SportDay: Η μεγάλη ερυθρόλευκη «αδερφή»!


Το ξεδιάντροπα ολόιδιο «ρεπορτάζ» εις βάρος του Αλαφούζου από «Πρωταθλητή» και την εφημερίδα του συγκροτήματος της Καλλιθέας «επιβεβαιώνει» την ερυθρόλευκη συγγένεια...


Κυκλοφορεί ως φήμη στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποστέλλει με ηλεκτρονικό μήνυμα την «επίσημη γραμμή» προς τους αρμόδιους συντάκτες.

Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι
οι ερυθρόλευκοι δίνουν έτοιμο «ρεπορτάζ» στις εφημερίδες, καθώς την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου η SportDay και ο Πρωταθλητής φιλοξένησαν κείμενα που είχαν τον ίδιο πρόλογο, τον ίδιο επίλογο, την ίδια δομή και φυσικά ταυτόσημη φρασεολογία! Κι αν οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το μικρό «αδερφάκι» του «Πρωταθλητή» είναι η «Γάτα», τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και μεγάλη... αδερφή!

Η έννοια δημοσιογραφική δεοντολογία έχει πάψει προ ετών να υφίσταται στα ελληνικά ΜΜΕ, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα ίσως θα πρέπει να εξεταστεί ακόμη και από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Οχι πως παίζει κάποιον ρόλο, αλλά έστω για τα μάτια του κόσμου θα πρέπει κάποιοι να δείξουν ότι ενδιαφέρονται ακόμη για την αλήθεια και την καταγραφή της. Ισως μάλιστα, θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Από την ημέρα που ο εμπνευστής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Γιάννης Αλαφούζος άρχισε να «ενοχλεί» είτε με τα τιτιβίσματά του στο Twitter είτε με τις δημόσιες τοποθετήσεις του τον Ολυμπιακό και τις μεθόδους και τις.. συμπτώσεις χάρη στις οποίες κατακτά τα πρωταθλήματά του τα τελευταία 16 χρόνια, η ΠΑΕ της ομάδας του Πειραιά προσπαθεί να ανταπαντήσει μέσω της «γραμμής» που δίνει στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ. Θεμιτό και απόλυτα λογικό, καθώς πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ουσιαστικά απαντάς, χωρίς να απαντάς και τα κείμενα που γράφονται είναι γενικά του τύπου «στη διοίκηση λένε», ή «κύκλοι του προέδρου αναφέρουν», ή «στην ομάδα πιστεύουν» κλπ...

Το να εμφανιστούν όμως, δύο άρθρα την ίδια ημέρα, σε διαφορετικές εφημερίδες με τον ίδιο πρόλογο, τον ίδιο επίλογο, την ίδια δομή και την ίδια φρασεολογία ξεπερνά κάθε φαντασία! Στη SportDay μάλιστα τοποθέτησαν το άρθρο με την υπογραφή “Striker” στη δεύτερη σελίδα, εκεί όπου αρθρογραφούν όλοι οι «γνωστές» ερυθρόλευκες πένες όπως ο Χελάκης, ο Πανούτσος, ο Τσόχος και οι λοιποί του συγκροτήματος της Καλλιθέας. O «Πρωταθλητής» τουλάχιστον είχε το κείμενο αυτόνομο σε μια ανυπόγραφη σελίδα, ενώ η «Γάτα» κράτησε το νόημα του κειμένου και εμφάνισε ένα πρωτότυπο κείμενο!

Απολαύστε τα «αδερφάκια» στη συντεταγμένη υπηρεσία υπέρ του αγαπημένου τους ΟΣΦΠ:

SportDay: Ετσι δεν γίνεσαι ηγέτης...

Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τον κ. Αλαφούζο που δείχνει να είναι τελευταία εκτός εαυτού ή και εκτός ελέγχου.
Σίγουρα θα χρειαστεί βοήθεια, πέρα από την υποστήριξη που ήδη έχει. Απαιτείται ενδελεχής εξέταση για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το αν μπορεί, πέρα από τη διοίκηση καναλιών και ραδιοσταθμών, να εμφανίζεται ως σωτήρας-μεγαλομέτοχος (με τα λεφτά των άλλων) σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ που φιλοδοξεί να συνεχίσει να είναι και να λέγεται «μεγάλη».
ΜΠΟΡΕΙ; Είναι σε θέση ο κ. Αλαφούζος να διατυπώνει τέτοιον δημόσιο λόγο και να επηρεάζει ευρείες μάζες κατά τέτοιον τρόπο: Ολα τα είχε το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο αυτό του έλειπε. Κάποιος που ανά πάσα στιγμή να λέει δημοσίως ή να δημοσιεύει στο διαδίκτυο ό.τι του περνάει από το μυαλό, άκριτα και επιπόλαια. Γιατί το προφίλ δεν χτίζεται με ευφυολογήματα ή χαριτωμενιές. αλλά με θέσεις και υλικές καταβολές.
ΤΗ ΜΙΑ αναγκάζει την Ελλάδα να γελάσει αναφέροντας «το παράδειγμα της Πορτογαλίας» για τους δανεικούς! Μέχρι και ο προπονητής του ο κ. Φερέιρα γέλασε. Προφανώς όποιοι τον συμβούλευσαν δεν του είπαν ότι και στην Πορτογαλία, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, υπάρχουν δανεισμοί ποδοσφαιριστών.
ΤΗΝ ΑΛΛΗ κάνει επίθεση σε ιστορικά σωματεία της Ελλάδος, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, για «φανταστικούς» δανεισμούς. Οχι ότι και πραγματικοί να ήταν θα είχε λόγο να επιτεθεί... Αλήθεια, η αθλητική δικαιοσύνη τι κάνει; Δεν πρέπει να αποφασίσει κάποιος αρμόδιος αν τα μεταμεσονύκτια ή τα ημερήσια μηνύματα ή οι δηλώσεις του κ. Αλαφούζου είναι δυσφήμιση του αθλήματος: Μπορεί ένας άμεσα εμπλεκόμενος παραγοντικά με το ποδόσφαιρο να κάνει λόγο για «παραρτήματα» και σκάνδαλα; Χωρίς να απολογείται; Χωρίς να καλείται να τεκμηριώσει; Από πού και έως πού έχει αυτή την ασυλία ο ηγέτης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»;
ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ από την προφανώς ελλιπή γνώση του για το ποδόσφαιρο, ο κ. Αλαφούζος κάνει και γενικές αναφορές. Μπορεί να είναι πολύ πρόσφατος στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά προσπαθεί με επιθέσεις στον Ολυμπιακό να γίνει αρεστός στους παναθηναϊκούς! Τόσο αρεστός, ώστε να βάλουν από το υστέρημά τους για να γίνει αυτός ο σωτήρας.
Αν είναι έτσι. γιατί δεν βοηθάει την ομάδα που διατείνεται ότι τόσο αγαπά, πρώτα από όλα με δικά του χρήματα; Αυτό δεν θα ήταν το πιο σωστό;
ΠΡΟΧΘΕΣ ευρισκόμενος στην Κύπρο μίλησε για «ήθος», για το ήθος του Ολυμπιακού. Καλύτερα να μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα. Βεβαίως όποιος θέλει να μάθει για «ήθος» μπορεί να ψάξει, να ρωτήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλά ακούγονται, χρόνια τώρα. για σκάνδαλα που συγκαλύφθηκαν και πολλά συζητιούνται για τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές τους. Που δεν είναι ολυμπιακοί.
Για υποθέσεις εφοπλιστών και ιδιοκτητών media, που αναγκάστηκαν κάποια στιγμή στο παρελθόν να κρυφτούν για να αποφύγουν την ανάληψη των ευθυνών. Που δεν είναι ολυμπιακοί. Που δεν δίστασαν ακόμα και συνεργάτες ή εργαζόμενούς τους να αφήσουν ακάλυπτους. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια θέλετε να θυμηθούμε:
ΕΙΠΑΜΕ. Καλό και ανθρώπινο είναι να μην οργίζεσαι όταν ξέρεις τους ανθρώπους. Οταν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα. Αλλά επιτέλους πρέπει να δούμε σοβαρά αν το ποδόσφαιρο μας αντέχει να τραυματιστεί καίρια για μία ακόμη φορά. Με τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες ενέργειες, όπως αυτές του κ. Αλαφούζου... 
«Striker»


«Πρωταθλητής»: «Εκτός ελέγχου» οι πράξεις του κ. Αλαφούζου! 

Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τον κ. Αλαφούζο, οι πράξεις του οποίου φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου. Σίγουρα θα χρειαστεί βοήθεια στους νέους χώρους, άγνωστους γι' αυτόν, στους οποίους κινείται τώρα...

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σ' ένα μήνυμά του προς τον κ. Αλαφούζο του συνέστησε να «παίρνει τα χάπια του και να προσπαθήσει να ηρεμήσει και να κοιμηθεί». Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γνωρίζει γι' αυτό ο κ. Μαρινάκης, ούτε μας ενδιαφέρει κιόλας. Ας του απαντήσει για τα χάπια ο ίδιος ο κ. Αλαφούζος ή οποιοσδήποτε γιατρός έχει γνώση, δεν μας νοιάζει.
Ειδήσεις μεταφέρει ο «Π» και το μήνυμα του προέδρου του Ολυμπιακού δημοσιοποιήθηκε σε όλες τις εφημερίδες. Ας λυθεί σε άλλα επίπεδα. To ερώτημα, όμως, είναι: Μπορεί ο κ. Αλαφούζος να μιλάει και να κατευθύνει την κοινή γνώμη, με όποιο τρόπο, ερώτημα που σαφώς θέτουν στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα στο σκέλος εκείνο που ασχολείται με δηλώσεις και ισχυρισμούς και οι οποίοι θίγουν την ίδια την ιστορία του θρύλου.
Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, ο οποίος μονίμως ασχολείται με τον Ολυμπιακό, πετώντας του λάσπη μέσω twitter, κατά την προσφιλή του συνήθεια, έχει γνώση του αντικειμένου; Γνωρίζει από αθλητισμό;
Γνωρίζει από ποδόσφαιρο; Πολύ περισσότερο μπορεί να παριστάνει τον σωτήρα-μεγαλομέτοχο (με τα λεφτά των άλλων) σε μια ομάδα όπως o ΠΑΟ που φιλοδοξεί πιθανότατα να συνεχίσει να λέγεται «μεγάλη», παρά τις προσπάθειες του κυρίου Αλαφούζου.
Μπορεί; Είναι σε θέση ο συγκεκριμένος άνθρωπος να έχει δημόσιο λόγο και να επηρεάζει μάζες;
Ολα τα είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο, το μόνο που του έλειπε είναι κάποιος ο οποίος έχει μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα κατά του Ολυμπιακού. Κάποιος που ανά πάσα στιγμή λέει διάφορα δημοσίως κατά της ομάδας του Πειραιά ή δημοσιεύει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι στο διαδίκτυο!
Tη μία αναγκάζει την Ελλάδα να γελάσει μαζί του αναφέροντας «το παράδειγμα της Πορτογαλίας» για τους δανεικούς! Μέχρι και ο προπονητής του, ο κ. Φερέιρα, γέλασε μαζί του! Προφανώς, όποιοι τον συμβουλεύουν δεν του είπαν ότι ΚΑΙ στην Πορτογαλία, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, υπάρχουν δανεισμοί ποδοσφαιριστών!!!
Την άλλη κάνει επίθεση σε ιστορικά σωματεία της Ελλάδας, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, για «φανταστικούς» δανεισμούς. Αλήθεια, η αθλητική δικαιοσύνη τι κάνει; Δεν πρέπει να αποφασίσει κάποιος αρμόδιος αν τα μεταμεσονύκτια ή τα ημερήσια αθλητικά παραληρήματα του κ. Αλαφούζου είναι δυσφήμηση του αθλήματος;
Μπορεί ένας άμεσα εμπλεκόμενος παραγοντικά με το ποδόσφαιρο να κάνει λόγο για «παραρτήματα» και σκάνδαλα χωρίς να απολογείται; Και από πού κι ως πού έχει αυτή την ασυλία ο κ. Αλαφούζος; Πέρα από την εμφανέστατη ασχετοσύνη του για το ποδόσφαιρο όμως, ο κ. Αλαφούζος κάνει και γενικές αναφορές.
Μπορεί να είναι χθεσινός στο ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθεί με επιθέσεις στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να γίνει αρεστός στους Παναθηναϊκούς! Τόσο... αρεστός ώστε να βάλουν από το υστέρημά τους για να κάνει αυτός τον ήρωα! Να κάνει τον σωτήρα. Γιατί δεν βγάζει ο ίδιος από το παντελόνι χρήματα να βοηθήσει την ομάδα που υποτίθεται ότι τόσο αγαπά; 

Προχθές, ευρισκόμενος στην Κύπρο, μίλησε για «ήθος». Για το ήθος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Αν θέλει να μάθει για «ήθος» ο κ. Αλαφούζος ας πεταχτεί μέχρι τη Ρουμανία. Ακόμα μιλάνε εκεί για κάποια σκάνδαλα με το ρουμανικό στόλο που κάποιοι τον... εξαφάνισαν! Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής των σκανδάλων που ακόμα συζητούνται; Ξέρει;
Και αν δεν έχει χρόνο να πάει στη Ρουμανία, ας μείνει στην Ελλάδα. Ξέρει πόσους τόνους... ήθος ήταν φορτωμένο το «Ασπρονήσι»; Πόσο ήθος κρυβόταν στη διάλυση του ΣΚΑΪ της πρώτης εποχής και στη μη αποζημίωση εργαζομένων και ΙΚΑ; Πόσο ήθος είχαν τα σήματα της Ιντερπόλ που έτρεπαν κάποιους σε φυγή από τη χώρα; Πόσο ήθος είχαν όσοι άφηναν τους καπετάνιους υπαλλήλους τους να καταδικάζονται από τα δικαστήρια νια λαθρεμπόριο; Πόσο άραγε;
Είπαμε. Είναι ανθρώπινο να δίνεις τόπο στην οργή γιατί ξέρεις ότι κάποιος άνθρωπος επενδύει με προκλητικό τρόπο το αντιολυμπιακό του μένος. Από την άλλη πρέπει να δούμε αν το ποδόσφαιρό μας αντέχει ανθρώπους που απειλούν να το τραυματίσουν σοβαρά, παίζουν με τις τύχες ανθρώπων που ζουν από αυτό που το αγαπούν, που το υπηρετούν!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου