Ένα άκρως προσωπολατρικό -και ρεαλιστικό- σχόλιο...

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ...


Γυρνώντας σπίτι απο τον Βύρωνα (τέτοια ματς σε κάνουν πιο Παναθηναϊκό) και βλέποντας στην τηλεόραση τον τελικό του κυπέλλου ,δεν μπορώ να κρύψω ότι ζήλεψα. Ζήλεψα την ατμόσφαιρα με τους αντίπαλους οπαδούς απέναντι ,τις ώρες πριν τον τελικό ,την προσμονή να σηκώσεις το Κύπελλο. Όπως ακριβώς ,στον τελικό με τον Άρη πριν 2 χρόνια. Ειδικά όταν ο γαύρος σήκωσε την κούπα ,το μυαλό μου μοιραία πήγε σε εκείνο το Σάββατο που με γκολ του Λέτο πανηγυρίζαμε το κύπελλο ,μετά απο 6 χρόνια. Και συγκεκριμένα στην παραπάνω φωτογραφία με τον πρόεδρο μας να σηκώνει περήφανος το Κύπελλο.

Ήταν ένα ματς που έπρεπε να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και αν το παίρναμε ,θα σηκώναμε την κούπα. Και την σηκώσαμε και χιλιάδες οπαδοί μας πανηγύριζαν. Πόσο σπάνια ζούμε τέτοιες στιγμές στην μπάλα πλέον και πόσο σας έχουν λείψει; Εμένα προσωπικά πολύ... Μην συγκρίνετε το Κύπελλο ,με το Πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό ,αλλά το Κύπελλο σου χαρίζει μια υπέροχη μέρα και σε κάνει απίστευτα ευτυχισμένο (ειδικά αν είσαι και μέσα στο γήπεδο).

Για αυτό τον γούσταρα τον Πατέρα. Γούσταρε και ο
ίδιος και έκανε ό,τι κινήσεις περνούσαν απο το χέρι του για να γουστάρει ο κόσμος και να είναι περήφανος. Στα @@ μου αν έκανε ακριβές μεταγραφές ,αν κάπνιζε πούρα ,αν δεν έδινε διαρκείας στην derby ,αν αν αν ... Εγώ ξέρω ότι μου έφερε παικταράδες ,ότι έκανε μεγάλα διπλά στην Ευρώπη ,ότι μου πήρε το double ,ότι πήρε παίκτη απο τον γαύρο ,ότι έφερε τον καλύτερο έλληνα ποδοσφαιριστή απο το εξωτερικό ,ότι έστειλε τον γαύρο στην 5η θέση και τους οπαδούς του να ξηλώνουν το Καραϊσκάκη βρίζοντας τον Κόκκαλη...

Ξέρω ότι εκείνο το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με τα πανηγύρια μου θύμισε εικόνες που είχα κοντέψει να ξεχάσω και με έκανε να φεύγω με χαμόγελο απο το γήπεδο. Περηφάνια για την ομάδα μου ,για αυτά που πετύχαινε και για αυτά που θεωρούσα δεδομένα πως θα πετύχει. Αλλά προφανώς υπήρχαν και κάποιοι άλλου είδους Παναθηναϊκοί που δεν χαιρόντουσαν και προτίμησαν αυτόν τον πρόεδρο ,να τον διαπομπεύσουν στα πρωτοσέλιδα ως "πρόεδρο-γλάστρα" ή να τον χαρακτηρίσουν ως ανίκανο και να προτρέπουν την ομάδα που άρχιζε να χτίζει (την ομάδα που πήρε το double ντε) ,να σηκωθεί και να φύγει.

Εκείνο το γαμημένο πόσα όνειρα έκανα για την ομάδα που ένιωθα πως θα γίνει ομαδάρα ,με τον πρόεδρο αυτό να αποτελεί ό,τι καλύτερο για την πολυμετοχικότητα. Αλλά προφανώς ,δεν γνώριζα καλά την Παναθηναϊκή πραγματικότητα ή εθελοτυφλούσα και έφτασα μετά απο 2 χρόνια να ζηλεύω στην τηλεόραση τον γαύρο που σηκώνει το κύπελλο. Όπως φαίνεται ,οι επιδοτούμενοι Παναθηναϊκοί και θεματοφύλακες προσωπικών συμφερόντων ,ήταν πιο ισχυροί απο τους απλούς Παναθηναϊκούς που χαιρόμασταν όσο τίποτα εκείνο το βράδυ. Προφανώς το double του 2010 δεν τους έφτανε και για αυτό θέλανε να φύγει ο Πατέρας.

Με αυτόν τον πρόεδρο άρχιζα να πιστεύω πως δεν πήγε στράφι εκείνη η πορεία στο Πεδίο. Άρχιζα να πιστεύω πως τα Παναθηναϊκά όνειρα για την μπάλα έβγαιναν.

ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ,ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ,ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΦΑΝΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΤΖΙΓΓΕΡ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ,ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 2010 ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑ ,ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΩ ...ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΛΕΨΩ.

ΥΣ: Ο Μαρινάκης λέει έδωσε 200.000€ πριμ για το Κύπελλο και όλοι τον αποθεώνουν. Να θυμίσω πως ο Πατέρας το 2010 είχε δώσει 1.000.000€ στο τέλος της χρονιάς για το double ,πέρα των συμφωνηθέντων απο την αρχή της χρονιάς. Ο Πατέρας ...αυτός που το έπαιζε μάγκας με τα λεφτά των άλλων.

ΥΣ2: Τα γιατί έφυγε και τι του προσάπτω για την εξαφάνιση του ,δεν αναιρούν τις στιγμές χαράς και περηφάνιας που μου χάρισε με την ομάδα.

Σχόλια

  1.  Εσένα σε χάλαγε δηλαδή ο Εντόι έτσι ? Και από όλο το ποστ αυτό κράτησες ? Με 10 χρόνο μιλάω ? Εσένα τι σου δίνουνε ..παγωτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΣΙΛΗΣ13/12/12 3:34 μ.μ.

    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ !!

    ΟΛΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε τους νοσταλγούς να λένε ό,τι θέλουν αδερφέ... το κείμενο μίλησε κατευθείαν στην καρδιά και στην ψυχή κάθε αγνού και πραγματικού ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!
    Ο Πατέρας μας ανέβασε στα ουράνια, όσο και να θέλουν να το ξεχάσουν κάποιοι αυτό. Και η κατάντια είναι αυτή ακριβώς αυτή που γράφεις: να ζηλεύουμε τον γαύρο!
    Εκεί μας κατάντησε ο άνιωθος με το όνομα σκύλου, αλλά και όλο το συρφετό που κουβαλάει δίπλα του!! Ανθρωπάρια που δηλώνουν Παναθηναϊκοί, αλλά δεν χαίρονται στις χαρές του... που αναπολούν τις εποχές που είχαμε κάνει συνήθεια τις 3ες θέσεις και 6ετή ή 8ετή διαστήματα χωρίς ούτε έναν τίτλο! 
    ΝΤΡΟΠΗ! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΣ ΡΕΕΕ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4.  Είναι επιχείρημα τώρα αυτό  ? Αν του το είχε πει κανείς του Πατέρα  ? Δηλαδή δε θα έπρεπε από μόνος του να βγάλει τα κουκιά και να δει οτι με αυτή την πολιτική δε θα του βγαίνουνε ? Ή μήπως του είπε κανείς να τα ξοδέψει όλα μονοκοπανιάς ..?

    Δε θα έπρεπε να ακούσει τον Θανάση τον Γιαννακόπουλο που από οτι μιλάει για Τιτανικό στον Παναθηναικό . Αλλά τότε ακόμα και τον Θανασάρα οι αυλικοί τον βγάλανε προδότη και αυτόν ! Και ο Αλαφούζος τώρα που μιλάει για χαμήλωμα μπάτζετ και στρωτή πολιτική προδότης και αυτός ..Αλλά τι να λέμε τώρα κάποιοι φωνάζουνε Δ  ' εθνική και είναι κοντά να το καταφέρουνε...
    Κατάντια.

    Ο Μπουμσογνκ δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός που ήρθε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα ? Ή μήπως είναι καλύτερος ο Βαβζίνιακ ο Μπίαρσμιρ ..ή ο Καντές  που έχει το ίδιο συμβόλαιο με τον Μπουμσονγκ ? Και κάτσε μισό λεπτό ο Γκοβού δεν ήταν αυτός που επέμενε να πάρει ο Πατέρας ...? Ή δε θυμαμαι καλά..Αλλά μια χαρά θυμαμαι..Απλά ο Τζίγγερ επειδή είναι εκδικητικός σου λέει θέλετε μεταγραφές οριστέ πάρτε μερικές και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του προς την καταστροφή .Εγώ ποτέ δεν είπα οτι ο Τζίγγερ είναι άμοιρος ευθυνών το αντίθετο. Ο Τζίγγερ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη γιατι είναι ο μεγαλομέτοχος.

    " Λυπάμαι " που είμαι αντικειμενικός και χαιρόμαι που δεν ανήκω στο άρμα του Πατέρα και του Βγενόπουλου όπως φαίνεται οτι ανήκεις εσύ. Να ξέρεις πάντως οτι οι αδαείς οι ανενημέρωτοι οι ευκολόπιστοι σας αφήνουνε..Και έχετε μείνει λίγοι ..και θα μείνετε ακόμα λιγότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφου θες κοντρα ακου καλα αδιαβαστε ...
    1. οι πορεις εγιναν με ροστερ που ειχε ηδη φτιαξει ο καπετανιος..ο τζιγγερ βρηκε ετοιμη ομοδα το 2000.επισης γαμιονταν στην ευρωπη για να παρουν καμια μεταγραφη μπας και δουν χρημα . ο δικος σου δεν πληρωνε τιποτα οπως γνωριζεις ...επεισης διελυσε την ομαδα το 2004 για ζουταουτας γκαλινοβιτς αντριτσ κτλ.

    2.παπατατακηδες σαν εσενα επηρεαζονται μια χαρα απο τα πρωτοσελιδα των εφημεριδων και δημιουργουν αποψη μονο με 5 λεπτα ενημερωση. απο την λασπη των εφημεριδων ολο και καμποσοι ψαρωσαν, γιατι πες πες κατι θα μεινει ,και αρχισαν να βριζουν τους πεκιτες

    3.ετσι σου ειπαν ετσι λες

    4.ρητορικη τουλουμπα ( ασχολιαστο )

    5.ξοδευτηκαν τοσα λεφτα γιατι για να ερθουν καλοι παιχτες στην ελλαδα πρεπει να πληρωνεις υπεραξιες αφου εχουμε μπουρδελο επιπεδο...επισης λαθη εγιναν αλλα οποιος δεν προσπαθει μονο δεν κανει λαθη καταλαβες πανεξυπνε ? επισης ο ρουκαβινα διωχτηκε απο τον τζιγγερ το καλοκαιρι του 10 και πηγε στον ζαετς τον κολλητο

    6. ο πατερας προσπαθησε να χτυπησει την παραγκα οχι δημιουργωντας μια καινουργια αλλα ξεριζονοντας την παλια γιαυτο και οι συνομιλιες βλακακο

    7.ο αντωνιου εκανε λαθη σιγουρα και ζεκα και λοιποι ηρθαν απο φερειρα οχι απο μανατζερ ...καταλαβες αδιαβαστε 

    ΤΕΛΟΣ ..ο Πατερας εβαλε 10 ο ΑΒ 25 και ο ζολωτας 10 καταλαβες αδιαβαστε που θα τολμησεις να πεις οτι ηταν προεδρος και διαχειριζονταν λεφτα αλλων ? 

    Ο τζιγγερ οταν ειχε ερωτηθει εκρινε τον πατερα απολυτως πετυχημενο και δεν ειχε παραπονο απο τη διαχειρηση ....

    αντε στον τουλουμπα τωρα για εισαι αδιαβαστος .......πουθενα ε πουθενα 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ λοιπον συμφωνεις με το θαναση περι τιτανικου ....εκεινη την περιοδο αδιαβαστε λεγανε για χρεη 140 ε..και τωρα ουτα 10 δεν ειναι καταλαβες ?10ε τοτανικος ? ουαου !!!!ο πατερας πουθενα επεμενε να παρουμε τον γκαλας ...καταλαβες αδιαβαστε ..αντε στον τουλουμπα για γλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αργησες να απαντησεις βλεπω και λες αλλα αντι αλλων ..ουτε μου απαντησες φυσικα 

     .... σας καταλαβαν στο λεοφορος παντως με τα δεκαδες ψευτικα προφιλ με μια ιπ ....χοχοοοχοχοχοχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ φίλε και όπως έγραψα και πιο κάτω  εγώ δηλώνω ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ από την παρατεταμένη σιγή του πρώην προέδρου της ομάδας . Δεν διαφωνώ επί αυτού και εγώ περίμενα πιο πολλά από αυτόν τώρα στα δύσκολα που περνάει ο σύλλογος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μου απαντησες σε τιποτα απο οσα σου ειπα ? οχι! αντε καληνυχτα ! να σε λεω σκεπτομενο ευσυνειδητο νεοκοσμιτη ? πολυ μισος βγαζεις ! μηπως ησουν σε εναν αγωνα με τον μπαοκ για τα πλει οφ ?;) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το κείμενο είναι απλά ντροπιαστικό για έναν Παναθηναικό χώρο. Ειδικά η μνεία κάτα Παναθηναικών  είναι κατάπτυστη. Κάπου έπρεπε να βάλεις οπαδός του Πατέρα ή φίλος συγγενής ή και (τσάτσος επιδοτούμενος , δανείζομαι φράσεις που χρησιμοποιείς)γιατι πολύ απλά δεν φαίνεται να έχεις διαφορά με αυτούς που βρίζεις. Τι σου λέω εγώ τώρα όμως..αν το καταλάβαινες αυτό δε θα έγραφες οτι έγραφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα έχετε κάνει όλα αχταρμά..Η μάλλον έτσι προσπαθείτε να τα παρουσιάσετε προς τα έξω, για να κάνετε αχταρμά το μυαλό του φιλάθλου που δεν παρακολουθεί στενά τα δρώμενα γύρω από την ομάδα. 
    Καταρχήν επειδή ακούω και ξανακούω από αυλικούς ότι ο Πατέρας ευθύνεται για την σημερινή εικόνα της ομάδας..Του είχε πει κάποιος ότι τα λεφτά που μπήκαν τότε από τους πολυμετοχικούς, θα πρέπει να βγάλουν την ομάδα για τα επόμενα 5-6 χρόνια; Υπήρχε πουθενά στη συμφωνία χρονικό πλαίσιο για την χρησιμοποίηση των χρημάτων; Η αρχική συμφωνία δεν ήταν να πάει η ομάδα όσο πάει (επαναλαμβάνω, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό) με εκείνα τα χρήματα, και μετά να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν οι μέτοχοι, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο ένα ποσό σύμφωνα με το ποσοστό που έχει ο καθένας; Πως λοιπόν να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα, όταν τα τελευταία 2 χρόνια έχουν μπει χρήματα μόνο από το δάνειο που πήρε ο Τζίγγερ, και το οποίο αντί να αποπληρώσει ο ίδιος το κάνει τώρα η ομάδα, δεσμεύοντας μελλοντικά της έσοδα;

    Επίσης, ο Τζίγγερ πριν λίγο καιρό είπε ότι είχε καταλάβει την πορεία της οικονομικής "καταστροφής" που είχε πάρει η ομάδα, αλλά όταν προσπάθησε να προειδοποιήσει, δέχτηκε την κριτική και την αποδοκιμασία των υπολοίπων μετόχων. Ας πούμε ότι είναι έτσι... Το καλοκαίρι που επέστρεψε ο Τζίγγερ, που πήγε να βάλει τον Κωνσταντόπουλο πρόεδρο κτλ.. Τι έκανε για να αποτρέψει αυτή τη πορεία προς την "καταστροφή"; Είδες πουθενά περικοπές συμβολαίων; Είδες πουθενά μάζεμα του "τερατουργήματος", όπως υποστηρίζετε; Όχι. Αντ' αυτού, είδαμε να έρχονται στην ομάδα οι Πλεσί, Γκοβού, Λουίς Γκαρσία, Μπουμσόνγκ. Δηλαδή με λίγα λόγια, είχε καταλάβει που πήγαινε το πράγμα  αλλά αντί να το διορθώσει, το επιβάρυνε ώστε να γίνει ακόμα χειρότερη η κατάσταση. 

    Όσο για το μπλέξιμο του Παναθηναϊκού με τις κασέτες,που λες..Ποιο μπλέξιμο; Ξέρεις κάτι, που δεν ξέρουμε όλοι οι άλλοι; Σε χάλασε κάτι που ακούστηκε στις κασέτες; Αντί να χαίρεσαι που αποδείχτηκε (ξανά) η σαπίλα του γαύρου στο ποδόσφαιρο, έχεις και παράπονο για αυτό; Γιατί άραγε;;;;;;

    Τέλος, για τη μνεία που λες εναντίον "παναθηναϊκών".. Οι καταδότες στην κατοχή ήταν Έλληνες με μαύρες κουκούλες, που δεν δίσταζαν να κάνουν κακό στην ίδια τους τη χώρα, προκειμένου να έχουν οι ίδιοι κάποια προνόμια. Το γεγονός ότι ήταν και εκείνοι Έλληνες, θα έπρεπε να με κάνει να τους μνημονεύω με χαρακτηρισμούς που προσδίδουν θαυμασμό και υπερηφάνεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12.  1. Δεν έχει νοημά να βλέπεις κάτι αποσματικά αλλά συνολικά . Με την ίδια λογική κάποιος μπορεί να σου αναφέρει την τετραετία 2000-2004 που πέρασαμε τρεις συνεχόμενες φορές στους 8 της Ευρώπης και πήραμε νταμπλ και να σου βγάλει τον Τζίγγερ σούπερ επιτυχημένο παράγοντα. Που σαφέστατα και δεν είναι ..Έτσι λοιπόν η παρουσία του Πατέρα άρχισε το 2008 και αφού συνεχίζει να έχει μετοχές συνεχίζει να κρίνεται . Οπότε δε κατάλαβα καθόλου γιατι απομονώνεις το 2009 και το 2010 ..

    2. Για τις δύο εφημερίδες δε θα κάτσω να τις υπερασπιστώ απλά έγραψα οτι δεν είναι λόγος για να αποχωρήσει κανείς. Ο λόγος που αποχώρησε για μένα είναι οτι δεν είχε πλεον τις πλάτες του Τζίγγερ του Βγενόπουλου του Γιαννακόπουλου και κτλ. Και ο ίδιος δε μπορούσε μετά να διαχειρίστει τα ελλείμματα που δημιούργησε αφού με δική του υπογραφή κάναμε 40 εκατομμύρια μεταγραφές.

    3. Σαφώς και ο Μήτσου δεν ήταν ασπίδα για την ομάδα πάρα ένας μπροστινός . Αυτό που εννόω είναι οτι κανείς δε λέει για το νταμπλ του Μήτσου αλλά πολλοί λένε για το νταμπλ του Πατέρα..Γιατι άραγε ...? Το αφήνω εδώ αυτό ..

    4. Καλά τον Κατσουράνη με 3 εκατομμύρια στην Μπενφίκα και ένα εκατομμύριο συμβόλαιο ε δε τον θεωρώ και παιχταρά να με συγχωρείς..Σίγουρα έκανε και κάποια καλά παιχνίδια αλλά μέχρι τώρα στην ομάδα έχει κοστίσει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ..ε δε τη λες και τεράστια την προσφορά του..Ούτε μπορώ να την συγκρίνω π.χ με άλλους παίχτες στο κέντρο όπως τον Άγγελο τον Μπασινά ή τον Καραγκούνη στα καλά του.Ακόμα και ο Σιμάο για μένα είναι πιο πολύτιμος από τον Κατσουράνη αν μιλάμε για αμυντικό χαφ..Αν θες για επιθετικό χαφ ..τι να μου πει ο Κατσουράνης μπροστά στον Έκι Γκονζάλεζ...?

    Ο Ζιλμπέρτο ο Λέτο και ο Σισέ είναι πολλοί καλοί παίχτες . Αυτο δε το αναιρεί κανένας. Μη ξεχνάμε όμως πως ξοδεύτηκαν 45 εκατομμύρια για μεταγραφές..Από τις οποίες κάποιες ήταν οι Μελίσσης Κλέιτον Σόουζα Ρουκάβινα που ξοδεύτηκαν περίπου 10 εκατομμύρια για δάυτους..Και άλλα 6 εκατομμύρια για τον Ίβανσιτς και τον Μάττος για να τρώνε πάγκο ..( επειδή ήταν από τη προηγούμενη εποχή...)..Για να μη πω για Σειταρίδη Βαβζίνιακ Ιωαννίδη ( υπάρχει αυτός άραγε ) ..Ακόμα και ο Λάζαρος που μ άρεσει πολύ ως παίχτης ε δεν τα άξιζε τα 3 εκατομμύρια..20 εκατομμύρια δηλαδή πεταμμένα..

    Μιλάμε για εγκλήματα..

    Ο Φλάβιο και ο Μπίτσκαν ήταν αποτυχημένες μεταγραφές . Είπα εγώ το αντίθετο ? Αλλά εγώ για τον Πατέρα σχολίασα . Ας μη πάμε την ιστορία τόσο παλιά.Έστω όμως και έτσι ο Τζίγγερ τις αποτυχημένες μεταγραφές τις πλήρωνε ο ίδιος . Δε την έκανε γυριστή όπως ο Πατέρας.

    Το ίδιο και οι Γιαννακόπουλοι τα ελλείμματα τους τα πληρώνανε. Και μαγκιά τους και όποιος τους κάνει κριτική για μένα καλύτερα να κοιτάξει τον εαυτό του. Όταν κάποιος είναι πραγματικός Παναθηναικός και πληρώνει τα λάθη του με τον παρά του τι να πει κανείς ?? Ή πως να τους συγκρίνεις με τον Πατέρα . Έχεις λοιπόν μεγάλο σφάλμα σε αυτή τη σύγκριση . Είναι εντελώς άστοχη.Σου ξαναγράφω σπατάλες των Γιαννακόπουλων δεν άκουσα ποτέ ούτε ελλείμματα γιατι το μαγαζί το ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ οι ΙΔΙΟΙ και το έχουνε ΥΓΙΕΙΕΣ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟ !

    7. Για τις κασέτες δεν υπήρχαν συνομιλίες του Πατέρα με τον Ψωμιάδη ; Θυμάμαι τον ίδιον τον Πατέρα να λέει οτι έχουνε φιλικές σχέσεις..

    8. Ο Αντωνίου ο μέγας μάνατζερ που πήρε τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο ! Λες και χρειάζεται μεγά σκάουτινγκ ..Ο καλός ο μάνατζερ φένεται οταν φέρνεις τον Ζέκα ή τον Σιμάο ή τον Εντόι για ένα κομμάτι ψωμί ... Αυτή είναι η δουλειά του τεχνικού διευθυντή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσε ρε Βαγγέλη , όποιος οπαδός δει στον δρόμο τον Νικόλα Πατέρα , θα τρέξει να τον ασπαστεί , όσο και να σε πονάει αυτό , γιατί ήταν μάγκας και 
    Παναθηναϊκός , με κατανόηση στον κόσμο , με λεφτά παρά το μικρό ποσοστό του , με ενωτική στάση & με φρύδια μεγάλα .
    Ντροή για τον Παναθηναϊκό χώρο είναι οι απόψεις άλλων , που βάζουν πρόσωπα πάνω από τον σύλλογο και έχουνε ιερά τοτέμ και άμεμπτους παράγοντες .
    Σε πειράζει ο Πατέρας του 5% . 
    Κάνε μας την χάρη.
    Πας μας ότι δεν υπάρχουν οπαδοί που τα παίρνανε τόσα χρόνια .
    Μπες στο youtube , και θα βρεις διαλόγους με τον εκδότη του ''Derby'' , όπου .. οπαδοί βγαίνουν και ειρωνεύονται τον .. ξιφομάχο , και την .. αγία τριάδα ( Παύλου-Θανάση-Δημήτρη Γιαννακόπουλο ) .
    Εγώ δηλώνω ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ από την παρατεταμένη σιγή του πρώην προέδρου , αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα , ο φίλος που έκανε την εγγραφή σχολιάσε το απόλυτα πετυχημένο παρελθόν του Νικόλα Πατέρα .
    Πήγαινε τώρα να διαβάσεις την φυλλάδα που μέχρι το 2010 ήταν το ευαγγέλιο των αντιβαρδινογιαννικών και τώρα τα έχει βάλει με τον κόσμο , με τους μετόχους , όλους φυσικά εκτός από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ Γιαννακόπουλους , που το μόνο που λένε είναι στους άλλους να βάλουνε λεφτά . 
    Γιατί με αυτά που λες , καταλαβαίνω ότι οι φυλλάδες αυτές , επηρεάζουν ακόμα κόσμο.
    Την φυλλάδα που μιλάει για κακοδιαχείριση και σπατάλες , την ώρα που ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης έχει αναιρέσει το επιχείρημα αυτό .
    Ότι και να κάνει από δω και μπρός ο Πατέρας , το παρελθόν του δεν ξεχνιέται .
    Και σε όποιον αρέσει .
    Y.Γ:Μπράβο φίλε panathinaikos press για την ανάρτηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ως μη Παναθηναϊκός θεωρώ ότι ο Πατέρας ήταν η μερική καταστροφή του Παναθηναϊκού. Το άρθρο επιβεβαιώνει ότι ολοι όσοι χλεύαζαν τον Κόκκαλη και χλεύαζουν τον Μαρίνακη, φέρονταν και φέρονται κατά αυτό τον τρόπο διότι ζήλευαν. Διότι ήθελαν τον δικό τους Κόκκαλη και τον δικό τους Μαρινάκη. Αν έμενε ο Πατέρας θα ήταν η ταφόπλακα του αγωνιστικού τμήματος και του οπαδικού κινήματος που ήδη πνέει τα λοίσθια.

    Κι απορώ πως ορισμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πουλούσε παπατζιλίκι με τις τσέπες άλλων. Μόλις οι τσέπες άδειασαν την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Επομένως, για ποιο όραμα μιλάμε; Ποιος Παναθηναϊκός να πάει να του σφίξει το χέρι; Να τον γιαουρτώσει πρέπει όπως τους πολιτικούς. Και δεν μιλάμε για δυο και τρία εκατομμύρια. Δεκάδες πέρασαν από τα χέρια του. Για να μην πω πάνω από εκατό. Και τι τα έκανε; Παρέα με κάτι άλλους τα κακοδιαχειρίστηκαν χειρότερα κι από το ελληνικό κράτος. Και τώρα οι παίχτες τρώνες κάθε μέρα μακαρόνια.

    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κόσμος του 
    Παναθηναϊκού , ήθελε την normal προστασία - που πρέπει να έχει κάθε ομάδα , πόσο μάλλον ένας σύλλογος που κάνει πρωταθλητισμό - και αυτό πέτυχε ο Ν.Πατέρας . Ουδέποτε χρησιμοποίησε τακτικές τύπου Πράκτορα ο Πατέρας , απλά είχε το σθένος να επιβάλλει την προστασία του συλλόγου , πάντα μπροστά από το φώτα .
    Αν φίλε δεν γνωρίζεις καταστάσεις , καλύτερα να μην εκφράζεις άποψη για ένα θέμα . Ο Ν.Πατέρας δεν πούλησε οπαδιλίκι , αλλά ήταν ένας τρελός οπαδός της ομάδας , ένας πρόεδρος που κάθε οπαδός θα ήθελε να έχει μπροστά . Εγώ θα στα πω , έτσι για να τα μάθεις και να ξέρεις τι λες . Ο Πατέρας με ποσοστό 5% ( για την ακρίβεια 5,4% ) , έχει βάλει 10,9 μύρια από την τσέπη του στην ομάδα + το 1 μύριο από το πριμ τίτλου που έδωσε στους παίχτες την χρονιά του νταμπλ , την ώρα που χθες ο Μαρινάκης έδωσε 200.000 στους παίκτες του Ολυμπιακού .Το ότι ο Βαρδινογιάννης τους έπιασε κότσους και πούλησε το ποσοστό που θέλησε σε υπεραξία είναι γνωστό , και αυτό είναι ευθύνη των επενδυτών του 2008 και όχι δικό του φυσικά .Και όμως φίλε σε διαβεβαιώ ότι κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού , έχει σε εκτίμηση τον Ν.Πατέρα , και οι 7 στους 10 ( εξαιρώ τους κυρίους που δεν ξέρουν καλά τα πράγματα , τους αλλόθρησκους , και τους .. γνωστούς οπαδούς της 30ετίας ) , θα τον πλησίαζαν και θα έπιναν έναν καφέ , ένα ούζο μαζί του .Τα εκατομμύρια που πέρασαν από τα χέρια του , τα έβαλναν μεγάλοι άνθρωποι και όχι παιδάκια , που του τα εμπιστεύητηκαν , ενώ ο οικονομικός προυπολογισμός και η πολιτικές της ''εταιρίας'' , είχαν πρώτη πρώτη την υπογραφή του Βαρδινογιάννη , ως μεγαλομέτοχος .Τα βρόντηξε και έφυγε , φίλε γιατί αηδίασε με την κατάσταση του να παίρνει τίτλους , και να δέχεται λάσπη , επειδή αντιτάχθηκε στον Βαρδινογιάννη .Και αν το πάρουμε και μαθηματικά , για την πτώχευση μιας εταιρίας , δεν μπορεί να φταίει ένας πανψηφή πρόεδρος του 5% και όχι ένας μονάρχης μεγαλομέτοχος .Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια αγαπητέ .Καλό μεσημέρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16.  Ο Πατέρας που έκανε όλες αυτές τις κινήσεις και γούσταρε και ο ίδιος που είναι σχεδόν δύο χρόνια τώρα...? Που είναι αυτός ο Παναθηναικάρας που έταζε χρήματα για μεταγραφές όπως πχ στη περίπτωση του Γκαλάς ? Που είναι αυτός ο Παναθηναικάρας να βάλει κανένα φράγκο σε τόσες ΑΜΚ που προηγήθηκαν ? Που είναι για..?
    Που είναι ο καπετάνιος των ονείρων μερικών που όσο πάνε γίνονται και λιγότεροι ..να βοηθήσει την ομάδα ?
    ΑΦΑΝΤΟΣ

    Άφαντος ..αλλά ξέχασα προσβλήθηκε αυτή η προσωπικότητα που όπως λες είναι τόσο μεγάλη ..από δύο εφημερίδες...

    Όσο για το νταμπλ κάθε ντάμπλ το χαίρονται όλοι οι Παναθηναικοί . Όπως και το νταμπλ του 2004 μόνο που τότε δεν ήταν το νταμπλ του Πατέρα όπως ονομάζεται αυτό ήταν το νταμπλ του Ολισαντέμπε του Χένρισκεν και άλλων παιδιών δεν ήταν το νταμπλ του Μήτσου με ότι αυτό συνεπάγεται...


    Και η μεγάλη ανακρίβεια ειναι οτι έφερε ναι μεν μερικούς καλούς παίχτες σκορπώντας όμως εκατομμύρια που μετά δημιούργησαν ελλείμματα και φέρανε την ομάδα στην καταστροφή . Και πέρα από τους καλούς παίκτες έφερε και παλτά Μελίσσηδες Σόουζα Βαβζίνιακ Ρουκάβινα και πάει λέγοντας ..Δε μπορείς λοιπόν να παρουσίαζεις μονόπλευρα την ιστορία και να αγιοποιείς τον Πατερα που τουλάχιστον είναι αμφιλέγομενη η παρουσία του στον Παναθηναικό . Ναι σίγουρα πήραμε το νταμπλ όμως μετά τί ? Για να είμαστε αντικειμενικοί και ακριβείς πρέπει να παρουσιάζουμε ολόκληρη την αλήθεια. Και η αλήθεια για την παρουσία του Πατέρα δεν έχει μόνο τα θετικά όπως τα περιγράφεις μονόπλευρα αλλά και αρκετά αρνητικά σημεία όπως τα παρουσίασα συνοπτικά παραπάνω.

    Και όχι δεν είναι τσάτσοι όσοι δε γουστάρουν τον Πατέρα όπως δεν είναι και τσάτσοι όσοι δε γουστάρουν τον Τζίγγερ. Ο Πατέρας έλεγε οτι μαζί με το Μαρινάκη είναι τυχερό το ποδόσφαιρο που τους έχει ..και εγώ πρέπει να γουστάρω γι αυτό τον Πατέρα ?
    Ο Πατέρας έμπλεξε τον Παναθηναικό στο σκάνδαλο με τις κασέτες και εγώ πρέπει να χαίρομαι γι αυτό ως Παναθηναικός ?

    Ή κατά πολύ περισσότερο πρέπει να χαίρουμε για την επιμονή του στον Αντωνίου που έφερε ένα σωρό κακούς παίχτες πληρώνοντας χρυσάφι και τελικά δημιούργησε το έλλειμμα που πάει να καταστρέψει την ομάδα μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. α μπαβοειπες την μαγικη λεψη ..εντοι ...αντε στη ντερμπι σου τουλουμπισκο..καλα δουλευετε και κυριακες ..ποσο παει το ποστ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για πλάκα σου απαντώ γιατι μου διασκεδάζεις το απόγευμα αν και απαντάς όπου μπορείς και όπου νομίζεις οτι σε συμφερέι. Λοιπόν θα προσπαθήσω να έρθω και στο επίπεδο σου.

    Οπότε για πες μου από που ενημερώνεσαι ..( αν και ήδη ξέρω) ?. Εγώ πάντως σου δηλώνω οτι έχω κάτι χρόνια να πάρω εφημερίδα , και σιγά μη σκορπούσα τα λεφτά μου για να παίρνω φυλλάδες.

    Εσύ μήπως είσαι από αυτούς που λέγανε διαβάζετε Πράσινη πριν τα σπάσατε με τον Δημήτρη...(που πριν τα σπάσατε τον γλύφατε) ?

    Ο Καπετάνιος ήταν καλός ? Αυτόν τότε γιατι τον βρίζατε και συνεχίζετε να τον βρίζετε..?Έτοιμη η ομάδα 4 χρόνια ? Τέτοια ετοιμότητα είχε . Μόνο σου τα λες..Ομαδάρα λοιπόν τότε είχαμε. Για σύγκρινε με τώρα ..

    Τα βάλανε τα λεφτά άντε πήγαινε να τους ανάψεις κεράκι μέχρι να καταλάβεις γιατι τα βάλανε ..και πόσα βάζουνε τώρα ..

    Ε ναι ο Τζίγγερ τι να πει και αυτός αφού τον Πατέρα αυτός τον διάλεξε ! Αλλά αυτό δε σας συμφέρει να το λέτε...

    Αντε στο παρεάκι σου τώρα να λιβανίζετε ολημερίς και οληνυχτίς τους υπεύθυνους της καταστροφής της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοιμήσου γιατι αύριο σχολείο. Πες στο παρεάκι να φέρετε κανέναν μεγαλύτερο γιατι εσύ είσαι λίγος , πολύ λίγος..και δεν είσαι και πλεον διασκεδαστικός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αντε που εισαι ..εχω ραντεβου με τη μανα σου μετα θα αργησω ......;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ως μη Παναθηναϊκός λοιπον να μη μπαινεις στα Παναθηναικα σαιτ να μας κανεις μαθηματα καταλαβες ? αντε και εσυ ..εχουμε τους τσατσους και τα τουλουμποειδη φερεφωνα με τα χιλιαδες νικ παντα με την ιδια ιπ ομως ....εχουμε και τους αλλοοθρησκους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ανέφερα πουθενά τον Βγενόπουλο στο προηγούμενο σχόλιο μου. Το ότι αναγνωρίζω την τεράστια προσπάθεια που έκανε ο Πατέρας για να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας, πολεμώντας τη βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου με όσο πιο "ηθικά" όπλα μπορούσε, κ τελικά να την νικήσει κιόλας, με κάνει να τον έχω πάντα ψηλά στη εκτίμηση μου.

    Δεν ανήκω σε κανένα άρμα Βγενόπουλου, μιας κ δεν με έχει πείσει για τις αγνές του προθέσεις γύρω από τον Παναθηναϊκό. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να θέλουν κάποιοι να τα φορτώσουν όλα στον Πατέρα και τον Βγενόπουλο, για τη σημερινή κατάσταση της ομάδας. 

    Επαναλαμβάνω, γιατί δεν είδα να δίνεις ιδιαίτερη βάση. Υπήρχε σαν συμφωνία από τη στιγμή που θα τελειώσουν τα λεφτά των πολυμετοχικών, να βάζουν ΟΛΟΙ ένα ποσό κάθε χρόνο σύμφωνα με το ποσοστό τους; Αν γινόταν αυτό τα 2 χρόνια που δεν έγινε, θα φτάναμε σε αυτή τη κατάσταση σήμερα; Κάποιοι ήθελαν να τελειώσει η πολυμετοχικότητα. Άλλοι βολεύτηκαν από αυτό. Σε καμία από τις 2 κατηγορίες όμως δεν ανήκει ο Πατέρας.

    Δεν σχολίασα το πόσο καλός η όχι ήταν ο κάθε παίχτης που ήρθε στην ομάδα, όταν ανέλαβε πάλι ο Τζίγγερ. Προφανώς και ο Μπουμσόνγκ είναι ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος. Σχολίασα τη λογική του να επιβαρύνεις και άλλο μια ομάδα, όταν υποστηρίζεις ότι ακολουθούσε μια καταστροφική οικονομική πολιτική!! Κάτι δηλαδή δεν πάει καλά.. Ή η πορεία τελικά δεν ήταν τόσο καταστροφική, όσο βγάζαμε προς τα έξω σαν μεγαλομέτοχος.. Ή βλέπουμε ότι όντως θα είναι καταστροφική και αντί να το αποτρέψουμε, το κάνουμε να συμβεί επίτηδες ακόμα πιο γρήγορα!!

    Μακάρι η προσπάθεια Αλαφούζου να πετύχει. Άλλωστε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλές επιλογές. Αρκεί να μην αποδειχθεί μία νέα περίπτωση "Βατσινά"!! Και μακάρι αυτό που τραβάει η ομάδα όλο αυτό το διάστημα να οφείλεται καθαρά σε εγωισμούς, και όχι στο να "βάλουν μυαλό οι κακοί οπαδοί που ήταν εναντίον μου, και δεν εκτιμούσαν όλες αυτές τις 2-3ες θέσεις,την πίκρα και την αδικία που τους πρόσφερα σαν ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού". 

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου