Υπόθεση Καραγκούνη: Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά



Συζητήσεις επί συζητήσεων πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στον Παναθηναϊκό για την παραμονή ή την αποπομπή του Γιώργου Καραγκούνη.Η κατάσταση φαίνεται θολή και εγείρει ερωτηματικά.Ποιος αποφασίζει τελικά; Ο ίδιος ο παίκτης, ο προπονοτής, η «διοίκηση»; Το ποιος είναι ο Καραγκούνης το ξέρουν όλοι.Άλλοι τον θεωρούν γραφικό μέχρι αηδίας και παραβλέπουν τα θετικά του, άλλοι υπερπολύτιμο και «αρρωστάκι» με την μπάλα και παραβλέπουν τα αρνητικά του. Το θέμα τελικά είναι αν στη σημερινή κατάσταση μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι ότι η ηλικία του αποτελεί
ανασταλτικό παράγοντα αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να ιδωθεί μονοδιάστατα. Προσπαθώντας λοιπόν να παραγκωνίσουμε το συναίσθημα και να δούμε την υπόθεση αποστασιοποιημένα, διακρίνουμε τα εξής: ο Καραγκούνης την ομάδα την γνωρίζει πολύ καλά από μέσα, τον προπονητή τον γνωρίζει εξίσου και δούλεψε και πέρυσι μαζί του στο 4-2-3-1 .Ρίχνοντας μία πρόχειρη ματιά στο ρόστερ και στα δημιουργικά χαφ του Παναθηναϊκού σήμερα, οι επιλογές των πρασίνων είναι τόσο περιορισμένες που το να διώξεις έναν τέτοιον παίχτη μοιάζει αφύσικο.

Είναι δεδομένο ότι μπορεί να βοηθήσει με το κουβάλημα της μπάλας, με τα στημένα του,με το πάθος του και τη νοοτροπία του εργάτη/νικητή που απέκτησε μέσα στο χρόνια. Όπως επίσης, δεδομένο είναι ότι είναι στη δύση της καριέρας του και δεν έχει την ίδια φυσική κατάσταση με παλιά .Το σημαντικό όμως είναι ότι δείχνει ακόμα διψασμένος για ποδόσφαιρο και βάσει όσων ειπώθηκαν ανωτέρω μπορεί να αποτελέσει για τον σημερινό Παναθηναϊκό στην χειρότερη περίπτωση, μια ρεζέρβα πολυτελείας.

Η σχέση του με τον Φερέιρα είναι ομιχλώδης και είναι εμφανές ότι δεν θεωρεί τον Καραγκούνη ακρογωνιαίο λίθο ή σημαία της ομάδας. Παρ” όλ” αυτά, είναι ένας ανοιχτόμυαλος και σοβαρός προπονητής,έχει κρατήσει και έχει συμμαζέψει το σωματείο σε συνθήκες διάλυσης ενώ θα μπορούσε εύκολα να πηδήξει από το καράβι όταν αυτό βούλιαζε.

Συμπέρασμα

Ο χρόνος θα δείξει αν η παραμονή ή μη του Καραγκούνη θα αποδειχθεί θετική για το σύλλογο.Σε κάθε περίπτωση, ο χειρισμός της υπόθεσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερος και μάλλον είναι ευθύνη της νεοσυσταθείσας διοίκησης να αποτελέσει τον διαμεσολαβητή μεταξύ παίκτη και προπονητή προς όφελος του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει δείξει έμπρακτα ότι δεν έχει πρόβλημα να μετατρέψει τις «σημαίες» σε «αποδιοπομπαίους τράγους».

http://www.overlap.gr/karagounis-toso-konta-ko-omws-toso-makria/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου