Τα συμβόλαια-ποιοι φεύγουν το καλοκαίρι


ΟΧΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ...


To μέλλον του Παναθηναϊκού είναι αβέβαιο με την διοίκηση να μην υπάρχει και η Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου να είναι πάρα πολύ καθοριστική για την ιστορία του τριφυλλιού. Πολλοί ποδοσφαιριστές ήδη σκέφτονται την καριέρα τους εκτός Ελλάδος, είτε έχουν συμβόλαιο με τους πράσινους, είτε όχι!

Στις 30 Ιουνίου του 2012 λήγουν
11(!) συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά και του Ζεσουάλδο Φερέιρα και όπως όλα δείχνουν κανείς δεν πρόκειται να επεκτείνει την συνεργασία του με το τριφύλλι. Ας πάμε όμως αναλυτικά με έναν - έναν παίκτη που τερματίζει το συμβόλαιο του.

Γιόσου Σαριέγκι: Ο 33χρονος Βάσκος κεντρικός αμυντικός δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και λόγω ηλικίας, αλλά και επειδή δεν θεωρείται και τόσο καλός στόπερ.

Σεντρίκ Καντέ: Ο 32χρονος αμυντικός από το Μάλι (στόπερ και αριστερό μπακ) ήδη σκέφτεται το μέλλον του εκτός Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό πολύ δύσκολα να του κάνει προσφορά για να παραμείνει στην Παιανία. Ηδη έριξε άκυρο σε Τουρκία και μάλλον θα επιστρέψει στην Γαλλία.

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ: Ο 23χρονος αμυντικός χαφ από τη Μοζαμβίκη έχει ήδη φύγει από τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε το αποκάλυψε και ο ίδιος μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Σιμάο οδεύει προς Γερμανία και σε μια εκ των Βόλσφμπουργκ, Στουτγκάρδη. Στις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό υπήρχε διαφορά στο οικονομικό περίπου 200.000 ευρώ το χρόνο (ήθελε 600.000 ευρώ), αλλά πλέον δεν υπάρχει κανείς για να μιλήσει και ο Σιμάο... έφυγε! Πάντως, άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο παραμονής.

Σωτήρης Νίνης: Οπως και ο Σιμάο, έτσι και ο 22χρονος διεθνής μέσος από το καλοκαίρι θα βρίσκεται στην Ιταλία αφού έχει συμφωνήσει με την Πάρμα. Ως γνωστόν ο Νίνης είναι από τον Γενάρη παίκτης του ιταλικού συλλόγου κάτι που αποκάλυψε και ο πρόεδρος του.

Γιώργος Καραγκούνης: Ο 35χρονος μέσος είναι από τις «σημαίες» του Παναθηναϊκού αλλά έχει φτάσει σε μια ηλικία που δεν μπορεί να βοηθήσει στα μέγιστα το τριφύλλι και δύσκολα θα αποφασίσει κάποιος να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Νίκος Σπυρόπουλος: Ο 28χρονος αριστερός μπακ βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2008 και δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν θα παραμείνει στην Παιανία και ήδη ψάχνεται προς Ιταλία μεριά, φημολογείται η Κιέβο. Πάντως, δεν θα έλεγε όχι και σε μια μετακόμιση στη Γερμανία. Τελευταία ομάδα που ενδιαφέρθηκε είναι η βελγική Γκενκ.

Σίλβα Κλέιτον: Ισχύουν τα ίδια με τον Σπυρόπουλο. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος είναι μια κρύο, μια ζέστη, ενώ πολλές φορές έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Επίσης, κοιτάει τον επαναπατρισμό και ομάδα στη Ρωσία για να καλύψει τα 500.000 ευρώ που... έχασε από μια αποτυχημένη επιχειρηματική του επένδυση (μαγαζί στα Νότια Προάστια). Ο Κλέιτον δεν έχει μάνατζερ, αλλά βρίσκεται σε επαφές με αρκετούς με σενάρια να τον στέλνουν και στον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη.

Χρήστος Μελίσσης: Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι αφού πρόκειται για ξένο σώμα στο τριφύλλι.

Σωτήρης Λεοντίου: Ισχύουν τα ίδια με τον Μελίσση!

Κουίνσι Οβούσου: Ο 26χρονος Γκανέζος εξτρέμ είναι δανεικός στον Παναθηναϊκό από την Αλ Σαντ με την ρήτρα του να αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί από το τριφύλλι με τον Κουίνσι να είναι... αδιάφορος στον δεύτερο γύρο.

Γκέργκελι Ρούντολφ: Οπως και ο Κουίνσι, ο 27χρονος Ούγγρος φορ είναι δανεικός στους πράσινους από την Τζένοα και δεν υπάρχει περίπτωση να φοράει και του χρόνου την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Ο Ρούντολφ κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Παιανία ήταν συνεχώς στα πιτς λόγω τραυματισμού.

Οι παίκτες του 2013!

Αυτά ήταν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που λήγουν σε δύο μήνες και κάτι και φαίνεται πως κανείς δεν θα παραμείνει. Πάμε τώρα στους παίκτες που έχουν συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι (30 Ιουνίου 2013), αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα προλάβουν να το εξαντλήσουν.

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ: Ο 32χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός τα... έχει πάρει με την διοικητική ανυπαρξία και το έκανε πολλές φορές θέμα στην Παιανία. Ο «Μπουμ» να δεχτεί κάποια καλή πρόταση θα φύγει... αμέσως από τον Παναθηναϊκό.

Κώστας Κατσουράνης: Ο 32χρονος μέσος επέστρεψε στην Ελλάδα για να είναι κοντά στην οικογένεια του, αφού δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις από τη Λισαβόνα στην Αθήνα και δύσκολα θα κάνει πάλι βήμα προς τα έξω. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν το σκέφτεται.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Ο 30χρονος δεξιός μπακ είναι ήδη... παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αφού δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και λογικά θα του λυθεί το συμβόλαιο. Αλλωστε τα προβλήματα τραυματισμών του είναι συχνότατα.

Ματίας Μπιάρσμιρ: Ο 26χρονος Σουηδός αμυντικός σε πρόσφατη συνέντευξη του σε συμπατριώτες του τόνισε πως θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιο του και αν του κάνει πρόταση ο Παναθηναϊκός για να ανανεώσει, θα την σκεφτεί σοβαρά. Ομως, μετά την προσφυγή που έκανε αλλάζουν τα δεδομένα και θέλει να μείνει ελεύθερος παίρνοντας και 870.000 ευρώ.

Χάρης Μαυρίας: Είναι το τελευταίο μεταγραφικό σενάριο που ακούστηκε με την Στουτγκάρδη να επιθυμεί την απόκτηση του προσφέροντας προ Δ.Σ. 500.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό. Τι θα γίνει στο μέλλον θα δείξει.

Οσον αφορά τους Γιώργο Ιωαννίδη, Στέφανο Κοτσόλη, Στέργιο Μαρίνο και Αντώνη Πετρόπουλο φαίνεται πως θα παραμείνουν στην Παιανία για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο, με τον «Πετρό» να σκέφτεται και την φυγή αν δεν έχει πάλι ευκαιρίες.

Λέτο και Καπίνο οι... επίφοβοι!

Από τους παίκτες που το συμβόλαιο τους λήγει το καλοκαίρι του 2014, μπορεί να αποχωρήσει από τώρα ο Σεμπαστιάν Λέτο, αν γίνει στον Παναθηναϊκό μια καλή οικονομική πρόταση που θα δώσει ανάσα στο τριφύλλι.

Επίσης, φημολογείται πως η Ιντερ δίνει τρία εκατομμύρια ευρώ για τον Στέφανο Καπίνο και αν ισχύσει τότε δύσκολα ο Παναθηναϊκός δεν θα πει το ναι για τον 18χρονο τερματοφύλακα! Πάντως, και άνθρωπος της Φούλαμ τον παρακολούθησε για δύο ημέρες μένοντας στην Παιανία!

Τελειώνει και του Ζεσουάλδο

Το προσεχές καλοκαίρι ολοκληρώνεται και η συνεργασία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Οπως και στις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών δεν υπάρχει κανείς να συζητήσει μαζί τους με τον Πορτογάλο τεχνικό να σκέφτεται πολύ σοβαρά την φυγή. Αλλωστε εμφανίζεται κακόκεφος, λιγομίλητος και χωρίς διάθεση στις προπονήσεις, ενώ αναφέρεται και στους μετόχους που δεν τους σέβονται!

http://www.gazzetta.gr/super-league/article/item/281340-o-epomenos-panathinaikos

Σχόλια