<<Η χρυσή εποχή 1996-2012 έκλεισε...>>







Με αυτήν την ατάκα στην μέση της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποιεί πως η ομάδα μπάσκετ μπαίνει σε νέα ,πιο συντηριτική εποχή και αφήνει να εννοηθεί πως το ταβάνι των προσδοκιών μας θα πρέπει να είναι ...χαμηλοτάβανο.

Έχω ξαναγράψει ,πως θα προτιμούσα και θα δεχόμουνα το "μένουμε αφού δεν υπάρχει άλλος αγοραστής ,αλλά κατεβάζουμε μπάτζετ και στόχους" ,παρά τα λόγια τα μεγάλα. Κι ας μην ήθελε ποτέ του να πουλήσει την καε ,παρά μόνο να κόψει αντιδράσεις και να φανεί σαν ήρωας..

Ο Δ.Γιαννακόπουλος όμως απο την
πρώτη στιγμή της αποχώρησης του ,διατυμπάνιζε μέσω των δικών του παπαγάλων ότι θα φέρει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη για προποητή ,ώστε να καλύψει το κενό του Ομπράντοβιτς. Φαίνεται όμως πως βρήκε κλειστές πόρτες λόγω του χαμηλού μπάτζετ που προσέφερε και κατέληξε σε αυτόν που είχε πριν απο την λήξη του πρωταθλήματος stand by ...τον Αργύρη Πεδουλάκη. Χωρίς να τον έχει ανακοινώσει ακόμη ,προέβη σε ανακοίνωση που ζητάει χρόνο για δουλειά ,υπομονή και στήριξη. Πολύ απλά γιατί φοβάται πως δεν θα τα έχει σε αφθονία...

Η ανακοίνωση-εξήγηση του με βρίσκει σύμφωνο ,αλλά την έκανε σε λάθος χρόνο. Έπρεπε απο την πρώτη στιγμή να το κάνει και όχι όταν κατέληξε στον λίγο για τις διακρίσεις της ομάδας ,Πεδουλάκη. Ο κόσμος είναι δεδομένο πως δεν θα υποδεχτεί την ομάδα με αμφισβίτηση και γκρίνια ,αλλά είναι επίσης δεδομένο πως δεν θα δώσει και μεγάλη πίστωση χρόνου σε γκέλες. Αν και καταλυτικό παράγοντα ,θα παίξουν και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την νέα ομάδα. Για αυτό και επιβάλλεται τον Σεπτέμβρη να μην βρρούμε άλλο ρόστερ εντελώς απο αυτό που αφήσαμε πριν λίγα Σάββατα στο Κάραβελ.

Κανονικά ο κόσμος θα έπρεπε να δώσει στήριξη για πολύ καιρό απο την στιγμή που έδινε τόσα χρόνια στην απαθή ιδιοκτηςσία/διοίκηση της ΠΑΕ. Αλλά στον Παναθηναϊκό τίποτα δε γίνεται κανονικά και αυτό το ξέρει καλύτερα απο όλους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ,μιας και έχει βοηθήσει και ο ίδιος για την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται ο Σύλλογος.

Το μπάτζετ είναι 12.000.000€ ,οπότε σε συνδιασμό και με την ανακοίνωση μην περιμένετε τίποτα στο μεταγραφικό κομμάτι. Αν και οι καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις θα είναι η παραμονή των παικτών μας στην ομάδα. Βέβαια με αυτό το μπάτζετ ,θαρρώ πως δεν μένουν όλοι όσοι πρέπει.

ΥΣ: Μια διευκρίνηση: Η εποχή 1996-2012 ήταν χρυσή λόγω των κατακτήσεων και λόγω ενός Ομπράντοβιτς. Λεφτά τρελά μπαίνανε και τα προηγούμενα χρόνια ,μεγάλοι παίκτες ερχόντουσαν επίσης ,αλλά δεν κατακτούσαν τίποτα. Άρα μήπως η συγκεκριμένη ατάκα έχει να κάνει και με τις αγωνιστικές επιτυχίες και όχι μόνο την οικονομική πολιτική;

ΥΣ2: Υπομονή και στήριξη ζητούσε και ο πρώην εχθρός σου στην μπάλα μέσω των αυλικών του και είδες που καταλήξαμε. Δεν είναι ανάγκη να κάνει ακριβώς ό,τι κι αυτός...


ΥΣ3: Επειδή αχάριστος δεν είμαι ,τα 12 μύρια είναι τεράστιο ποσό απο την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος να τα δώσει καλά-καλά ούτε στην μπάλα. Άρα πριν ισοπεδώσουμε τα πάντα καλό είναι να τα βάλουμε και σε μια ζυγαριά.

ΥΣ4: Κεφάλαιο Μπουρούσης: Ούτε να το σκέφτεσαι. Για "βόμβα" θα το παρουσιάσεις ,αλλά μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα επιφέρει.

ΥΣ5: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα πριν από τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό η οικογένεια Γιαννακόπουλου γνωστοποίησε την απόφασή της να παραμείνει στον Παναθηναϊκό μετά από την έλλειψη ενδιαφέροντος που διαπιστώθηκε για την αγορά της ΚΑΕ.
Η γνωστοποίηση αυτής της απόφασης έγινε στο συγκεκριμένο χρόνο για να μην επιτρέψουμε να φτάσει η κατάσταση στην ακατάσχετη καταστροφολογία για το μέλλον της ομάδας.
Η «χρυσή» περίοδος 1996-2012 έκλεισε και πρέπει όλοι να αναλογιστούμε πως οι εποχές που το μπάτζετ έφτανε στα 30 και τα 40 εκατομμύρια ευρώ, δυστυχώς πέρασαν, αφού οι οικονομικοπολιτικές συνθήκες της εποχής δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε όλοι μας αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες των ανθρώπων που θα επωμιστούν την αποστολή να κρατήσουν ψηλά την σημαία του Παναθηναϊκού.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο δρόμοι: Ο ένας είναι αυτός της μοιρολατρίας και των αναθεμάτων και ο άλλος της συσπείρωσης στη νέα προσπάθεια. Είμαι σίγουρος πως με τον κόσμο δίπλα μας, αλλά και με ανθρώπους όπως ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους νεότερους και στα καινούργια μέλη της ομάδας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Άλλωστε, στον Παναθηναϊκό η εργατικότητα και η σκληρή δουλειά είναι έννοιες δεδομένες.
Όταν όμως γίνονται αναγκαστικά τόσες αλλαγές σε μια ομάδα είναι πιθανό να υπάρξουν και κάποιες αστοχίες και ελπίζουμε στην κατανόηση του κόσμου. Δική μου πρόθεση είναι να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού και υπόσχομαι πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβεί αυτό. Μπορεί να μην υπάρχει πλέον το μεγάλο μπάτζετ, αλλά η όρεξη και η δίψα δεν απαλείφονται τόσο εύκολα. Το αντίθετο μάλιστα, είναι πιο έντονες από ποτέ!


Σχόλια

  1. Ωραίος ο Δημήτρης..Αυτή η ανακοίνωση είναι ειλικρενέστατη. Καιρός λοιπόν οσοι δε μπορούνε να στηρίξουν αυτή την ΟΜΑΔΑΡΑ να πηδήξουν από το καραβι και όσοι αντέχουμε. Να σταματήσουνε τη μικροπολιτική γιατι ο Παναθηναικός θα τους ξεβράσει έξω από τον οργανισμό του..

    Στις χαρές και τις λύπες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ να σε στηρίξω ρε Μήτσο , αλλά με το να παίρνεις τον Πεδουλάκη , όταν υπάρχει μια ντούζινα από πολύ καλύτερους προπονητές από αυτόν , νομίζεις ότι μου δίνεις αυτή την δυνατότητα ;
    O κόσμος κατανοεί αλλά μαλάκας δεν είναι Μήτσο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίταξε τώρα... Στο μυαλό του καθενός φαίνεται και διαφορετική η ανακοίνωση. Εμένα σκέψου μού θυμίζει κάτι γαυροτύπους που ενώ έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος βράζει εναντίον τους, προσπαθούν να βγάλουν έξωθεν με διπλωματικό τρόπο την κατάσταση ενώ είναι φανερό ότι τούς έχει πειράξει και τους καίει τη γούνα. Γιατί βασικά γουστάρουν να είναι από πάνω και να ελέγχουν ό,τι μπορούν και αν δεν έχουν την απόλυτη στήριξη στραβώνουν άσχημα. Αυτό ισχύει και γενικότερα φυσικά, δεν είναι συγκεκριμένα τα πρόσωπα, μόνο οι κινήσεις. Αυτό για τα αναθέματα και τη μοιρολατρία, τη μεταλαμπάδευση, την όρεξη και τη δουλειά κλπ κλπ και το θαυμαστικό στο τέλος σε ποιόν τα λέει? Ζούσαμε σε άλλον κόσμο 13 χρόνια ή δεν καταλαβαίνουμε? Ή περισσότερο τη βρίσκει με τις "διαρροές" και τα παπαγαλάκια και νομίζει ότι ο κόσμος του πράσινου μπάσκετ θα χάψει το κάθε κατά συνθήκη ψέμα και παπαριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Re mitsara plaka mas kaneis?Me 12.000.000 pas kai moy perneis gia proponiti ton PEDOULAKI?Ti na stirikso re mitso?kai oxi tipote allo to kerasaki stin toyrta einai o 10 MERES ELEGES.Aytos poy mas moytzone exeis skopo na fereis stin omada?Min ksexasis na fereis kai ton PAPALOUKA.Oloi kseroyme oti oi omada den tha exei sxesei me ta prohgoymena xronia alla min ta isopedonoyme ola re dimitraki.den eimaste malakes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ θεωρώ ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι σωστό ,αλλά θα μπορούσε και θα έπρεπε να την είχε βγάλει στην δημοσιότητα αν όχι πριν τον πέμπτο τελικό τουλάχιστον με την ολοκλήρωση της σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι την έβγαλε λόγω των αντιδράσεων του κόσμου για την πρόσληψη Πεδουλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aderfia einai fanero kai sumfwnw pws o Pedoulakis den kanei gia ton pago, alla peite mou enan prooniti stin Eurwpi pou 8a er8ei me ta lefta pou 8a parei o Pedoulakis. Profanws kai o Dimitrakis exei allaksei tin politiki toswn etwn kai protimaei na riksei lefta (auta ta lefta) gia na parei paixtes para na dwsei lefta (kai ena meros tou budget) gia na parei enan metrio proponiti. Giati an gia paradeigma epilegame Ivanovic (metrios proponitis) afenos men 8a kostize pio polla apo ton Argyri, afeterou de 8a i8ela kai paixtes (budget) opws px stin CAJA LABORAL. Opws kai na exei perimena kati kalitero gia coach alla tin apantisi ston eauto mou tin dinw monos mou dustuxws.

    YG: Sumfwnw sto oti mono ta lefta den mas kanan tin autokratoria pou xtisame tosa xronia alla o Zots me ta aderfia.

    YG2: Diafwnw sto 8ema Bourousi. Oloi oi kaloi paixtes exoun 8esei stin omada, arkei na timane tin fanela. Kai epeidi exeis sugrineis tin periptwsi tou me auti tou Papanikolaou, 8a sou pw pws voi8ise arketa agwnistika tin omada oso mporouse na paiksei akoma se upsilo epipedo, den prokalese pote alla kai timise tin fanela mas. Sigoura den exei kai to kalitero parel8on o Bourousis alla stin katastasi pou eimaste oloi oi kaloi xwrane, kai elpizw kai autos na timisei tin fanela.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Κατσικάρης φίλε πόσα ζητούσε ; Δεν νομίζω πολλά λεφτά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παιδια κραζουμε τους γαυρους και σωστα αλλα μην κανετε και σεις τα ιδια, και κανενας ελεγχος της ορθογραφιας στα αρθρα δεν βλαπτει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου