Γιατί δεν δημοσιοποιείτε τα έγγραφα Σαμαρά για την ΓΗΠΕΛ και τις συμβάσεις;


Επειδή κάποια πράγματα ή δεν τα πιάνω ή τα καταλαβαίνω πολύ καλά ,αναγκάζομαι να κάνω αυτό το ερώτημα. Έτσι κι αλλιώς τα περιθώρια έχουν στενέψει τραγικά και ο χρόνος διάλυση έχει μειωθεί στις 2 εβδομάδες. Οπότε για να μην το κουράζω και επειδή στο συγκεκριμένο θέμα διακρίνω περίεργες συμπεριφορές.

Πριν κάτι μήνες ,ο Σαμαράς της ΓΗΠΕΛ είχε κάνει μια prive συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους της ομάδας και τους είχε παραδώσει έναν φάκελο με όλα τα στοιχεία για την ΓΗΠΕΛ και τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί. Ή για να είμαι ακριβής ,το "όλα" είναι σχετικό καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν λείπανε έγγραφα.

Για κάποιο περίεργο λόγο ,αυτή η συνέντευξη τύπου πέρασε στο ντούκου απο όλους ,αφού έγινε μια επιφανειακή ενημέρωση απο όσους δημοσιογράφους παρέστησαν εκεί.

Και αυτό που ρωτάω είναι πολύ απλό: Γιατί οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που έχουν στα χέρια τους ,τα έγγραφα δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τα δημοσιοποιήσουν; Να τα δει βρε αδερφέ και ο κόσμος. Όλο και κάτι θα καταλάβει. Έτσι κι αλλιώς και αυτοί που τα πήρανε αθλητικογράφοι είναι ,όχι νομικοί. Να τα δημοσιοποιήσουν λοιπόν. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να έχουν περάσει τόσοι μήνες και να μην έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Αν η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν έχει να φοβάται τίποτα ,γιατί δεν δίνει εντολή να δημοσιοποιηθούν; Και η πλευρά Βγενόπουλου ,γιατί δεν πράττει το ίδιο ώστε να πει συγκεκριμένα "υπάρχει αυτό και αυτό" ή "λείπει αυτό και αυτό"; Απλά πράγματα μάγκες...

ΥΣ: Το συγκεκριμένο ερώτημα-απορία μου δημιουργήθηκε όταν διάβασα προ εβδομάδων το περίφημο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ απο το γραφείο τύπου των Βαρδινογιάννηδων και συγκεκριμένα όταν ανέφερε μέσα σε αυτό ο Κώστας Πιτιακούδης ότι έχει στην διάθεση του τα έγγραφα που τους έδωσε ο Σαμαράς ,όπου εκεί υπάρχει και η σχετική αλήθεια.

Όπως είναι φυσιολογικό έστειλα αμέσως στον συγκεκριμένο e-mail (όπως και σε άλλους που επίσης δεν πήρα απάντηση) και του ζήτησα είτε να στείλει τα έγγραφα να τα διαβάσω ,είτε να τα δημοσιοποιήσει ώστε να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια. Η απάντηση του ξέρετε ποια ήταν; Ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή και πως τα κρατάει για προσωπικό του αρχείο ,αφού αφορά ένα πολύ σημαντικό ζήτημα της ομάδας!! Και όταν τον ρώτησα με ποιο δικαίωμα κρατάει κρυφά τέτοια έγγραφα ,απάντηση δεν πήρα ποτέ. Μια απάντηση που δεν ήρθε και απο άλλα mails δημοσιογράφων.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΥΣ2: Μέσα σε όλα αυτά ,βάλτε και κάποια άλλα έγγραφα που χαθήκανε εντελώς τυχαία απο τα γραφεία της ΠΑΕ πριν κάτι εβδομάδες. Τα χαρτιά μηχανογράφησης ντε ή όπως στο καλό λέγονται...

Σχόλια

  1. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει ο Βοτανικός, & δεν νομίζω με την παρούσα φάση θα βρεθεί κάποιος  να δώσει 100~150 εκατομμ. ευρώ για να γίνει αυτό το γήπεδο. Με ενδιαφέρει να μη χαθεί η Λεωφόρος, να μην γίνει κτήρια και κατεδαφιστεί το γήπεδο όπως έγινε με την Αεκ που δεν έχει πλέον γήπεδο. Πιστεύω με πολύ λιγότερα λεφτά μπορεί να γίνει μια αισθητική, λειτουργική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του υφισταμένου γηπέδου και αργότερα όταν & όποτε η κρίση ξεπεραστεί, να κοιτάξουμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητα στις θύρες 6 & 7 φτάνοντας την χωρητικότητα του γηπέδου από 17000 θέσεις σε 25000~30000. Αυτή είναι η άποψή μου, νομίζω γήπεδα 50000 ή 60000 δεν είναι λειτουργικά και το κόστος δημιουργίας και συντήρησης αυτών από μιά μεγάλη ομάδα για τα ελληνικά δεδομένα είναι απαγορευτικό. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά είχα δουλειά και δεν μπορούσα να απαντήσω. Επαναλαμβάνω ότι ο στόχος θα έπρεπε να ήταν η πίεση προς το δήμο της Αθήνας να μας δώσει λίγο παραπάνω συντελεστή δόμησης για ανέγερση επιπλέον κερκίδων στις θύρες 6 & 7 και όχι η δημιουργία νέου γηπέδου. Όμως όταν τα λέγαμε αυτά ήταν εποχές δανειακής ευημερίας και κανείς δεν καταλάβαινε την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά νομίζαμε ότι μπορούσαμε να βρίσκαμε κάποιον ή κάποια τράπεζα να μας φτιάξει το γήπεδο. Εγώ γιαυτό στενοχωριέμαι, γιατί αν πιέζαμε από τότε προς την κατεύθυνση που προείπα και όχι σε γήπεδα κολοσσαία τύπου Βοτανικού, τώρα θα είχαμε μεγαλύτερο και καλύτερο γήπεδο, όπως αυτό που έκανε ο Αρης με το γήπεδο Χαριλάου. Το δικό μας θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο και μεγαλύτερο στη θέση της Λεωφόρου χωρις να γκρεμιστεί το υφιστάμενο γήπεδο. Επαναλαμβάνω ότι, θεωρώ τη λογική που λέει όχι γήπεδα μέσα στην πόλη πονηρή και εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων, άλλωστε οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης όπως η Ρεαλ Μαδρίτης έχουν το γήπεδό τους εντός του κέντρου της πόλης που δένει και εναρμονίζεται πλήρως με τον αστικό ιστό.  Επίσης μπούρδες είναι και τα περί της δημιουργίας χώρου στάθμευσης στο γήπεδο. Μήπως κανένα από τα παλαιά γήπεδα της Ευρώπης που τα περισσότερα ιδίως της Μ Βρετανίας είναι κτισμένα πριν το 1950 έχουν χώρους στάθμευσης; Εξάλλου το κέντρο της πόλης διαθέτει σύστημα Μετρό επομένως ο καθείς φίλαθλος μπορεί να προσέλθει στο γήπεδο γρήγορα αφήνοντας το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης του Μετρό και μετά παίρνοντας το τρένο για το σταθμό των Αμπελοκήπων. Εκείνοι που το παίζουν μεγάλοι σίγουρα θα βρούν και ένα γκαράζ κοντά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά αυτοί είναι λίγοι δεν είναι μάζα. Συνεπώς για ποιό λόγο να μην παίζουμε στη Λεωφόρο που σαν έδρα θα ήθελε και ο Γαύρος να την είχε; Απλώς εξυπηρετούνταν τα συμφέροντα κάποιων που ήθελαν το ΟΑΚΑ για να κρατούν τους παχυλούς μισθούς των και να απασχολούν δημόσιους υπαλλήλους που δεν χρειάζονταν. Πάντως για μένα έστω και την τελευταία στιγμή η Λεωφόρος πρέπει να κρατηθεί, να αναβαθμιστεί και να γίνει η μόνιμη έδρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναικού. Εκεί γνώρισε τις περισότερες δόξες της και εκεί πήρε τα περισσότερα πρωταθλήματα. Επίσης πρόσεξε τα γήπεδα της Ρεάλ της Μπάγιερν, της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα και πές μου αν κανένα από αυτά μοιάζει με του ΟΑΚΑ. Τα γήπεδα με στίβο εγκαταλείπονται το έκανε η Γιουβέντους ,η Μπάγιερν και άλλες ακόμη που τώρα δεν τις θυμάμαι. Και κάτι άλλο ακόμη. Μέχρι 30000 θεατές μπορούν να δούν και να συμμετέχουν ζωντανά στο παιγνίδι που γίνεται. Πιό πολύ και πιό πάνω από αυτούς (διάζωμα) βλέπουν το ματς από τα βίντεο walls. Αυτά προς το παρόν θα επανέλθω στο θέμα της Λεωφόρου σε επόμενο blog που θα αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου