Οι 6 υποσχέσεις που δεν τήρησαν ποτέ οι Βαρδινογιάννηδες!


ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη κλείνει σήμερα 33 χρόνια στο τιμόνι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η στιγμή της αποχώρησής τους πλησιάζει (τουλάχιστον όσον αφορά το μετοχολόγιο) και μαζί έφτασε και η πικρή ώρα του απολογισμού.

Το GreenZone.gr φέρνει στην επιφάνεια την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 19ης Ιουλίου 1979, στην οποία καταγράφονται οι νέοι στόχοι του Συλλόγου.


«Σαν μία υπόσχεση, σαν ένα συμβόλαιο τιμής», γράφει στην ανακοίνωσή του το νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ένα συμβόλαιο τιμής που η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν τίμησε ποτέ. Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πιο πρόσφατες.

«Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της υπό σύστασης ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασής του, έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Να απευθυνθεί όχι μόνο στους μετόχους, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της πλατιάς μάζας των φιλάθλων του, που τόσο συγκινητικά προστρέξανε στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ΜΕΓΑΛΟΥ Παναθηναϊκού. 


Θεωρήσαμε αναγκαίο, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κάνουμε γνωστές σε όλο το φίλαθλο κόσμο τις προθέσεις μας που είναι “σαν μία υπόσχεση, σαν ένα συμβόλαιο τιμής”. Και για να μην μακρηγορούμε, πρέπει να πούμε, με όλη τη συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε, ότι σκοπός και στόχος μας είναι:

α) Η αναβίωση του Παναθηναϊκού των 70 χρόνων. Και όχι μόνο αυτό, η δημιουργία, παράλληλα, ενός νέου πανίσχυρου ποδοσφαιρικού οργανισμού, ικανού για νέα, σπουδαία επιτεύγματα και επανάληψη νέων “Γουέμπλεϊ”. Θέλουμε να πούμε σε όλους, τους αμέτρητους φίλους του Παναθηναϊκου, πως επιδίωξή μας είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, αλλά και η σε βάθος καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού, επειδή πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη, είναι επιτακτική ανάγκη η συνύπαρξη αυτών των δύο αρχών.

Σημείωση GreenZone: Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτάσει σε νέο Γουέμπλεϊ, πλησίασε όμως στο θαύμα τέσσερις φορές. Οι ομάδες αυτές δεν ενισχύθηκαν για να γίνει η υπέρβαση. Αντιθέτως, με αποκορύφωμα τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, πολεμήθηκαν και διαλύθηκαν με άκομψο τρόπο. Όσον αφορά την «καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού», απλώς να σημειώσουμε πως η ΠΑΕ χρωστάει ακόμα και σήμερα χρήματα στον Ερασιτέχνη που είναι υπό κατάρρευση. Νοπές είναι ακόμα οι μνήμες της διαμάχης Βαρδινογιάννηδων - Γιαννακόπουλων, για το ίδιο ζήτημα, με αποτέλεσμα να φτάσουν μισό βήμα από τα δικαστήρια.

β) Σκοπεύουμε να διαχειριστούμε τα χρήματα του κόσμου του Παναθηναϊκού, είτε είναι εισιτήριο είτε μετοχές, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προχωρήσουμε με σύνεση πάντα και προγραμματισμό και ποτέ αυτοσχεδιάζοντας γιατί επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Παναθηναϊκό όχι μόνο για άλλα 70 χρόνια, αλλά πολύ περισσότερα. 

Σημείωση GreenZone: Ο Παναθηναϊκός εν έτη 2012 βρίσκεται σε τρισάθλια κατάσταση εξαιτίας (και) των χειρισμών της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Δεν έχει γήπεδο και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα αποκτήσει, δεν έχει ιδιόκτητο προπονητήριο (αντιθέτως οι «πράσινοι» πληρώνουν 1 εκατομμύριο τον χρόνο για το ενοίκιο της Παιανίας), δεν έχει ούτε καν γραφεία που να ανήκουν στην ΠΑΕ. 

γ) Ζητάμε τη συμπαράσταση όλου του κόσμου, όλων των φιλάθλων μας, που είναι πάντα η κινητήρια δύναμη, η πηγή κάθε ενεργητικότητας. Και με την ευκαιρία πρέπει να τονίσουμε ότι στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν πλέον παρατάξεις. Κυριαρχεί μόνο η ενότητα, που θα στέκεται πάνω από τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Είμαστε όλοι μία οικογένεια, η οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Σημείωση GreenZone: Η ενότητα εξαφανίστηκε, όταν η διοίκηση του Παναθηναϊκού σταμάτησε να λειτουργεί προς όφελος του συλλόγου. Οι φίλαθλοι «που είναι πάντα η κινητήρια δύναμη, η πηγή κάθε ενεργητικότητας» απέδειξαν την αποστροφή τους προς την οικογένεια που έχει τα κλειδιά του Τριφυλλιού, όταν πριν από 4 χρόνια κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους. 


δ) Θα αγωνιστούμε και θα πολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας για έντιμο και μόνο πρωταθλητισμό. Θα βοηθήσουμε όλες τις αθλητικές αρχές, επειδή μία από τις άμεσες επιδιώξεις μας είναι η εξυγίανση, η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σημείωση GreenZone: Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου ως ένας από τους πλέον βρώμικους παγκοσμίως αθλητικούς χώρους. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην συμμετείχε σε «Παράγκες» και στη διαφθορά, ωστόσο φέρνει εξίσου σημαντικό μερίδιο ευθύνης αφού ποτέ δεν «αγωνίστηκε και πολέμησε με όλες τις δυνάμεις του για έντιμο και μόνο πρωταθλητισμό». Πόσο μάλλον όταν ο Παναθηναϊκός είναι ο ζημιωμένος και από αυτόν κλέβονταν με απίθανους τρόπους το ένα πρωτάθλημα πίσω από το άλλο. 

ε) Για τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ πρέπει να πούμε τούτο μόνο. Ο Παναθηναϊκός θα σέβεται τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, όμως, θα απαιτήσει να σέβονται και εκείνοι τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία της Παναθηναϊκός ΠΑΕ, όσον αφορά την αγωνιστική πλευρά και να είναι συνεπείς, με όλη τη σημασία που έχει η λέξη, στις υποχρεώσεις τους.

Σημείωση GreenZone: Δεκάδες παίχτες που σεβάστηκαν όσο λίγοι τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος, έφυγαν απογοητευμένοι, με τη στάμπα του loser στο κούτελο, επειδή ποτέ η διοίκηση δεν προστάτευσε τον ιδρώτα τους. Αποκορύφωμα η ομάδα της Ριζούπολης, αλλά φυσικά και πιο πρόσφατες περιπτώσεις, όπως των «σταρ» Σισέ και Ζιλμπέρτο ή του αγαπημένου της κερκίδας Σωτήρη Νίνη.

στ) Τέλος, θέλουμε να απευθύνουμε φιλικό χαιρετισμό σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τα οποία επιθυμούμε να συνεργαστούμε επειδή πίστη και πεποίθησή μας είναι πως ο διάλογος φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα. Δεχόμαστε κάθε καλόπιστη κριτική, γιατί αυτή πάνω απ’ όλα είναι εποικοδομητική και ωφέλιμη.

Σημείωση GreenZone: Μία λέξη μόνο τα λέει όλα: MediaWatch. Η ντροπιαστική απόφαση να ελέγχονται όλα τα μέσα ενημέρωσης, από εφημερίδες, μέχρι και blogs στο ίντερνετ και να «πολεμούνται» οι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι που δεν συμπορεύονται με την «γραμμή» που έδιναν φιλικοί προς την οικογένεια δημοσιογράφοι και «πράσινες πύλες».

Σχόλια