Mικρές λεπτομέρειες που με κάνουν να αισιοδοξώ


Είναι κάποια μικρά πραγματάκια που είδα και χθες ρε παιδιά που μου άρεσαν και δεν έχουν να κάνουν απόλυτα με το αγωνιστικό κομμάτι ,αλλά με το ψυχολογικό της ομάδας. Όπως η τύχη που έχουμε (όσο μπορεί να θεωρηθεί τύχη) ,να βάζουμε γκολ σε καίρια χρονικά σημεία που να κόβουν τα πόδια του αντιπάλου και να μας δίνουν μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ. Στην Σκωτία σημειώθηκε το πρώτο γκολ στο 13' και χθες ανοίξαμε το σκορ στο 50'. Σε σημεία που  ο αντίπαλος μένει πίσω στο σκορ στην αρχή του παιχνιδιού και αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει όλη του την τακτική. Έτσι κι αλλιώς άποψη μου είναι πως αν τα γκολ επιτυγχάνονται στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα ή στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ή στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ,η ομάδα αποκτάει άλλον αέρα και "διορθώνει" και μια πιθανή κακή αγωνιστική της εικόνα.

Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε είναι τα πρόσωπα που έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής για την ομάδα μας. Απο δύο γκολ οι Χριστοδουλόπουλος-Μαυρίας και ένα ο Σισόκο. Μπορεί να το περνάτε στο έτσι ,αλλά είναι πολύ σημαντικό η "αποκάλυψη" της ομάδας να συνδυάζει τις καλές του εμφανίσεις με γκολ και να ζεσταίνει ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Όπως και στην περίπτωση του Λάζαρου και Μαυρία που πλέον θα μπαίνουν και με μια πιο θετική αύρα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα ματς.

Καλή η μπάλα και οι αγωνιστικές τακτικές ,αλλά ή τύχη και η ψυχολογία είναι εξίσου σημαντικά στοιχεία για μια ομάδα. Και μέχρι στιγμής ευτυχώς τα έχουμε..

Σχόλια