Παναθηναϊκό θυμίζει και να φοβίζει!

Ο ΝΕΟΣ STAR ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ;

Σε ένα ματς που ξέραμε εξαρχής την κατάληξη του (=πρόκριση στα play off του champions league) ,ο Παναθηναϊκός του Φερέϊρα έσβησε την ανιαρή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ,πραγματοποιώντας μια απόλυτα επιθετικά στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Έτσι ,τα θετικά σημάδια του πρώτου ματς στην Σκωτία μείνανε και ενισχύθηκαν ,τονώνοντας τις προσδοκίες μας για καλύτερα πράγματα στο άμεσο μέλλον απο την ομάδα.

Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρόν ,αναλογιζόμενοι και την υψηλή θερμοκρασία που υπήρχε σε "απαγορευτική" ημερομηνία καλοκαιριού. Πάνω απο 20.000 κόσμος ανταπέδωσε την θετική αύρα που βγάζει η ομάδα του Φερέϊρα. Και αυτό είναι μάγκες το πιο σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός δείχνει έτοιμος να ξαναβγάλει υγεία. Τι εννοώ με το "υγεία" και πως αντικατοπτρίζεται ,δεν μπορώ να το εξηγήσω. Όσοι πάνε γήπεδο καταλαβαίνουν.

Ο Σισόκο για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε και μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και απο το ματς στην Σκωτία. Γιατί; Γιατί έβγαζε έναν αέρα ,έχει την τεχνική κατάρτιση και το δείχνει σε κάθε επαφή του με την μπάλα ,έχει άκρως επιθετικογενείς τάσεις μπουκάροντας στην αντίπαλη περιοχή ,είναι ομαδικός και κυρίως ορεξάτος. Αυτά που ακούσαμε και στις πρώτες του συστάσεις δηλαδή ,αλλά περιμέναμε να τα δούμε απο κοντά.

Άλλοι που μου άρεσαν;
Μπουμσόνγκ ,Βιτόλο ,Χριστοδουλόπουλος ,Ζέκα και Μαυρίας που αν και μπήκε αλλαγή μόνο η κίνηση του στο γκολ αρκεί.

Αυτός που με απογοήτευσε πάλι ήταν ο Τοτσέ. Το παλικάρι προσπαθεί ,παλεύει αλλά δεν...
Με αυτόν στην κορυφή της επίθεσης δεν πιστεύω πως μπορούμε να αποζητάμε το κάτι παραπάνω. Και απο πίσω του έχει τους Πετρόπουλο ,Φορναρόλι και Μπαρμπαρούση. Και κρατάω πολύ μικρό καλάθι μάγκες. Πάρα πολύ μικρό για την συγκεκριμένη θέση..

Η ομάδα όπως φαίνεται αυτή θα είναι πάνω-κάτω. Στην θέση του Βελάσκες θα αγωνίζεται λογικά βασικός ο Πίντο ,όπως και ο Κουίνσι θα έχει θέση βασικού μετατοπίζοντας τον Ζέκα (ή εκτοπίζοντας τον) πιο κεντρικά. Επίσης ,η λογική λέει πως φανέλα βασικού θα έχει και ο Κατσουράνης ,αλλά πολλά θα εξαρτιόνται και απο το σύστημα που θα παίζει η ομάδα.

Αν θέλει ενίσχυση η ομάδα; Για μένα επιθετικό και ακραία μπακ σίγουρα. Αλλά με 4 επιθετικούς καβάτζα μεταγραφή δεν παίζει να γίνει για κανένα λόγο. Απο αυτά που ακούγονται ,θα αποκτηθεί (αν αποκτηθεί) κεντρικός μέσος. Εγώ απλά θα πω ,πως δεκάρι στην ομάδα έχω χρόνια να δω...

Τώρα περιμένουμε την κλήρωση της Παρασκευής και μακάρι να μας κάτσει κάτι καλό ,αν και δεν ξέρω ποιο μπορεί να ναι αυτό.

ΥΣ: Την μπάλα κάτω ,κάθετες πάσες και επιθετικές ομαδικές τάσεις. Αυτά γουστάρει να βλέπει ο κόσμος και αυτά -κυρίως- χειροκροτάει.

ΥΣ2: Μετά απο πολλά χρόνια ,η ομάδα που χτίζεται είναι βάσει επιλογών του προπονητή και όχι του εκάστοτε τεχνικού manager και επικοινωνιακού παιχνιδιού. Αυτό εμένα μου αρέσει και με ελκύει περισσότερο γιατί έχω εμπιστοσύνη και στο μάτι του κόουτς.

Σχόλια

  1. Και εμένα μου έκανε θετική εντύπωση ο Σισοκό τόσο για την όπρξη που έδειξε, κινιόταν σε όλο το μήκος του γηπέδου και ζητούσε πάντα την μπάλα.Όπως επίσης ότι βοηθούσε πολύ τον μπακ που είχε στην πλάτη του στην άμυνα κάτι που δεν το βλέπεις σε μεγάλο βαθμό απο Αφρικάνο μεσοεπιθετικό.
    Να πω κάτι και για τον Μαυρία,ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει γκολ πράγμα που σημαίνει ότι με τέτοιες εμφανίσεις θα χτυπάει και εντεκάδα,
    Το σημαντικό είναι ότι φέτος θα βλέπουμε και Ευρωπαικούς αγώνες, και όποια και αν είναι η κλήρωση θα πρέπει η ομάδα να τα δώσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα που παίζαμε ο μεγαλύτερος της άθλος είναι να φτάσει να παίξει μέχρι τα play off του champions league..Πριν 2 χρόνια είχε φάει 3 γκολ από την Στέουα..Δηλαδή η ομάδα δεν έκανε και τίποτα ιδιαίτερο , άλλο τώρα αν όλοι προσπαθούνε να λένε για ομαδάρα και κτλ... Τέσπα έστω και έτσι ΜΠΡΑΒΟ στους ΠΑΙΧΤΕΣ που κάνανε το χρέος τους.

    Για μένα ξεχώρισαν οι Λάζαρος Μαυρίας και Σισόκο για τα γκολ αλλά και για τη γενική παρουσία στην ομάδα. Πολύ καλός για δεύτερο παιχνίδι ήταν ο Βύντρα που πάλι όργωσε το γήπεδο και έχει συμμετοχή και στο γκολ του Μαυρία ενώ αμυντικά δε τον πέρασε κανείς και γενικά ανεβαινε πολύ συχνά στην επίθεση..

    Για Τοτσέ συμφωνούμε θα βάλει κάποια γκολ αλλά δεν είναι για βασικός κατά τη γνώμη μου.. Το ποιος θα παίζει βασικός θα φανεί στη πορεία και είναι πολύ νωρίς για να λέμε ποιος θα εκτοπίσει ποιον ..Ειδικότερα ο Κατσουράνης ο οποίος ναι έβγαλε ωραία ασσίστ εχθές αλλά για τρεξίματα άλλη κουβέντα..

    Για μεταγραφές η ομάδα χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ και ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ. Ελπίζω πως έστω και αν γίνει μόνο μια μεταγραφή να μη γινει απλά για να γίνει ..αλλά να έρθει ένας παίκτης με διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου