Διαμάντια και πράσινα τριφύλλια



Κάτι φρέσκο γεννιέται φέτος τον Παναθηναϊκό. Γονείς είναι η ακαδημία του ΠΑΟ και η ανάγκη ενώ νονός/πνευματικός πατέρας θα είναι ο Φερέιρα.

 
Χρήστος Δώνης
Νίκος Κουσίδης
Σπύρος Φουρλάνος
Χάρης Μαυρίας
Τάσος Λαγός
Κώστας Μπαρμπαρούσης
Διαμαντής Χουχούμης
Στέφανος Καπίνο
Αλέξανδρος Ταμπάκης

Τα παραπάνω ονόματα προφανώς δεν θα σας λένε τίποτα, ούτε κι εμένα πριν ένα μήνα. Όπως τίποτα δεν μου έλεγε και το όνομα Σωτήρης Νίνης πριν πέντε χρόνια. Είναι, λοιπόν, οι νέοι παίκτες του ΠΑΟ, ανέβηκαν από την ακαδημία του Τριφυλλιού κι έγιναν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα (με εξαίρεση τον Μπαρμπαρούση που είναι μεταγραφή). Οι ηλικία τους είναι μεταξύ 18 και 22 χρονών.

Μαζί με τους παραπάνω, ήρθαν στο Τριφύλλι και 4-5 Λατίνοι ποδοσφαιριστές, νεαρής ηλικίας, άγνωστοι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όλοι επιλογή του Φερέιρα.

Εμπιστεύομαι το Φερέιρα και πιστεύω ότι κάτι καλό θα γίνει. Ίσως να μην εξελιχθούν όλα τα παιδιά σε μεγάλους παίχτες. Δεν είμαι μάντης σαν τους "παναθηναϊκάρες" που περιφέρονται από σάιτ σε σάιτ και ειρωνεύονται, βρίζουν και περιμένουν πρίγκιπα σε λευκό άλογο για να τους σώσει. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι γεννιέται και το υγιές, κάτι που έπρεπε να κάνει η Πανάθα χρόνια πριν: Επάνδρωση με παιδιά που βγήκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΠΑΟ, που μεγάλωσαν παίζοντας με το Τριφύλλι στο στήθος. Είναι η μόνη βιώσιμη λύση χωρίς "μεσσίες" εφοπλιστές ή Σαουδάραβες.

Το πιο πιθανό είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα κυρίως γιατί ο ΟΣΦΠ ελέγχει τη διαιτησία και έχει με το μέρος του τον υπόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μακάρι ο Αλαφούζος να μπορέσει να τους πολεμήσει αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Ίσως να φτιάξει καλή ομάδα Πορτογάλος, ίσως να μην του βγουν οι παίκτες, ποιος ξέρει; Σίγουρα όχι οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί/Μουρίνιο του πληκτρολογίου. Αυτό που εγώ θέλω είναι να εξυγιανθεί οικονομικά η ομάδα που υποστηρίζω πληρώνοντας όλους τους παίκτες, όλα τα χρήματα που τους χρωστάει. Να μη έχει ανάγκη κανένα πλούσιο για να πάρει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό που θέλω είναι να προσπαθεί να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο -όπως στον περσινό πρώτο γύρο- με τα δικά του παιδιά.

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία είναι ο Διαμαντής Χουχούμης που ξεχώρισα λόγω γαμάτου... επιθέτου! Φαίνεται όμως πως τον ξεχώρισε και ο προπονητής γιατί το παλικάρι ξέρει καλή μπαλίτσα.

http://blackflute.blogspot.gr/2012/07/blog-post_15.html

Σχόλια

  1. Ευχαριστώ που αναδημοσίευσες το κείμενο μου.

    Δεν ήξερα ότι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο ο Μαρινάκης και γι' αυτό δεν τον ανέφερα.

    Δεν θα διαφωνήσω για Μαυριά, πρέπει να παίζει με το κεφάλι ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασες και τον Νικο Μαρινακη που εχθες ηταν αρκετα καλος
    Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Νίκος Μαρινάκης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aeroplanoforo Nimitz13/12/12 3:26 μ.μ.

    Houhoumis paihtaras, Maurias dystihos paei na ginei megalo palto ama synehisei na paizei me ena podi kai na katevazei to kefali kai na kanei giourgia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου