Παναθηναική Διελκυστίνδα ή αλλιώς τράβηγμα σχοινιού..



 Θυμάστε ένα παιχνίδι με σχοινί που παίζαμε μικροί ;  Το παιχνίδι παίζεται με δύο ομάδες. Το σχοινί σημαδεύεται στη μέση και η κάθε ομάδα παίρνει μία άκρη του σχοινιού. Στη δική μας περίπτωση στη μέση είναι δεμμένη μια πράσινη σημαία.. Με το σύνθημα έναρξης του παιχνιδιού το οποίο έχει προκυρηχτεί εδώ και καιρό , η κάθε ομάδα προσπαθεί να τραβήξει προς το μέρος της την άλλη ομάδα. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα τραβήξει την άλλη προς το μέρος της πέρα από ένα καθορισμένο σημείο. Σε μερικές περιοχές το παιχνίδι παίζεται σε λασπωμένο μέρος με αποτέλεσμα οι ηττημένοι να σύρονται μέσα στη λάσπη.Αυτό μου ήρθε στο μυαλό σκεφτόμενος τους Τζίγγερ - Βγενόπουλο και την τραγική κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναικός μας σήμερα , να σύρεται στη λάσπη..

 Φανταστείτε τον Τζίγγερ και τον Βγενόπουλο να τραβάνε ο ένας την μία άκρη ,ο άλλος την άλλη. Η σημαία που βρίσκεται στο μέσο του σχοινιού έχει αρχίζει να ξεφτύζει από το πολύ τράβημγα εκατέρωθεν..

 Πίσω από τον Τζίγγερ είναι η ομάδα του που έχει μαγικές λέξεις ή κάρτες που κουράζουν τον αντίπαλο και παίρνει λίγο από το σχοινί προς το μέρος της..Ποιες είναι οι κάρτες αυτές ; " Λειτουργώ ως 30 % ", "Παρκάρω τις μετοχές""Πουλάω δεν Πουλάω" , "Τσάκας" και πάει λέγοντας. Αντίθετα ο Βγενόπουλος έχει τις δικές του κάρτες " Αγοράζω με τόσα εκατομμύρια" ," καθαρή θέση " , "Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου" και βέβαια "ΓΗΠΕΛ"...

 Οι κάρτες σκοπό έχουνε αποσυντονίζουν τους αντιπάλους αλλά και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο που παρακολουθεί το παιχνίδι. Κατά καιρούς μέσω καρτών κερδίζονται κάποιες μάχες ,μάχες εντυπώσεων. Οριακά όμως κερδίζεται το όποιο έδαφος , ο πόλεμος μαίνεται..Οι κάρτες αυτές έχουνε επίσης υπνωτιστικές δυνατότητες και μας κάνουνε να ξεχνάμε τη σημαία..και να ασχολούμαστε με αυτές..Πίσω από τον Βγενόπουλο και τον Τζίγγερ στο ίδιο παιχνίδι παίξανε ο Πατέρας ο Γιαννακόπουλος ο Πολέμης ο Αλαφούζος κ άλλοι .Αυτοί πλεον είτε κουράστηκαν , είτε βαρέθηκαν το παιχνίδι , είτε δεν είναι τόσο δυνατοί και αποχώρησαν και στέκονται πιό πίσω..

Όμως ο Βγενόπουλος και ο Τζίγγερ δεν είναι μόνοι τους έχουνε τους φίλους τους από πίσω που ζητωκραυγάζουνε...Αυτοί είναι οι Βγενοπουλικοί και οι Τζιγγερικοί ..Το τουρνουά έχει και μερικούς όπως τον γράφοντα..γύρω γύρω πιο αποστασιωποιημένους χωρίς όμως να καταφέρνουμε πάντα να κρατήσουμε ουδέτερη θέση..Κάποια στιγμή ίσως βρεθήκαμε πίσω από τον έναν ή τον άλλον ασυνείδητα και ίσως από αφέλεια , ποτέ όμως από ισχυρή θέληση και πίστη.  Ίσως μόνο και μόνο επειδή πιστέψαμε και ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο για την σημαία μας τον Παναθηναικό..Πιο κάτω βρίσκονται ο Φερέιρα και κάποιοι ποδοσφαιρστές παίζοντας άλλο παιχνίδι , το ποδόσφαιρο , που και που ρίχνουμε και ένα βλέφαρο κατά εκει.. Όμως το παιχνίδι με το τράβηγμα του σχοινιού δυστυχώς έχει κερδίσει το ενδιαφέρον από το ποδόσφαιρο , μας έχει υπνωτίσει..Το ξεχάσαμε και πολύ δύσκολα ασχολείται κανείς με αυτό ...

Πιο μακριά κάθεται μια γνωστή φάτσα φορώντας κόκκινα που κρατάει την αντίπαλη σημαία..Η κόκκινη σημαία του αυτό το καιρό βρίσκεται  ψηλά ..αν και τη θέση της αυτή δε την έχει κερδίσει λόγο μόνο της ικανότητας..Η κόκκινη σημαία εκφράζει και υποστήριζει ένα διαφορετικό κατέστημενο , βρώμικο. Με αυτούς όμως δεν ασχολείται κανείς μας..όλοι άπλα τους κοιτάμε..Οι δικοί μας ισχυροί παίχτες προσπαθούνε να κατατροπώσουν ο ένας τον άλλον έχοντας καταφέρει μέχρι στιγμής να κατατροπώσουν την ομάδα μας..

Η πράσινη σημαία μας πέρασε πολλά γιατι το παιχνίδι αυτό συνεχίζεται..ακόμη και τώρα που γράφεται αυτό το κείμενο και ο Παναθηναικός βιώνει δύσκολες στιγμές. Η πράσινη σημαία ήταν φτιαγμένη από γερό υλικό με υψηλές αντοχές..και μας είχε συνηθίσει να κυματίζει περήφανη .Δε παύει όμως να είναι μια σημαία..που χώρις ουσιαστική στήριξη από τον κόσμο της χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της..Μια σημαία που ήταν ψηλά για χρόνια και θαυμάζοντας της γίναμε όλοι μας Παναθηναικοί..Όμως δεν αντέχει πλέον ! , όποιος στήσει αυτί μπορεί να την ακούσει να φωνάζει ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ..

Κάποιοι την ακούμε ήδη και σταματήσαμε να ασχολούμαστε με τις κάρτες των μονομάχων και το παιχνίδι με το σχοινί , το κείμενο αυτό προσπαθήσει όσους το διαβάσετε να σας ΞΥΠΝΗΣΕΙ..

Υ.Γ Στο ίδιο παιχνίδι παρέλασαν και κάποιοι Σαουδάραβες με καμήλες..τώρα ήρθαν δεν ήρθαν αυτό παραμένει ερωτηματικό ...Κάποιοι ισχυρίζονται οτι τους είδαν..οι περισσότεροι όμως λένε οτι πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς.

Σχόλια

  1. Πόσο δίκιοέχεις ρε φίλε με την παρομοίωση που κάνεις με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου