Ερασιτέχνης ο μεγάλος ασθενής

Εδώ και αρκετές ημέρες ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις για τον Ερασιτέχνη με αφορμή τόσο την τελευταία ιστορία με το βόλει όσο διαβάζοντας σήμερα για την απογοήτευση του κύριου Μακρόπουλου μετά το ραντεβού που είχε στην ΠΑΕ που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και στην παραιτηση στο επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο
Είχε ανεβάσει ο panathinaikos press ένα κείμενο και αναρωτιόταν πως γίνεται και όλοι οι υπόλοιποι Ερασιτέχνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ο αντίστοιχος του Ολυμπιακού να κάνει μεταγραφές και να ενισχύεται.
Πέρα απο το γεγονός ότι ένα πόσο όπως αναφέρει ο φίλος ο Τάσος απο τα διαρκείας του 'Καραισκάκη" πηγαίνει στον Ερασιτέχνη τους η διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων στο τμήμα μάρκετινγκ ήταν χαώδης.
Οι περισσότεροι οι οποίοι διοίκησαν την "μάνα του λόχου" το μόνο που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια ήταν όταν έβλεπαν τα δύσκολα να τρέχουν στους Γιαννακόπουλους και να ζητάνε χρήματα, οι λέξεις χορηγία και μάρκετινγκ ήταν άγνωστες λέξεις για όλους αυτούς.
Δεν είναι τυχαίο ότι  με το που ανακοίνωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος το καλοκαίρι του 2009 την  αποχωρησή του απο την προεδρία του συλλόγου, και την διενέργεια εκλογών φτάσαμε κοντά στην λύση του Πρωτοδικείου.
Κανείς δεν έπαιρνε στα χέρια του την "καυτή πατάτα" και μπορεί τότε εκείνη την περίοδο να το  αποφύγαμε δυστυχώς όμως  δεν το γλυτώσαμε το καλοκαίρι του 2011.
Ο σύλλογος είχε καταντήσει ένα "κλάμπ για ολίγους" με μια παλαιολιθική νοοτροπία όπου σε αυτό συνέβαλε και ο Θανάσης αφού δεν βοήθησε στο να ανοίξει ο σύλλογος. Μια απο τις πιο χαρακτηριστικές περίπτωσεις ήταν όταν οι  MAD BOYS σε μια Γενική Συνέλευση είχαν ζητήσει να αναλάβουν κάποια "μικρά" τμήματα όπως αυτό της πυγμαχίας αλλά η  προτασή τους τελικά δε υλοποιήθηκε.

Χαμένη ευκαιρία ήταν επίσης και η ιστορία της ΠΕΚ όταν πρωτοξεκίνησε που είχε ζητήσει απο τους εφόρους των τμημάτων να τους ετοιμάσουν ένα πλάνο οικονομικό με τις ανάγκες του εκάστοτε τμήματος.
Με το που  ανακοίνωσε ο Βαρδινογιάννης ότι παραχωρεί ένα ποσοστό μετοχών στην ΠΑΕ η ΠΕΚ ουσιαστικά διαλύθηκε,ενώ και οι περισσότεροι απο τους επιχειρηματίες εκτός λίγων εξαιρέσεωνδεν ασχολήθηκαν με τα κοινά του συλλόγου
Είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για το εκατομμύριο που είχε υποσχεθεί ο Βγενόπουλος στον σύλλογο, ο ίδιος ανέφερε στην συνεντευξη του στον Σεπτέμβριο ότι είχε δώσει 220.000 ως ταμειακή διευκόλυνση θίγοντας παράλληλα και το γηπεδικό και τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις.
Για να πω την αλήθεια εμένα προσωπικά δεν με έπεισε γιατί θα μπορούσε άνετα με την ορμή της ΠΕΚ και την συμπαράσταση των Γιαννακοπουλαίων που όλοι θυμόμαστε ότι στην πρώτη συνέντευξη τύπου τους είχε δίπλα του να κάνει πολλά πράγματα και να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.
Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την κόντρα της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη για την μη καταβολή του 10% απο τα εισιτήρια και τις κάρτες διαρκέιας ως όφειλε στον σύλλογο, φτάσαμε κοντά σε δικαστική διαμάχη αλλά με την έλευση της πολυμετοχικότητας κάπου αυτό αφέθηκε στην άκρη, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να ταλανίζει ακόμα και στις μέρες μας αυτή η υπόθεση
Κάπως έτσι φτάσαμε το χρέος να αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ο Μακρόπουλος να ψάχνει εναγωνίως χρήματα για να καλύψει προσφυγές, να κλείσει "τρύπες" και τα τμήματα να κατέβουν με παιδιά απο τις ακαδημίες.
Τον δρόμο για να μπορέσει κάποια στιγμή ο Παναθηναικός να εξυγιανθεί και να αναπνεύσει οικονομικά μας το δείχνει η λειτουργία του τμήματος μπάσκετ των γυναικών τα δύο τελευταία χρόνια, που με χαμηλό μπάτζετ,έφτιαξαν μια ομάδα που και ανταγωνιστική είναι και φροντίζει για το μέλλον.

Σχόλια

  1. Πρέπει να παύσει η κακή συνήθεια ,η ΠΑΕ να σνομπάρει τον ερασιτέχνη στο θέμα του 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την τριτη που υπαρχει δσ της παε να κοιταξουν να βρεθει μια λυση γι αυτο το θεμα δεν νοοειται παναθηναικος να μην βοηθαει παναθηναικο αυτα τα εσοδα η παε πρεπει να καταλαβει οτι ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελπιζω η παε να φερθει παναθηναικα ειδικα ο γοντικας που ηταν και παλιος βολειμπολιιστας δεν γινεται να ναι τοσο αναισθητη αυτα τα εσοδα ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου