Γιατί να πετύχει το "Σωματείο" του Αλαφούζου και δεν πέτυχαν οι Supporters της Άεκ;


Κάθησα και διάβασα τις επιπλέον πληροφορίες για την Λέσχη Φίλων που θέλει να δημιουργήσει ο Αλαφούζος ,ώστε αυτή να είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και παρόλο που πολλά απο αυτά που αναφέρονται (ισότιμο δικαίωμα ψήφου ,διακριτοί ρόλοι ,προνόμια κτλ) ,είναι θέματα που έχουν θιχτεί στο blog ,έχω ακόμη μια βασική απορία.

Γιατί να πετύχει το σχέδιο του Αλαφούζου και απέτυχε παταγωδώς ένα αντίστοιχο στην Άεκ με την συμμετοχή των Supporters στην ΠΑΕ; Βλέπουμε πόσο πολύ πέτυχαν στην Άεκ..

Θα μου πείτε ,διαφορετικά μεγέθη Παναθηναϊκός και Άεκ και διαφορετική δυναμική του κόσμου τους. Σωστό και θα συμφωνήσω ,αλλά πόσο καλύτερα μπορεί να πάει ένα τέτοιο εγχείρημα σε εμάς; Εκτός της οικονομικής κρίσης που πλήττει την πλειοψηφία των Ελλήνων ,ποιοι θα εμπιστευτούν τα λεφτά τους σε αυτό το project; Πόσοι θα γίνουν μέλη και πόσο ρεαλιστικό είναι να μαζευτούν 15 εκατομμύρια;

Βέβαια ,αναφέρεται πως μέσα στο "Σωματείο" θα συμμετέχουν και επιφανή ονόματα. Μας διασφαλίζει κανείς όμως ,πως θα συμμετέχουν του χρόνου και του παραχρόνου;

Δεν ξέρω παιδιά ,αλλά κρατάω μικρό καλάθι. Απο την στιγμή βέβαια που δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα ,με τι δικαίωμα να απαξιώσω την μόνη προσπάθεια που γίνεται; Αλλά 15 εκατομμύρια; Είναι τόσο εύκολο να μαζευτούν απο τον κόσμο;

Σχόλια

  1. Καλά τα λέει ο Αλαφούζος , αλλά μάλλον ζει σε άλλη χώρα τελικά .
    Στην Ελλάδα του Μνημονίου και των υποτακτικών , ο έλληνας πολίτης φορολογούμενος δεν μπορεί πια να χρηματοδοτεί κατά κύριο λόγο μια ανώνυμη εταιρία χωρίς κάποιο μεγάλο πορτοφόλι από δίπλα .
    Συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου για τους αντίστοιχους της ΑΕΚ .
    Ας είμαστε ρεαλιστές , μόνη σοβαρή πρόταση είναι αυτή του Βγενόπουλου .
    Έχει οριοθετήσει ένα πλάνο στο μυαλό του και προχωράει .
    Μόνο στον Παναθηναικό ζητάνε κάποιοι , από τον αγοραστή να πάρει την βόμβα και να πει thanks .
    Στην τελική δεν ζούμε σε εποχές 2.000 , όπου πήγαινε ο άλλος με την βαλίτσα με τα μύρια για αγορές
    Και κάτι για την ΓΗΠΕΛ .
    Ας υποθέσουμε ότι ο κόσμος βάλει το ποσό που οραματίζεται ο Αλαφούζος .
    Αν σκάσει μηνυτήρια αναφορά στην ΠΑΕ , ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει το ποσό ;
    Θα πρέπει δηλαδή να πληρώσω εγώ τις ατασταλίες του προηγούμενου; 
    Καλά αυτά Αλαφούζε , αλλά η λύση είναι μοναδική αυτή την στιγμή .
    To πλάνο αλά barca δεν τσουλάει .
    Στηρίξτε την μόνη λύση και αφήστε καλύτερα τα μεγελεπίβολα σχέδια σωτηρίας .
    Στα λόγια παίζω και εγώ με τα λεφτά των άλλων .
    Και εν τέλει είναι πρόκληση για εμένα , να μου λέει ο Αλαφούζος με τις τεράστιες οικονομικές δυνατότητες να βάλω λεφτά για να σώσω τον Παναθηναικό .




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ φίλε δεν νομίζω καθόλου ότι πανομοιότυπη πρόταση με αυτήν του Αλαφούζου.
    Από την μια ο Αλαφούζος , ζητάει από εμένα και εσένα να βάλουμε λεφτά , ενώ ξέρει την οικονομική κατάσταση του καθένα , αντί να οργανωθεί ο ίδιος με τα λεφτά που είχε είτε με τον Βγενόπουλο , είτε με δικούς τους επιχειρηματίες και να βάλουνε λεφτά  .

    Από τη άλλη ο Βγενόπουλος , μίλησε για δεσμευμένα 15εκ στην τράπεζα με την γνωστή προυπόθεση .
    Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα κι αν σε πρώτη φάση σηκώσει μόνος του το βάρος, με το που αναλάβει τα ηνία θα πλαισιωθεί άμεσα και από άλλους συμπαίκτες, με τους οποίους έχει ήδη κάνει επαφές και εμφανίζονται διστακτικοί ως προς το τάιμινγκ για λόγους επιχειρηματικής «φθοράς», θέλοντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους , κάτι που έχει γραφτεί και εδώ :
    http://origin2.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=128947939 

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου