Τα «εγκλήματα» του Πατέρα και το 5% του Βαρδινογιάννη


Σταμάτης Γάρρης


Με τη δαμόκλειο σπάθη της UEFA να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του Παναθηναϊκού, δεν μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση η προβολή από συγκεκριμένα ΜΜΕ της άποψης «γι’ αυτή την κατάντια φταίνε οι εκτοξευτές που έκαναν κακοδιαχείριση, ξόδεψαν, ξόδεψαν, ξόδεψαν και μετά εξαφανίστηκαν. Με τους Βαρδινογιάννηδες 30 χρόνια ο σύλλογος δεν χρώσταγε ούτε σεντς, ήταν μαγαζί γωνία, καμάρωνε η UEFA που έχει τέτοιο μέλος και βέβαια υπάρχει και το γνωστό σύνθημα Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός». Ας προσπαθήσουμε με στοιχεία λοιπόν να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα και όχι το
fast food που μοιράζεται μέσω e mail από την αυλή του Τζίγκερ. Το κείμενο είναι μεγαλύτερο του συνηθισμένου αλλά αυτό ήταν, άλλη ανάλυση πολυμετοχικότητας δεν σκοπεύω να ξανακάνω. Με κουράζουν οι επαναλήψεις.

Αρχή από το «Α» της πολυμετοχικότητας. Λέγεται ότι ο Βαρδινογιάννης αντίθετα με τη λαϊκή απαίτηση δεν πούλησε μέρος των μετοχών του για να καρπωθεί τα χρήματα αλλά άνοιξε την ΠΑΕ για να πάνε τα χρήματα στην ομάδα. Συγκινούμαι. Κατ΄αρχάς η λαϊκή απαίτηση όπως αυτή εκφράζονταν όλα τα χρόνια ήταν «πούλα την ΠΑΕ», όχι «κράτα το 50%». Δεύτερον η συμφωνία για να μπουν όλοι όσοι μπήκαν στην πολυμετοχικότητα (όλοι έτσι; Εννοώ και τον Παύλο) ήταν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από την ομάδα.

Πάμε στο «Β». Τα 67 εκατ. ευρώ που μπήκαν τότε (20 Βγενόπουλος, 10 Πατέρας, από 9 ο Γιαννακόπουλος, ο Ζολώτας και μαζί οι Ξυλάς Πολέμης Νίκας, 5 ο Δάβαρης και τα υπόλοιπα μικρομέτοχοι) θα χρησιμοποιούνταν για την ενίσχυση της ομάδας. Όχι σε ένα καλοκαίρι. Άλλωστε το ποσό ήταν τεράστιο. Αλλά κανείς (ούτε φυσικά ο Τζίγκερ έτσι;) δεν έβαλε πουθενά όρο «αυτά τα χρήματα θα πρέπει να μας βγάλουν μέχρι το 2011, 2012, 2013 ή 2020».

Συνεχίζουμε με το «Γ». Πρόεδρος μπήκε ο Πατέρας με εισήγηση Βαρδινογιάννη και σύμφωνη γνώμη Βγενόπουλου, Γιαννακόπουλου. Τα χρήματα δεν έβγαιναν έτσι από το ταμείο της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος δεν είχε την εξουσία να μοιράζει αφειδώς τα εκατομμύρια. Υπογραφές για τα κονδύλια έβαζαν ο οικονομικός διευθυντής, Παπαδοσπυριδάκης και ο γενικός διευθυντής, Βουτσαράς. Αμφότεροι άνθρωποι επιλογής Βαρδινογιάννη και υπάλληλοί του επί σειρά ετών. Ακόμα ακόμα στο τέλος κάθε σεζόν κατατίθονταν στο Δ.Σ. (τότε μετείχε ο Βαρδινογιάννης αυτοπροσώπως) ο απολογισμός αλλά και ο προϋπολογισμός της επόμενης. Χωρίς έγκριση δεν περνούσε. Και προφανώς έγκριση έπαιρνε στη διετή λειτουργίας της πολυμετοχικότητας.

Περί του οικονομικού «καθαρά». Βέβαια και ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας. Εννοείται πως έγιναν λάθη. Όλα την πρώτη περίοδο. Τότε ξοδεύτηκαν για μεταγραφές (μαζί με δικαιώματα μάνατζερ) κοντά στα 25 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 6 ήταν κληροδότημα Βαρδινογιάννη αφού ο Ιβανσιτς είχε αυτή την οψιόν αγοράς, ο Μάτος κόστισε περίπου 4 εκατ. ευρώ διότι τόσα ζήτησε ο μεγαλοατζέντης του Πίνι Ζαχάβι για να μην τον δώσει στην Πόρτσμουθ (μια υπόθεση που «έσκασε» εντελώς τυχαία τις μέρες που δημιουργούνταν η πολυμετοχικότητα…), ο Μουν ήταν μεταγραφή Βέλιτς. Με τη χρονική απόσταση τεσσάρων ετών πια μπορούμε να δούμε εάν εκείνη η μεταγραφική περίοδος (μαζί με το χειμώνα) ήταν αποτυχημένη. Τεράστιο μείον οι Μελίσσης (2 εκατ. ευρώ,), Σόουζα (με τον συμψηφισμό της πώλησής του εν τέλει η χασούρα πήγε στα 2,5 εκατ. ευρώ χωρίς το συμβόλαιο), Ρουκάβινα (2,8), Γκάμπριελ (1,8). Μεγάλο συν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα (δεν χρειάζεται να αναφέρω τι κέρδισαν οι Πράσινοι από την παρουσία αυτής της κορυφαίας ποδοσφαιρικής προσωπικότητας), Χριστοδουλόπουλος (το «10» το καλό των επόμενων ετών) και απ’ ό,τι βλέπετε φέτος Κλέιτον. Οι δύο τελευταίοι παρεμπιπτόντως ήρθαν πιστωμένοι (τότε χρεωμένοι από την αυλή) από τον Βγενόπουλο. Για τον Λάζαρο έδωσε χορηγία 2 εκατ. ευρώ μέσω εταιριών του στον ΠΑΟΚ, για τον Κλέιτον άλλοι λένε ότι τον έκανε δώρο, εγώ μένω στην προσωπική επαφή με τον φίλο του πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη που έστειλε τον παίκτη στον Παναθηναϊκό και όχι στην ΑΕΚ. Κέρδισαν οι Πράσινοι σε προσφορά αλλά και χρήμα από τον Τζόρβα, αλλά το προσπερνάω.



Τη δεύτερη σεζόν έφυγαν επίσης πολλά χρήματα. Θέλετε να συζητήσουμε σοβαρά αν έπρεπε να αποκτηθούν οι Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης; Εδώ μέχρι και ο Μπιάρσμιρ (ποιος να το ‘λεγε;) αποδεικνύεται φέτος πολύτιμος. Μέχρι και για τον Μαρίνο κατακρίθηκε ο Πατέρας αλλά ο Μαρίνος και εκατομμύρια δεν κόστισε και ολόσωστη κίνηση αποδείχθηκε η ανταλλαγή του με τον Μουν (που βολοδέρνει στη Νότια Αφρική τώρα έχοντας να παίξει μπάλα από το 2009). Ναι δεν «έπιασε» ο Σεϊταρίδης. Το συνολικό κόστος μέχρι σήμερα είναι κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ. «Πεταμένα»; Εντελώς. Να πάμε και στον Καντέ; Όντως δόθηκαν πολλά στον παίκτη. Μπακαλίστικα ας πούμε ότι παίρνει τα διπλάσια απ’ όσα θα υποστήριζε ένα νορμάλ συμβόλαιο. «Πεταμένα» άλλα 1,3 λοιπόν; 2,6 εκατ. ευρώ «πεταμένα». Τα υπόλοιπα, όμως, μήπως παραέπιασαν τόπο; Μήπως ήταν η κορυφαία μεταγραφική περίοδος της τελευταίας 15ετίας; Ο τίτλος του 2009-10 και τα χρήματα που εισέπραξε ο Παναθηναϊκός από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τη συμμετοχή στο Europa League (συγνώμη για την ασέβεια προς τον Τζίγκερ αλλά ευρωπαίος παρέμεινε ο Παναθηναϊκός και τις σεζόν 2008-09, 2009-10), συνυπολογίζονται άραγε από κανέναν εξ όσων επικρίνουν τις… σπατάλες; Και όλα αυτά για να ανατρέψει το Τριφύλλι τα πρωτεία του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα… Πού είναι λοιπόν η κακοδιαχείριση; Μα, τι ρωτάω κι εγώ.

Οι νοσταλγοί των εποχών της μεγάλης -προσωπικής τους- προβολής (δεν γράφω και για τη… μάσα γιατί ακόμα τρώνε από το ίδιο πιάτο) κρύβουν επιμελώς από τον κόσμο του Παναθηναϊκού άλλο ένα γεγονός. Λένε ότι ο Βαρδινογιάννης εξέφραζε πάντοτε ανοιχτά τη διαφοροποίησή του για την οικονομική πολιτική. Ας πούμε ότι το έκανε (που δεν το έκανε παρά το Μάιο του 2010). Δεν εξηγούν όμως ότι τη σεζόν 2010-11 με διοίκηση Βαρδινογιάννη στα φόρτε της (πρόεδρος κατ’ επίφαση ο Κωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος και κουμανταδόρος Γόντικας, μπροστάρης Τζίγκερ με επαφές ακόμα και με τον Ενιαίο Φορέα) ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν έκανε κράτει αλλά αύξησε τα έξοδα για μεταγραφές και συμβόλαια, γνωρίζοντας μάλιστα το διπλασιασμό της απόδοσης στην εφορία. Έδωσε 700.000 στη Λίβερπουλ για τον Πλεσί (συν 500.000 ευρώ συμβόλαιο), 1 εκατ. ευρώ για τον Μπουμσόνγκ μαζί με άλλο τόσο ετησίως για το συμβόλαιό του, 1,3 εκατ. ευρώ στον Γκοβού ως συμβόλαιο, 700.000 ευρώ στον Λουίς Γκαρσία ως συμβόλαιο, 440.000 ευρώ στο νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας.

Θέλω επίσης να θυμήσω τον Τιτανικό που βούλιαζε μέσα από την έκθεση της Deloitte που εστάλη μέσω mail στα δημοσιογραφικά γραφεία από την αυλή. 90 εκατ. ευρώ έλλειμα τριετίας 2011-13 προέβλεπε. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο από τα τρία που είχε, το 2011 θα έκλεινε με 30 εκατ. ευρώ έλλειμα. Και προσοχή: έχοντας υπολογίσει 2 σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Europa League. Τι έγινε τελικά; Χωρίς κανένα ευρωπαϊκό ματς ουσιαστικά φέτος, ακόμα και τα χειρότερα κοράκια όσο και να το ζόρισαν δεν ανέβασαν την «τρύπα» πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Και χωρίς να έχει προβλεφθεί στην έκθεση η κρίση της χώρας που έριξε τα έσοδα ακόμα περισσότερο. Τόσο αξιόπιστη ήταν. Αλλά τότε που τα έλεγαν οι Βγενόπουλος – Πατέρας ήταν οι κακοδιαχειριστές που έπρεπε να βρουν δικαιολογία.

Κάτι τελευταίο. Λέγεται από την αυλή και αναπαράγεται ήδη ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη σημερινή κωματώδη κατάσταση λόγω των «εγκλημάτων» Πατέρα, διότι σπατάλησε τα 67 εκατ. ευρώ που μπήκαν πριν τέσσερα χρόνια και τα 100 εκατ. ευρώ έσοδα διετίας 2008-10 (αυθαίρετο ποσό αλλά ας το δεχθούμε). Ωραίο το αστείο αλλά παρατράβηξε. Οι μέτοχοι (οι τέσσερις βασικοί) είχαν συμφωνήσει το αυτονόητο το Μάιο του 2008: θα συμμετέχει ο καθένας με το ποσοστό του σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια όταν θα «σωθούν» τα λεφτά. Θέλετε να πούμε ότι τα λεφτά «σώθηκαν» συντομότερα απ’ όσο θα έπρεπε; Να το πούμε. Πόσο θα άντεχαν; Τέσσερα χρόνια; Τι ομάδες θα φτιάχνονταν; Καβουράτες;

Ο Βαρδινογιάννης που ωρύεται πόσα χρήματα έχει βάλει στην τετραετία; 4,1 εκατ. ευρώ. Ολόκληρα. Δηλαδή σχεδόν το 1/6 των χρημάτων του Βγενόπουλου, το 1/3 του Πατέρα, το 1/2,5 του Παύλου, το 1/2,3 του Ζολώτα, κατά 1 εκατ. ευρώ λιγότερο από τον Δάβαρη. Προσπερνά τους Ξυλά, Πολέμη, Νίκα (έκαστος από 1,6 εκατ. ευρώ). Τι ποσοστό μετοχών έχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης; 54,7%. Mέχρι πριν 7 μήνες έλεγε ότι έχει το 30%. Τι έχει δείξει εν τοις πράγμασι την τελευταία τετραετία. Ότι έχει λειτουργήσει ως 5%. Θυμίζω επίσης ότι η αύξηση των 15 εκατ. ευρώ που προκυρήχθηκε την άνοιξη του 2010 απέβη άκαρπη διότι ο Τζίγκερ αποφάσισε ότι ο Πατέρας πρέπει να μαντρωθεί γιατί δεν τα έκανε καλά. Αν είχαν μπει εκείνα τα 15 θα ήταν αλλιώς, έτσι; Όπως θα ήταν αλλιώς εάν είχε βάλει και τα 9,1 εκατ. ευρώ το φθινόπωρο του 2010. Και βέβαια οι τελευταίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μπλοκαρίστηκαν από τον ίδιο που όρισε την τιμή μετοχής στο 1,12 ευρώ. Κορυφαίες στιγμές του το πεντάμηνο νταραβέρι με τους Σαουδάραβες και φυσικά η ΓΗΠΕΛ.

Καληνύχτα σας και μην πιστεύετε παρά μόνο στα μάτια σας.

http://matigarrida.wordpress.com/2012/02/25/%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2/

Σχόλια

  1. Πάνω από 20 εκατομμύρια πεταμένα λεφτά ..Και αμά βάλεις και τα συμβόλαια..φτάνουμε στο σημερινό έλλειμμα που μας φέρνει στην σημερινή κατάσταση.Να απειλείται ποιος ο Παναθηναικός..να αποκλειστεί από τις Ευρωπαικές διοργανώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2.  ...όποιος λογιστής πα να γίνει, τσάτσος του Βαρδή κι εχθρός του τριφυλλιού έχει γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  Bγάλε ένα ποιήμα..ένα μοιρολόι καλύτερα όταν η ομάδα δε θα παίζει στις Ευρωπαικές διοργανώσεις.., να ξεδώσεις και εσύ. Εξάλλου αυτό ήθελες για να πάρει ο άλλος την ομάδα στη καθαρή θέση..Αυτό δε φωνάζατε οι λογιστές ή τώρα για το 0.33..?Εδώ μας ανέλυαν όλα τα λογιστικά κόλπα για το πως θα πέσει η τιμή..αυτοί τί είναι ? τσάτσοι και λογιστές σε διπλοβάρδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωστοτατος κε Γάρρη, για ακομα μια φορα. Το ερωτημα ομως δεν αφορα την (κακο)διαχείρηση ή όχι αλλά γιατί η οικογενεια οχι μονο δεν πουλαει-χαρίζει,οπως λεει,  αλλά γιατι απαξιώνει έτσι την ομαδα, με την οποια συνεδεσε το ονομα της τα τελευταια 30 ετη, με οφέλη και για τις 2 πλευρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως φίλε μου, κινδυνεύουμε να βγάλουμε σπάταλ το Τζίγγερ.. Η αλήθεια είναι ότι απο την πρώτη στιγμή μίλησε για την οικονομική διαχείριση και όλοι μας θυμόμαστε τι άκουγε... Εδώ ο Πατέρας απειλούσε οτι θα φύγει αν δεν διαχειρίζεται εν λευκώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6.  To οτι φταίει ο Τζίγγερ ως μεγαλομέτοχος είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ και συμφωνώ μαζί σου.Άλλο όμως αυτό και άλλο αν υπήρξε κακοδιαχείριση και κάκιστες επιλογές, οι οποίες μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.Και σαφέστατα ο Πατέρας ως πρόεδρος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. ( Εννοείται και όσοι ψήφιζαν υπερ φταίνει και αυτοί ).

    Ταυτόχρονα όμως στα ΔΣ ψήφιζαν και όλοι για τις αποφάσεις της ΓΗΠΕΛ και για τον Βοτανικό . Άρα με την ίδια λογική φταίνει πάλι όλοι ..( Αν και προσωπικά για το γηπεδικό πρόβλημα πιστεύω πως τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο Τζίγγερ).

    Τελικά όμως τι μας λένε..? Ο Τζίγγερ οτι θέλει να φύγει τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον, και αδιαφορεί πλήρως για την ομάδα ακόμα και αν η οικογένεια του ήταν μεγαλομέτοχοι επί 30 χρόνια.Από την άλλη ο Βγενόπουλος επι δύο χρόνια βάζει λεφτά στα λόγια και θέτει νέους όρους .( Θυμίζω πως αρχίσαμε από καθαρή θέση..- Συμφωνία Σεπτέμβρη ..πολλές άκαρπες ΑΜΚ..-ΓΗΠΕΛ και πάει λέγοντας..).

    Στο τέλος όμως δεν έχει βάλει λεφτά.Και έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση που είναι αδιέξοδη.Σαφέστατα και φταίνει όλοι αφού είναι μέτοχοι -αμέτοχοι.Όμως ο Βγενόπουλος που επι δύο τουλάχιστον χρόνια τάζει και δε πραγματοποιεί ,δε μπορεί να παρουσιάζεται ως η μοναδική λύση για την ομάδα χωρίς όμως να αναλαμβάνει τις οικονομικές ευθύνες που κατά μεγάλο μέρος δημιούργησε.Εκτός και αν απαιτούμε από αυτόν που δε θέλουμε να μείνει στην ΠΑΕ να πληρώσει  , κάτι που είναι εντελώς παράλογο.

    Για να μη τα πολυλογώ εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ελπίδα από κανένα Τζίγγερ να πληρώσει, έχει αποδειξεί οτι είναι κομπλεξικός με τον Παναθηναικό αδιάφορος και πολλά άλλα όμορφα.Από την άλλη πλευρά όμως ο Βγενόπουλος οταν φωνάζει οτι είναι η μοναδική λύση εδώ και δύο χρονιά και ο Παναθηναικός κατρακυλά πιο κάτω έχω την ΑΠΑΙΤΗΣΗ επιτέλους να βάλει το χέρι στη τσέπη. Εαν δε το κάνει ούτε τώρα που τα χρονικά όρια έχουνε στενέψει επικίνδυνα ας θέσει και αυτός τις μετοχές του ανενεργές και μαζί με τον Τζίγγερ και όλους τους άλλους αμέτοχους να πουλήσουν - χαρίσουν να ησυχάσουμε από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7.  Άρα εφόσον ενημερωνόταν ο Ξυλάς για την ΓΗΠΕΛ και ψήφιζαν όλοι στο Δ.Σ δε γνώριζε και ο Βγενόπουλος όλες τις συμβάσεις..? Και αν διαφωνούσε από την αρχή γιατι δέχτηκε το πλάνο της ΓΗΠΕΛ και του Βοτανικού..? Τον θυμάμαι να δηλώνει το 2009 οτι το γήπεδο θα γίνει στο Βοτανικό και αυτό δεν αλλάζει ! Ο ίδιος επίσης μέσω της MARFIN είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση αυτού του project..Γιατι λοιπόν τα έκανε όλα αυτά εφόσον δεν ήταν σύμφωνος..? Αυτό δε μας το έχει εξηγήσει ποτέ ! Γιατι δηλαδή θυμήθηκε την ΓΗΠΕΛ τον τελευταίο χρόνο ...?Κάποιος αφελής μπορεί να πει οτι το σκέφτηκε τότε γιατι τότε ήθελε να γίνει μεγαλόμετοχος οπότε τότε θα αναλάμβανε και όλες τις υποχρεώσεις..μόνο που ο Βγενόπουλος είναι πανέξυπνος για να σκεφτεί τόσο κουτά..Μια άλλη σκέψη - υπόθεση μπορεί να είναι οτι είδε οτι ο Βοτανικός δε πρόκειται να γίνει λόγο ΣΤΕ - κορμοράνων και κτλ και να καρφώνει το Τζίγγερ ωστέ να βγάλει την ουρά του απέξω και να μη φανεί κακός..Μπορεί ..να είναι αυτό..Όταν ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τι και πως πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς.Μπορεί επειδή δεν έχει πλέον τα χρήματα να το χρηματοδοτήσει..

     Το τίμιο για εμένα ξέρεις ποιο θα ήτανε..? Να έβγαινε και να έλεγε..Ναι συμφώνησα σε όλα με την ΓΗΠΕΛ γιατι ο Τζίγγερ ήθελε αυτό το πρότζεκτ βλέποντας όμως οτι αυτό δε πρόκειται να γίνει και επειδή λόγο οικονομικής συγκυρίας δε μπορούμε να κάνουμε γήπεδο τύπου Dragao θα κάνουμε ένα  μικρότερο γήπεδο όπου και όποτε μπορέσουμε..που είναι πιστεύω και η αλήθεια..( και οχι επειδή δε θέλει ο Βγενόπουλος αλλά επειδή στην Ελλάδα τώρα δε χτίζεται ούτε γεφύρι..πόσο μάλλον ένα έργο 100 εκατομμυρίων στο οποίο περιλαμβάνεται και το κράτος( συμβαση με Λεωφόρο ..) . Και οχι να λέει οτι  θα κάνει γήπεδο στο ΟΑΚΑ Παναθηναική Πολιτεία..που κάτι τέτοιο δε πρόκειται να γίνει..για πολλούς λόγους..Είτε οτι θα βρει χώρο κάπου στο ΟΑΚΑ..(Που..?) Γενικά ένα θολό τοπίο στο οποίο το μόνο ξεκάθαρο είναι οι αντεκλήσεις του με τον Τζίγγερ..

     Τώρα ο Βγενόπουλος τι πέτυχε με όλη αυτή την πίεση στο Τζίγγερ ? Πέτυχε το περίφημο 0,33 ..που σημαίνει οτι από εκεί που αγόρασε τις μετοχές με 4 ευρώ το 2008 τώρα την κατέβασε στο 0,33. Άρα να τι κέρδισε από αυτην την ιστορία. Επιπλέον ο Τζίγγερ μέχρι πέρυσι του έλεγε οτι θέλει 60 εκατομμύρια για το ποσοστό του..Ο Βγενόπουλος του έλεγε θα την αγοράσω στην καθαρή θέση..Μετά συμφωνήσανε να την πάρει ο Βγενόπουλος με ΑΜΚ..Ε τώρα μπορεί να πάρει την ΠΑΕ τζάμπα..Δεν είναι λοιπόν ένα τεράστιο χρηματικό κέρδος για τον Βγενόπουλο αυτό ( σε περίπτωση που πάρει την ΠΑΕ)?Και αυτό εμάς μας ωφέλησε ως οπαδούς..? Δε νομίζω..Μακάρι βέβαια να μας ωφελήσει στο προσεχές μέλλον αν τελικά πάρει ο Βγενόπουλος την  ομάδα και βάζει χρήματα με συνέπεια και σταθερότητα.Μένει να το δούμε. Ελπίζω το κόστος να μην είναι η ομάδα να βγει απο τις Ευρωπαικές διοργανώσεις..Διαφωνούμε λοιπόν για τις ευθύνες του Βγενόπουλου..Αλλά όπως και να έχει ας κάνει έστω και τώρα το σωστό. Ας βάλει τα χρήματα στην ομάδα.Και στη συνέχεια και ως μεγαλομέτοχος θα έχει το ελεύθερο να κάνει οτι θέλει και με το νέο γήπεδο και γενικότερα. Στο χέρι του είναι λοιπόν . Στο χέρι του είναι ως δικηγόρος που είναι να κάνει μηνύσεις για όσες συμβάσεις θεωρεί πονηρές ή δε ξέρω εγώ τι..Ας βάλει όμως τα χρήματα και ας κάνει οτι θέλει με τον Τζίγγερ ! Ας τα βρούνε οι δύο τους στα δικαστήρια ! Γιατι πρέπει όλο αυτό να επικοινωνείται από τις αυλές και των δύο ??

    Για να μην υπάρχουνε παρεξηγήσεις..εμένα δε με νοιάζει αν ο Βγενόπουλος αγόρασε ακριβά τότε ή αν θα αγοράσει φτηνά τώρα..Όμως με ψυχρό μάτι αυτό κατάφερε να κερδίσει με την ιστορία της Γηπελ των ανακοινώσεων κ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8.  Κάτι που ξέχασα να γράψω. Εννοείται επίσης οτι είναι ανεκδιήγητο από Τζίγγερ κυρίως και όλους τους μετόχους να μην πληρώνουνε τους παίκτες της ομάδας !! Για όποιους λόγους και να μη το κάνουνε είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει..Είτε εξαιτίας του κομπλεξισμού του Τζίγγερ είτε εξαιτίας της ΓΗΠΕΛ ο Βγενόπουλος τους παίκτες ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τους πληρώνουνε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεις τον τύπο την Άνοιξη του 2009 θα δείς απο πότε άρχισε ο Τζίγγερ να εκφράζει αντιρρήσεις για την οικονομική πολιτική και τι αντιδράσεις δεχότανε.. Όπως και στο θέμα Αντωνίου. Όσον αφορά τις μεταγραφές, απλά γίνανε ΕΠΙ Πατέρα. Και δες τι ρόστερ είχε αφήσει ο Τζίγγερ: Σιμαο-Ματος-Ιβανσιτς-Εντοι-Ποστιγκα-Μανουτσο. Και όσοι ήτανε δανεικοί, ας τους αγοράζανε. Και όχι να διαλύσουνε την ομάδα επειδή ητανε των Βέλιτς-Πεσέιρο. Οι μεταγραφές λοιπόν, γίνανε επι Πατέρα, όπως μπορεί και ο Γόντικας να πάει να κλείσει 2-3 παικταράδες με συμβόλαια των 2-3 εκατομμυρίων και να την κοπανήσει. Το θεμα είναι ποιος πληρώνει. Ο Τζίγγερ πολύ σωστά δεν ασχολείται. Και γιατι εκδίκηση παρακαλώ; έκανε οτι του είπαν, έφυγε.. Αυτοί που τάζανε εκατομμύρια στα πρωτοσέλιδα -εννοώντας πάντα ο Τζίγγερ να βάζει το 60%- αυτοί να πάνε να δώσουν λύση. Και όσον αφορά τη ΓΗΠΕΛ -που τη θυμήθηκε στην απελπισία του όταν ο Τζίγγερ έκανε δεκτούς όλους τους όρους- στο είχα ξαναγράψει: ο Σαμαράς δημοσίως τον ξεβράκωσε και ο κυρ Ανδρέας ακόμα να απαντήσει.. Ως τότε είναι έκθετος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου