O Φερέιρα τα παίρνει όλα επάνω του!

Ένα ενδιαφέρον άρθρο απο τους αντικειμενικούς υποστηρικτές του γαύρου σχετικά με τις μέχρι τώρα μεταγραφικές επιλογές του Φερέιρα...




Είναι φανερό ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού ξεκινά και τελειώνει στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Ο Πορτογάλος δεν είναι απλά αυτός που διαλέγει, αλλά ο μοναδικός που διαλέγει και αποφασίζει για το ποιος θα φορά την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν.
Σε γενικές γραμμές αυτό είναι θετικό, αφού ο προπονητής σίγουρα έχει ένα πλάνο στο μυαλό του για τον τρόπο που θέλει να παίξει η ομάδα και το έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή.
Για μία ακόμη φορά είναι φανερό ότι το πρώτο πράγμα που τσεκάρει ο Φερέιρα στους παίκτες που θέλει είναι πρώτα η έκρηξη και μετά η ταχύτητα. Και αυτό είναι και το πιο σημαντικό κριτήριο για τις επιλογές του. Ανεξάρτητα από το αν θα βγουν ή όχι και το πόσο ποιοτικοί ή όχι είναι οι παίκτες που επιλέγει ο Φερέιρα, το σίγουρο είναι ότι είναι γρήγοροι ή τουλάχιστον στα πρώτα μέτρα πολύ εκρηκτικοί.
Επίσης, είναι σίγουρο ότι μέχρι στιγμής οι επιλογές είναι με το ελάχιστο δυνατό κόστος, αφού μιλάμε για ποδοσφαιριστές δανεικούς με σχετικά χαμηλά συμβόλαια. Επίσης είναι φανερό ότι γίνεται μία προσπάθεια να είναι και νεαροί σε ηλικία, κάτι που ισχύει τόσο στην περίπτωση του Μπαρμπαρούση, όσο και στου Σισόκο.
Τι προσπαθεί να κάνει ο Φερέιρα; Προφανώς να φτιάξει μία ομάδα με πολύ ελαφριά κορμιά που θα τρέχει πολύ. Τέτοια επιλογή ήταν ο Ζέκα, τέτοιες φαίνεται ότι είναι ο Μπαρμπαρούσης, ο Σισόκο, αλλά και ο Άντι, τον οποίο έχει προκρίνει για το αριστερό άκρο της άμυνας.
Τι πρόβλημα υπάρχει στις μέχρι τώρα επιλογές (είπαμε ανεξάρτητα από το αν θα βγουν καλές ή όχι); Πρώτον, ότι πρόκειται για πολύ νεαρούς παίκτες, που δεν έχουν παραστάσεις πρωταθλητισμού και που θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους, το βάρος της ομάδας. Μην έχετε -για παράδειγμα- αμφιβολία πως ο Σισόκο και ο Αντι προορίζονται για βασικοί στην ομάδα, αφού ο πρώτος έρχεται ως αντι- Κουίνσι και ο δεύτερος, αν τελικά υπογράψει στον ΠΑΟ, ως αντι-Σπυρόπουλος.
Δεύτερον ότι μία νέα ομάδα, με πολλούς νεαρούς προκαλεί ερωτήματα για το πώς θα αντιδράσει σε μία δύσκολη στιγμή. Και ακόμη περισσότερο, είναι ζητούμενο κατά πόσο θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα και να ανταπεξέλθει στα ματς που θα γίνουν σε λιγότερο από ένα μήνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την χρονιά του Παναθηναϊκού. Διότι όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, χωρίς τα χρήματα αυτά η χρονιά στους «πράσινους» απλά δεν βγαίνει με τίποτα.
Το τρίτο πρόβλημα είναι οι δανεισμοί. Αν ο Παναθηναϊκός φτιάξει μία ομάδα που θα στηρίζεται σε πολλούς δανεικούς, είναι πιθανόν του χρόνου το καλοκαίρι να πρέπει να φτιάξει μία άλλη «φτου και από την αρχή» ομάδα και αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τον οποίο μίλησε στην πρόσφατη συνέντευξή του και ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σχόλια

  1. τους κοντρολάρει ψυχολογικά όλους ο φερέιρα και τους μαθαίνει αντιδράσεις. Δεν παίζει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι γατα ο φερειρα.Το κακο βεβαια ειναι οτι με τους δανικους δεν φτιαχνεις κορμο.Αλλα οπως και να εχει καθε αρχη και δυσκολη.Και πρεπει να τιν στηρικσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου