Εναν De Rossi στην Παιανία...


Kάποιοι βλέποντας το τίτλο μπορεί να παρεξευντείτε ! Όχι δεν επιθυμώ να σας παραπλανήσω με τη μεταγραφή ( όνειρο θερινής νυκτός ) του Ρωμαίου άσου στην ομάδα μας ... Στόχος αυτού του κειμένου είναι να μιλήσουμε λίγο για μπαλίτσα, να θυμηθούμε οτι στην ομάδα πέρα από Πρίγκιπες  - Αλ- Αφούζους έχουμε και αγωνιστικά..


Ομοιότητες Εθνικής Ιταλίας με ..

 Παρακολουθώντας το ΕURO και συγκεκριμένα τον αγώνα της Ιταλίας με την Ισπανία δε μπορούσα να μη θαυμάσω το ποδόσφαιρο που τείνει να ξεχαστεί και προσωπικά είναι η αδυναμία μου ! Οι Ιταλοί παρατάχτηκαν με το παλιό 5-3-2 με τον Ντε Ρόσι να παίζει λίμπερο ,δίπλα του και κάπως πιο μπροστά τους Κιελίνι - Μπονούτσι μπακ χαφ τους Τζακερίνι, Μπάτζιο , τρεις κεντρικούς χαφ με τον Πίρλο οργανωτή , δύο κόφτες Μαρκίσιο Μόττα και δύο προωθημένους τον Καζάνο και τον Μπαλοτέλι.

 Σας θυμίζει κάτι ?? Εμένα πάντως μου θύμισε ..
Κωσταντίνου Λυμπερόπουλου ή Βλάοβιτς μπροστά .. ( η αν θέλετε Μανωλάκη - Κωσταντίνου ) πιο πίσω Μπασινά Καραγκούνη Μικαέλσεν ! Μπακ χαφ τον Φύσσα η τον Ολιβάρεζ και τον Σάριτς ή τον Γιούρκα! Στην άμυνα τον Γιάννη τον Γκούμα τον Κυργιάκο
και τον Χένρικσεν
. Η αξεχάστη ομαδάρα του Σέρχιο Μαρκαριάν ! Μετά από αυτό το flash - back στο παρελθόν γυρνάμε πάλι στην Εθνική Ιταλίας !

 Οι Ιταλοί είναι μια ομάδα με ποδοσφαιρική κουλτούρα και το 5-3-2 το Ιταλικό κατενάτσιο είναι "εφεύρεση τους" ! Με το ποδόσφαιρο να έχει πιάσει κορυφή εμπορευματοποιησής ή αν θέλετε και πάτο ,..το 4-6-0 έχει γίνει τυφλοσούρτης..σε προσπάθεια όλων να γίνουνε Μπαρτσελόνα , οι Ιταλοί κάνανε την επαναστάση τους δείχνοντας τον άλλο δρόμο . Αρκετές Ιταλικές ομάδες γυρνάνε στα παλιά 5-3-2 που πλέον περισσότερο μοιάζουνε με "εξελιγμένα" 3-5-2 . Δείτε τη Γιουβέντους που τέλειωσε το πρωτάθλημα της αήττητη τη Νάπολι που έκανε φοβερά ματς στο champions league φέτος . Με τη σειρά μας ως Ελλάδα αν θέλουμε να μοιάσουμε κάποιον ..ποτέ δε θα μοιάσουμε τους Ισπανούς και το ποδοσφαίρο τους. Δε μας ταιριάζει δεν εχουμε και τοσο ποιοτικους παιχτες αλλωστε ! Εξάλλου τις επιτυχίες του ο Παναθηναικός στην Ευρώπη τις έκανε με αυτό το σύστημα και με αυτή
τη νοοτροπία το ίδιο έκανε και η Εθνική Ελλάδος του Ρεχάγκελ !

Δυστυχώς ο Παναθηναικός μέχρι το 2004 περίπου το πήγαινε εξαιρετικά στην Ευρώπη , αφήστε που στην Ελλάδα δε τον άφηναν !..Δυστυχώς τα μέσα πουλώντας μιζέρια στους Παναθηναικούς δήθεν για τσούκου τσούκου μπολ .. ανάγκασαν τη διοίκηση του Παναθηναικού να αλλάξει ρώτα .Προσπαθήσαμε να μιμηθούμε τον Ολυμπιακό και να παίξουμε " επιθετικό ποδόσφαιρο ". Προσπαθήσαμε να φέρουμε ξεζουμισμένους παίκτες στην ομάδα για να μας μάθουνε επιθετικό ποδόσφαιρο..Γινανε πολλά λάθη με αποχωρήσεις σημαντικών παιχτών ενώ και ο μεταγραφικός πήχης έπεσε τρομερά..

 Προπονητές και συστήματα στον Παναθηναικό 

 Δε θα ξεχάσω..μια σειρά προπονητών να προσπαθούνε να αλλάξουνε τον και καλά αποτυχημένο Παναθηναικό !! Ακόμα και ο Σάντος..( που λατρεύει το αμυντικό ποδόσφαιρο με αντεπιθέσεις ! ) είχε αναγκαστεί από τη διοίκηση να πει οτι θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο ! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα
να χάσει τρια παιχνίδια μαζέμενα τρώγωντας πολλά γκολ και να φύγει κακήν κακώς..Στη συνέχεια ήρθανε και άλλοι μάγοι με τα δώρα..Μαλεζάνι - Μπάκε - Πεσέιρο υποσχόμενοι και αυτοί επιθετικό ποδόσφαιρο ! Ο Μπάκε ήταν ο χειρότερος προπονητής που ήρθε στην ομάδα ..Ο Μαλεζάνι ενώ ήταν καλός προπονητής ( στην Ελλάδα βέβαια τον φάγαμε κ αυτόν ) δε κατάφερε να πετύχει με ένα ροστερ περιορισμένης αξίας ..Ο Πεσέιρο ευτυχώς κατάλαβε..τις παγίδες του " επιθετικού ποδοσφαίρου ." και αν τον άφηναν θα έπαιρνε πρωτάθλημα ..ενώ και στην Ευρώπη δε τα πήγε και άσχημα..( αποκλεισμό απο Ρειντζερς με διπλές ισοπαλίες..η Ρειντζερς έφτασε μετέπειτα τελικό..)Τέλος ο Τεν Κάτε στα πρώτα παιχνίδια προσπάθησε να παίξει και αυτός ανοιχτά..με αποτέλεσμα ήττες από αρκετές ομάδες στην Ευρώπη( Ανόρθωση ..Σπάρτα Πραγας) .Ευτυχώς επειδή ήταν γάτα στα συστήματα και στην τακτική ( στις σχέσεις του με τους παίκτες βέβαια ήταν κάκιστος) κατάλαβε όμως και αυτός οτι με επιθετικό ποδόσφαιρο ..δε πάμε πουθένα ! Έτσι έφτιαξε το σύστημα " Χριστουγεννιάτικο δένδρο "( 4-3( Ζιλμπέρτο- Τζιώλης-Σιμάο) -2-1) άλωσε τη Βέρντερ και με το 5-3-2 και τον Γιάννη Γκούμα..λίμπερο αλωσε και την Ιντερ του Μουρίνιο..Ύστερα και με εξαίρεση τα δύο ψυχωμένα διπλά στη Ρώμη ( περισσότερο διπλά λόγου Σισέ - Νίνη και όχι ομαδικής δουλειάς ) ..η ομάδα τη
τελευταία διετία στην Ευρώπη είναι αγνώριστη..Πολλές σφαλιάρες πέρυσι στο champions league..

 Ο Φερέιρα

 Και έρχεται ο Φερέιρα με τα πολλα ελαφρυντικά του , αφού του κάνουν τις μεταγραφές τελευταία στιγμή ενώ και το κλίμα στην ομάδα είναι το χειρότερο..,παρουσιάζει μια ομάδα καλή επιθετικά αλλά με την άμυνα να μπάζει και η ομάδα κάνει τη χειρότερη χρονιά της στην Ευρώπη . ( ήττες με Οντενσε 3-4..και Μακάμπι είναι χαρακτηριστικές..).Μπορεί κάποιος να σκεφτεί τώρα οτι ..φέτος και πέρυσι πήγαμε χάλια στην Ευρώπη και φθαίνε οι παίκτες.. μόνο .Ναι παιδιά σίγουρα φθαίνει και οι παίκτες..αλλά δείτε και τα διπλά σε Ρώμη και Βερντερ οτι γίναν με περίπου τους ίδιους παίκτες..Για τον Φερέιρα βέβαια πρέπει να σημειωθεί ο πολύ καλός γύρος που έκανε μετά δειχνοντας οτι είναι ποιοτικος προπονητής. Η προιστορία δειχνει οτι το 4 - 3 - 3 του Φερέιρα  ή αν θέλετε το 4 - 6 - 0  στην Ευρώπη για εμας είναι καταδικασμένο να αποτύχει όπως και όλα τα πιο επιθετικά συστήματα..Αν σκεφτούμε οτι θα παίξουμε τις προκρίσεις απέναντι σε ομάδες είτε ισάξιες είτε ανώτερες από εμάς είναι μονόδρομος να κοιτάξουμε να οχυρώσουμε την άμυνα μας ..Αυτό μου θύμισαν οι Ιταλοί οι οποίοι δείξανε τον τρόπο !




Τι υλικά χρειάζονται για να φτιάξεις μια καλή ομάδα ?

 Υλικά για να φτιάξεις ..κατι που θυμίζει Εθνική Ιταλίας .. ή αν θέλετε Παναθηναικό 2000 - 2004 θα πει κάποιος δεν είναι εύκολο να βρεθούνε..Ας σκεφτούμε παιδιά οτι οι μισοί από αυτούς τους παίκτες ( Γκούμας - Φύσσας - Γιούρκας - Κυργιάκος - Μικάλσεν - Χένρικσεν - Ολιβάρεζ - Μπασινάς
- Καραγκούνης
) ήταν προιόντα της ακαδημίας και οι άλλοι μισοί φθηνές μεταγραφές επιτυχημένου scouting τότε ίσως να έχουμε ευκαιρία να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο φέτος παρά τις πολλες αντιξοότητες και δυσκολίες που περνάμε σήμερα ως χώρα και ως ομάδα κατ επέκταση..

 Όταν η ομάδα Κ-20 έχει φθάσει να σηκώνει το πρωτάθλημα όταν 6 παίκτες από αυτήν ανήκουνε στην U -19 Εθνική Ελλάδος όπως επισήμανα σε προηγούμενο άρθρο μου http://www.panathinaikos-press.com/2012/06/euro-2012-uro-u-19.html ε τότε..είναι ΑΜΑΡΤΙΑ να μην ανεβάσεις 7-8 από αυτούς..Και οχι απλά να τους ανεβάσεις για να ξεκουράζουν τους " βασικούς " αλλά πραγματικά να τους πιστέψεις και να τους χρίσεις βασικούς ! Τι να μου πει πχ εμένα οτι πέρυσι ο Λαγός ο Φουρλάνος παίξανε κάποια λεπτά ..Ωραία κάτι είναι κι αυτό απο το τπτ , αλλά για να τους δούμε και για να μας δείξουνε και αυτοί τι αξίζουνε πρέπει να πάρουνε σημαντικό χρόνο ..

  • Νέους παίκτες με θέληση για διάκριση. Βάλτε ένα tick για παικτες απο ακαδημία!Προτεραιότητα αν δούμε ποιοι παίξανε λίγο φέτος στη πρώτη ομάδα και ποιοι υπογράψαν επαγγελματικά συμβόλαια φένεται να δίνεται στους( Μαυρία , Κουσίδη , Λαγό , Φουρλάνο , Καπίνο ) ενώ λέγεται πως θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και οι Τριανταφυλλόπουλος Χουχούμης..Δυστυχώς για επιθετικό μέχρι τώρα δεν προβλέπεται να ανέβει κάποιος από την ομάδα Κ-20..
  • Ξένοι παίχτες εργαλεία που μπορεί να μην είναι και παιχταράδες αλλά κάνουν τη δουλειά τους..( Σαριέγκι ( λέγεται οτι τον θέλει ο Φερέιρα, προσωπικά πιστεύω οτι δεν κάνει!),Βιτόλο - Ζεκά  - Τοτσέ.). Με τον Φερέιρα να κοιτάει να φέρει και άλλους παίχτες στυλ Ζεκά
  • Ελληνικό κορμό ( Καρνέζης, Μαρίνος, Λάζαρος..Βύντρα..Σπυρόπουλος< αν μείνει> )εδώ κατά τη γνώμη μου θέλουμε ενίσχυση..( Καλές επιλογές απο Ελλάδα είναι οι Σκόνδρας- Βασιλακάκης)
  • Παίχτες με προσωπικότητα - ( Μπουμσονγκ - Καραγκούνης - Κατσουράνης- Λετο ) . Αν σκεφτούμε οτι Καρα - Κατσουρ Μπουμσονγκ είναι όλοι 32 plus και αμφίβολο αν θα μείνουνε λόγο κυρίως κακών οικονομικών..και τον Λέτο να είναι αμφιβόλος για τη μισή χρονιά λόγο χειρουργείου ! Ε.. εδώ θα έχουμε πρόβλημα..

Σημείωση για τα "υλικά"..Παίρνω ως δεδομένο τις αποχωρήσεις των Καντέ, Γιούρκα ,Νινη, Πετρόπουλου , Πλεσι , Κλέιτον, Σιμαο , Μπιάρσμιρ , Ιωαννίδη..και τη δύσκολη παραμονή Κουινσι.



Οι μεταγραφές..

Τώρα τι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν για μεταγραφές..αν συνυπολογίσουμε οτι η ομάδα θα πιστέψει στα δικά της παιδιά..τότε μάλλον πάμε με

Προτεραιότητα σε .
  1. Ένα σεντερ μπακ.. ( με παραμονή Μπουμσονγκ )
  2. Δύο κεντρικά χαφ ( ενα πιο αμυντικογενές ενα πιο επιθετικόγενες ) 
  3. Έναν ή δύο επιθετικούς εαν ο παιχταράς Λέτο δεν είναι καλά..
Οδηγίες προς τους παίχτες..

Για να δικαιολογήσω και την αρχική φωτογραφία αλλά και το τίτλο!Η φωτογραφία είναι από το tatoo του Danielle De Rossi ! Αυτό πρέπει να έχετε στο μυαλό σας μάγκες για του χρόνου.
Να τιμήσετε τη φανέλα και για τους αντιπάλους μας τα  λέει όλα η photo ..

Σχόλια

  1. είσαι μάγκας, βλέπεις μπάλα, τα ίδια φωνάζουμε χρόνια τώρα συν το ότι η ομάδα πρέπει να παίζει με δεκάρι, ,Δομάζος, Μπουμπλής έχουν αφήσει σημάδια ανεξίτηλα, από τα καλύτερα που διάβασα τον τελευταίο καιρό και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου