Παναθηναϊκός-Μακάμπι 92-94: Και νέο ερώτημα στην μάχη για την πρόκριση στο Final 4. Η σημερινή εμφάνιση της Μακάμπι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει;


Όπως μετά το πρώτο ματς μου δημιουργήθηκε η απορία ,εάν η διαφορά μας με τους Ισραηλινούς ήταν όση φαινόταν στο πρώτο ματς ,έτσι και τώρα το σημερινό break της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ (στο οποίο δεν έχουμε χάσει και λίγες φορές φέτος..) με κάνει και αναρωτιέμαι εάν η εμφάνιση των Ισραηλινών σήμερα ήταν το pick τους ή όχι. Και δεν μπορούμε να το ξέρουμε αν δεν δούμε και τα υπόλοιπα ματς στο μακρινό Ισραήλ ,το οποίο θα επισκεπτούμε μετά απο μια δεκαετία σχεδόν!

Προσωπική μου άποψη ,είναι πως η ομάδα εύκολα ή δύσκολα ένα ματς θα το πάρει στο Τελ Αβίβ .Δεν μου βγάζει την εντύπωση ,πως επειδή χάθηκε το break ,χάθηκε και η πρόκριση. Αν αυτό γινόταν πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση με την Μπαρτσελόνα ,τότε ναι ,θα το πίστευα. Αλλά αυτή η ομάδα δεν σου βγάζει  το αίσθημα και κανενός φόβητρου. Πολλές επιθέσεις τους καρποφόρησαν ύστερα απο τυχερά μακρινά καλάθια ,σε καίρια σημεία. Θα μου πείτε πως κι εμείς προχθές πετύχαμε 10 τρίποντα. Σημασία έχει όμως πως τα πετύχαμε. Δεν τα βάζαμε με κρεμασμένους τους άλλους απο πάνω μας.

Για μένα το θέμα είναι να πάρουμε το πρώτο ματς κάτω ,ώστε να μην παίξουμε με τα όρια μας και φτάσουμε την επόμενη Πέμπτη να είμαστε σε παιχνίδια ορίων και ψυχολογίας. Πρέπει να καθαρίσουμε το πρώτο ματς και να έχουμε δικά μας τα 2... match balls.

Όσον αφορά τα του αγώνα ,αν παίρναμε σήμερα το ματς ,θα το οφείλαμε κυρίως στον Γιασκεβίτσιους που με συνεχόμενα καλάθια του στο τέλος της κανονικής διάρκειας όταν η μπάλα έκαιγε ,κρατούσε την ομάδα μας ζωντανή. Έμελλε να χάσει και τις δύο τελευταίες επιθέσεις βέβαια...

Δυστυχώς ,ο πρώτος μας σκόρερ -Καϊμακόγλου με 20 πόντους- έκανε 2 κακές άμυνες που οδληγησαν τους Ισραηλινούς σε 2 τρίποντα (αν θυμάμαι καλά) και 1 κακή επίθεση ,με αποτέλεσμα να χάσουμε το όποιο προβάδισμα είχαμε στην παράταση.

Διαμαντίδης και Μπατίστ έκαναν το χρέος τους ως ηγέτες της ομάδας και έκαναν ακόμη μια θετικότατη εμφάνιση που όμως δεν ήταν αρκετή.

ΥΣ: Break μας είχε κάνει και η Σιένα το 2009 και να σας θυμίσω πως μας το είχε κάνει με πιο πειστική εμφάνιση απότι η Μακάμπι σήμερα. Και το όλο κλίμα που επικρατούσε για ανατροπή του σκηνικού και πρόκριση μας στο Βερολίνο ,ήταν της φάσης "ναι μπορούμε, αλλά..". Και πήγαμε στην Ιταλία και πήραμε 2 νίκες με χαρακτηριστική άνεση. Γιατί όχι και τώρα;

Σχόλια