Και τωρα τελικοι

ENA ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ DOUBLETEAM.GR


Τελειωσε λοιπον το ff και οσο πιο γρηγορα το αφησουμε να περασει στην ιστορια τοσο το καλυτερο. Αλλωστε  μπροστα μας αυτη τη στιγμη εχουμε τους τελικους του πρωταθληματος οι οποιοι ξεκινανε σε 4 μερεσ και μετα το σημερινο αποκτουν ιδιαιτερη σημασια καθως η κατακτηση της ευρωλιγκασ απο τον ολυμπιακο αλλαζει τα δεδομενα.

Τι εννοω… Για τον μεν παναθηναικο ηταν και παραμενει η προσπαθεια να διατηρησει τον θρονο του στην ελλαδα και να προχωρησει το καλοκαιρι με μεγαλυτερη ψυχραιμια στις μεταγραφικες κινησεις. Για τον ολυμπιακο ομως τα πραγματα αλλαζουν αρκετα εως πολυ.

Ο ολυμπαικος του 2012 (ακριβως οπως και ο παναθηναικος του 1996) εξαργυρωνει την ανοδικη του πορεια σκαρφαλωνοντας απευθειας στο ψηλοτερο σκαλοπατι (της ευρωπης) πηδωντας το ενδιαμεσο σκαλοπατι (του πρωταθληματος). Αυτο το γεγονος μεταβαλλει σημαντικα την ψυχολογια των τελικων. Πλεον ο ολυμπιακος παυει να ειναι η νεανικη ομαδα που χτιζεται ωστε στο μελλον να κυριαρχισει αλλα ειναι ο πρωταθλητης ευρωπης που οφειλει να εκμεταλλευτει το πλεονεκτημα εδρας. Κι αυτη τη στιγμη δειχνει να εχει το μομεντουμ. Μοιραια λοιπον αποκτα και τον τιτλο του φαβορι και μαζι με αυτον αποκτα και τον μονιμο συντροφο του φαβορι: το αγχος! Ενα αγχος που μεχρι σημερα δεν το ειχε νιωσει καθως παντα φροντιζε να θετει εαυτον σε ρολο αουτσαιντερ και παντα ο προπονητης του φροντιζε να αποφορτιζει την ομαδα με τις δηλωσεις του περι “ευκολων” αγωνων και “χτισιματος ομαδας”.

Και επειδη η ιστορια πολλες φορες επαναλαμβανεται η αναφορα στο 1996 στην αρχη του σχολιου δεν ηταν τυχαια. Οι ομοιοτητες του παναθηναικου του 96 και του ολυμιακου του 12 ειναι σημαντικες. Και μην ξεχναμε οτι μετα την κατακτηση του ευρωπαικου το 1996 ο παναθηναικος εκανε 2 χρονια να παρει πρωταθλημα…

Γίαυτο το λογο πιστευω οτι εχουμε μπροστα μας ισως τους πιο κρισιμους τελικους των τελευταιων 12 ετων. Ας περιμενουμε να δουμε τι θα βγαλουν και αναλογως θα δουμε και θα αναλυσουμε το τι μελλει γενεσθαι.

Υγ. Για το ιδιοκτησιακο συμφωνα με αυτα που εγραψε ο μπουρλακης (ο οποιος ωσ γνωστων αποτελει μακραν την πιο εγκυρη υπογραφη στο πρασινο ρεπορταζ) τα αδερφια θα συνεχισουν να χρηματοδοτουν εναν ανταγωνιστικο παναθηναικο. Αυτο το εχει ξαναγραψει εμμεσωσ πλην σαφως αρκετες φορες. Εκεινο που δεν εχει γραψει η εστω δεν εχει κανει σαφες ο μπουρλακης (ουτε κανενας αλλος) ειναι το τι σημαινει αυτο σχετικα με την παραμονη του ομπραντοβιτς. Ο ομπραντοβιτς εχει μεγαλο δεσιμο με τα αδερφια ομως το καλοκαιρι θα ηχησουν πολλες σειρηνες. Το αποτελεσμα των τελικων και το “οραμα” που θα προκυψει σχετικα με το μελλον της ομαδας πιστευω οτι θα κρινουν πολλα.  Αλλα αυταας τα συζητησουμε μετα τους τελικους…

Υγ2. οσο κι αν μας ποναει πρεπει να παραδεχτουμε οτι ηταν τεραστια μαγκια του ιβκοβιτς αλλα κυριως των παιχτων του ολυμπιακου. Απο το -18 σε μιαμιση περιοδο ναπερασουν προστα δεν το βλεπεις καθε μερα. Κατα δευτερον του καζλαουσκας του πηραν το διπλωμα οι σερβοι. Κι ο ενας και ο αλλος. Απλα ο ντουντα ειχε την ευτυχια να εχει παιχτες με φρεσκα πνευμονια στο τελος που κρινονταν ολα την στιγμη που ο ζοτς ειχε κατι κουρασμενα παλλικαρια.

http://doubleteam.gr/2012/05/14/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9/

Σχόλια

  1. Το υγ.2 ας το αφησω καλυτερα ασχολιαστο....τα υπολοιπα σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ διαφωνώ με την πρώτη πρόταση του κειμένου. Γιατί να το αφήσουμε στην ιστορία; με τόσες φάπες που μάζεψαν, γράψαμε ιστορία...

    Όσο για το Υ.Γ.2 και μαγκιά να ήταν δε μας πονάει καθόλου, όχι μόνο γιατί έχουμε 6 και έχουν 2, όχι γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαγκιά από το να νικάς στο τελικό τον διοργανωτή του ff στην έδρα του, αλλά και γιατί ο ημιτελικός της Παρασκευής μου έκανε την ΤΣΣΚΑ σχεδόν το ίδιο μισητή με το γαύρο. Από τη μια χαλάστηκα που το πείρε και από την άλλη έλεγα καλά να πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου