήσει οι περισσότεροι
ο Παναθηναικός μεγάλωσε ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ χωρίς λαικισμούς και "θρύλους"μαζεύοντας και την πλειονότητα των 500 τίτλων του για τους οποίους είμαστε όλοι υπερήφανοι.Ο ΠΑΟ δηλαδή έγινε μεγάλος όντως λόγω των γνωστών του Ασσων και των αναρίθμητων νεολαίων που φόρεσαν από λίγους μήνες έως δεκαετίες το Τριφύλλι στο στήθος.Φυσικά βοήθησε το γεγονός ότι ήταν η ομάδα της πρωτεύουσας (πρόσβαση σε μέσα, υποδομές νωρίτερα)αλλά δε θα απολογηθούμε γιατί οι δικές μας γειτονιές είχαν περισσότερα βιβλιοπωλεία απ ότι εργοστάσια.Ακριβώς εκεί πάτησαν οι προπαγανδιστές του πύρηνου κόσμου.

Πρέπει να χωνέψουμε καλά ότι η Δόξα κατακτιέται από λαούς ζωντανούς  δημιουργικούς ελεύθερους και Υπεύθυνους!

Η Γαυροσύνη είναι για λαούς κολακευμένους από το φθηνό λαικισμό, χωρίς απαιτήσεις από τη ζωή εκτός από την κούπα το Μάιο, τσακωμένους με την ομορφιά ,δουλοπρεπείς μπροστά στον-ω τι ειρωνεία-εφοπλιστή που τους κάνει ευτυχισμένους και το πιο εξοργιστικό,μονίμως αδικημένους κι από πάνω μόνο και μόνο επειδή είναι λαός-μάζα δηλαδή αμοιροι ευθυνών, οπότε ανελεύθεροι

Η παραπάνω σύγκριση είναι μεταξύ Λαών και όχι μεταξύ λαού και ελίτ.
Παρ όλο το εκρηκτικό μείγμα λαικουργιάς, προπαγάνδας,κράτους παρακράτους,ο Παναθηναικός εξακολουθούσε -λόγω του "Αθηναικού του" αέρα, της διαφοράς κόσμου,και των γνωστών του Ασσων- όποτε επέτρεπε η βαλτή από το κράτος ιδιοκτησία του να έχει Aσσους-να συγκινεί τον κόσμο διατηρώντας μία αναλογία σύμφωνα με τις εγκυρότερες διαχρονικά δημοσκοπήσεις 6 προς 5 σε πληθυσμό.

Οντας σε αδικαιολόγητο καθεστώς ΔΝΤ πλέον,ο σύλλογος δεν μπορεί πια ούτε το κλειστό της Κυψέλης να εκμεταλευτεί,με τον ΟΣΦΠ να εισβάλει απειλητικά με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο δηλαδή με τα λεφτά του και με υπογραφές και βουλοκέρια

Για μένα,αυτό το θέμα θα έπρεπε να κινείται στη σφαίρα του ανεκδότου.Δυστυχώς ο Σύλλογος βρισκόταν επί δεκαετίες σε προδοτικά χέρια,τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τον "Παναθηναικό πατριωτισμό".

Καλώς ή κακώς,όσοι από μας ξυπνάμε το πρωί και έχουμε την ομάδα πρώτη σκέψη,ειδικά σε τέτοια θέματα θα πρέπει να είμαστε ΠΟΟΟΛΛΛΥΥ
πιεστικοί.Είναι τα μόνα ζητήματα που νομιμοποιούν έως και τη Βία..Κάντε μία πολιτική αναγωγή και θα δικαιολογήσετε την ακρότητα μου.

ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ
                                                                                                                                                          Τάσος

ΥΣ: Ας απαλλαγούμε λοιπόν εμείς απ τους βαζέλες,εντός και εκτός συλλόγου και τα άλλα θα έρθουν.

Σχόλια

  1. Αν υπήρχε σοβαρή πολιτική από την ΠΑΕ , θα έπρεπε να δουλεύουν όλα αυτά τα σωματεία του κέντρου , με την λογική του Παναθηναϊκού.

    Αλλά το γράψαμε η ποδοσφαιρική ομάδα παίζει στο ΟΑΚΑ , το προπονητικό κέντρο της είναι στην Παιανία , το μπάσκετ είναι στο ΟΑΚΑ , το βόλεϋ είναι στη Γλυφάδα , το πόλο είναι στο Χαλάνδρι. Πως να πάει το μικρό παιδάκι από την Κυψέλη , τα Πατήσια , το Γκύζη , το Ζωγράφο , ακόμη και από τους Αμπελόκηπους στον Παναθηναϊκό;
    Κάπου κουράζομαι να γράφω για την επιστροφή στη Λεωφόρο , το πόσο καλό θα κάνει στην ομάδα , εφόσον η διοίκηση κωφεύει. Τουλάχιστον να επιστρέψει το ποδόσφαιρο , να δουν οι μικροί τα ινδάλματά τους , να αγαπήσουν την ομάδα , το χώρο , τη γειτονιά. Όταν το μικρό παιδάκι ή ο έφηβος στην Κυψέλη δεν βλέπει τον Παναθηναϊκό , δεν αισθάνεται την Κυριακή να γεμίζει ο κόσμος την Αλεξάνδρας από το πεδίο του Αρεως ως την Κηφισίας , να ανεμίζουν τα πράσινα κασκόλ από την Ιπποκράτους ως την Πανόρμου , πως θα ζητήσει από τον πατέρα του να τον γράψει στην ομάδα μας; Ο Ολυμπιακός με πανέξυπνη πολιτική από το 1993 και εντεύθεν αφού εδραίωσε τη θέση του ως πρωταθλητής , με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πρωτάθλημα , έτσι όπως έχουν τα πράγματα 1 φορά τα 10 χρόνια , επεκτείνεται σιγά-σιγά ως σύλλογος στο κέντρο , εκεί όπου η ομάδας μας άλλοτε κυριαρχούσε αλλά κάποια στιγμή έφυγε.
    Το έγραψα και κουράζομαι να το γράφω , τα γήπεδα πρέπει να είναι μέσα στον αστικό ιστό , για να βλέπουν κυρίως οι μικροί την ομάδα που θα υποστηρίξουν , να γίνεται το νταβαντούρι κάθε Σαββατοκύριακο , να ακούνε τα γκολ που μπαίνουν από τις φωνές των θεατών. Έτσι δουλεύουν τα γήπεδα με τις ομάδες παντού σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Χώροι αποστειρωμένοι όπως το ΟΑΚΑ που έχει τα πάντα , αλλά δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει γειτονιά , μην περιμένουμε ότι θα δημιουργηθούν οι οπαδοί από τη βάση ή από τις ακαδημίες όπως εμείς το θέλουμε. Η τηλεόραση βοηθάει όμως δεν έχει την αμεσότητα της περιοχής και της γειτονιάς , δεν δημιουργεί οπαδούς με το καλημέρα.
    Για μένα τώρα που υπάρχει νέα διοίκηση στην ΠΑΕ να εμβαθύνει τις σκέψεις στις σε αυτό το θέμα , και να δει τι θα κάνει. Πολλά λεφτά δεν χρειάζονται , όμως χρειάζεται περισσή σκέψη , αποφασιστικότητα και άμεση δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά πράγματα και πέρα για πέρα σωστά αυτά που λέει ο φίλος Γιώργος. Όταν εμείς οι ίδιοι ''πουλάμε'' την ταυτότητά μας και δε σεβόμαστε την Ιστορία μας, μην έχουμε την απαίτηση να μας σεβαστεί κανένας μετά. Οι μέτοχοι, μηδενός εξαιρουμένου, είναι της άποψης όπου να ΄ναι εκτός της Λεωφόρου λόγω των λειψών εμπορικών χώρων και εμείς σαν κόσμος θα μείνουμε στην Ιστορία σαν η γεννιά που πούλησε τη Λεωφόρο. Απάθεια και αδιαφορία. Μήπως αυτά που τραβάμε μας αξίζουν τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου