Η λαϊκή βάση πετυχαίνει. Στον Παναθηναϊκό;


Αφού μας τελείωσε και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα (τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας) ,θα εκφράσω την άποψη μου για αυτήν την περίφημη λαϊκή βάση που έχει βάλει σκοπό να φτιάξει ο Γιάννης Αλαφούζος. Η αλήθεια είναι πως αυτή η πρόταση ,έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις και απόψεις. Και για να πω την αμαρτία μου ,μου φαίνεται περίεργο καθώς θεωρώ πως αν παραμερίσουμε τα έντονα συναισθήματα μας για την ομάδα και το δούμε το όλο εγχείρημα ψύχραιμα και ορθολογικά ,η λαϊκή βάση αποτελεί την πιο αξιόπιστη ,ρομαντική και ρεαλιστική λύση. Είναι απο τις λίγες φορές ,που ρεαλισμός και ρομαντισμός βρίσκονται στην ίδια πλευρά..

Βγάζοντας απο το μυαλό μας ,ποιος πρωτοστατεί σε αυτό το εγχείρημα ,τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί και κατά πόσο λαϊκίζει ,η λαϊκή βάση οφείλει να αντιμετωπιστεί ώριμα απο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. 

Δεν κρύβω πως
όνειρο μου πάντα ήταν ο Σύλλογος να έχει ως βασικό -και γιατί όχι μοναδικό- χορηγό ,τον κόσμο του. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο ,αλλά και στο μπάσκετ ,το βόλεϊ και όλο τον Ερασιτέχνη. Και όσο παράλογο και ανέφικτο μπορεί να ακούγεται στα αυτιά κάποιου ,τόσο πρακτικό και υλοποιήσημο είναι στο σκεπτικό το δικό μου. Το θέμα -και ΠΡΟΣΕΞΤΕ-είναι πόσο έτοιμοι είμαστε σαν κόσμος ,να γίνουμε υπεύθυνοι και να αναπτύξουμε μια υγιή σκέψη ,αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς και τις χιλιοπαιγμένες ατάκες που γκρεμίζουν τα πάντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι θέμα υπευθυνότητας ,για το αν θέλουμε σαν κόσμος όντως να ορίζουμε τις τύχες του Συλλόγου μας και να μην βρίσκουμε την εύκολη λύση να κράζουμε τον Χ και τον Ψ. Εμείς θα βάζουμε λεφτά ,εμείς θα ψηφίζουμε τα μέλη του ΔΣ ,εμείς θα ελέγχουμε τα πάντα στην ομάδα. Κανένας Βαρδινογιάννης δεν θα είναι ανίκανος ,κανένας Βγενόπουλος δεν θα κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια και απο κανέναν Γιαννακόπουλο δεν θα κρεμόμαστε απο τα χείλη του. Αντιθέτως ,ο κόσμος θα είναι μπροστά και αυτός θα κάνει το κουμάντο στην ΠΑΕ/ΚΑΕ/Ερασιτέχνη.

Είναι πασιφανές πως ο Σύλλογος βρίσκεται σε αυτήν την μεταβατική περίοδο κυρίως λόγω της πρωτοβουλίας του κόσμου να ανατρέψει συνήθειες δεκαετιών σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Και δεύτερον λόγω της οικονομικής κρίσης... Μέσα σε αυτήν την μετάβαση που γίνεται στον Σύλλογο σε όλα τα επίπεδα ,είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,ο κόσμος να μην αφήσει στην άκρη τις πρωτοβουλίες ανατροπής των προηγούμενων ετών ,αλλά να συνεχίσει σταματώντας πια να ψάχνει τον σωτήρα και τον λεφτά.

Δεν βαρεθήκατε να ψάχνετε για ανεύθυνους αμέτοχους ,Πρίγκιπες και λεφτάδες; Καλώς ή κακώς ,ο Αλαφούζος έχει πετάξει μια πολύ καλή ιδέα που αν πετύχει ,ούτε αυτός μετά απο λίγους μήνες θα έχει κάποιο διακριτό ρόλο. Κανένας επιχειρηματίας δεν θα μπορεί να κάνει κουμάντο ,αν εμείς στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα. Μπορεί να σας ακούγεται γραφικό ,αλλά το εγχείρημα αν πετύχει θα είναι έργο ,ιδιοκτησία και υπόθεση του κόσμου του Παναθηναϊκού και και όχι κάποιου Αλαφούζου.

Η Ελλάδα βιώνει μια απο τις χειρότερες οικονομικά περιόδους της ,ο μέσος Έλληνας αντιμετωπίζει μέχρι και ανησυχίες διαβίωσης και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανέναν. Όμως αυτή είναι δυστυχώς μια αλήθεια. Υπάρχει και μια άλλη που λέει πως υπάρχουν πολλοί που έχουν την δυνατότητα να δώσουν λεφτά για την ομάδα. Αυτοί που αγοράζουν το διαρκείας σε μπάλα ή μπάσκετ ,αυτοί που είναι στο εξωτερικό και στην επαρχία και αυτοί που έχουν βαρύ πορτοφόλι. Και πιστέψτε με δεν είναι λίγοι.. Όπως υπάρχει και πολύ μεγάλο ποσοστό που θα έδιναν 20€ πολύ άνετα (έχοντας όμως το δικαίωμα ψήφου).

Μια πολύ απλή σκέψη...οι Παναθηναϊκοί είναι κοντά στα 3 εκατομμύρια ,ο Αλαφούζος τους έκοψε κάτω απο 2 ,εγώ μας βάζω στο μισό εκατομμύριο...

20€ Χ 500.000 Παναθηναϊκοί=10.000.000€
Είναι δύσκολο να βρεθούν 500.000 Παναθηναϊκοί ,που να μπορούν να δώσουν 20€; Και να μην μπορούν να βρεθούν ,τα 10.000.000€ τα φτάνουμε πολύ εύκολα ,αντισταθμίζοντας τα ποσά. Δηλαδή άλλοι να δίνουν 250€ ,άλλοι 1.000€ ,άλλοι 10.000€ και άλλοι παραπάνω... δεν υπάρχουν ούτε αυτοί λέτε;

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση ,αλλά με την απίστευτη καχυποψία που υπάρχει σε όλους τους Παναθηναϊκούς ,όπως και σε μένα. Και γω θεωρώ πως ο Αλαφούζος είναι πολύ καλός και ανεξάρτητος ,για να ναι αληθινός. Αλλά αυτό δεν με απασχολεί και δεν το βρίσκω πρόβλημα απο την στιγμή που οι Παναθηναϊκοί ,θα μπουν στην διαδικασία να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Τότε ο κάθε Αλαφούζος δεν θα ενδιαφέρει κανέναν τι είναι και τι εξυπηρετεί ,αφού δεν μπορεί να επηρεάσει την ομάδα. Ελέω αυτής της καχυποψίας ,φοβάμαι πως η λαϊκή βάση δεν θα πετύχει τώρα στον Παναθηναϊκό και το ποσό που θα μαζευτεί θα είναι για τα γέλια.

Αν όμως γίνει το απροσδόκητο και η προσπάθεια αυτή εν τέλει αγκαλιαστεί ,τότε θα ενθαρρυνθούν όλο και περισσότεροι. Επαναλαμβάνω ,πως αν υπάρχει ορθολογική και καθαρή σκέψη ,η λαϊκή βάση θα μπορεί να κάνει θαύματα σε όλο τον Σύλλογο. Γιατί αν λειτουργήσει στην μπάλα (απο άποψη συμμετοχής) ,τότε θα γίνει domino σε ΚΑΕ και Ερασιτέχνη για δημιουργία κάτι αντίστοιχου.

Για αυτό καλό είναι για μένα ,να αφήσουμε τις θεωρίες συνομωσίας και τις αερολογίες και να δούμε τα πρακτικά κομμάτια της λαϊκής βάσης και των πληροφοριών που έδωσε ο Αλαφούζος. Συγκεκριμένα ότι:

1. 2 Ιουλίου ξεκινάει η έναρξη συμμετοχής στην Λαϊκή Βάση.
2. Θα μπορούν να συνδράμουν και ανήλικοι με 20€ ,μέσω της ηλεκτρονικής οδού.
3. Κατώτατο χρηματικό ποσό για να γίνει κάποιο μέλος στην Λαϊκή Βάση είναι τα 250€.
4. Οι πρώτες εκλογές της Λαϊκής Βάσης θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.
5. Τα χρήματα των μελών του Σωματείου ,δεν θα πάνε σε καμία περίπτωση προς οικονομικές κυρώσεις του Βοτανικού (και αυτό θα ελέγχεται απο τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ).

Τα μόνα που με απασχολούν και έχω ρωτήσει τον ίδιο τον Γ.Αλαφούζο ,είναι ποιος διασφαλίζει τα χρήματα των μελών του Σωματείου ,σε περίπτωση αναστολή της λειτουργίας του ,αν επιστρέφονται ή χάνονται μέσα στην ΠΑΕ. Με άλλα λόγια ,τι γίνεται στην περίπτωση που ένα πρωί μάθουμε ότι το εγχείρημα αυτό αποσύρεται.

Επίσης ,καλό θα ήταν να υπάρξει δικαίωμα ψήφου στα άτομα που δίνουν 20€ ή να υπάρξει μείωση του κατώτατου ποσού συμμετοχής γιατί τα 250€ δεν είναι μικρό χρηματικό μέγεθος ή όσοι αγοράζουν διαρκείας ,τα λεφτά τους να πηγαίνουν στο Σωματείο και να γίνονται αυτομάτως μέλη.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο πως θα λάβω νορμάλ απάντηση για το θέμα διασφάλισης των χρημάτων ,εγώ μάγκες στηρίζω αυτό το εγχείρημα. Εκτός ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ,είναι και η ουσία αυτής της γραφικής ατάκας "ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του". Για αυτό ο κόσμος πρέπει να κρατήσει υπεύθυνη στάση ,να μην επηρεάζεται και να μην ψάχνει Μεσσίες.



ΥΣ: Για όσους ξεχνάνε γρήγορα ,η πολυμετοχικότητα που μπήκε στην ζωή μας το 2008 απο τα χείλη του Βγενόπουλου ,είναι ένα και το αυτό με το Σωματείο του 2012. Αυτό είναι το ιδιοκτησιακό και διοικητικό μοντέλο που με σωστό προγραμματισμό έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας απο κάθε άλλο.

ΥΣ2: Βέβαια αν κάτσω και σκεφτώ πόση συμμετοχή υπήρξε στο άνοιγμα του Ερασιτέχνη ,τότε καλύτερα γράψτε άκυρο ότι διαβάσατε πιο πάνω.

ΥΣ3: Το ξαναεπαναλαμβάνω: Είναι έτοιμος ο κόσμος να γίνει υπεύθυνος και να καθορίζει αυτός τις εξελίξεις; Να χαίρεται διπλά σε επιτυχίες της ομάδας ,να πονάει πραγματικά με κάθε επεισόδιο στο γήπεδο της ομάδας και να γεμίζει με Παναθηναϊκούς πραγματικούς όλα τα πόστα στην ΠΑΕ.

ΥΣ4: Για τον Ερασιτέχνη η λαϊκή βάση ήταν μονόδρομος ...χθες ,για την ΠΑΕ σήμερα και για την ΚΑΕ αύριο.

ΥΣ5: Κάντε σχόλια ,θέτοντας πρακτικά προβλήματα και άμεσα επιχειρήματα. Όχι αμπελοφιλοσοφίες και πιπίλες που δεν θα έχουν δυνατότητα συζήτησης.

Σχόλια

  1. Λεφτά αδέρφια μόνο για το μπάσκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ADERFE PISTEVO OTI TA FRAGA POY THA VALOYME GIA TIN OMADA ETSI KAI GINEI KAMIA STRAVI KAI DEN PROXORISI TO SXEDIO TA LEFTA THA TA TSEPOSI O TZIGGER.AYTOS O MALAKAS DEN EXEI FYGEI APO TON PANATHINAIKO KAI OSO KATHETE TOSO KAKO KANEI STIN OMADA MAS. TI THELOYNE LEFTA?OUTE SENTS OSO EINAI AYTOS O KARKINOS PARKARISMENOS.O ALAFOUZOS DEN ME KALIPSE KATHOLOY.ALLA PERIMENA NA AKOYSO KAI ALLA AKOYSA.KAI TO VASIKO POY DEN ANEFERE KATHOLOU?GIA TIS METOXES POY DITHEN EINAI PARKARISMENES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AFOY TOY ETHESES TO EROTIMA: Αν ρε παιδί μου βάλω Χ λεφτά και το Σωματείο ,που θα πάνε τα λεφτά μου;
    Θα χαθούν; Θα τα διαχειριστεί άλλος; Ή θα μου επιστραφούν; Να ξέρουμε
    όλα τα ενδεχόμενα..KAI DEN SOY EXEI APANTISI AKOMA OTAN KAI EFOSON SOY APANTISI GIATI TO EROTIMA SOY EIMAI SYGOYROS OTI TON STRIMOKSES LIGAKI KAI EKEI THA FANOYNE POLA PISTEVO E TOTE KAI ELPIZO NA MIN EINAI ARGA ENIMEROSE MAS.ALLA MEXRI NA MAS APANTISI OI STASI MOY EMENA PROSOPIKA OSO EINAI KAI EXEI TIS METOXES AYTOS O KERATAS DEN MOY TO VGAZEIS APO TO MYALO OTI KRIVETE APO PISO.GIATI TA LEFTA TOY KOSMAKI DEN EINAI GIA TIN PARTY TOY.H FEYGH ENTELOS KAI ME APODEIKSEIS GERES OTI PARAXOROI OTI PARKLARISMENO EXEI APO METOXES OI.......................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ13/12/12 3:46 μ.μ.

    ΜΗΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ Η΄ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΒΡΙΖΩ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ ΚΤΛ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ? ΟΧΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NIKO TO PROVLIMA DEN EINAI TO AN THA PAS STO GIPEDO KAI DEN KSEREIS PION NA VRISIS.OPOS EIPES KAI ESY KAI SYMFONO ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ.ALLA OSO O KERATAS O TZIGGER EINAI MPLEGMENOS KAI EXEI PARKARISMENES TIS METOXES KAI DEN TO KOYNAEI APO TON PANATHINAIKO MIN PERIMENEIS TIPOTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά που πρότεινα ήταν ενδεικτικά για να αποδείξω οτι ο Αλαφούζος δε παρουσίασε κάποιο πλάνο..Εδώ τον ρωτούσαν για παράδειγμα τι θα γίνει με την ΓΗΠΕΛ ..και απάντησε κάτι στο περίπου θα αναλάβω εγώ οτι προκύψει αλλά δεν ξέρει τι θα προκύψει !! Γενικά οι απαντήσεις του ήταν όλες στο περίπου ! Πλάνο μηδεν...Όταν τον ρωτάνε πόσα λεφτά θα μαζευτούνε αναφέρεται συνέχεια στην έρευνα που έκανε..Λες και έχει αξία..Ορίστε εγώ σε 10 γραμμές έγραψα στοιχεία οχι από έρευνες αλλά με μέσους όρους εισητήριων που δείχνουν την διάθεση των Παναθηναικών. Και αυτός μας λέει οτι θα βρεθούν τόσες χιλιάδες Παναθηναικοί και θα θεωρήσει αποτυχία αν δε μαζευτούν 15 εκατομμύρια ευρώ !! Δηλαδή ήμαρτον και ξανά ήμαρτον...Το πλάνο του Αλαφούζου από την αρχή ήταν μια ωραία έκθεση ιδεών..Αλλά και ως έκθεση ιδεων συνεχίζει να πάσχει..γιατι τα επιχειρήματα του δεν είναι συγκεκριμένα αλλά βασίζονται σε καλές προθέσεις..και πάνω από όλα τραβηγμένες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ..

    Ο Αλαφούζος δε πρότεινε κανένα νεωτερισμό τίποτα μοντέρνο τίποτα επαναστατικό ..Πρότεινε μια από τα ίδια μόνο που τα λεφτά θα τα βάζει ο κόσμος ! Αν πρόσεξες κιόλας όταν τον ρωτάνε για το Δ.Σ της ΠΑΕ δεν είπε οτι το Δ.Σ θα αποτελείται από μέρη μόνο του σωματείου αλλά οτι κάποια μέλη θα εκλέγονται από το Σωματείο !!Τα υπόλοιπα θα εκλέγονται από την Γ . Σ ! Ακόμα και ο Βγενόπουλος στο πλάνο του επι πολυμετοχικότητας ανεξάρτητα αν απέτυχε τελικά είχε παρουσιάσε ωραίες ιδέες και ένα πλάνο με συγκεκριμένους άξονες ..Θυμάμαι ειδικότερα την ΠΕΚ να μιλάει για δίκτυο scouting για πως θα χρησιμοποιηθούν οι παλαίμαχοι πως θα αγοράζουμε παίκτες κτλ κτλ κτλ. Είχε παρουσιασει 10 πραμματάκια ο Αλαφούζος..παρουσίασε μια γενικότητα..

    Για το γήπεδο ναι θα το πληρώσει το σωματείο ! Έτσι έγινε στη λαική βάση της Dortmund . Aν για κάποιο λόγο αξίζει να βάλει κανείς λεφτά είναι αυτός να φτιάξουμε γήπεδο ! Αυτό θα αποφέρει αργότερα έσοδα αυτό είναι πραγματική επένδυση και οχι να πάρεις 2 -3 παίκτες εκατομμύριων ευρώ που μπορεί να μη σου βγούν . Φαντάσου για παράδειγμα τα 67 εκατομμύρια που μπήκανε επι πολυμετοχικότητας να πηγαίνανε στο γήπεδο τώρα θα είχαμε λύσει τα προβλήματα μας. Και αυτό που λέω είναι ρεαλστικό και χειροπιαστό...και ρομαντικό ταυτόχρονα. Ο κόσμος βάζοντας τα χρήματα του θα έφτιαχνε το γήπεδο της ομάδας του τι πιο όμορφο..Σαφέστατα και για το γήπεδο θα έπρεπε να συνισφέρουν χορηγοί και χρηματοδότες πέρα απο τη βοήθεια του κόσμου. Αλλά σε βάθος ας πούμε τριετίας ο κόσμος θα μπορούσε να βάλει 20 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα να μπαίναν σε μορφές χορηγιών. Και όσα περισσότερα χρήματα μάζευε ο κόσμος τόσο μεγαλύτερο ποσοστό του γηπέδου θα κατείχε !

    Κλείνοντας ..όταν δε παρουσιάζεις τίποτα μοντέρνο τίποτα ρηξικέλευθο αλλά αοριστολογίας σίγουρα θα αποτύχεις..Εμένα όλο αυτό το πλάνο της λαικής βάσης μου κάνει τόσο βιαστικό σε φάση...οτι καρπωθούμε να καρπωθούμε επικοινωνιακά και μετά χαίρεται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναυαγοΣΩΣΤΗΣ13/12/12 3:46 μ.μ.




    Εγώ παιδιά θα
    ήθελα να παρέμβω στη κουβέντα σας και να πω, πως όσο κι αν η ιδέα Αλαφούζου
    είναι μια έκθεση ιδεών άλλο τόσο είναι και οι παραπάνω ενδοιασμοί και τα
    γραφόμενα του φίλου του Βαγγέλη.




    Στην Ελλάδα όλοι
    μας έχουμε την τάση να απορίπτουμε τα πάντα πριν καλά καλά ξεκινήσουν. Συνέχεια
    το ίδιο έργο παίζετε παντού. Πως η θεωρία η δική μου θα καταρίψει την θεωρία
    του διπλανού. Αναλίσκωμε όλο το χρόνο πάνω στη κουβέντα και στο τέλος
    τίποτα δεν γίνεται.


    Δεν έρχομαι ως
    υπερασπιστής του Αλαφούζου αλλά έως τώρα είναι ο μόνος που παίρνει τη
    πρωτοβουλία να δώσει λύση για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού.




    Το συμπέρασμα που
    βγάζω εγώ είναι πως ο Τζίγγερ τα έχει κάνει μαντάρα με την ΓΗΠΕΛ (he fucked up
    όπως λένε στο χωριό μου). Λόγω ΓΗΠΕΛ έχουν
    χαθεί πολλά εκατομμύρια
    και διακυβεύονται πολλά περισσότερα επειδή δεν ολοκληρώθηκε το project.


    Ο Τζίγγερ και τα
    φιλάρακια του (Βωβός, Μπόμπολας και ΣΙΑ) σε κάποιο χρονικό διάστημα θα
    υποχρεωθούν να τα καλύψουν αυτά τα εκατομμύρια.


    Επομένως, τι
    πρέπει να κάνουν αυτοί για να μην χάσουν; 1) ή, να βρεθεί κάποιος Σεϊχης για να
    τους ξελασπώσει, πράγμα πολύ δύσκολο, ή 2) να τα καλύψει ο λαός του
    Παναθηναϊκού.


    Απο τότε που η
    ΓΗΠΕΛ έμεινε μόνο στα χαρτιά, ο Τζίγγερ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ το κόσμο του Παναθηναϊκού,
    καθότι ο άνθρωπος μας απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια δεν ξέρει να ΔΙΟΙΚΕΙ.


    Έρχεται τώρα ο κ.
    Αλαφούζος να βρεί μια συμβιβαστική λύση. Δηλ, και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο
    χορτάτο. Ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα.


    Προς το παρών
    βαστάω μικρό καλάθι, και πιστεύω οτι είναι καλές οι προθέσεις του κ. Αλαφούζου
    και πως δεν έχει τη διάθεση να ρίξει κανένα Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή όμως δεν
    έχει και όλες τις απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα διότι πολλά θα εξαρτηθούν
    προς τα που θα βαδίσει και η πατρίδα μας.


    Τελικό
    συμπέρασμα. Καλό είναι να το πάμε βήμα-βήμα το όλο εγχείρημα του κ. Αλαφούζου.
    Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Γενικά είναι ένας καλός χάρτης που μπορεί να μας
    βγάλει απο το αδιέξοδο που μας έφερε ο Τζίγγερ. Εμείς απο τη πλευρά μας
    οφείλομε να ελέγχουμε και να διασφαλίζουμε ώστε η ΕΦΑΡΜΟΓΗ αυτής της ιδέας να
    ικανοποιεί εμάς τους Παναθηναϊκούς και να έχει πλήρη επιτυχία.!!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι κατά στη λαική βάση που παρουσιάσε ο Αλαφούζος και έγραψα πολλούς λόγους..Αν το πλάνο ήταν διαφορετικό ολοκληρωμένο μοντερνο κτλ κτλ τότε ίσως και να ήταν εφικτό. Όμως εμείς για το πλάνο Αλαφούζου λέμε δε μιλάμε γενικά για την λαική βάση..οπότε δε πρόκειται αυτό το πλάνο του Αλαφουζου ποτέ να πετυχεί. Αυτό πιστεύω..μακάρινα πετυχει και να μη προλαβαίνω να κάνω κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή μιλάμε συγκεκριμένα για τον Παναθηναικό και για το πλάνο Αλαφούζου είμαι κατά για τους λόγους που προανέφερα. Τώρα αν το πλάνο ήταν διαφορετικό ίσως και να ήταν εφικτό και λειτουργικό . Αλλά πρέπει να κρίνουμε αυτά που παρουσίασε και οχι τι θα θέλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναυαγοΣΩΣΤΗΣ13/12/12 3:47 μ.μ.




    Αυτή τη χρονική
    στιγμή δεν παίζει ρόλο αν ο Αλαφούζος έχει ακριβή και λεπτομερή στοιχεία. Εδώ
    ανοίγει ένας νέος ορίζοντας όπου ο κόσμος του Πανθηναϊκού θα μπορεί με τη
    σύσταση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ να έχει άμεσο λόγο στην
    έξελιξη της ομάδας. Ο Αλαφούζος, ως επιφανής Παναθηναϊκός, απλά αναλαμβάνει
    να οργανώσει τους φιλάθλους μέσα σε ένα κανονιστικό πλαίσιο, για να λάβει υπόσταση
    το ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Ο ρόλος του δεν είναι όπως ενός μεγαλομετόχου. Δηλ, δεν θα αναλαμβάνει
    για να καθαρίζει ούτε για τους φίλους, αλλά ούτε για την ομάδα του Παναθηναϊκού.
    Αυτό που τελικά έχει σημασία για εμάς, είναι ως μέτοχοι πλεον τι μπορούμε να
    προσφέρουμε εκτός απο χρήματα και ποιές θα είναι οι απαιτήσεις μας για να δούμε
    τον Παναθηναϊκό που όλοι ονειρευόμαστε. Με λίγα λόγια εαν αντέξει το χρόνο αυτό
    το εγχείρημα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, δεν θα χρειάζεται ο Αλαφούζος, γιατί το ΣΩΜΑΤΕΙΟ θα
    δρομολογεί τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου