Πίκουλα ,πρέσβης με προκρίσεις στους ...32 και στους 16 δε γίνεσαι!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ BLOGS


Σήμερα το μενού είχε ..πρέσβη ,μιας και όλα αυτά τα χρόνια που ήθελαν να είναι "πρώτοι στο χωριό και όχι δεύτεροι στην πόλη" ,φαίνεται πως το κόμπλεξ τους βγαίνει συσσωρευμένο και τώρα που βρίσκουν ευκαιρίες προσπαθούν να αυτο-χαρακτηριστούν και πρέσβεις της Ελλάδας. Λίγο ακόμη και θα το πιστέψουν. Όμως ,επειδή με το λέγε-λέγε στο τέλος κάτι μένει ,ας πιάσουμε μια προς μια τις περιπτώσεις που μας αναφέρει ο κ.Πίκουλας.

1. Να ξεκινήσουμε με το ψέμα του (ή παράλειψη;) και την ..πορεία του γαύρου του Βαλβέρδε την σαιζόν 2008-2009 ,όπου ποτέ δεν φτάσανε στους
"16" του Κυπέλλου Ουέφα. Μάλλον θα μπερδεύτηκε ,γιατί την ίδια σαιζόν εμείς παίζαμε στους "16" του Champions League. Και μιλάμε για τρελή πορεία του γαύρου. Αφού αποκλείστηκε απο την Ανόρθωση στα προκριματικά του champions league ,μπήκε στους ομίλους του uefa όπου βγήκε τρίτος κάνοντας 2 νίκες και 2 ήττες (είχε χάσει απο μια ..Μέταλιστ κιόλας ,που τώρα την έχει για πλάκα ..) και πήγε στους "32" για να αποκλειστεμε 2 ήττες απο την Saint Etienne. Για τόσο τρομερή πορεία μιλάμε.

2. Μετά πάμε στον γαύρο του Ζίκο και του Μπάντοβιτς ,όπου παραλίγο να καταφέρει να αποκλειστεί απο τον ευκολότερο όμιλο champions league όπου έχει τύχει ποτέ σε Ελληνική ομάδα (Άρσεναλ ,Σταντάρ Λιέγης) . Αλλά να ναι καλά το νέο σύστημα της uefa και η Άρσεναλ όπου κατέβηκε με τα τρίτα και πήραν την πρόκριση. Μπήκανε στους "16" και αποκλειστήκανε απο το μεγαθήριο της Μπορντό. Ενώ εμείς την ίδια σαιζόν αποκλείαμε την Ρόμα  στο Europa League με 2 νίκες (ασχέτως αν μετά καταφέραμε και αποκλειστήκαμε απο τους Βέλγους)

3. Ο γαύρος του Λεμονή μάλιστα. Έπαιξε σε έναν δύσκολο όμιλο ,με μεγάλα ονόματα ,έκανε δύο σπουδαία διπλά ,πήγε να πάρει βαθμό στην Ισπανία απο την Ρεάλ και αποκλείστηκε στους "16" απο την πολύ ισχυρή Chelsea. Αλλά τι; Είναι πορεία το να πηγαίνεις στους "16"; Απο πότε;

Ο Παναθηναϊκός την τελευταία δεκαπενταετία (και διαχρονικά βασικά) έχει πετύχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα απο τον γαύρο στην Ευρώπη. Και δεν μπαίνουν καν σε ζυγαριά ,καθώς οι προκρίσεις μας και οι νίκες μας είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας απο αυτές του γαύρου. Εκτός κι αν μας πείσουν στο τέλος πως προκρίσεις στους "8" του champions league και του uefa είναι το ίδιο πράγμα με ..προκρίσεις στους "32" και στους "16". Γιατί ικανοί είναι να προσπαθήσουν να μας πείσουν και για αυτό..

ΥΣ: Όσον αφορά την φετινή πορεία του γαύρου του Μαρινάκη ,προφανώς και δεν την σχολιάζουμε ,αφού έχει τερματικό σταθμό στο ..Βουκουρέστι τον Μάη ..


Σχόλια