Κρίνοντας τον Βαρδινογιάννη με μισογεμάτο ποτήρι...



Παρακάτω ,αναδημοσιεύω άποψη που αναρτήθηκε σε Παναθηναϊκό blog και έχει να κάνει με την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Τζίγγερ πιο συγκεκριμένα απο τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το συγκεκριμένο κείμενο μιλάει σε γενικές γραμμές για την εντιμότητα του Γιάννη Βαρδινογιάννη καθώς και τον διαφορετικό τρόπο αντίληψης που είχε και δεν συμβάδιζε με την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με λίγα λόγια ,βλέπει το ποτήρι της παρουσίας της οικογένειας μισογεμάτο ,έως πολύ γεμάτο. Προφανώς αποδέχομαι διαφορετικές απόψεις και τις σέβομαι ,όπως προφανώς έχω και το δικαίωμα να διαφωνώ με αυτές.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όντως δεν έμπλεξε με τα σκατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει κατακτηθεί εδώ και χρόνια απο απατεώνες. Όμως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν ο άνθρωπος που προχώρησε στην ίδρυση της Σούπερ Κλίκας με τον Πέτρο Κόκκαλη ,ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν αυτός που τόσα χρόνια είχε συμβιβαστεί με την σταδιακή απαξίωση του Παναθηναϊκού μπροστά στα βρώμικα παιχνίδια των απέναντι. Όσο για τα της Θύρας 13 ,αυτά που λέγονται μπορεί να ίσχυαν για το παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια η 13Θ μόνο πλάτες δεν ψάχνει. Όλοι έχουν φάει κράξιμο και πριν το κάνουν πολλοί άλλοι. Απλά ο Τζίγγερ έτρωγε το περισσότερο γιατί αυτός είχε τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο. Απλά πράγματα.

Κανονικά οι αναφορές μας στην οικογένεια πρέπει να αρχίζουν να αραιώνουν σιγά-σιγά ,αλλά μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο. Υπάρχουν τόσα που θα θέλουμε να λέμε ανά καιρούς.

Διαβάστε το κείμενο ...

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ
Τις τελευταίες ημέρες και μετά την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη ,έχουμε κατακλυστεί από άρθρα ,απόψεις και εμετικές φωτογραφίες προκειμένου να εκφράσουν την χαρά τους κάποιοι!!! Την χαρά που πηγάζει από την απελευθέρωση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ από τη μιζέρια ,τη χαρά για τη νέα προοπτική που ανοίγεται στην ομάδα να μεγαλουργήσει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!!!

Επιλέξαμε λοιπόν το "αιρετικό" κείμενο ενός φιλάθλου ονόματι Μάρκος ,για να αναδείξουμε και μια άλλη πλευρά φιλάθλων που δεν ανάρτησαν αυτές τις ημέρες φωτογραφίες σαν και αυτές που ακολουθούν:

Χτες το μεσημέρι, ένας κύριος αποχώρησε από το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο κύριος Γιάννης Βαρδινογιάννης ή Τζίγκερ.

Ένας άνθρωπος που μπήκε στο χώρο με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, πάλεψε, ασχολήθηκε, αδιαφόρησε, παρασύρθηκε, έπραξε όπως ο ίδιος πίστεψε σωστότερο, και μετά από μια μακρά αντιπαλότητα με φίλους και εχθρούς, έπαψε να αποτελεί κομμάτι του χώρου.

Δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω την αγιογραφία του, δεν το χρειάζεται ούτε ο ίδιος, εγώ απλώς καταγράφω την αίσθηση μου από τα γεγονότα, τα οποία και έχω στενά παρακολουθήσει από την εποχή της πολυμετοχικότητας.

Νωρίτερα βλέπετε, δεν είχα λόγο να ασχολούμαι με τα διοικητικά. Η κατάσταση ήταν συγκεκριμένη και δεδομένη. Είτε σου άρεσε, είτε όχι. Την αποδεχόσουν ή την απέρριπτες. Ήξερες τουλάχιστον με τι είχες να κάνεις. Σπουδαίο πράγμα, σε μια εποχή ανασφάλειας. Θέμα που αργοπορημένα εκτιμήσαμε
Από χτες λοιπόν, διαβάζω τον τύπο. Αυτούς που παριστάνουν τους ουδέτερους και αυτούς που είναι σχολιαστές του Παναθηναϊκού, κατ επάγγελμα. Ούτε μια φράση δικαιοσύνης. Ούτε μια πρόταση ζυγισμένη με διάθεση αυτοκριτικής.

Κριτική, ειρωνείες, καταδίκες, αποφορά, χαρές και πανηγύρια, κουβέντες που δείχνουν μικροψυχία και μικροπρέπεια. Κλασσικό δείγμα της φάρας αυτών των σχολιογράφων, που όσο έτρωγαν λόγω της οικογένειας ήταν κάπως, και μετά την αποχώρηση της έγιναν κάπως αλλιώς.

Όπου φυσάει ο άνεμος, όπου πουλάμε φύλλα. Μου το είπε μάλιστα και ένας από αυτούς εχτές. "Πρέπει να προσαρμόζεσαι στο μέσο που σε πληρώνει. Επαγγελματίας είσαι". Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του. Ω θεοί!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μπήκε στο ποδόσφαιρο με ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα. Ένα όραμα που εμένα με καλύπτει σαν άτομο, γιατί αντιπροσωπεύει τις αρχές του αθλητισμού. Είναι ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό, και πάνω απ όλα ένα άθλημα αρχών και πειθαρχίας, στο οποίο η καλύτερη ομάδα κερδίζει μέσα στο γήπεδο, μετά από 90 λεπτά έντασης και πάθους. Το όραμα αυτό, και η οργάνωση που προκύπτει εκ της επιρροής του μέσα σε ένα διοικητικό μηχανισμό, ήρθε σε μια εποχή που τριγύρω επικρατούσαν τελείως διαφορετικά ήθη και έθιμα, συμμαχίες και πρακτικές, συμπεριφορές και προσδοκίες.

Ήδη από το 1997, όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε για δικούς της επαγγελματικούς λόγους να αποχωρήσει από το παιχνίδι επιρροής στο χώρο, ο Σωκράτης Κόκκαλης, με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ κυρίως, ανέλαβε τα ηνία, δημιουργώντας ένα καινούργιο status quo, αλλάζοντας δηλαδή τις ισορροπίες δυνάμεων που πάντοτε σχετίζονται με την πολιτική εξουσία.

Ο Παναθηναϊκός περνάει στην άκρη, και μέχρι να επανέλθει στο προσκήνιο φιλοδοξώντας να πρωταγωνιστήσει απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, οι απώλειες ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται σε επίπεδο τίτλων, αλλά κυρίως σε επίπεδο επικοινωνιακό.

Ο καπετάνιος αποφασίζει το 2000 να αποσυρθεί, κάνοντας μια προφητική συνέντευξη, στην οποία προϊδεάζει τους διαδόχους του, δηλαδή τον ανιψιό του το Γιάννη, ότι αυτός "όπως ήρθαν τα πράγματα, είτε έπρεπε να συμβιβαστεί είτε να αποχωρήσει".

Και παρέδωσε τη σκυτάλη στον επόμενο.

Ο διάδοχος του καπετάνιου, είχε όλα τα μέσα να κυριαρχήσει στο χώρο, μέσα που αποκάλυψε χτες στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους. Μπορούσε να πληρώσει παράγοντες, προέδρους, διαιτητές, να φτιάξει παράγκες και δορυφόρους επιρροής, να εξαγοράσει συνειδήσεις σχολιογράφων και εφημερίδων, να βάζει τα κανάλια του να παίζουν τον ύμνο του Παναθηναϊκού κάθε βράδυ. Να βολέψει τους αρχηγούς της θύρας 13 σε δουλειές, να χαρτζιλικώνει τους συνδέσμους, να εντάξει τους παλαίμαχους στα διοικητικά της ΠΑΕ, να πιέσει το κράτος να του χαρίσει ένα γήπεδο ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων, και πολλά άλλα.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έκανε τίποτα απ όλα αυτά. Και στα μάτια μου είναι ένας έντιμος και σοβαρός άνθρωπος. Που στιγμή δε θυσίασε τα πιστεύω του, που είναι πιστεύω και αρχές του Παναθηναϊκού λαού, προκειμένου να κερδίσει με τρόπους που δεν τον αντιπροσωπεύουν. Γιατί να το κάνει άλλωστε, δεν το έχει ανάγκη.

Ένας άνθρωπος του δικού του επιπέδου, με ισχύ οικονομική και κοινωνική, που κατέχει τα μισά πετρέλαια της Ελλάδας, δεν έχει ανάγκη να δειχτεί, ούτε να φτιάξει δημόσιο προφίλ, ούτε του λείπει η δόξα και η εξουσία. Γεννήθηκε μέσα σε αυτά. Το χόμπι και τα κέφια του κάνει, όπως κάποτε που έφερε πρώτος μια φουλ group Α, Lancia Deltona, κατακτώντας μια περίοπτη θέση στο ράλλυ ακρόπολις, ως Έλληνας οδηγός με την καλύτερη κατάταξη στον αγώνα. Θα θυμάστε ότι οι κόντρες του με τον φίλο του το Βωβό κρατούσαν από τότε.

Θα θυμάστε ότι έφερε την αντιπροσωπεία της Ferrari στην Ελλάδα. Και πολλά άλλα γνωστά και άγνωστα στοιχεία που δεν έχουν καμία σημασία πια.

Έλα όμως που ο χώρος του ποδοσφαίρου, είναι χώρος που συναρτάται από όλα τα παραπάνω. Είναι χώρος επιρροής, χώρος προβολής, χώρος ανάδειξης και πλουτισμού, χώρος εγωιστικός και "αντρικός" με την κακή έννοια του τσαμπουκά και του τραμπούκου. Χώρος που αφορά τα πλατιά λαϊκά στρώματα που συνέχεια ζητούν επιτυχίες, έχοντας πλέον απωλέσει την αντίληψη του "ευ αγωνίζεσθαι".

Της πάλης και του αγώνα για την επιβίωση που ανέθρεψε το φρόνημα του ποδοσφαιρόφιλου τα παλιότερα χρόνια. Του ήθους εκείνου που επέτρεπε στους Παναθηναϊκούς να κάθονται δίπλα στους Ολυμπιακούς, και να πανηγυρίζουν αγκαλιά τις επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος.


Έτσι η διοίκηση του Τζίγκερ απέτυχε. Και είναι γεγονός. Απέτυχε, όχι γιατί δεν είχε χρήματα, ιδέες και μέσα, αλλά γιατί δεν ταίριαξε ποτέ με το περιβάλλον δράσης της, και δε στάθηκε ποτέ ευέλικτη και προσαρμόσιμη, ώστε να φέρει αποτελέσματα.

Η διοίκηση Τζίγκερ ήταν διοίκηση επιχειρηματία, με στόχευση και προοπτική, πάνω σε μια δεδομένη και αταλάντευτη γραμμή, που είχε ακολουθηθεί ως συνταγή επιτυχίας, για πολλά χρόνια πριν. Γνωρίζοντας ότι έχει αυτή την άκαμπτη αντίληψη της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε να πολλαπλασιάσει τις επιτυχίες του. Βλέπετε, ο Κόκκαλης, δεν είχε πρόβλημα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και να εδραιώσει τη δική του δυναστεία.

Τα ήθη και οι απαιτήσεις των καιρών, ήταν ξεκάθαρα στο μυαλό του Θείου. Και φρόντισε να φτιάξει το μύθο του και στο ποδόσφαιρο. Μύθο που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, λόγω ιδιοσυγκρασίας και προσήλωσης στα δικά του επιχειρηματικά πιστεύω, ποτέ δεν θέλησε να επενδύσει στη δημιουργία του
Χτες, δεν κρύβω ότι στεναχωρήθηκα.

Όχι γιατί αποχώρησε η διοίκηση Βαρδινογιάννη, ούτε γιατί ο Παναθηναϊκός οδεύει προς το χάος. Λύσεις πάντοτε υπάρχουν και άνθρωποι πάντα βρίσκονται. Η αξία του brand name, και η λάμψη της ιστορίας μια ποδοσφαιρικής ομάδας δεν παραγράφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Στεναχωρήθηκα διότι απεδείχθη, ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν θέση οι Βαρδινογιάννηδες, και όσοι πιστεύουν στις δικές τους αξίες.


Αντίθετα, επιβραβεύονται οι Μπέοι, οι Ψωμιάδηδες, οι Χάλκοι, οι Κούγιες, οι Μαρινάκηδες, δηλαδή οι λαϊκιστές, οι πάροχοι χρημάτων και εξουσίας, σε κάθε συμφέρον που δραστηριοποιείται παρασιτικά (εντός και εκτός εισαγωγικών η λέξη) γύρω από τις ομάδες (οργανωμένοι, ασφάλεια, εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, ΜΜΕ, εκδρομές, πολιτική εξουσία τοπική και εθνική, αθλητική δικαιοσύνη, χορηγίες, αθλητικές εγκαταστάσεις και κρατική διαφήμιση, τζόγος και ένα σωρό άλλα).

Επιβραβεύονται οι αλητείες, οι καταστροφές, οι εκβιασμοί, οι κάθε είδους παρανομίες. Τελευταία είδαμε να γίνονται φόνοι ανθρώπων, μέσα από συμπλοκές συνδεσμιτών και να μην τρέχει κάστανο. Να γίνονται εκτεταμένες ζημιές σε πόλεις, επειδή 100 άτομα αισθάνονται ότι αδικείται η ομάδα τους.

Να βλέπουμε πορείες και αμφισβήτηση κάθε δικαστικής απόφασης, γιατί θίγονται τα συμφέροντα ενός συλλόγου. Να βλέπουμε λιβελογραφήματα από ανθρώπους που δεν ξέρουν ορθογραφία, αλλά στο βωμό του διαδικτυακής επικοινωνίας, να αποθεώνεται κάθε αρνητικό και ανήθικο σχόλιο που κάνουν. Να εκτοξεύεται λάσπη προς κάθε κατεύθυνση και κανείς να μην ενδιαφέρεται.

Να απαξιώνεται το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα από τον ίδιο του τον εαυτό "γιατί έχουμε υπογράψει συμφωνία και προβλέπονται ρήτρες". Να εμφανίζονται οι αρχές του χώρου αναρμόδιες, αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες σε βασικά σημεία, για σοβαρές υποθέσεις.
Ποια θέση μέσα σε αυτό το περιβάλλον έχει ένας άνθρωπος σαν το Γιάννη Βαρδινογιάννη? Ένας sportsman? Ο ίδιος ο χώρος τον απέβαλλε, το 2008. Ήταν θέμα χρόνου να αποχωρήσει και οριστικά και να τελειώσουν οι δικαιολογίες για όλους.

Χαίρομαι όμως για ένα λόγο. Γιατί κράτησε τον Παναθηναϊκό ψηλά, διαφοροποιώντας τον σε σχέση με άλλους συλλόγους που έκαναν πράξη τις Μακιαβελλικές ρήσεις, περί "σκοπού που αγιάζει τα μέσα". Έτσι, μπορεί η ομάδα να υπολείπεται σε τίτλους, αλλά η ιστορία θα γράψει ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια σε σκοτεινούς καιρούς, έχοντας στο πλάι του, τους αληθινούς φίλαθλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτούς που πάντοτε ήταν δίπλα στη ομάδα με αλτρουϊσμό και αγάπη, κάνοντας ωφέλιμη και ποδοσφαιρική κριτική στη διοίκηση, δίχως να απαρνούνται την Παναθηναϊκή ιδέα.

Σε ένα κόσμο που επικρατεί η ανοησία, η παραίτηση ενός κυρίου σαν τον Τζίγκερ, είναι μεγάλη απώλεια.

Όμως στο τέλος της ημέρας, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάψει από χρόνια να είναι ο οργανισμός που κάποτε αγάπησα. Σωστά το διαβάσατε. Ο οργανισμός, ο χώρος, οι άνθρωποι, το γήπεδο, εμείς όλοι οι φίλαθλοι του, η παρέα μας, τα πάντα έχουν αλλάξει. Έχουν ασχημήνει, και έχουν μικρύνει επικίνδυνα σε συναισθηματικό και ηθικό πεδίο.

Από παραδείγματα και πρότυπα έχουν καταντήσει οχήματα βρόμικων φιλοδοξιών και κομπλεξικών μισανθρώπων που μόνο το χρήμα ξέρουν να λατρέψουν και τίποτα παραπάνω δεν έχουν να πουν για τη ζωή τους. Ούτε έχουν έργα να παρουσιάσουν.

Ένας κύκλος έκλεισε λοιπόν, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις, όμορφες και άσχημες στιγμές
Ώρα καλή Γιάννη, θα σε θυμόμαστε για πάντα



Μαρκος Μπομπας

http://aneksartitoi-panathinaikoi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9765.html

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Panathinaikos Press αν με αυτά που έγραψα σε στενοχώρησα ή "χάλασα" την ποιότητα του blog σου ζητώ συγνώμη. Δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω μπινελίκι στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τα όσα γράφω τα πιστεύω απόλυτα και η κατάθεση των σκέψεών μου ήταν από καρδιάς. Το ότι τον αποκάλεσα χαραμοφάη είναι κατά την γνώμη μου μια πραγματικότητα γιατί στίς αρχές και στα μέσα της δεκαετίας 80 όποιος έκανε το χόμπι του σε τόσο μικρή ηλικια (25 χρονών), το έκανε χάρη στα λεφτά του μπαμπά του. Δεν κόπιασε να περάσει πανελλαδικές ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ούτε πέρασε σε Νομική ή Ιατρική ή Πολυτεχνείο. Τον έστειλε ο πατέρας του σε κάποιο κολλέγιο για πλούσιους στην Αμερική όπου και πήρε ένα πτυχίο μάλλον στα οικονομικά. Μετά αν δεν κάνω λάθος ήρθε στην Ελλάδα και έγινε ραλλίστας. Δεν ξημερωνοβραδιαζότανε στο διάβασμα όπως άλλα παιδιά φτωχότερων και κατώτερων κοινωνικά τάξεων για να πάρουν το πτυχίο τους και να προκόψουν μέσα στην κοινωνία μας. Σαν οδηγός αγώνων αυτοκινήτων παρά τα super αμάξια που αγόρασε γιαυτόν ο πατέρας του (Audi quattro, Lancia Intergralle) δεν κατάφερε να κερδίσει ένα ράλλυ Ακρόπολις, την στιγμή που άλλοι ικανότατοι οδηγοί (Γιώργος Μοσχούς, Ιαβέρης) θερμοπαρακαλούσαν να βρεθεί κάποιος να τους υποστηρίξει σε θέματα αγοράς και συντήρησης αυτοκινήτων αγώνων ράλλυ. Λοιπόν τι άλλο να πώ γιαυτόν το χαρακτηρισμό που έκανα , που να τον προσδιορίζει καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Kai kati allo:

    To blog einai ena apo ta kalytera pu yparhun gia tus gnisious Panathinaikous!

    Min to halate me anaparagogi tis propagandas apo to Aneksartitoi Tziggeriakoi!

    Ena lamogio o Moraitis to ehei pu thelei na ginei Gontzos stin thesi tou Gontzou!

    Euharisto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Ase Taso min to psahneis!

    To paizei diporto o mbuhesakias!

    Nai men alla, gia na eglovisei tous anideous kai afeleis!

    Einai o metallagmenos Gontzos apo piso! Akoma kai stin Symahia trehei gia na mberdepsei kai na apoprosanatolisei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάσο κάνε μια βόλτα στο κυλικείο φίλων Τσάκα...δεν τα μπινελίκια που ακούω......και μετά βγάλε συμπέρασμα αν εγώ άφησα ποτέ να εννοηθεί πως ο Πρίγκιπας είναι λύση και θα απογειώσει τον Παναθηναϊκό!!! Σε πολλά άρθρα δικά μου και στο τονίζω αυτό....τα οποία έχουν δική μου υπογραφή....έχω μιλήσει για τις αλλοπρόσαλλες τακτικές των εκπροσώπων του....από τη μέρα που ζήτησε ο Αλαφούζος να δει τον ίδιο τον Πρίγκιπα και δεν εμφανίστηκε......απέριψα κάθε σκέψη πως αυτή η περίπτωση θα διαφέρει από τις προηγούμενες. Είχα γράψει τότε ένα άρθρο και άκουσα πολλά μπινελίκια αν επιτρέψουν τα παιδιά θα περάσει και σε παρακαλώ δες τα σχόλια και όχι τόσο το κείμενο...επίσης έγραψα πως αποσύρθηκε η όποια πρόταση...και πάλι έχω ακούσει μπινελίκια...οπότε το θεωρώ άδικο να κρίνομε για κάτι που εγώ δεν πιστεύω!!! (
    http://aneksartitoi-panathinaikoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7514.html 9/6 ΚΑΙ
    http://aneksartitoi-panathinaikoi.blogspot.gr/2012/06/faisal_8829.html 11/6) ΤΟ blog απλά "γεννήθηκε" εκείνη την περίοδο και αναγκαστικά ασχοληθήκαμε με το θέμα......την ίδια ώρα πολλά μμε δεν έκαναν καν μια αναφορά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Den kano reportaz re mbouhesa poses fores tha sto po!

    Tyhainei omos na ksero kapia pragmata apo mesa pou to afentiko su mazi me ton Gagatsi ehoun kanei ton kosmo ano kato gia na vrun

    to leak!

    Skase loipon kai synehise tin apopeira na ploutiseis grafontas aidies se varos tis omadas pairnontas ton mistho tis Katias!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρκετά ο Τζίγγερ , μας κούρασε πολύ , ήταν
    ένας άχρηστος χαραμοφάης δήθεν επιχειρηματίας που έπαιζε με τα λεφτά της
    οικογένειας του.

    Δεν θα έφευγε ποτέ, είχε τα χαρακτηριστικά του μονάρχη και του δικτάτορα, όμως
    η επιμονή του κόσμου, οι φασαρίες που γίνονται συνέχεια, το συλλαλητήριο των
    40000 παναθηναϊκών και τα συνθήματα που είχαν γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας
    τον εξανάγκασαν να φύγει.

    Η οικογένεια , πλην του Γιώργου που πραγματικά πρόσφερε πολλά στον Παναθηναϊκό,
    είχε αρνητική προσφορά στον Παναθηναϊκό.

    Ο ΙΒΒ απέτυχε σε όλα. Πρώτα δεν μπόρεσε σε κανένα επίπεδο να ανταγωνιστεί τον
    Κόκκαλη. Ο Παναθηναϊκός την τριετία 2002-2005 έχασε 3 πρωταθλήματα και έχασε
    μια από τις καλύτερες ομάδες που είχε στην ιστορία του, εφόσον ο ΙΒΒ εξανάγκασε
    τους περισσότερους παίκτες να φύγουν.

    Ο ΙΒΒ ξεκίνησε πολύ καλά το γήπεδο στη Λεωφόρο το 2001 κάνοντας ένα γηπεδάκι
    κουκλίστικο 17000 θεατών με αγωνιστικό χώρο εφάμμιλο του ΟΑΚΑ. Το 2006 όταν
    αποφάσισε να πάρει την ομάδα από την Λεωφόρο, δεν δημιούργησε ένα καινούργιο
    γήπεδο ή δεν εξέτασε τη λογική να κάνει επέκταση στη Λεωφόρο ώστε η ομάδα να
    έχει δικό της ιδιόκτητο γήπεδο με μεγαλύτερη χωρητικότητα θεατών από την ήδη
    υπάρχουσα.

    Με την δική του λογική έμπλεξε την ΠΑΕ και την δημιουργία γηπέδου με την
    εταιρεία που έκανε την ΓΗΠΕΛ. Σε αυτή την περίπτωση δεν εξέτασε διεξοδικά να δει
    αν θα υπήρχαν προβλήματα ή αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις ή κινήματα πολιτών
    για τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Δεν εξέτασε και δεν έλαβε υπόψην
    τις παγίδες που έστηναν ΜΜΕ φιλικά κείμενα προς τον Ολυμπιακό. Ζώντας σε μιά
    λογική μακαριότητας ότι όλα θα γίνουν όπως αυτός θα ήθελε, έπλεξε το γηπεδικό
    με διάφορα συμφέροντα επιχειρηματιών & Δήμου Αθηναίων, που μπορεί
    μελλοντικά να οδηγήσουν την ΠΑΕ στην κατάσταση που είναι η ΑΕΚ, δηλαδή να
    κατεδαφιστεί η Λεωφόρος χωρίς να δοθεί νέο γήπεδο στο Βοτανικό.

    Επιπλέον δεν μπόρεσε να συνεργαστεί σοβαρά και με θέληση στην πρώτη φάση της
    πολυμετοχικότητας με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες ώστε η ομάδα να δυναμώσει
    και στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο.

    Δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης καταστάσεων αυτό που έλεγε: Εγώ δεν ασχολούμαι
    με το παρασκήνιο. Βεβαίως και θα ασχοληθείς, αν θέλεις η ομάδα που έχεις και τα
    συμφέροντα που εκπροσωπείς να μην χάσουν. Δεν ζούμε σε κόσμο αγγέλων , πρέπει
    να πολεμήσουμε το παρασκήνιο και να το καταστρέψουμε. Αν όμως δεν ασχοληθούμε
    οι υπόλοιποι που ασχολούνται θα θεριέψουν και δε βάθος χρόνου δεν θα μπορείς να
    τους αντιμετωπίσεις όπως γίνονταν με τον Ολυμπιακό α τελευταία 15 χρόνια.

    Συμπερασματικά τι να απαριθμήσω γαυτόν τον άνθρωπο; Τα αρνητικά υπερισχύουν
    κατά πολύ των θετικών. Ελπίζω ότι ο κος Αλαφούζος θα βρει τον τρόπο να λύσει τα
    προηγούμενα προβλήματα που δημιούργησε με την νοοτροπία του ο ΙΒΒ, έτσι ώστε η
    ομάδα μας να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα (πρωταθλητής & κυπελλούχος) και να
    κάνει καλές πορείες στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κείμενο ανέβηκε (όπως έχουν ανέβει κι άλλα) ,γιατί είναι μια διαφορετική άποψη απο αυτές που ανεβαίνουν συνήθως.
    Ανέβηκε για να διαβαστεί ,γιατί δεν είναι μονοκόμματες προτάσεις "Τζίγγερ Θεέ" κτλ κτλ. Αναλύει ένα σκεπτικό ,που εμένα με βρίσκει αντίθετο. Δεν ανέβηκε για να ξεκινήσει μπινελίκι.


    ΥΣ: φίλε για τον γιο του Αργύρη ,αν θες στείλε ένα mail σχετικά με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xaxaxaxaxa...καλα μονο εσυ κανεις τετοια ρεπορταζ , μονο με τι κολοχαρτο σκουπιζεται ο φειζαλ δεν εβγαλες !χαχαχαχχαχαχα


    η νουρα ενηλικιωθηκε δε μας ειπες ?
    γιατι κρυβεις την αληθεια ? πες τα ολα ..ο κοσμος θελει να μαθει αν επιασε τα 18 το αρρωστακι η νουρα


    του αλλου του ειχε παρει ιπαντ , εσενα τι σου πηρε για να παπαγαλιζεις ?
    τελικα ποσοι μαζευτηκατε εκεινη τη μερα για να βαλετε μεσα τη δικηγορο ?
    ποσοι?
    και εχεις το θρασος να λες και για ψευτικα νικνειμ
    εκτοξευση ρεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά tap sut κάνε ρεπορταζ ποιοι εφαγαν εχτές και με ποιους και μετά κουβεντιάζουμε!!!!! Όταν λες αλήθειες δεν έχεις να φοβηθείς από κανέναν...όταν αραδιάζεις τις πίπες που λες εσύ...λογικό είναι να κρύβεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μας πεις τι είδους λαμογιές έχω κάνει εγώ και ποια είναι η σχέση μου με οποιονδήποτε μέτοχο του Παναθηναϊκού ??? Αυτά τα καραγκιοζιλίκια να ρίχνετε λάσπη σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από εσάς...σας κατατάσσει απλά στους γραφικούς και στους συκοφάντες!!!! Το παιχνιδάκι αυτό με 10 nickname σε 10 διαφορετικά blog της συκοφάντησης με αφήνει παγερά αδιάφορο.....όποιος έχει αρχίδια ας βγάλει για μένα το παραμικρό.....ονοματεπώνυμο έχω και είναι γνωστή η ταυτοτητά μου από τη μέρα που ξεκίνησα να γράφω την αποψή μου!!! Άλλοι κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα για να μην ανακαλύψουμε το ρόλο τους σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό και τα υπόγεια χρήματα μέσω εκβιασμών από blog και ομάδες στο facebook!!! Μη μολύνεις λοιπόν εσύ με την παρουσία σου το συγκεκριμένο blog που βγήκες να με κατηγορήσεις ,γιατί τα παιδιά που είναι εδώ δεν σου μοιάζουν!!! Ακόμα και αν διαφωνούμε είναι κύριοι σε αντίθεση με σένα ΝΑΥΤΗ του αεροπλανοφόρου....άντε τώρα να γράψεις τα ίδια και σε 5-6 forum με κάποιο από τα υπόλοιπα ψευδώνυμα που έχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι εγινε ρε μεγαλε ? βγαλαμε κανα αποκλειστικο για τον πριγκιπα ?
    σου δωσε ο βλασης καμια φωτο καινουργια και αυθορμητη να τρωει και να χεζει ο πριγκιπας?
    εχει αγωνια ο κοσμος ρε συ

    btw η νουρα ενηλικιωθηκε ? του αλ σαουντ του αφησε ο μπαμπας κανα χαρτζηλικι ?
    μη μας κρατας σε αγωνια !!! πες τα ολα
    η εκτοξευση δε μπορει να περιμενει , ανοιξτε την αμκ να μπει τωρα με ζεστα 300 εκατ
    εκτοξευση εκτοξευση εκτοξευση !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Ekso ta tsatsonia tou parkadorou apo auto to blog!

    Oute o Gontzos tolmise na kanei afieroma ston karkino, alla ta moutra su vrikan tropo na mas aradiasun ena soro syropia gia to afentiko su!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. exeis nickname to spiti sou?ekei poy gennithikes mazi me ta ypoloipa katakathia tis troympas??? Lamogio eisai kai fainesai.......tyxarpaste kai anwnyme tsatse!!!! Moraitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aeroplanofororo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Nai gios Argyri Mitsou!

    Oloi tin pesane ston Traki, alla autos itan telika!

    Theleis kai alles plirofories?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιος Αργύρη Μήτσου;
    Θες να στείλεις ένα mail;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλα ολα αυτα και θα δειξει το μελλον αν τι και πως


    το θεμα ειναι οτι στη συνειδηση του κοσμου εσυ και το μπλογκ σου ταυτιστηκατε τοσο πολυ με τα του πριγκιπα και γενικα με οποιον εφερνε ο τυχαρπαστος και απατεωνας μανατζερ απο την καβαλα ως μεσσια που ορθως χαρακτηριστηκατε ως τσατσοι πριγκιπολαγνοι κτλ


    δες τι εκανες λαθος ,γιατι πλεον δε χωρα αμφιβολια για την απατεωνια που πηγε να στηθει με τους αραβες, και παραδεξου το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΑΜΚ ήταν να ανοίξει από τον Μάιο και ακόμα δεν έχει ανοίξει.......άρα όντως είναι συκοφαντίες πως κάτι παίζει και δεν την άνοιξαν......Το ότι έχουμε λαϊκή βάση χωρίς ο κόσμος να έχει μετοχές...πάλι συκοφαντία δική μου είναι......το γεγονός πως θα μπορούσε να είναι ανοιχτή η ΑΜΚ (και γάμα τον Πρίγκιπα εγώ προσωπικά έχω γράψει από 6/6 πως εχει τελειώσει) και να βάλουν λεφτά οι φίλαθλοι ή επιφανείς οικονομικά Παναθηναϊκοί.....είναι συκοφαντία!!! Το γεγονός πως έχοντας τα 3/4 του εκλογικού σώματος του σωματείου ...μπορεί αύριο να αποφασιστεί η επιστροφή των μετοχών ή να πάνε στον ταδε μπροστινό του μπροστινού.....είναι δική μου συκοφαντία!!!! Δεν ξέρω αν μου προσδίδει κύρος φίλε μου η φάτσα μου...αλλά σίγουρα ο καθένας μπορεί να ξέρει ποιος μιλάει και τι σχέση μπορεί να έχει με κάποια διοικητικά συμφέροντα.......και εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα.....ούτε βρέθηκα ποτέ με κανέναν ,ούτε έχω επαγγελματική ή φιλική συνναλαγή!!! Σε αντίθεση με άλλους που δεν ξέρει κανείς αν όσα λένε τα λένε έχοντας το σκοπό τους.....και δεν μιλάω για εσένα Τάσο.....αλλά για πολλούς που το κάνουν!!!! όποιος αποδείξει λοιπόν δική μου συναλλαγή με οποιονδήποτε.......θα τον κάνω ΗΡΩΑ!!!! Και στο φινάλε δεν θα απολογηθώ ούτε απολογούμαι για το κείμενο κάποιου άλλου επειδή αναρτήθηκε στο δικό μας blog.......ας γράψει μια αγιογραφία του Βγενόπουλου ο τάπας και θα την ανεβάσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άστο ρε Τασούλη......αυτά να τα πείς σε κάναν άλλον.....εμείς απλά δεν θάψαμε το θεματάκι.....και ούτε θα το θάψουμε γιατί δεν έχουμε κανέναν συμφέρον να το θάψουμε......αναρωτήσου για αυτούς που ενώ 9 μήνες είχαν πρωτοσέλιδα....με την άφιξη του σωματείου....σταμάτησε να τους απασχολεί αν ανοίξει η ΑΜΚ ,αν για 4 χρόνια θα είσαι δευτερότριτος και γράφουν κάθε μέρα απογείωση με τον Παπε Σο και τον Μπαρμπαρούση!!!! Όταν θα αποδειχτεί η φούσκα και γυρίσουν οι μετοχές εκεί που ήταν.....ή πάνε εκεί που θελουν αφοιύ πρώτα έχει πληρώσει ο κόσμος τα χρέη......έλα να μου μιλήσεις!!! Μέχρι τότε αρκεστείτε σε συκοφαντίες.....διασκεδάζω αφάνταστα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. α καταλαβα ειναι παθολογικο το θεμα
    να σου πω τωρα ..η αμκ θα ανοιξει καποια στιγμη και εκει να δω εσενα και αυτους που σε εβαλαν τι θα λενε .....συκοφαντιες ετσι ???δεν ντρεπεσαι ρε?
    το μπλογκ σου ειναι ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ,ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΠΟΥΛΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΝΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ και μιλας για συκοφαντιες ?


    υγ το οτι εχεις βαλει τη φατσα σου , το ονομα σου και το παιδακι σου , μη νομιζεις οτι σε κανει μαγκα και σου προσθετει κυρος , θα πρεπει να ντρεπεσαι κυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Kai oso gia ta pseudonima mbuhesa, dystihos otan den eisai tsatsos tis poutano oikogeneias kai les ta pragmata opos ehoun

    mborei na eheis tin tyhi pu eihe o Yannis Koutsakis kai o ypeuthinos asfaleias tou Tzigger pu "autoktonise" me 2 sfaires sto kefali!

    http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:11 μ.μ.

    A, na min ksehaso kai ta krymmena Nitros pu etrehe o soferakos sto Acropolis kai o tsatsos stazei syropi apo tin poly touloumba!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:11 μ.μ.

    Yuk!

    Paraligo na kano emeto me ton typo pu zei se enan fantastiko kosmo, i einai tsatsos!

    Diavaste ena meros tis alitheias gia tin oikogeneia edo http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/h.html

    Kai o soferakos as syhornaei tin elleipsi kratous giati allios mazi me ton gio tu Argyri Mitsou kai ton Petro ton Kokkali tha eitan kleidomenoi ston Korydallo

    gia tin Malaysia!

    Autos o timios anthropos me to orama!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου