Τις σημαίες τις κρατάς. Με κάθε κόστος...


12 Ιουνίου 2012: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς χωρίζουν τους δρόμους τους μετά απο 13 χρόνια μοναδικών επιτευγμάτων και ανεπανάληπτων στιγμών ,λέγοντας "εις το επανιδείν".

13 Ioυλίου 2012: Η Fenerbahce/Ulker ανακοινώνει τον Μάϊκ Μπατίστ για έναν χρόνο και έτσι μπαίνει τέλος στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Φεύγει ως ο πιο πετυχημένος Αμερικάνος που πέρασε ποτέ απο το ΟΑΚΑ.

25 Ιουλίου 2012: Ο Σαρούνας Γιασκεβίτσιους επιστρέφει μετά απο εννιά χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Αποχωρεί απο τον Παναθηναϊκό και μπαίνει στις καρδιές του κόσμου. Στην ίδια γωνία με τους Βράνκοβιτς ,Μποντίρογκα.

Μέσα σε 1,5 μήνα ,φύγανε οι 3 απο τις 4 σημαίες της ομάδας ,με αποτέλεσμα να
γίνεται αντιληπτό σε όλους πλέον πως ο φετινός Παναθηναϊκός δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτόν των τελευταίων ετών. Και κάπου εδώ ξεκινάει η κριτική και οι απόψεις πέφτουν βροχή.

Θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να σταθεί στα πόδια του ,δηλαδή στο υψηλό επίπεδο που είναι τα τελευταία χρόνια;
Θα μπορέσει να ξεπεράσει ο κόσμος και η νέα ομάδα το "φάντασμα" του Ομπράντοβιτς που θα αιωρείται πάνω απο το ΟΑΚΑ;
Θα μπορέσει ο Διαμαντίδης να σηκώσει πλέον όλο το βάρος μόνος του ,χωρίς τους Μπατίστ και Σάρας;
Θα μπορέσουν τα νέα 5άρια να προσφέρουν την ασφάλεια που έδινε η παρουσία του Μάϊκ κάτω απο τα καλάθια;
Θα βρεθεί στο φετινό ρόστερ ο παίκτης που θα έχει τα @@ και την εμπειρία να πάρει μεγάλα ματς μόνος του όπως έκανε ο Σάρας;

Και αυτά είναι μόνο μερικά απο τα ερωτήματα που γεννιούνται με τις αποχωρήσεις των 3 μορφών απο τον Μπασκετικό Παναθηναϊκό. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό..

Ο Παναθηναϊκός -κατ'εμέ- θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα. Και πιθανότατα το κύπελλο. Και μπορεί να μας διαψεύσει ευχάριστα και να πάει ψηλά και στην Ευρώπη. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα ρε μάγκες..

Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια είχε μια μοναδική αίγλη. Την οποία έφεραν με τα χρήματα τους οι Γιαννακόπουλοι ,με τις επιτυχίες του ο Ζοτς και με την παρουσία τους στο παρκέ οι τόσοι παικταράδες.


Ο Μπατίστ όμως δεν είναι Ρέμπρατσα. Ο Σάρας δεν είναι Σισκάουσκας. Και οι τέσσερις τους ήταν και είναι top class παίκτες. Αλλά υπάρχει κάτι που θα διαφοροποιεί τους μεν με τους δε. Όπως ο Βράνκοβιτς δεν είναι Ράτζα και ο Μποντίρογκα ,Ντομινίκ.

Όλοι τους μας έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές και έχουν φέρει στην ομάδα Ευρωπαϊκά και πρωταθλήματα. Το θέμα είναι ότι κάποιοι περάσαν τις 4 γραμμές του παρκέ ,έγιναν ένα με τον κόσμο και αυτός τους έβαλε στην καρδιά του.


Θυμάστε το σοκ και την στεναχώρια όταν έγινε γνωστό πως ο Ντέγιαν ,θα αποτελούσε παρελθόν απο την ομάδα και θα συνέχιζε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα; Τόσο μεγάλη ,που ανάγκασε κάποιους να πάνε να στηθούν έξω απο το σπίτι του κάνοντας την απέλπιδα προσπάθεια να μείνει. Δεν θα κέρδιζαν κάτι ...ή μάλλον θα κέρδιζαν. Κι άλλες στιγμές με τον μεγάλο αυτό παίκτη που μέσα σε 4 χρόνια μας προσέφερε τόσες πολλές στιγμές.


Λίγα καλοκαίρια μετά και αφού είχε κλείσει ο κύκλος του με την Ισπανική ομάδα ,ο Ντέγιαν έψαχνε ομάδα και πολλοί ανέμεναν το "δώρο" των Γιαννακόπουλων. Ο Μποντίρογκα να ξαναφορέσει την πράσινη φανέλα και να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ,μπροστά στον κόσμο που δοξάστηκε.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ και η τελευταία φορά που φόρεσε την πράσινη φανέλα ήταν στο Σεφ (όπως και οι Μπατίστ-Σάρας) ,στον 2ο ημιτελικό του πρωταθλήματος. Και εκεί είναι που θέλω να καταλήξω. Ο Μπατίστ και ο Σάρας είναι οι παίκτες που επιβάλλεται (επιβαλλόταν πλέον... λογικά) να κλείσουν την καριέρα τους στον Παναθηναϊκό. Για τους ίδιους λόγους που έπρεπε και με τον Ντέγιαν. Δεν υπάρχει εξήγηση. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να συμβαίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και δεν βάζω μέσα τον Ζοτς ,γιατί -θέλω να- πιστεύω πως σύντομα θα τον ξαναδούμε στον πάγκο της ομάδας ,μαζί με τον Ιτούδη. Γιατί απλά κι αυτό έτσι πρέπει να γίνει...

Η ΚΑΕ έπρεπε να κρατήσει τον Μάϊκ και τον Σάρας ,αλλά αυτό ήταν σχεδόν αδύνατον απο την στιγμή που έφυγε ο Ζοτς. Έπρεπε να κρατήσει και τους 3 με κάθε κόστος ,γιατί εν τέλει αυτοί είναι (μαζί με τον Διαμαντίδη) που ανεβάζουν το πρεστίζ της ομάδας και την κάνουν πρώτο φαβορί για τα πάντα. Αυτό είναι η αίγλη. Αλλά δυστυχώς ,η διοίκηση άργησε...

Στο μπάσκετ πλέον ξεκινάει ένα νέο ταξίδι στο οποίο δε γίνεται να μην είμαστε συνεπιβάτες ,αλλά το παρελθόν είναι τόσο έντονο και δοξασμένο που ίσως και να μην μπορέσουμε ποτέ να το αφήσουμε για λίγο στην άκρη.


Σχόλια

  1. Ο Καραγκούνης δηλαδή που έφυγε το 2003 για την Ίντερ και ήταν κι αυτός ένας άσημος παίκτης που στον Σύλλογο έγινε παικτάρα και έφτιαξε όνομα ,τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημαια μεγαλε ηταν ο ΑΛΒΕΡΤΗΣ, Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ! Αντι να γραψεις ενα αρθρο για τον Καρα αποκαλεις σημαια τον καθε μισθοφορο? Αν ηταν σημαια ο αγαπητος μας Μαικ τωρα που τον χρειαζεται περισσοτερο απο ποτε ο συλλογος που τον εκανε παικταρα απο ενα ασημο παικτακι που ητανε δεν θα λιποτακτουσε. Μην πεις οτι δεν του εκαναν καλη προσφορα γιατι ενα εκατομυριο σε 36χρονο ειναι υπερβολικο ποσο!! Ο Σαρας σε ολες τις ομαδες που αγωνιστηκε εδωσε το ειναι του, δεν θα τον πουμε και σημαια!! Οσον αφορα την ομαδα εκανε προσθηκες πρωτης επιλογης :Σοφο,Πανκο, Ουκιτς,Μπραμος. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ παρεμεινε οποτε με ακομη 2 καλες προσθηκες και παραμονη Περπερογλου η ομαδα θα ειναι εκει!! Μην ξεχνας το βαρος αυτης της εξαστερης φανελας!! Παρεπιπτοντως λιγακι σεβασμος στους Γιαννακοπουλλους που μας εδωσαν τοσες χαρες ολα αυτα τα χρονια και κρατησαν ψηλα τη πρασινη σημαια δεν βλαπτει!! Οποιος δεν πιστευει ας μην ασχολειται! Τωρα θα δουμε τους πραγματικους ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ! Στις χαρες και στις λυπες μαζι , μοναχα ΠΑΟ εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Μαικ φιλε σου ειπα 2 φορες το ιδιο πραγμα με διαφορετικη διατυπωση. Η ουσια ειναι οτι εφυγε εκει που τον χρειαζοταν η ομαδα.. Μισθοφορος ισως να ηταν βαρια εκφραση αλλα σιγουρα σημαια δεν ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mόνος σου τα έγραψες φιλε:


    αποκαλεις σημαια τον καθε μισθοφορο? Αν ηταν σημαια ο αγαπητος μας Μαικ τωρα που τον χρειαζεται περισσοτερο απο ποτε ο συλλογος που τον εκανε παικταρα απο ενα ασημο παικτακι που ητανε δεν θα λιποτακτουσε.



    και μετά...


    η τριτη κατηγορια ( Σαρας,Μπατιστ) αυτοι που εφυγαν γιατι δεν πιστεψαν στη αλλαγη που γινεται στην ομαδα.



    Τελικά ο Μάϊκ είναι μισθοφόρος ή όχι;


    Ο καθένας έχει την άποψη του για τους πάντες. Έτσι έχω την δικιά μου και για τον Αλβέρτη και για τον Κάρα. Αλλά σεβόμενος την προσφορά τους και ότι δεν φόρεσαν άλλη φανέλα ελληνικής ομάδας ,την κρατάω για την πάρτη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και με αφορμή το σχόλιό σου, μετά από "τέντωμα", το έγραψα και πάει σε όλη αυτή τη νέα λογική της 'νέας προσπάθειας' της πανάθας, σε αυτήν τη γαυροποιημένη καφρίλα που δε ξανάγινε, να λοιδωρούνται οι ήρωες των 6 αστεριών επειδή "δε βγαίνουν τα σπόρια" τού επενδυτή. Εσύ σαν ευγενής καλά έκανες και απάντησες. Δεν τίθεται θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο καθενας εχει την αποψη του. Οσον αφορα τον Καρα τον μεταχειριστηκε πολυ ακομψα ο Φερειρα. Οποτε τον εβαζε στο γηπεδο αποδυκνειε οτι αξιζε περισσοτερο χρονο συμμετοχης. Οποιος ποδοσφαιριστης της αξιας του Καραγκουνη θα αντιδρουσε. Μην ξεχνας στο ματςπροπερσι ο οποιο θα συμπληρωνε 100 ευρωπαικες συμμετοχες που δεν τον χρησιμοποιησε ουτε ενα λεπτο τιμης ενεκεν.Παικτες σαν τον Καραγκουνη απο τα σπλαχνα της ομαδας που να τα δινουν ολα για τη φανελα δεν θα ξαναδουμε.. Μακαρι να βγω ψευτης.
    Οσο για το μπασκετ τους χωριζω σε 3 κατηγοριες αυτους που εφυγαν. Η πρωτη κατηγορια ειναι οι παικτες που εφυγαν για τα χρηματα (Σατο, Καλαθης , Καιμακογλου) ( ο μονος που δικαιολογω ειναι ο Καιμακογλου ) η δευτερη κατηγορια ( Σμιθ, Λογκαν , Βουγιουκας) τους οποιους αφησαμε να φυγουν και η τριτη κατηγορια ( Σαρας,Μπατιστ) αυτοι που εφυγαν γιατι δεν πιστεψαν στη αλλαγη που γινεται στην ομαδα. Θα ημουν ψευτης αν ελεγα πως δεν στεναχωρεθηκα κυριως με τη φυγη του Σαρας που ηταν απο τους αγαπημενους μου αλλα ειμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ! Οφειλουμε να γινουμε ασπιδα στην ομαδα που εδω και 16 χρονια μας κανει περηφανους. Νικ ειμαι Ελληνοκυπριος, κατοικος Κυπρου , μελος της Θυρας 13 Λεμεσου η οποια ανηκει στον Ενιαιο Φορεα και δεν εχω καμια σχεση με κανενα. Απλα εχω την αποψη μου ως οπαδος αυτης της μεγαλης ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  7. ειχε φτυσει και ενα παιδακι που του ζητησε αυτογραφο ρε μου το ειχε πει ο νικος ο ρουκετας
    ηταν και υπερ των γενοσημων και παλιοκουμουνι μου πε
    δεν ταιζει ουτε τα περιστερια στο συνταγμα και δεν εδινε νερο στα αδεσποτα
    του διναμε 300 χιλιαρικα σε εποχες δντ , ξερεις ποσα σπιτια αγοραζεις με τοσα λεφτα ε αχαριστε ?????
    πειναει ο κοσμος ρε
    ουστ ρε , εβγαινε και τα βραδια και επινε , ευτυχως που εφυγε να λες δεν εδινε και μπουρμπουαρ
    αντε παμε για αλλα , τρελαθηκε ο προεδρος ρεεεεεε νικοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προφανως φιλε διαβαζεις σπορντει και τα απογευματα ακους σπορφμ !
    σωστα ?


    ετσι λοιπον να σε πληροφορησω οτι ο καρα που λες , ειναι σημαια μονο της εθνικης ειναι και του εαυτου του,
    στον Παναθηναικο δεν μπορει να προσφερει τιποτα πλεον και το μονο που κανει ειναι να ριχνει προπονητες ( τεν κατε και παραλιγο φετος φερειρα ) και να απαιτει με υφος τσιφλικα εγγυημενο χρονο συμμετοχης εκβιαζοντας την ομαδα .Επισης το οτι ολα τα αρδακια σκιζουν τα πτυχια τους για τη χρησιμοτητα του με κανει να υποπτευομαι ρουφιανιες των αποδυτηριων και εσωτερικα μπαχαλα απο τον συγκεκριμενο που δε χρειαζεται να επεκταθουμε μη γινουμε και εμπαθεις ! Ασε λοιπον τις υποδειξεις !


    τωρα για το μπασκετ , η σημερινη φυγη του σαρας που επαιρνε δεν επαιρνε 300 χιλιαρικα ( αστειο ποσο δηλαδη) δειχνει οτι μονο οικονομικο δεν ειναι το προβλημα των παιχτων που εφυγαν , αλλα εχει ονοματεπωνυμο
    ασε λοιπον τα περι μισθοφορων!Η φανελα φιλε οσο βαρια και να ειναι απο μονη της δεν κανει τιποτα γνωστο αυτο , και ασε για κανεναν αλλον τα παναθηναικομετρα




    υγ. Μακαρι να τα σαρωσουμε ολα φετος και ας μας πουν και μαλακες εμας που υποτιθεται ημαστε κακοπροαιρετοι και κανουμε κριτικη στα παντα

    υγ. τον σεβασμο τον κερδιζεις και να ξερεις δεν ειναι για παντα και ουτε εχουμε υπογραψει κανα συμβολαιο φιλος με κανεναν


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ουυυυ μισθοφόρε, φραγκοφονιά, παλιοχαρακτήρα Σάρας. † 666... † Στον αγύριστο παικτάκι του χαμού, ψευτοσημαία, ανήθικε, 36χρονε εκατομμυριούχε, 3ης διαλογής ανθέλληνα... Στις χαρές του προέδρου μαζί, μονάχα Καφρίλα εσύ! Ανά λέξη πληρώστε με γιατί έχω να πάω και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μία πρόταση μόνο, ότι τον Ζοτς θα τον ξαναδούμε στην ομάδα, αρκεί για να ξεπλύνει όλα τα υπόλοιπα σκ*τά που ζει η πανάθα. Αλλά και αυτό μου φαίνεται τόσο απαισιόδοξο όσο όλη η περιγραφή τού κειμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου