Για ποιο λόγο να γίνει επέκταση στις Θύρες 6 και 7 στην Λεωφόρο

AΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΥΡΕΣ


Leoforos


Αν κανεις επεκταση στις 6-7 θα ειναι σαν ενα αναποδο γαμωτο! Ασε που δεν πιστευω να φτασει τις 30,000 μονο με αυτο. Το καλυτερο θα ηταν να φτιαξεις δευτερο διαζωμα στις 1-5 και 8-12. Στα πλαινα δηλαδη να χεις δυο διαζωματα πανω-κατω. Αλλα εδω ο κωλος μας καιγεται γηπεδα ζηταμε! Ας γυρισουμε στο σπιτι μας και το μεινει οπως ειναι! Δεν πειραζει καθολου!

Γιώργος

Είναι το καλύτερο σημείο να κάνεις επέκταση γιατί δεν κάνει σε καμμία πολυκατοικία σκίαση ακόμη και σε χαμηλά διαμερίσματα. Το ιδεατό στερεό που δημιουργείται μπορεί να φθάσει τα 15 μέτρα επιπλέον χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στους γύρω χώρους. Άρα άν βάλουμε μήκος 80 μέτρα από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας εως την Τσόχα, έχουμε κάτι λίγο παραπάνω από 15 μέτρα γιατί είναι υποτείνουσα τριγώνου περίπου ας πούμε 20 μέτρα x 80 μέτρα= 1600 τετραγωνικά μέτρα επιφανείας και αν τα διαιρέσουμε με την επιφάνεια ενός καθίσματος ας πούμε 50 εκατοστά x 50 εκατοστά = 6400 θεατές. 
Έχουμε και λέμε :

Τωρινή χωριτικότητα             18000
Επιπλέον θέσεις με επέκταση : 6400

Σύνολο                                25000 θεατές

Δεκτόν δεν είναι 30000 είναι 25000 θεατές αλλά και σε άλλα σημεία πχ στις θύρες 5, 14 μπορούν να βρεθούν άλλες 2000~3000 θέσεις αλλά με δυσκολία. Πάντως με την καλή μου καρδιά και την ταπεινή μου γνώμη είπα κάτι για να αυξήσουμε τη χωρητικότητα του γηπέδου. Στις θύρες που λές να βάλουμε διαζώματα θα έχουμε πρόβλημα με  το το ιδεατό στερεό δηλ. τις κόβει το στερεό γιαυτό δεν θα μας επιτρέψουν να τις φτιάξουμε. 

Σχόλια

  1. Αν θυμάμαι καλά, η σημερινή χωρητικότητα είναι 16400... άρα + 6400 = 22800

    Λίγες και πάλι, καλύτερα να μείνει ως έχει νομίζω και να μπουρδελιάζουμε τη γύρω περιοχή μέχρι να πείσουμε όλους να μας φτιάξουν γήπεδο!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χονδρικά, πάμε έστω 17000 + 6400 =23400 θεατές και πρόσθεσα ακόμη , ότι μπορούν να εξασφαλισθούν άλλες 2000~3000 θέσεις με δυσκολία από τις θύρες 5 & 14 άρα μπορούμε να φθάσουμε και να ξεπεράσουμε τις 25000 θέσεις.

    Προσωπικά διαφωνώ με την άποψή σου για νέο γήπεδο. Το έγραψα σε προηγούμενες απαντήσεις ότι τα μεγάλα γήπεδα έχουν κόστος όχι μόνο για να κατασκευαστούν αλλά και να συντηρηθούν. Δεν είναι εύκολο να συντηρήσεις ένα γήπεδο 50000 ή 60000 θέσεων όπως ο Βοταννικός. Είναι σαν να έχεις ένα δεύτερο ΟΑΚΑ και σίγουρα για να καλύψεις τις ανάγκες συντήρησής του θα πρέπει να το έχουν και άλλες ομάδες ως έδρα, ώστε να καλύπτουν μέρος των εξόδων του. Μην βλέπεμε τις προηγούμενες εποχές που ζούσαμε σε δανειακή ευημερία και σπαταλούσαμε, όχι εμείς αλλά όλοι κρατικά λεφτά. Σήμερα οι εταίροι μας στην ΕΕ δεν μας δίνουν χρήματα αν δεν δικαιολογήσουμε πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε π.χ. 20 συντηρητές Η/Μ , 20 κηπουρούς , 20 ταξιθέτες, 30 καθαριστές , 100 υπαλλήλους γραφείου του γηπέδου για να δουλεύει το γήπεδο 2 φορές το μήνα και το καλοκαίρι να είναι άδειο. Αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί και από άλλη ομάδα ως έδρα , για να δουλεύει 4~6 φορές το μήνα και να γίνονται και φιλικά το καλοκαίρι. Συνεπώς ποιά έδρα; Εφόσον το γήπεδο όχι τυπικά , αλλά ουσιαστικά θα γίνει και έδρα άλλης ομάδας για να καλυφθούν τα έξοδα συτήρησής του.

    Ακόμη και εμείς αν προβάλουμε αντίσταση σε αυτή τη λογική , ο δήμος Αθηναίων -που μπορεί να δίδει από το προσωπικό που έχει,  τμήμα του για την εξυπηρέτηση των αναγκών του γηπέδου- να αναγκάσει την διοίκηση του Παναθηναικού να δεχθεί και άλλη ομάδα να παίζει με έδρα το Βοτανικό.

    Η περίπτωση της Λεωφόρου είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη πολύ καλή για τους εξής λόγους:

    1. Η χωρητικότητα του γηπέδου αν αυξηθεί στους 25000+ (μακάρι και 30000) θεατές, με τον τρόπο που σας περιέγραψα σε προηγούμενο post (Αγορά του πίσω δρόμου από τις κερκίδες 6&7 και πανωσήκωμα κερκίδων με μη κόψιμο του ιδεατού στερεού) είναι ιδανική στην παρακολούθηση και στην συμμετοχή των θεατών στα δρώμενα εντός του αγωνιστικού χωρου. Οι θεατές βλέπουν καλά τους παίκτες που παίζουν και συμμετέχουν ενεργά στις φάσεις που γίνονται στις δύο εστίες. Παραπάνω διαζώματα ή περισσότεροι θεατές θα βλέπουν τον αγώνα από video walls η με κυάλια.

    2. Το κόστος συντήρησης είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να καλυφθεί από την διοίκηση της ομάδας. Άρα το γήπεδο είναι ουσιαστικά αυτάρκες και δεν χρειάζονται και άλλες ομάδες να συμβάλουν στα έσοδά του.

    3. Το γήπεδο είναι μέσα στον αστικό ιστό πλήρες ενερμονισμένο με αυτόν, πράγμα που σημαίνει ότι εύκολα ο κόσμος που μένει πλησίον αυτού και δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει , μπορεί κάθε Σάββατο ή Κυριακή να πηγαίνει σε αυτό. Άρα χωρίς πολύ κόπο μπορεί να μαζεύει 10000 θεατές χωρίς να παίζει η ομάδα μας με ισχυρό αντίπαλο.

    4. Έχει κεντρική θέση που εξυπηρετείται από όλα τα ΜΜΜ( Μετρό, λεωφορείο, τρόλευ, ΙΧΕ, ταξί).

    Νομίζω ότι είναι τέσσερις λόγοι που κατά την προσωπική μου άποψη είναι σημαντικοί ώστε η ομάδα να έχει έδρα και να μείνει στην Λεωφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και ένας λόγος που ξέχασα να τον αναφέρω:

    5. Το κόστος κατασκευής της επέκτασης-προσθήκης των κερκίδων 6 & 7 θα κυμανθεί όπως περιέγραψα σε προηγούμενο post από 17~23 εκατομμύρια ευρώ που είναι πολύ λιγότερα από το κόστος κατασκευής ενός νέου γηπέδου τύπου Βοτανικού που θα φθάνει τα 100~150 εκατομμύρια ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι ψαχνετε τωρα λογους για να παιζουμε λεωφορο?
    Υπάρχει κυριότερος απ'το οτι ειναι το σπίτι μας? το συζητατε κιολας?
    ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου