Ασφυκτικά γεμάτο πάλι το ΟΑΚΑ. Αλλά την επόμενη φορά μπορεί να κλαίμε λόγω...ασφυξίας!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ,ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ


Πολύ ωραία η ατμόσφαιρα η χθεσινή ,επική πρόκριση ,ιστορικές στιγμές ζήσαμε και όλα τα σχετικά. Δεν διαφωνεί κανείς ,μιας και όλοι το χαρήκαμε με την ψυχή μας. Αλλά δε γίνεται να κάνουμε και τους μαλάκες ,για την κατάσταση που γίνεται όλο και χειρότερη χρόνο με τον χρόνο όσον αφορά την υπεράρυθμη προσέλευση του κόσμου. Είναι ένα γεγονός που επαναλαμβάνεται σε κάθε μεγάλο ματς (και στην μπάλα) και μια μέρα θα κάτσει η στραβή και θα κλαίμε.

Είναι ακριβώς το ίδιο με τα δυναμικτάκια ,τους δυναμίτες και τα πιστόλια που τα θεωρούμε φυσιολογικά και μέρος του γηπέδου. Ε δεν είναι φυσιολογικά. Μόδα των τελευταίων χρόνων είναι και υπάρχει απίστευτα μεγάλη ανοχή απο τους πάντες.

Χθες το κλειστό είχε σίγουρα πάνω απο
25.000 κόσμο και όλοι γουστάραμε. Έχει σκεφτεί όμως κανείς γιατί εκδίδονται μόλις 18.000 (ή 20.000) εισιτήρια; Μαλάκες είναι να μην εκδίδουν περισσότερα ,να κονομάνε κιόλας; Αν τα περυσινά με την Μπαρτσελόνα ήταν μια φορά τραβηγμένα ,χθες ήταν 10! Έβλεπες κόσμο στριμωγμένο ακόμη και μέχρι το ταμπλό. Εκεί που απο κάτω είχε μόνο κενό!! Γινόντουσαν συστάσεις απο τα μεγάφωνα και σε κανέναν δεν του πέρασε το μυαλό ,πως ίσως μπορεί και αυτοί που κρεμόντουσαν ,να σκοτωνόντουσαν άμα πέφτανε.

Μάγκες είναι καθαρά θέμα χρόνου ,ατυχίας και πότε θα μας κάτσει η κέντα ,για να θρηνήσουμε θύματα! Είναι μαθηματικά βέβαιο πως εκεί πάει η ιστορία. Και όμως αντί να λαμβάνονται μέτρα ,το πράγμα γίνεται όλο και χειρότερο και πλέον οι ίδιες διοικήσεις συνεργάζονται σε όλο αυτό.

Δε γίνεται ρε σεις να μπαίνουν αβέρτα στο κλειστό +10.000 κόσμος. Δεν το καταλαβαίνετε πως δεν είναι νορμάλ; Τόσο περίεργο ακούγεται ότι οι υπεράρυθμοι σε ένα πάνω διάζωμα ,μπορεί να δημιουργήσουν καμιά ρωγμή; Μπορεί να λέω και πίπες ,αλλά για σκεφτείτε πόσες μαλακίες μπορεί να συμβούν όταν σε ένα κάθισμα κάθονται 2 και 3 άτομα ή όταν οι διαδρόμοι είναι γεμάτοι απο στιβαγμένο κόσμο. Δεν θέλει πολύ για να κάτσει η στραβή.

Είναι το ίδιο πράγμα με το ΟΑΚΑ το ανοιχτό ,όταν στα ματς με τον γαύρο το πέταλο έχει τον διπλάσιο κόσμο μέσα και βάλε. Θυμηθείτε το ματς με τον γαύρο το 2010 ,τι πήγε να παιχτεί στην έναρξη με τα καπνογόνα και τα βαρέλια. Που πήγε να καεί κόσμος και να ποδοπατηθεί. Ο ίδιος ο Ντόκεν τότε παρακαλούσε να φύγει κόσμος απο το πέταλο γιατί θα ποδοπατιόμασταν. Ευτυχώς που σε εκείνο το ματς δεν βάλαμε και γκολ..

Βγαίνουν 18.000 εισιτήρια στο μπάσκετ και όμως κανείς δεν αγοράζει γιατί όλοι ξέρουν πως θα μπουν τζάμπα. Θα μου πεις ,υπάρχει οικονομική κρίση και δεν μπορούν να δίνουν όλοι άνετα ακόμη και τα 10€. Συμφωνώ όσο δεν πάει. Αλλά όταν ένα ματς είναι sold out ,γιατί δεν κλείνουν οι θύρες; Παλιά έτσι γινόταν; Άντε να μπαίναν 1.000-2.000 άτομα παραπάνω. Δεν ανοίγαν με το sold out οι θύρες για να μπουν και οι υπόλοιποι 10.000. Τότε τι τα βγάζουν τα εισιτήρια και τα διαρκείας; Αφού εξευτιλίζεται η έννοια και η αξία του. Ας τα κάνουμε τα ματς όλα με ανοιχτές θύρες να μην πιάνονται μαλάκες και αυτοί που τα σκάνε.

Και η πλάκα ξέρετε ποια είναι; Πως αν αύριο γίνει sold out και πουν στις θύρες "μάγκες ,τέλος τα εισιτήρια. Οι πόρτες κλείνουν" ,δηλαδή το φυσιολογικό ,τότε οι πόσοι χιλιάδες που θα χουν πάει γήπεδο με την απαίτηση να μπουν τζάμπα ,θα τα κάνουν πουτάνα και άντε να τους συμμαζέψεις. Γιατί παλιά μπορεί να ήταν και μαγκιά να μπεις στο έτσι. Πλέον είναι δεδομένο και γίνεται απαίτηση στα στόματα πολλών. Για τόσο νορμάλ πράγματα μιλάμε δηλαδή..

Και ξαναλέω πως αυτό δεν έγινε χθες. Σε κάθε ματς η ίδια ιστορία γίνεται. Και στο μπάσκετ και στην μπάλα. Ευτυχώς να λέμε κιόλας που δεν παίζουμε βόλεϊ στον Τάφο γιατί θα ζούσαμε κι εκεί παρόμοια σκηνικά. Το τζάμπα και το μπάτε σκύλοι αλέστε ,είναι μόδα και συνήθεια των τελευταίων χρόνων και πραγματικά δεν θέλω να σκέφτομαι πως η μόνη λύση για αυτό το θέμα ,είναι να πεθάνουν κάποιοι. Γιατί έτσι θα γίνει ,γιατί έτσι θα κάτσει σε κάποια φάση..

Και όλα αυτά που λέω ισχύουν και για τα ...πυρομαχικά που έρχονται στα γήπεδα και πλέον μέσα στην όλη τρέλα τα χουμε συνηθίσει και τα θεωρούμε φυσιολογικά. Πέρυσι δυναμίτης έσκασε μέσα στον κόσμο ,στον 4ο τελικό με τον γαύρο και κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Πόσες φορές αναρρωτιέμαι τι κωλόφαρδοι είναι ο Ζοτς και οι παίκτες που δεν έχουν φάει κάνα στυλό ,δεν φαντάζεστε.. Αλλά ξέχασα.. στα μυαλά μερικών ,αυτά είναι τα απαραίτητα που πρέπει να έχει ένας οπαδός για να βοηθήσει την ομάδα του και αν δεν το καταλαβαίνεις είσαι φλώρος και παλαμάκιας. Λογικό έτσι;

Για να μην το κουράζω άλλο ..μια φορά θα κάτσει η κέντα. Μία και μετά θα κλαιγόμαστε και θα ψάχνουμε τους υπεύθυνους. Και αυτοί οι υπεύθυνοι είναι που θα χουν σκοτώσει παιδιά που είχαν την καύλα να μπουν στο γήπεδο ,να είναι μέσα στο νταπαντούπα και δεν είχαν την κρίση να καταλάβουν πως αυτό που γίνεται γύρω τους δεν είναι φυσιολογικό και πως παίζουν οι ίδιοι με τον θάνατο.

Μπορείτε να με πείτε υπερβολικό και μακάρι να είμαι και να λέω παπάτζες ,αλλά νιώθω πως έχουμε χάσει πλέον για τα καλά το αίσθημα του λογικού και μη.

Αν διαβάσατε το κείμενο και δεν νιώσατε μια ,τότε μπορείτε να πείτε και μαλάκα.

Σχόλια

  1. +10000 ΦΙΛΕ !!!
    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ !!!

    1ον: ΤΕΡΑΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
    2ον: ''Αφού εξευτιλίζεται η έννοια και η αξία του. Ας τα κάνουμε τα ματς όλα με ανοιχτές θύρες να μην πιάνονται μαλάκες και αυτοί που τα σκάνε.''

    ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου