Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0, 22/4/2012


Για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός με την νίκη του σφράγισε την πρώτη θέση για τους αγώνες των Play Off και ο Παναιτωλικός υποβιβάστηκε στην Football League.

Σχόλια:

** To ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας της ομάδας για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης (85' Ταμπάκης), Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Καραγκούνης (66' Νίνης), Ρούντολφ (66' Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ, Κουίνσι.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τσενάμο, Κούσας, Ρότσα (32' Καραμαλίκης), Μπουμάλ, Πασάς (38' Θεοδωρίδης), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Ετζενγκέλε, Ντολεζάι, Άντι (73' Μπελεβόνης), Καμαρά.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 18' Κουίνσι, 52',82' Τοτσέ, 85' Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: -

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":

Βίντεο:

Τα γκολ και τα highlights του ματς

Φωτογραφίες:












Ρεπορτάζ της εποχής απο το Contra

Εικόνα του αγώνα:

Με οκτώ νέα πρόσωπα στην 11αδα, τους Βύντρα-Σαριέγκι-Ζέκα-Κουίνσι-Καραγκούνη-Ρούντολφ-Τοτσέ αλλά και τον Κοτσόλη που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια έπειτα από 7 μήνες, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο και οι "πράσινοι" ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 18ο λεπτό με την ατομική ενέργεια του Κουίνσι.

Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός που καιγόταν για τη νίκη, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα αλλά και να δημιουργήσει φάσεις και ο Νταλακούρας επιστράτευσε στο 37' τον Θεοδωρίδη για να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, χωρίς όμως αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ευκαιρία του Τοτσέ.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός απείλησε με τους Κουίνσι στο 49' και Ζέκα στο 50', ενώ στο 51' έγινε η φάση του αγώνα. Ο Παναιτωλικός σκόραρε με τον Ετζενγκέλε που πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Μπουμάλ αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία και το γκολ για τους φιλοξενούμενους ακυρώθηκε, ενώ στην επόμενη φάση ο Τοτσέ έκανε εύκολα το 2-0 έπειτα από το γύρισμα του Βύντρα.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στη συνέχεια στον Παναιτωλικό που πήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τον Ετζενγκέλε στο 68' αλλά και τον Καμαρά στο 69' και στο 79' για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Κοτσόλη να δηλώνει παρών στην επιστροφή του.

Οι "πράσινοι" επανήλθαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, έφτασαν στο 3-0 στο 82' σε μια αντεπίθεση με το δεύτερο γκολ του Τοτσέ και στο 85' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με ωραία ενέργεια εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Οι παίκτες του Φερέιρα ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα με την 5η συνεχόμενη νίκη τους, διατηρώντας τη σοβαρότητα τους εντός γηπέδου παρά τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το βαθμολογικό πλεονέκτημα από ΠΑΟΚ-Ατρόμητο-ΑΕΚ ενόψει των πλέι οφ.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του τριφυλλιού έκανε και ο νεαρός τερματοφύλακας Αλέξανδρος Ταμπάκης που μπήκε ως αλλαγή στο 85' και είναι ο τέταρτος παίκτης από τις ακαδημίες που παίρνει την ευκαιρία από τον Φερέιρα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Κλειδί του αγώνα:

Δεν έγινε το 1-1 στο 51' στο γκολ του Ετζενγκέλε που ακυρώθηκε λανθασμένα από τον βοηθό, καθώς ο Γάλλος αμυντικός του Παναιτωλικού καλυπτόταν από τον Ρούντολφ και ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 με τον Τοτσέ.

MVP:

Ο Τοτσέ μπορεί να πέτυχε δύο γκολ αλλά ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο Κουίνσι που πέτυχε το πρώτο γκολ και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση για το 2-0. Ωστόσο ο Γκανέζος άργησε να ξυπνήσει και ο Φερέιρα τον χρειαζόταν στα ντέρμπι που χάθηκε ο τίτλος και όχι στο τέλος της σεζόν.

Αδύναμος κρίκος:


Η εικόνα του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο, αγωνίστηκε χωρίς πάθος στον τελικό για την παραμονή στην κατηγορία και η ομάδα του Αγρινίου πάλεψε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά πλέον ήταν αργά.

Πηγές:

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/30agon/panathhnaikos-panaitwlikos.1743818.html

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια