Το «χρηματιστήριο» του Σάλτσμπουργκ!



Διπλές καθημερινές προπονήσεις, τέσσερα φιλικά παιχνίδια, δέκα μέρες σκληρής προετοιμασίας στο Σάλτσμπουργκ. 22 ποδοσφαιριστές, με καλές και κακές στιγμές με ups and downs. Το gazzetta.gr γράφει ξεχωριστά για τις «μετοχές» του κάθε ποδοσφαιριστή, έχοντας ζήσει από κοντά τα πάντα το τελευταίο δεκαήμερο.


ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ

Ορέστης Καρνέζης: Πήρε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τους τρεις πορτιέρο και είναι δεδομένο πως έχει την εμπιστοσύνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα για την θέση κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο Πορτογάλος εκτιμά τα προσόντα του 27χρονου άσου αλλά και την εργατικότητα του. Σταθερότατος σε όλα τα παιχνίδια, δεν φέρει ευθύνη για τα τέρματα που δέχθηκε, δουλευταράς στις προπονήσεις.

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ: Ηγέτης μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο το «2 στα 2» της δικής του παρουσίας στην άμυνα με παθητικό μηδέν. Είναι τεράστια υπόθεση η παραμονή του στην Παιανία. Έδινε συνεχώς οδηγίες στις προπονήσεις, κατεύθυνε την αμυντική λειτουργία στα παιχνίδια που έπαιξε και είναι μακράν ότι πιο ποιοτικό διαθέτει το «τριφύλλι» στα μετόπισθεν.

Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες: Ο κεντρικός αμυντικός από την Βενεζουέλα κέρδισε τις εντυπώσεις από τα νέα αποκτήματα του «τριφυλλιού». Πολύ καλή αντίληψη των φάσεων, δυναμικός όταν χρειάζεται και το κυριότερο που αποτελεί και το μεγάλο του «όπλο» είναι η τεχνική κατάρτιση, με την οποία έχουν πάθει… πλάκα ακόμη και οι συμπαίκτες του. Το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αλ Γιαίς είναι ενδεικτικό. Ξεκάθαρο προβάδισμα για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Μπουμσόνγκ.

Νίκος Σπυρόπουλος: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής προετοιμασίας. Μοιάζει λες και έχει απαλλαχθεί από προβλήματα του παρελθόντος, έχοντας βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την σέντρα του. Ή για να είμαστε ακριβείς βγάζει αυτοπεποίθηση στο επιθετικό κομμάτι. Τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά που έπαιξε. Δήλωσε πως θα κάνει ότι μπορεί για να γίνει η φετινή σεζόν η καλύτερη του με τα πράσινα. Ίδωμεν…

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Και μόνο που στον Παναθηναϊκό είναι έτοιμη να κάνουν στροφή… 180 μοιρών και να μην απαιτήσουν την φυγή του, δείχνει ότι ο Γιούρκας έχει κερδίσει πολλούς «πόντους» από την παρουσία του στο Σάλτσμπουργκ. Σταθερά καλός- με εξαίρεση το τελευταίο φιλικό- αλλά το θέμα είναι οι μυϊκοί τραυματισμοί. Αν δεν τον προδώσει ξανά το σώμα του ίσως να αποτελέσει και μια καλή εσωτερική μεταγραφή.

Κάρλος Ζέκα: Ο Πορτογάλος έχει βγάλει… μάτια, δείχνοντας σε καταπληκτική κατάσταση. Τα… γκάζια που σχεδόν σε καθημερινή βάση του έβαζε ο Φερέιρα μόνο καλύτερο τον έχουν κάνει. Για σεμινάριο η τακτική του συμπεριφορά, παίζοντας στα δεξιά του 4-2-3-1. Ξεχώριζε στις προπονήσεις, το ίδιο και στα φιλικά. Όλα τα λεφτά η ενέργεια του και η ασίστ στον Τοτσέ στο 1-0 επί της Φορτούνα.

Τάσος Λαγός: Βασικός στα πρώτα δύο φιλικά, επιβεβαίωσε ότι θα μπορούσε πολύ πιο νωρίς να πάρει τις ευκαιρίες του. «Καθαρό» μυαλό, αρκετά καλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή. Πρέπει να βελτιωθεί στο ανασταλτικό κομμάτι, κυρίως στον τρόπο που θα κινείται στον χώρο.

Βίκτορ Βιτόλο: Κράτησε σε υψηλό επίπεδο τον άξονα του Παναθηναϊκού, ρυθμιστής της πολύ καλής κυκλοφορίας της μπάλας, «μηχανάκι» στον άξονα, έκοβε, δημιουργούσε και μαζί με τον Ζέκα ήταν ίσως οι πιο σταθεροί σε καλή απόδοση. Ο γνωστός καλός Βίκτορ Βιτόλο εμφανίστηκε στην Αυστρία, έτοιμος να κάνει την διαφορά στο φετινό «τριφύλλι».

Στέργος Μαρίνος: Και αυτός δεν ξεκίνησε καλά, καθώς είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο Φερέιρα τον έβαλε στον άξονα και όλα δείχνουν πως κερδίζει την θέση του Σο, στο πλευρό του Βιτόλο. Ήταν πολύ καλός ανασταλτικά, τον βοηθά η εξαιρετική του φυσική κατάσταση ενώ και δημιουργικά έκανε αυτά που έπρεπε για την θέση που χρησιμοποιήθηκε.

Αντώνης Πετρόπουλος: Με δύο κεφαλιές-γκολ σε τέσσερα φιλικά επί αυστριακού εδάφους, η μετοχή του μόνο ανοδική τάση θα μπορούσε να έχει. Δείχνει αλλαγμένος προς το καλύτερο, πιο μαχητικός από ότι άλλες χρονιές. Είναι η μεγάλη του ευκαιρία και το ξέρει.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Βρίσκεται σε αυτή την θέση κυρίως λόγω της παρουσίας του στην φυσική του θέση στα δύο τελευταία φιλικά. Τόσο κόντρα στην Αλ Γιαίς όσο και απέναντι στην Φορτούνα έδειξε ότι εκεί μπορεί να κάνει… παπάδες. Στα άκρα δεν έδειξε αυτά που μπορεί, πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στη τελική προσπάθεια για να κάνει και μεγαλύτερη διαφορά.

ΣΤΑθΕΡΗ ΤΑΣΗ

Στέφανος Κοτσόλης: Ο έμπειρος πορτιέρο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις προπονήσεις, πήρε λεπτά στα φιλικά και δείχνει πως θα αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την «πράσινη» εστία.

Αλέξανδρος Ταμπάκης: Ο πιτσιρικάς του Παναθηναϊκού δούλεψε σαν… σκύλος, είναι από τους μικρούς που ξεχώρισε και αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο δεδομένα θα πάρει στο μέλλον τις ευκαιρίες που πρέπει για να δείξει τα προσόντα του.

Λουκάς Βύντρα: Στα δύο πρώτα φιλικά με Μπράουσβαιγκ και Κράσνονταρ έπαιξε στο κέντρο της άμυνας. Με τους Γερμανούς έκανε πολύ καλό παιχνίδι, τα… θαλάσσωσε με τους Ρώσους. Στη φυσική του θέση, στα δεξιά της άμυνας, έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο δημιουργικό κομμάτι, δεν είχε πρόβλημα ανασταλτικά. Δύσκολα θα χάσει την θέση του βασικού, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Αντρέ Πίντο: Ένα διάστρεμμα στις αρχές τον έβγαλε… off και δεν τον άφησε να πάρει τον χρόνο που σκεφτόταν να του δώσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Εντούτοις έδειξε καλά στοιχεία. Δυνατό και ψηλό παιδί, όχι τόσο καλός με την μπάλα στα πόδια όσο ο Βελάσκες ένα φαίνεται να έχει ένα «θεματάκι» με την ταχύτητα. «Βαρύ» στόπερ που στα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει.

Ιμπραίμ Σισοκό: Γρήγορος, παίκτης που θέλει να πάει στο «ένας εναντίον ενός» αλλά που δείχνει να έχει πρόβλημα στον άξονα, εκεί όπου χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τον Φερέιρα. «Ψάχνει» την κάθετη αλλά δείχνει στη πίεση και στη… κίνηση του άξονα να κάνει το εύκολο λάθος. Στις πτέρυγες δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ικανός να δημιουργήσει ρήγματα.

Νίκος Κουσίδης: Παιδί με μεγάλο μέλλον αν καταφέρει να διορθώσει τις αδυναμίες του. Ξέρει μεγάλη μπάλα και το δείχνει αλλά πρέπει να γίνει πιο απλός και να αποκτήσει τακτική παιδεία. Τον πιστεύει ο Φερέιρα.

Χρήστος Δώνης: Για την ηλικία του, μόλις 18, έχει απίστευτη ωριμότητα. Κάτι που τον βοηθά να δείχνει απλός και άνετος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Τον βοηθά και η σωματοδομή του.

Διαμαντής Χουχούμης: Ο Φερέιρα τον έχει στη… τσίτα συνέχεια στις προπονήσεις, κάνοντας απανωτές παρατηρήσεις. Τον πιστεύει πολύ, το δείχνει με τον δικό του τρόπο και ο μικρός την εικόνα του τον δικαιώνει. Έχει μια εξαιρετική ασίστ με το δεξί στο γκολ του Πετρόπουλου με την Κράσνονταρ, ταχύτατος, τεχνίτης αλλά θέλει τεράστια δουλειά στο τακτικό κομμάτι.

Χοσέ Τοτσέ: Ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Αυστρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στα φιλικά δεν είχε τις ευκαιρίες που θα ήθελε στην αντίπαλη περιοχή ενώ στις προπονήσεις αρκετές φορές έκανε τα εύκολα- δύσκολη στην τελική προσπάθεια. Μυρίζεται το γκολ αλλά πρέπει να γίνει περισσότερο… killer!


ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ


Γιώργος Ιωαννίδης: Μοιάζει να είναι εκτός κλίματος τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Έναν έχει κάποια θετικά στοιχεία, μοιάζει σαν να έχει παρατήσει την προσπάθεια να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό.

Χαμπίμπ Σο: Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος έμεινε αρκετά πίσω εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει και ακολουθούσε καθημερινά ατομικό πρόγραμμα. Έχει ανεβάσει ρυθμούς και τρέχει να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών.

http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/310137-xrimatistirio-toy-saltsmpoyrgk

Σχόλια